0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba tekrardan, servis tarafından tespit edilen 6. vites dişlisi kırıldığı ve parçanın Japonya'dan geleceğidir. Benim anlamadığım nokta, 6. vites dişlisi nasıl kırılır ? 2. 3. ya da 4. vitesi anlarım yarış yapar sert çeker de 6. vites neyden kırılır aklım almıyor. İşin özü manuel vites bi arabada şanzıman problemi yaşayabileceğim aklıma gelmezdi. Yaşadık ve gördük.
Şanzımanı açarak mı kontrol ettiler? bence tespitte bir yanlışlık var 6. vites dişlisinin kırılması neredeyse imkansızdır, muhtemelen bahsedilen parça senkromenç göbeğidir, o da dişli şeklinde olduğu için size izah edebilmek için 6. vites dişlisi demişlerdir.Sol tarafta işaretli olan senkromenç göbeği, sağ tarafta işaretli olan 6. vites dişlisi.
Samsun' daki servisteki arkadaşın bana söylediği 6. vites dişlisi kırıldı. 6. vites Senkromeçi de değişecek dedi. Senkromeç göbeği ile alakalı bişe dediğini hatırlamıyorum belki de söylemiş olabilir. Bi sorum olacak madem 6 . vites dişlisi kırıldı peki bu araç durduğu yerde 6. vitese geçer mi ya da ara sıra 6. vitese geçer mi ? Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 16:27:44Ayrıyeten Şanzıman dağıltıldı o şekilde bakıldı.
Bence Ufuk bey in söylediği doğru sadece arıza senkromeç te çünkü yanlış bilmiyor isem senkromeç arızası olan araçlarda hareket halinde vitesler dişli geçiyor veya geçmiyor araç sabitken vitesler geçiyor . Sizin de durum bu şekilde bence servise öpülmenizi istemem Ufuk beyle irtibata geçin derim
Ufuk Bey,Tecrübenize dayanaraktan bir şey sormak istiyorum. Şanzımanı açılan bir aracın tekrar arıza verme olasılığı nedir ?
Yüce bey, araca, yapılan işe, işi yapan kişiye, aracı kullanan kişiye, aracın bakımlılık haline göre değişken bir konu, dolayısı ile size bir olasılık belirtmem mümkün değil.
Anladım Ufuk Bey ancak insanın bu tarz şeylerden ister istemez midesi bulanıyor. Tekrardan nüksetmesi ister istemez can sıkıcı olacak. Bu arada vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
bu kadar can sıkacak ne var? ya bu araç otomatik olsa da komple şanzıman değişmeli deselerdi ne olurdu?çok büyük masraflar çıkardı,olan olmuş,biraz masraf olur,yenisi takılır,sağlık olsun.