Gönderen Konu: 6. Vitese Geçmiyor  (Okunma sayısı 6772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 13 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
6. Vitese Geçmiyor
« : Temmuz 31, 2017, 13:51:59 »
Merhabalar,

2011 model 1.4 D-4D manuel vites Auris' im de yolda giderken 6. vitese geçmiyor. Ancak yolda duruyorum 6. vitese geçiyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Toyota Club Türkiye

6. Vitese Geçmiyor
« : Temmuz 31, 2017, 13:51:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: 6. Vitese Geçmiyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2017, 13:53:57 »
debriyaja tam basmıyor olabilir misiniz? yada pedal altında paspas olabilir mi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2017, 13:57:46 »
Yok debriyaja tam basmama gibi bişe söz konusu değil. Paspasta yok. Debriyaj tazeliyorum gene geçmiyor. 6. vites yokmuş gibi davranıyor araç yolda giderken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2017, 14:28:18 »
Senkromeç arızasıdır,

çift debriyaj denediniz mi?

debriyaj bas
vites boşa
debriyaj bırak
tekrar debriyaja bas
vites 6
debriyaj bırak

şeklinde
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2017, 14:37:19 »
Denedim. Peki senkromeç arızasında maliyet yüksek çıkma olasılığı nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2017, 14:49:18 »
EC6x serisi şanzımanlarda kullanıma bağlı olarak bu sorun görülebiliyor, büyük ihtimalle 6. vites senkromenç göbeği sorunudur, keza parçada bir geliştirme de söz konusu ancak herhangi bir servis bülteni/geri çağırma mevcut değil.

Parçanın fiyatı yaklaşık 220₺, yanlış hatırlamıyorsam sadece dıştaki son kapağı sökerek değişimi yapılabiliyordu. bu parça değişimi sonrasında şanzıman yağınızı da Toyota LV75 yağı ile yenilemeyi ihmal etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2017, 15:01:48 »
Vermiş olduğunuz detaylı bilgi için teşekkür ederim. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2017, 15:36:46 »
Arkadaşlar merhaba tekrardan, servis tarafından tespit edilen 6. vites dişlisi kırıldığı ve parçanın Japonya'dan geleceğidir. Benim anlamadığım nokta, 6. vites dişlisi nasıl kırılır ? 2. 3. ya da 4. vitesi anlarım yarış yapar sert çeker de 6. vites neyden kırılır aklım almıyor. İşin özü manuel vites bi arabada şanzıman problemi yaşayabileceğim aklıma gelmezdi. Yaşadık ve gördük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2017, 16:06:01 »
Arkadaşlar merhaba tekrardan, servis tarafından tespit edilen 6. vites dişlisi kırıldığı ve parçanın Japonya'dan geleceğidir. Benim anlamadığım nokta, 6. vites dişlisi nasıl kırılır ? 2. 3. ya da 4. vitesi anlarım yarış yapar sert çeker de 6. vites neyden kırılır aklım almıyor. İşin özü manuel vites bi arabada şanzıman problemi yaşayabileceğim aklıma gelmezdi. Yaşadık ve gördük.

Şanzımanı açarak mı kontrol ettiler? bence tespitte bir yanlışlık var :)

6. vites dişlisinin kırılması neredeyse imkansızdır, muhtemelen bahsedilen parça senkromenç göbeğidir, o da dişli şeklinde olduğu için size izah edebilmek için 6. vites dişlisi demişlerdir.

Sol tarafta işaretli olan senkromenç göbeği, sağ tarafta işaretli olan 6. vites dişlisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2017, 16:23:59 »
Şanzımanı açarak mı kontrol ettiler? bence tespitte bir yanlışlık var :)

6. vites dişlisinin kırılması neredeyse imkansızdır, muhtemelen bahsedilen parça senkromenç göbeğidir, o da dişli şeklinde olduğu için size izah edebilmek için 6. vites dişlisi demişlerdir.

Sol tarafta işaretli olan senkromenç göbeği, sağ tarafta işaretli olan 6. vites dişlisi.

Samsun' daki servisteki arkadaşın bana söylediği 6. vites dişlisi kırıldı. 6. vites Senkromeçi de değişecek dedi. Senkromeç göbeği ile alakalı bişe dediğini hatırlamıyorum belki de söylemiş olabilir. Bi sorum olacak madem 6 . vites dişlisi kırıldı peki bu araç durduğu yerde 6. vitese geçer mi ya da ara sıra 6. vitese geçer mi ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 16:27:44
Ayrıyeten Şanzıman dağıltıldı o şekilde bakıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2017, 16:34:34 »
Samsun' daki servisteki arkadaşın bana söylediği 6. vites dişlisi kırıldı. 6. vites Senkromeçi de değişecek dedi. Senkromeç göbeği ile alakalı bişe dediğini hatırlamıyorum belki de söylemiş olabilir. Bi sorum olacak madem 6 . vites dişlisi kırıldı peki bu araç durduğu yerde 6. vitese geçer mi ya da ara sıra 6. vitese geçer mi ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 16:27:44
Ayrıyeten Şanzıman dağıltıldı o şekilde bakıldı.

Durağan konumda 6. vitese geçiyorsa "kırık değildir" diyemeyiz tabi ama göbek ve kayıcıdan önce dişlinin kırılmasını hiç görmedim daha önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2017, 16:36:59 »
Bence Ufuk bey in söylediği doğru sadece arıza   senkromeç te çünkü yanlış bilmiyor isem senkromeç arızası olan araçlarda hareket halinde vitesler dişli geçiyor veya geçmiyor araç sabitken vitesler geçiyor . Sizin de durum bu şekilde bence servise öpülmenizi istemem Ufuk beyle irtibata geçin derim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2017, 17:02:58 »
Bence Ufuk bey in söylediği doğru sadece arıza   senkromeç te çünkü yanlış bilmiyor isem senkromeç arızası olan araçlarda hareket halinde vitesler dişli geçiyor veya geçmiyor araç sabitken vitesler geçiyor . Sizin de durum bu şekilde bence servise öpülmenizi istemem Ufuk beyle irtibata geçin derim 

Mesafe var Yücel Bey Ufuk Bey ile aramızda belki Ufuk Bey' de aynı şeyleri söyleyecek. Artık çıkacağı varmış diyoruz. Yapacak bişey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2017, 09:32:19 »
Ufuk Bey,

Tecrübenize dayanaraktan bir şey sormak istiyorum. Şanzımanı açılan bir aracın tekrar arıza verme olasılığı nedir ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 04, 2017, 10:20:47
Bu arada Ufuk Bey servise gittim ve kırılan 6. vites dişlisini görmek istedim. Ve dediğiniz gibi kırılma olmadığı gördüm, sadece deforme olduğunu söylediler dişlilerin ucunda ama gördüğüm kadarıyla öyle ayırt edici bir deforme göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2017, 10:23:29 »
Ufuk Bey,

Tecrübenize dayanaraktan bir şey sormak istiyorum. Şanzımanı açılan bir aracın tekrar arıza verme olasılığı nedir ?

Yüce bey, araca, yapılan işe, işi yapan kişiye, aracı kullanan kişiye, aracın bakımlılık haline göre değişken bir konu, dolayısı ile size bir olasılık belirtmem mümkün değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2017, 10:59:19 »
Yüce bey, araca, yapılan işe, işi yapan kişiye, aracı kullanan kişiye, aracın bakımlılık haline göre değişken bir konu, dolayısı ile size bir olasılık belirtmem mümkün değil.
Anladım Ufuk Bey ancak insanın bu tarz şeylerden ister istemez midesi bulanıyor. Tekrardan nüksetmesi ister istemez can sıkıcı olacak. Bu arada vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2017, 11:06:18 »
Anladım Ufuk Bey ancak insanın bu tarz şeylerden ister istemez midesi bulanıyor. Tekrardan nüksetmesi ister istemez can sıkıcı olacak. Bu arada vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.

Rica ederim Yüce bey,

İlk defa sizin başınıza gelmiyor, "otomobil" denilen araç belirli kompartımanlardan meydana geliyor, bazı kısımların onarım görmesi neden mide bulandırsın ki ? Yeni aldığınız evde, su tesisatında kaçak olursa evi mi satacaksınız? :)

Bir tek bizim ülkemizde aracın boya, kaporta, motor onarımı, şanzıman onarımı dert ediliyor, "aracın debriyajı bitik" dediğimizde "aracı satıyorum" diyeni de gördü bu gözler maalesef :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2017, 11:27:40 »
Geçmiş olsun.
Bilemezsiniz, dişli problemine senkromeç de neden olmuş olabilir. Kırık belli dişlide (6.vites dişlisinin belli noktasında) olduğundan dururken o nokta denk gelmediği taktirde normalmiş gibi olabilir.
Dişli kuvvet aktarımları, karşılıklı dişliler ve diş açıları da düşünüldüğünde hassas bir konu. Sonuçta binek araç için hem kolay dişli değişimi, hem güç aktarımında nispeten az kayıp, hem de sesin az olması ilk etapta istenir.
Nadir de olsa benzer üretim problemleri olabilir, değişim sonrası araç orijinal haline dönecektir. Sorunun kendisi can sıkabilir ancak doğru şekilde düzelmesi sıkmamalı.

Otomobillere bakış açısı kesinlikle değişmeli, insanlar gerek olmayan şeyler için dert sahibi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2017, 11:35:06 »
bu kadar can sıkacak ne var? ya bu araç otomatik olsa da komple şanzıman değişmeli deselerdi ne olurdu?çok büyük masraflar çıkardı,olan olmuş,biraz masraf olur,yenisi takılır,sağlık olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2017, 11:42:01 »
bu kadar can sıkacak ne var? ya bu araç otomatik olsa da komple şanzıman değişmeli deselerdi ne olurdu?çok büyük masraflar çıkardı,olan olmuş,biraz masraf olur,yenisi takılır,sağlık olsun.

Yetkili Servisin ilk etapta biçtiği fiyat 6000 tl daha sonra servis sahibinin araya girmesiyle 3000 TL ye indirildi. Bana göre bu masraf büyük bi masraf. Bu araç benim ilk toyotam değil 3. toyotam farkındaysanız Toyota'm diyorum başka araç almıyorum çünkü :) Otomatik şanzımanlardaki sorunu bildiğim için ve 5-6 bin tl lik masraf açma olasılığı var diye manuel araç alıyorum. Ama dediğiniz gibi sağlık olsun.