Gönderen Konu: Direksiyon başında sinirlenince ne yapıyorsunuz?  (Okunma sayısı 3964 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Direksiyon başında sinirlenince ne yapıyorsunuz?
« : Şubat 22, 2009, 01:02:58 »
Her zaman oluyor, trafikte sizi kızdırdılar diyelim, ne yapıyorsunuz bağırıp çağırıyor musunuz? korna mı çalıyorsunuz? gaza mı basıyorsunuz? hareket mi çekiyorsunuz?
Peki ya direksiyona sinirli geçerseniz nasıl sakinleşiyorsunuz?
Beni kızdırdıkları zaman avazım çıktığı kadar bağırıp ağzıma geleni söylerim, sakin sakin yoluma da devam ederim. Bizim arabada yolcu varsa birden ne olduğunu anlamıyor şaşırıyor ama ben çok güzel sakinleşiyorum gülüyoruz geçiyoruz yolumuza gidiyoruz. Evvelden böyle değildim bundan yaklaşık on yıl kadar önce öyle anormal bir şey yapanın peşine takılırdım, hyundai accent ile ( :) ) el kol hareketi yapardım agresif davranırdım şimdi artık bunun  yanlış olduğunu düşünüyorum tek maksadım kendimi sakinleştirip sağlığımı korumak, güvenli bir şekilde yolumu tamamlamak.
Eğer direksiyona sinirli geçtiysem de, kısık sesle radyo veya cd çalıyorum (MFÖ AGU çok sakinleştirici bir cd benim çin) bir de camı yada havalandırmayı biraz açıyorum serin serin geliyor hava sinir filan kalmıyor.

Toyota Club Türkiye

Direksiyon başında sinirlenince ne yapıyorsunuz?
« : Şubat 22, 2009, 01:02:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon başında sinirlenince ne yapıyorsunuz?
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2009, 01:09:59 »
   Biraz kızar söylenirim.Ama kişiye bakar pis pis sırıtırım.Sözde gülümsüyorum diye.1 km de dolmadan sakinleşmiş olurum.. Kimsenin yüzüne bağırıp çağırmam.Korktuğumdan değil problem çıkmaması için...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2009, 01:12:35 »
kornaya basarak yanından gecerim arif olan anlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2009, 01:20:21 »
Küfür ederim bir defa (maalesef) söylenir dururum ama asla arabadan inmem...
İnmem ama bu defa da hanımla papaz oluruz... Direksiyonda sinirlendiğim zaman ifrit oluyor bana...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2009, 01:21:52 »
kornaya basarak yanından gecerim arif olan anlar
   Sinan hayalet gibisin vallahi.Hangi ara online oldunda yazdın.Seni bir türlü online göremedim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2009, 01:30:48 »
Fazla değil bundan bir yıl 1.5 yıl kadar önce arabada sopa taşırdım.
Gücümün yetmiyeceğini bile bile ağzıma geleni saydırır, camı açar el kol, olmadığı yerde sopayla fırlardım.
Bir anımı anlatayım
"yolculuk esnasına yol çalışması olduğu zamanalrda ve trafiğin felç saatinde simdiki seka yoluna girişte (carrefour köprüsünden) yolun tek şerit olması gereken yerde sağımdan bir İst plakalı Fiat Brava camlar zifiri filmli içinde genç bir adam ve yanına manitası mıdır artık eşimmidir bilemem beni soldan soldan yavaş yavaş sıkıştırmaya başlamıştı verdiğim uyarılara  yolu daraltmama rağmen yanıma geldi ve milimetrik gidiyoruz be nsağımı sıfırlamış durumdayım bu arada yol yavaş yavaş açılmaya başladı akıp gidiyordu ve yanımdaki aracın ufak bir kalkışıyla benim soldaki aynama hafifce dokunması anında camı açıp küfür saydırmam bir oldu.Oda camı açarak
-Bir şey mi oldu bilader demesiyle ardı arkası kesilmeyen küfürlerimin sonunda ileri gidip durması ve araçdan inmesiyle benim koltuk altında sopayı çıkarmam bir oldu.Adam biraz kısa boyluydu. (Allah dan ileri park etmişti ki sabıkalı olmaktan kurtardı belkide beni) Sopayı kaldırıp koştuğumu biliyorum adamında arabaya binip kaçmasın gördüğüm an sopayı fırlatmama bir oldu."

Bilmiyorum ama içimde ufaktan bir trafik canavarı mevcut :)
Sopa çakı falan vardı arabann icinde şimdi bagajda sticker ler için bi falçata var torpido gözünde de bi tane uzun yol için bıçak var :)

Sinirli binsem de arabanın içinde elimdengelmediği kadar sakin olmaya çalışıyorum.Çünkü içinde kendi canımı taşıyorum karşımda da canlar oluyo mutlaka.Sakin bir müzik açıyorum yumuşatıcıya salıyorum kendimi :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2009, 01:47:00 »
Aman ha Allah korusun, Emre bilirsin Kocaeli'nde kuruçeşme'de cezaevi köprüsünün orada Acıbadem hastanesinin önünden E5'e çıkış vardır oradan anayola katılırsın biraz ilerde de E5 sağa doğru döner, orada hep sorun olur. Bizim bazı vatandaşlarımız, en sol şeritte son sürat gelirken  sağa dönüş yapar. Buna benzer bir durum sonucunda ölümlü ve yaralamalı son derece elim bir olay olmuştu orada. Özcan'ın dediği gibi 1 km içinde sakinleşmek en iyi sanırım. Sakinleşebilmeyi öğrenmek lazım. Her arabaya bindiğimizde yeni ve alışılmadık durumlarla karşılaşabiliriz bunlarla başedebilmek için her gün öğrenmemiz lazım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2009, 01:58:14 »
Evet orada simdi tırtıklı yer yaptılar sğa dönüş ile otoba nayrımının orda millet tırtıklı yere girmemek için yavaşlıyor baay bir etkisi olduğunu düşünüyorum.

Sakinleşmek içinde ısrarcı olmak gerek kendi üzerimizde.Bayadır ısrarlarım sonucu baya başarılı sonuçlar aldım.Yayalara dikkatli bir şekilde yol verdim, yol hakkı benim olsa bile ses çıkarmadım araçlara yol verdim. Haklı olduğum duurmlarda bile
-Haklısın.. diyip tartışma ortamı yaratmamaya çalıştım.
Ve baya iyi sonuçlar aldım.
Ama gözüm döndüğü zaman ne dediğii bilmediğim durumlar oluyor,bazen agresifleşiyorum.Bu istemeden de olsa fazla uzamadan kendime dur diyebiliyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2009, 02:05:09 »
Bir keresinde elime bir müzik CD'si geçti, böyle relax music gibi bir şeyler yazıyordu üzerinde, sakinleştirici müzik niyetine. Gel gör ki ben onu dinlerken kafam şişiyordu. Bir yandan müzik çalıyor bir yandan kuş sesleri filan su şıkırtıları amaaan ne kafamı şişirirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2009, 02:12:14 »
Gecen Eylul ayindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Arabanin arkasinda bayrak ve TR isareti var.Otoyolda adamin biri direk baka baka el hareketi yapti ve gecti. Kovaladim, donup ayni el hareketini yuzune yaptim, baktigindan emin olarak ve gectim. Aynadan bile goremedim daha sonra...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2009, 02:21:35 »
Gecen Eylul ayindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Arabanin arkasinda bayrak ve TR isareti var.Otoyolda adamin biri direk baka baka el hareketi yapti ve gecti. Kovaladim, donup ayni el hareketini yuzune yaptim, baktigindan emin olarak ve gectim. Aynadan bile goremedim daha sonra...
Ellerin dert görmesin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2009, 08:50:11 »
  Ben dahil, İstanbul trafiğine çıkan insan zaten yarı deli oluyor.Hergün karşılaşılan olaylara gitgide alışmak zorunda kalıyorsunuz.Bu da insanı yapılmaması gereken hareketlere karşı biraz eğitiyor.Zamanla hangi hareketin yapılabileceğini bile kestiriyorsunuz.Mümkün olduğu kadar sakin olmaya çalışıyorum.Kızmak yerine, gülmeye çalışıyorum.Bir yerde,''deliyle, deli olunmaz'' sözünü hatırlıyorum.80'li yıllarda birçok arkadaş gibi ben de atak davranırdım.Bu yıllarda ise böyle davranmanın hiçbir faydası olmıyacağını anladım.İnsan psikolojisinde, kimin ne yapacağı belli olmaz. Öyle ruh hastaları var ki, beni solladı diye yolunuzu kesip tabanca sıkıyor.Hepimiz biliyoruz.Bu nedenle birey olarak sadece kendimizi değil,ailelerimizi de düşünmek zorundayız.Gençliğin vermiş olduğu heyecanı daha güzel fırsatlarda kullanmak hepimizi daha çok mutlu edecektir.

Sakinleşmek içinde ısrarcı olmak gerek kendi üzerimizde.Bayadır ısrarlarım sonucu baya başarılı sonuçlar aldım.Yayalara dikkatli bir şekilde yol verdim, yol hakkı benim olsa bile ses çıkarmadım araçlara yol verdim. Haklı olduğum duurmlarda bile
-Haklısın.. diyip tartışma ortamı yaratmamaya çalıştım.
Ve baya iyi sonuçlar aldım.
  Bu örnek davranış şekillerini çoğalttığımız zaman,trafikde daha çok huzurlu olacağımızı zannediyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2009, 08:54:00 »
  Bu nedenle birey olarak sadece kendimizi değil,ailelerimizi de düşünmek zorundayız.Gençliğin vermiş olduğu heyecanı daha güzel fırsatlarda kullanmak hepimizi daha çok mutlu edecektir.
   Bu örnek davranış şekillerini çoğalttığımız zaman,trafikde daha çok huzurlu olacağımızı zannediyorum.
Çok güzel anlatmışsınız Kemal abi, sağolun size katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2009, 09:21:21 »
Ben duruma göre hareket ederim çok önemli birşey olmazsa ses çıkarmam ama aşırı sinirleneceğim birşey yapan olursa mesela kız arkadaşıma gidiyorum arkadan gelip hareket yapanlar önüme geçip devam edenler gibi onlarada ben susarım arabayı konuştururum olay durupta tartışmaya dökülürse alabildiğim kadar alttan alırım olmazsa arabamda Job var mecbur kalmadan kullanmam kendisini savunma amaçlı taşıyorum şimdiye kadar bir kere kullandım :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2009, 13:39:17 »
... Beni kızdırdıkları zaman avazım çıktığı kadar bağırıp ağzıma geleni söylerim, sakin sakin yoluma da devam ederim. Bizim arabada yolcu varsa birden ne olduğunu anlamıyor şaşırıyor ama ben çok güzel sakinleşiyorum gülüyoruz geçiyoruz yolumuza gidiyoruz...

Ben de böyle yapıyorum :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2009, 15:29:33 »
Küfür ederim bir defa (maalesef) söylenir dururum ama asla arabadan inmem...
İnmem ama bu defa da hanımla papaz oluruz... Direksiyonda sinirlendiğim zaman ifrit oluyor bana...
abi sana katılıyorum(aynı durumdayız)...ne el kol ne hareket yaparım...ama malesef çok küfür ediyorum...
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2009, 16:11:34 »
Cami acip alkisliyorum. Bravo size de bu yakisirdi diyorum.
Laf edebilen cikmadi bugüne kadar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2009, 17:51:35 »
Camı açıp kişiye bu tarihi unutma yaz bir kenara diyorum. Alıyorum plakayı bir iki ay içerisinde gidiyor adrese bir makbuz. :)
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 22, 2009, 20:08:09 »
Genelde gaza yüklenip yetişmeye çalışıyorum. Yetişince de camı açıyorum birader ne yapmaya çalışıyosun, biraz dikkat etsene diyorum. Duyabilecek bir durumda değilse el harektlerimle bunu anlatmaya çalışıyorum. Bazen de lanet olsun diyip sadece arkasından küfrü basmakla yetiniyorum :)
Özellikle 4 ay önce yaptığım kaza ve geçenlerde kırmızı ışıkta dururken gelip vurmalarından dolayı en ufak haksızlığa tahammül edemiyorum :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2009, 00:03:43 »
genelde bip bip biiiiiiip derim. Hayatta durmam kavga etmek için ama bazen delikanlılar oluyo böle önümü kesip kapımı açıp in lan aşa diyenler, 5 kere başıma geldi hepsini çok net hatırlıyorum ama mutlu son benden yanaydı Allahtan hep :)