Gönderen Konu: Manifold Hırıltısı, Yağ Yakma Sorunu, Arka Yay Sorunu..  (Okunma sayısı 6305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Selamün Aleyküm. /As.

Geçen yılın son ayında aldığım '01 model corollamda ufak tefek sorunlarını hallettim yalnız başlıkta belirttiğim sorunlar kaldı.

Şimdi, hörültü konusunda kimi abiler vida çözer demiş, kimisi manifold değişimi. Hangisini yaptırmam daha doğru olur?

Yağ eksiltme sorunu kronik, segman tek çözüm, ama haricinde kimisi mobil 10-60 yağ demiş, kimi Shell Helix 15-40+Mobilsilk, segman attırma haricinde en etkili çözüm hangisi?

Aracın arka tarafı önden bariz düşük, 5 kişi binince klasik sürtme sorunu. Orjinal yay almak mı mantıklı, takoz attırmak mı? Bana en mantıklı gelen yay almak ama orjinal yayından değil, 3-4 cm daha orjinalinden arası daha açık yay.

Sırf bu sıkıntılarından dolayı satıp avensiste almayı düşünüyorum kışa doğru.
(Bu model araç alacak arkadaşlarda bu modellerin kronik sıkıntıları bunlar, bilgilendirme amaçlı.)

Engin tecrübelerinize dayanarak nacizhane fikirlerini bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Manifold Hörültüsü, Yağ Yakma Sorunu, Arka Yay Sorunu..
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2017, 12:57:51 »
Manifolt hörültüsü için vida atıyorlar sorun kayboluyor birçok kişi bu şekilde çözüyor .Tanıdık ustan varsa el emeği karşılığında yapar.

Yağ eksiltme için mobil  10/60 kullanılıyor segman atmadan önce bunu kullanabilirsiniz .

Helozon yayları zamanla ömrünü tamamlıyor sedan araçların birçoğundan bu durum var tabi sürekli yük atılan araçlarda daha çok görünüyor . Takoz attırmak çözüm gibi görünse de aracın dinamik yapısını bozan bir durum . Onun yerine yay almanız daha mantıklı olur illa orijinal almana gerek yok değişimden sonra aracının duruşu bile değişir yol tutuşu daha iyi olur

Avensisler güzel araçlardır  eski kasaları motorlarının   2.0 olmasından dolayı çok rağbet görmez . 2001-203 yılları arasında 2.0 d4 kodlu motorları vardır onlarda lpg takılamadığı için tercih edilmiyor . 2004 ve üstü modeller de1.6 motor var güzel ve çok konforlu araçlardır . 1.6 olanlarından çok serilik beklemeyin kasaları ağır olduğu için biraz hantaldırlar . Ama  1.8 ve  2.0 motorları gayet tatmin edici serilikteler . En çok tercih edileni  1.8 olanlarıdır hem 1.6 gibi tüketimi olur hem  2.0 gi,bi çekişi olur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2017, 13:18:34 »
Yücel abi çok teşekkür ederim cevabın için.

Bu manifold hörültüsünü ustaya nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum, ya da bu işi bilen Bursa'da yaptırabilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

Castrol 5.30u su gibi içmişti, üzerine 10-40 castrol ekledim, karıştığı için oda olmaz dedi usta gittim mobil 10-40 aldım. Eğer onuda yakarsa mobil 10-60 bursada bulamadım, internetten sipariş vereceğim.

Helezon yayları içinse abi acaba aynı ölçüde yaylardan mı alsam yoksa 3-4 cm standart ölçüsünden daha uzun bir yay mı alsam kararsızım. Hem yayı yenilemiş olup, hemde arka ön arasındaki farkı kapatıp, ileriki kullanımda da satamazsam şayet yine aynı olayın tekerrür etmesi yani yayın çökmesini engellemiş olacağım. Ama birde varolan yaydan daha uzun olan  0 yay yol tutuşu, kamber farkı vb. gibi sorunlar meydana getirir mi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2017, 13:32:36 »
Yücel abi çok teşekkür ederim cevabın için.

Bu manifold hörültüsünü ustaya nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum, ya da bu işi bilen Bursa'da yaptırabilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

Castrol 5.30u su gibi içmişti, üzerine 10-40 castrol ekledim, karıştığı için oda olmaz dedi usta gittim mobil 10-40 aldım. Eğer onuda yakarsa mobil 10-60 bursada bulamadım, internetten sipariş vereceğim.

Helezon yayları içinse abi acaba aynı ölçüde yaylardan mı alsam yoksa 3-4 cm standart ölçüsünden daha uzun bir yay mı alsam kararsızım. Hem yayı yenilemiş olup, hemde arka ön arasındaki farkı kapatıp, ileriki kullanımda da satamazsam şayet yine aynı olayın tekerrür etmesi yani yayın çökmesini engellemiş olacağım. Ama birde varolan yaydan daha uzun olan  0 yay yol tutuşu, kamber farkı vb. gibi sorunlar meydana getirir mi bilmiyorum.
Hüseyin takarsan orj yay tak, altına 1 cm takoz lastiği koydur, amortisörleri eskiyse değiştir canavar gibi olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2017, 13:44:52 »
Amoritsörler daha 5-6 aylık atilla hocam, ama yaylar gitmiş demekki.

O zaman sizin dediğiniz gibi yapayım, fiyatları ne durumda acaba ya da orjinalini nerden tedarik edebilirim? Tem Toyotadan sipariş etsem gönderiyorlar mı acaba başka şehirlere?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Manifold Hırıltısı, Yağ Yakma Sorunu, Arka Yay Sorunu..
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2017, 14:59:03 »
Merhaba aynı aracın 1.4 olanını bende yaklaşık 4,5 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Bende arka amortisörleri değiştirdikten sonra KYB yay taktırdım geçen yıl TEM Toyota serviste. Montaj esnasında da ustanın değerlendirmesi neticesinde yaklaşık 2 cm kalınlığında get konuldu. Kurban bayramı için memlekete (Kastamonu) gittim ve dolu halde dağlarda gezdim sorun olmadı. Arabanın konforu ve yol tutuşu çok fark etmişti. (Genelde sakin kullanırım ve hız limitlerine uyarım)  TEM Ufuk bey ile iletişime geçin, KYB lerde TSE ile ilgili sıkıntı olduğu için ithalatta sorun vardı o zaman. Sağ olsun Ufuk bey bana çiftini 250 Tl ye bulup getirtmişti. Orjinalinin adet fiyatı 330 tl idi. Umarım istediğiniz gibi aracınızı yaptırıp keyifle kullanırsınız.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2017, 15:06:29 »
Teşekkür ederim, Ufuk Beyle mutlaka iletişime geçeceğim.

Sizin aracınızda manifold hırıltısı ve yağ yakma sorunu varmı acaba? Genelde bu modellerde kronik ama, yinede soruyum sizede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2017, 15:17:04 »
Maalesef manifold hırıltısı az miktarda var ama sürekli değil belli devirlerde ve yokuş çıkarken yapıyor daha çok. Bu zamana kadar pek kafaya takmadım bu sesi ama kışa doğru periyodik bakımı yaptırırken unutmazsam vida ile olursa yaptırmayı planlıyorum.

Benim arabamda yağ yakma sorunu yok, daha önce yetkili serviste motor yapılmış 250 000 kmde. Geri çağırma şeklinde mi oldu yoksa kullanım sonrasında mı oldu bilemiyorum. Maalesef ben arabayı aldıktan bir kaç hafta sonra öğrendim km düşürme ve motor yapılma olayını.( Arabayı babam bakıp almıştı ekspertize falan sokmamış) Ama benim için iyi olduğunu kabul ediyorum yetkili servis tarafından yapıldığı için sorunsuz kullanıyorum yıllardır.

Sağ olsun forumdaki arkadaşlar bilgilerini paylaşarak yol gösteriyorlar, ben TEM Toyoya veya Toyotronic gibi özel servisleri ve parça konusunda da orijinal veya muadil japon parçaları kullandığım için arabamı sorunsuz ve severek kullanıyorum. Nasip olursa ilerde otomatik ihtiyacından dolayı Corolla sol veya avensis almayı planlıyorum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2017, 15:25:14 »
Anladım hocam. Bu vida olayını tam kavrayıp anlayan birini bulup yaptırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 08, 2017, 16:28:54 »
1.4 vvt-i corollamızı aldığımızdan beri manifold hırıltısı vardı 10bin km kadar bu şekilde kullandık ama ses iyice artınca çözüm arayışına girmiştik 0ları 1200-1500 arası fiyatı vardı çıkma parçadada aynı sorun oluşma riski çok yüksek kronik olduğu için bu vidalama olayını güzelce araştırdım bigün babama anlattım olay şu şekilde oluyor bu manifoldun içindeki metal yapraklar zamanla dağılarak gaza bastıkça ses yapmaya başlıyor ve biz vida attığımız zaman metal yaprakları sabitleyerek sesi kesmiş oluyoruz babama bu şekilde izah ettim bigün tanıdık bi ustaya gittik ustanın böyle bi çözümden haberi yok tabi manifoldun değişmesi lazım dedi ben aynı olayı ustayada izah ettim onada mantıklı gelmiş olucak ki manifoldumuzu söküp benim internetten bulduğum resimlerde gözüken yerlere vidaları attı sonrasında manifold yerine takıldı ve marşa basıldı usta ve babam olurmu olmazmı diye düşünürken artık manifold hırıltısı sorunumuz yoktu ustaya gösterdiğim resimlerin kaynağını bulamadım ama aynı işlem forumda zaten anlatılmış buyrun link: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36952.0
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 08, 2017, 16:41:57 »
Kardeşim o vidaları atınca içerideki metal yaprağı sıkıştırdığı için mi sesi kesiyor (yani sıkıştırma derken itme kuvvetiyle) yoksa metal parçayı delip bildiğimiz vidalama işlemi mi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 08, 2017, 21:02:28 »
Kardeşim o vidaları atınca içerideki metal yaprağı sıkıştırdığı için mi sesi kesiyor (yani sıkıştırma derken itme kuvvetiyle) yoksa metal parçayı delip bildiğimiz vidalama işlemi mi oluyor.
Valla orasını tam olarak bilmiyorum ne söyleyem yanlış olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 08, 2017, 21:43:59 »
Acaba o içerdeki metal yaprağı delip vida tutmuş mu oluyor, yoksa sadece itilmiş şekilde tutuptamı sesi kesiyor bi öğrenmek lazım. Tamam vidayı atmaya atalımda vidanın gittiği yer nere işlevi ne bilmedende direk vidalayalım gitsin demek garip gibi :) Manifoldda ucuz bi malzeme değil hani, sıfırı 1500-2000, 2. Eli 500-600 tl seyrinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2017, 21:53:04 »
Parçanın kronik sorunu bu ikinci eline hiç bulaşmayın aldığınız parçadada aynı sorun olma ihtimali yüksek veya ilerdede aynı problem olabilir hiç belli olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2017, 22:04:43 »
https://www.youtube.com/watch?v=yDbV-09I0Pc

Videoda 57 sn de iki boğaz arasına çapraz vida atmış
Birde boğaz kelebeğinden sonra tek vidayla çözmüş
Bende cesaret Edip bı vida atamadım 3cm uzunlukta sağlam bı vida iş görür
Yağ eksiltme 6000-7000km yarım litre veya üst çizginin biraz altına iniyor da sıkıntı yok uzun yolda aşırı devirli kullanmakta yağ eksiltmeyi artırır
1000-2000km de 1lt eksiktir da sikintili
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2017, 00:09:21 »
Hocam memlekete yola çıkmadan 135.850 km'de Mobil 10-40 yağ koydurdum, hava filtresi ve yağ filtresinide değiştirdim. Az önce arabayı yeni stop ettim ve yağın kartele süzülmesini beklemeden yağ çubuğuna baktım ve 2. çizgininde yarım cm kadar altına düşmüş. Hadi süzülen yağıda eklesek alt çizgide. 138.500 de şuan. Yani 3000 km bile yapmadan 2. çubuğun biraz üzerinde olan yağ seviyesi alt çubuğunda altında şuan. Öyle hırpalayarakda kullanan biri değilimdir aracı. Bursa-Kayseri git gel 1400 km. Aradaki seyahatlerle işte 3000 dolmadan yağ bitiyor. En çok canımı sıkanda bu. Artık son çare mobil 10-60 deneyeceğim, bakalım onda nasıl olacak. Motor performansı %90. Egzozda mavi duman yok, herhangibir kaçak vs. de yok.

Manifold olayınıda bilen birine yaptırmak lazım, yoksa olacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2017, 11:13:19 »
Hüseyin manifolt hırıltısı için sanayideki birçok usta bu kasaların kronik sorunu olduğunu bilir vida olayını bilir .Vida atma işi içerdeki katmanın titreşimini keserek hırıltıyı keser .Toyota ustası bulursan daha iyi olur .

Yay olayına gelirsek yayı orijinal boyutlarınıda al  büyük yada küçük ama KYB marka alabilir.Takoz olayına gelirsek 1-2 santimlik bir takoz gayt konulabilir . Yüklü durumlarda aracın arkası fazla çökmez yaylara destek olur . Yol tutuş ve fren performansı artar .Aracın arkası yüklü iken aşırı çökmez rampalarda patinaj sız kalkarsınız

Yağ olayına gelirsek 10/40 da bu kadar eksilme varsa  10/60 da bu yarı yarıya azalacaktır . Yaklaşık  6000 km de bu kadar azalır .Tabi ben olasılık söylüyorum 10/60 yağın genel amacı zaten yağ eksiltmesi olan araçlar için üretilmiş olması .İleriki zamanda segman olayına girişirsiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2017, 09:50:27 »
Yücel abi sağolasın bayağı yardımcı oldun.

Manifold olayında Kayseri ya da Bursa da bu işi yaptıran usta önerebilecek arkadaşlarımı bekliyorum.

Yay olayına gelince kışa doğru aracı satmaya niyetim var. Zaten şöyle bi baktım sağ taraf sol taraftan daha da aşağıda duruyor. Kışında satamazsam bu yay olayını halledeceğim. Ama segman olayına girmeden aracı satarım kesinlikle. Çünkü segmanda kesin çözüm diyemeyiz. 2005+ Sol yada Avensis alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 25, 2017, 14:36:32 »
benim araçta 1000km de 1 litre yağ eksiltiyor mobil 10 60 yağ kullandım bor katkı maddesi de kullandım fakat yağ eksiltmeye devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2017, 23:08:16 »
Benim aracımda da vardı manifolt hırıltısı ben performans amaçlı 1.8 vvt-i emme manifoldu ve gaz kelebeği taktım ve ses 0 oldu :)

Aslında aracın orjinal yüksekliği gayet iyi sıkıntı şurda başlıyor lpg tankının ağırlığından kaynaklı bu tür sorunlar baş gösteriyor bende lpg yok ve amortisörlerim bozuk işlevlerini yerine getiremiyorlar yakın zamanda değişim yapacağım ama en ufak sürtme durumu mevcut değil.

Segman konusu biraz sıkıntılı bir konu çözme ihtimalide var çözmeme de çünkü e11lerin motorlarındaki sorun 2 tane

1.si hatalı piston üretimi ve kullanımı
2.si hatalı segman üretimi ve kullanımı

1.sindeki hatalı piston şöyle oluyor tam olarak e11lerde ve makyajsız e12lerde kullanılan pistondaki silindir duvarlarındaki yağı kartere indirmek için olan yağ deliği 2 tane bunu 3e çıkarttılar tam olarak o şekilde çözüldü yağ eksiltme konusu. Mesela bazı makyajsız e12lerde de yağ eksiltme var onlarda sadece segman değişerek çözülmeye çalışıldı e12de tüm sorunlar halledilmişti yani kademeli bir düzeltme oldu bu vvt-i motordaki yağ eksiltme konusu. O yüzden yurtdışından bazı motor yaptıran vvt-i sahipleri pistona 3. deliği kendileri açıyorlar yada pistonda zarar gördüyse gidip 4 tanede piston alıp geçiyorlar en temizide o şekilde zaten.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)