0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hüseyin manifolt hırıltısı için sanayideki birçok usta bu kasaların kronik sorunu olduğunu bilir vida olayını bilir .Vida atma işi içerdeki katmanın titreşimini keserek hırıltıyı keser .Toyota ustası bulursan daha iyi olur .Yay olayına gelirsek yayı orijinal boyutlarınıda al büyük yada küçük ama KYB marka alabilir.Takoz olayına gelirsek 1-2 santimlik bir takoz gayt konulabilir . Yüklü durumlarda aracın arkası fazla çökmez yaylara destek olur . Yol tutuş ve fren performansı artar .Aracın arkası yüklü iken aşırı çökmez rampalarda patinaj sız kalkarsınız Yağ olayına gelirsek 10/40 da bu kadar eksilme varsa 10/60 da bu yarı yarıya azalacaktır . Yaklaşık 6000 km de bu kadar azalır .Tabi ben olasılık söylüyorum 10/60 yağın genel amacı zaten yağ eksiltmesi olan araçlar için üretilmiş olması .İleriki zamanda segman olayına girişirsiniz .
İlginç bir şey bukadar yağ yakması. 266 000 km. 0-40 mobil esp kullanıyorum hiç sıkıntı yok.
Yücel abi, 138800 Km'de Mobil 10w60 yağ koyuştum. Şuan 142.500 Km'de araç. 4000 Km olmuş ve şuan yağ tam 2. çubukta. Malum kışa gireceğiz, ben Bursadayım ama bu yağ olayı beni endişelendiriyor. Shell Helix Hx5 15w40 daha kalın bir yağ bundan koymayı düşünüyorum kışa girmeden, ya da Hx6, Hx7 10w40. Castrol ve Mobil1'in 10w40 yağlarını su gibi içmişti deyim yerindeyse koyduğumda.İşin özüne gelirsek 10w60 150 tl gibi bi rakama almıştım yaktı, Castrol ve Mobil1'i 10w40'ıda 90'ar küsur tlye almıştım ve onlarıda içti.Bu söylediğim yağlar 60 tl seyirlerinde internette, arabaya da ne koysak yakıyor, bunlardan alıp arkayada 1 bidon takviye koyup habire üzerine ekleyim diyorum. Bu artık son tercih yağım olacak ve ben kararsızım.Önerilerinizi ve tavsiyelerini bekliyorum.Aklımdaki yağlar ; Shell Helix Hx5 15w40, Hx6 10w40, Hx7 10w40.Araç ; 2001 Corolla Vvti 1.6 motor.