Anket

Hangi Auris

Dizel
63 (56.3%)
Benzinli
49 (43.8%)

Toplam Oy Verenler: 110

Gönderen Konu: Auris Dizel mi, Benzinli mi?  (Okunma sayısı 37626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Dizel mi, Benzinli mi?
« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2009, 15:05:04 »
atakan bey ben 2009 corolla ile hiç öyle birşey yaşamadım :blink: çok zorladığım virajlar oldu yine de araçta savrulma çok azdı, aracın yana yatması gibi bir durum yoktu, auris ile corolla arasında bu kadar fark var mı ki :blink: (lastikler michelin primacy pilot)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2009, 15:05:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 26, 2009, 15:24:55 »
  Aslında bende test ettiğimde hem virajda fren yaparak, hemde virajda gaz vererek test ettim ve iki şekilde de bana tahmin ettiğimden daha yolu hakim geldi. Virajda fren yapınca Ebd. ninde etkisi ile hiç dışarı savrulma hissetmedim ve oldukça stabil bir şekilde durdu. Viraja hızlı girmeme ve virajda da gaz vermeme rağmen herhangi bir dışa savrulma hissetmemiştim. Ama aracın yüksek olduğunu bende düşünüyorum heleki bendeki AE101 den sonra, alışmak zaman alır gibi.
 Ama orjinal spor yaylarla daha iyi yola tutunacağı kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Şubat 26, 2009, 15:33:11 »
Düzgün yazmadiginiz sürece, mesaj atmaniza izin vermeyecegiz.

W yerine V lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 26, 2009, 15:40:02 »
benim kendimin ae101im var, 2009 annemin ve dedemin, ortak kullanıyorlar.. ae101 çok savuruyor virajlarda, aslında limitlerde sürmek çok zevkli geliyor bana, biraz kayması falan çok eğlenceli, 2009la denedim zorladım kaymıyor, ae101le 65le kaymaya başladığım virajı 90la dönüyorum çizgisinden ayrılmıyor (acı bir gerçek var ki o viraja dayım mondeo ile 110la giriyor) bilenler için virajı da söyleyim ; izmir narlıdere otoban çıkışı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Şubat 26, 2009, 15:45:57 »
  Ben benimkinin yol tutuşunu beğeniyorum. Tabi bir spor araç gibi değil ama oldukça iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 26, 2009, 15:49:49 »
  Ben benimkinin yol tutuşunu beğeniyorum. Tabi bir spor araç gibi değil ama oldukça iyi.
hakan abi son birkaç senedir focus, modneo ve yeni corolla kullandım, bu araçlardan sonra az gelmeye başladı ae101in yol tutuşu, ama el atacağım buna da, go-kart gibi yapacağım inşallah yola yapışacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 27, 2009, 00:58:58 »
Virajlara hızlı girmek neyin nesi ki? Üslubumu mahzur görün ama bu araçlar kul yapımı, Allah korusun aracım iyi yol tutuyordu tutmuyordu derken virajın birini alamayacaksınız, hiç iyi şeyler olmayacak... Virajlara yavaş girelim arkadaşlar, aracınız ne kadar iyi yol tutarsa tutsun...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Şubat 27, 2009, 07:47:46 »
  Kesinlikle haklısın Ali Rıza.

Türkay, benim tercihim, aracın kaydığını yavaş yavaş belli etmesidir sonuna kadar yolu tutup birden bırakmasındansa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 27, 2009, 08:31:51 »
    Benzinliden dizele geçen birisi olarak dizel derim. En ufak bi ses rahatsızlığınız yada performans sorununuz olmaz. senede 30-35000 km amorti hesabını yapmadan önce şunu da hatırlatayım satarken ödediğiniz farkı alıyosunuz zaten.
    Ayrıca 60 000 km ye kadar yaptığım 5000 tl ye yakın tasarrufta işin cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2011, 18:05:27 »
arkadaşlar geçen yıl 2005 model az km li 1.6 vvt-i corolla hb aldım 4 ay zor bindim hemen satıp dizel auris aldım çok memnunum tavsiye ederim.
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 11, 2011, 18:11:51 »
LPG'nin gözünü seveyim :)

senede 30-35000 km amorti hesabını yapmadan önce şunu da hatırlatayım satarken ödediğiniz farkı alıyosunuz zaten.

ben çok da öyle düşünmüyorum,  mesela dizel alırken 5.000TL fark ödediyseniz satarken en fazla 2.000TL farkettirir...
o yüzden amortisman hesabı yapmak daha doğru olur bence.
öte yandan, amortisman hesabına gerek duymam ben, 10 yılda bile parasını çıkaracak olsa, ben az yakan arabaya binmek isterim, başta arabayı alırken verilen para koymaz ama benzine-mazota verilecek olan para adama koyar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2011, 18:23:45 »
Şu durumda benzinli daha iyi altınızda hem daha çok güç var 1.6 valvematic 132 hp ve ya dual vvt-i 124 hp var sonuçta bunlara lpgde takılıyor ve dizel ile benzin arasında 60-70 kuruşluk bi fark kaldı pekte bi mantığı kalmadı dizelin. Ve dizelin bakımları ağır diye biliyorum bir taraftan 1 kazanıcam derken bir taraftan 2 kaybetmeye gerek yok :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2011, 18:49:03 »
Virajda her araç savuruyor ,bu sizin viraja nasıl girdiğinize ,virajın keskinliğine,hava şartlarına göre değişir,.
Benim fikrim Auris in yol tutuşu yükseklik bahane edilmeksizin mükemmel,ayrıca yılda azda km. yapsanız dahi  dizel alın derim,günümüz şartlarında benzinli araç almak için ciddi gelirlere sahib olmak gerekiyor.   Şimdiden hayırlı olsun saygılar.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 11, 2011, 21:04:51 »
başka marka için sorsanız ses sorunu için benzinliyi önerirdim ancak toyota dizelde ses sorununu çözmüş.sessiz,sakin,konforlu bir sürüşün yanısıra ekonomi ve tatminkar bir performans için tabiki dizel...
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2011, 02:23:38 »
Ben benzinli aldım. Fiyatı bana uygun geldi.
Zaten şu anki kullanım ve tatil planlarımıza görede yılda 10.000 km ancak kullanırız gibi gözüküyor.
Bu yüzden benzinli aldık. Ayrıca araç fiyatıda uygun geldi bize.
Çok kasarsa takarım LPG' yi.  Benzinlinin sessizliği ve performansını beğeniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 12, 2011, 03:20:27 »
virajda araç yana yatınca araçta yüksek olduğu için doğal olarak yolcu,ben,araba hep beraber yana yatıyoruz:)ama arabanın tek kusuru o. yakıtı,sessizliği,sağlamlığı,tartışılmaz bence o da kendi orjinal spor yaylarıyla çözülebilir.savruluyo ama kontrolden çıkmıyo belirtmek isterim:)

kesinlikle araç süratli girdiğiniz virajlarda hafif hafif bırakıyor arkayı...ama öyle hala abartıp yüklenmediğiniz sürece toplamanıza izin veriyor....çok şükür ben bunun sıkıntısını yaşıyacak bir durumla  karşılaşmadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 12, 2011, 09:12:28 »
bence benzinli .. bütün hesapları ortaya koyunca benzinli daha cazip geliyor
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 12, 2011, 09:19:36 »
Konu resmen hortlamış :D Bende fikrimi yazayım benim gibi ayda en az 1200 km yapıyorsanız ve yol bilgisayarında şehir içinde 100/5.3 lt görmek istiyorsanız dizel alın derim. Yok 300-400 km yapıyorsanız benzinli en güzeLi, ilerdede LPG takılır.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 12, 2011, 09:28:23 »
Konu resmen hortlamış :D Bende fikrimi yazayım benim gibi ayda en az 1200 km yapıyorsanız ve yol bilgisayarında şehir içinde 100/5.3 lt görmek istiyorsanız dizel alın derim. Yok 300-400 km yapıyorsanız benzinli en güzeLi, ilerdede LPG takılır.

Belki inanmıcaksınız ama 2001 vvt-i 1.6 ile yol bilgisayarında 4.2 gördük hatta fotoğraflıcaktım durduğumuz yerde fotoğraflarım dedim yapadım 4.5 fotoğraflamıştım.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 12, 2011, 09:35:12 »
Belki inanmıcaksınız ama 2001 vvt-i 1.6 ile yol bilgisayarında 4.2 gördük hatta fotoğraflıcaktım durduğumuz yerde fotoğraflarım dedim yapadım 4.5 fotoğraflamıştım.

Neden inanmayalım ercü. Şunu sorgulamak lazım hangi yolda o değerleri gördünüz, ben 3.4 gördüm :) Dik olmayan düz bir yolda o değerleri çok rahat görürsün. Ama şehir içinde dur kalklarla görmek lazım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: