Toplam Oy Verenler: 110
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
doğrudur türkay, performans olarak 1,6 benzinli ile 1,4 dizel aynı değil ama 1,33 benzinli için 1,4 dizel kadar performanslı diyebilir miyiz bilemiyorum. karşılaştırmayı bu seferde 1,33 corolla comfort ve 1,4 dizel corolla comfort ile yaparsak 47400-37900=9500 LİRA 9500/1760=53.900 km de ise benzinli-dizel comfort extralar arası fark kapanır. 53.900 km den sonrada her 10.000 km de 1760 lira kar yapmaya devam eder dizel benzinliye göre... diyelim ki 1,33 ile sürüş zevki aynı,takdir edersiniz ki 1,33 corolla comfort ile 1,4 d4d dizel corolla comfortunda 2. el fiyatları kıyaslanamaz. sonuçta kullanım süresi sonunda dizele ödediğiniz fiyat farkını yine alıyorsunuz. 53900 den sonraki her 10.000 km'de ki 1760 liralık yakıt karı da cabası
Ya 53900 km binmezse canı sıkıldı yada araba sürekli sorun yarattı bişiler oldu adam 25000de sattı ozaman nolucak
dizel veya benzinliyi kıyaslamak ne kadar doğru olur orası tartışılır.Ancak dizelin benzinliye göre daha ekonomik oldugu tartışılmaz ancak dizele verdiğiniz 5 bin tl de cabası bu yıllık yüksek km yapanlar için ilerde bir avantaj oluşturabilir ancak yılda 10 bin altı ise kar oranı yüksek olmaycagını düşünmekteyim.Örnegin corolla benzinli 100 km birleşik 7 lt 10 bin km de 700 lt 700*4,14=2,898 tl ederDiğer yandan corolla 1,4 dizelin birleşik yakıt tüketimi 4,6 ltr 10 bin km de 460 ltr eder desek 460*3,70=1702 tl eder ..BU verilerle en iyi şekilde fabrika verilerin yakın kullanıldıgı zaman benzinli dizelin arasındaki 10 bin km deki yakıt tasarrufu 2898-1702=1196 eder ve hayatta ki fark 1,760 tl yi bulmaz günümüz şartlarında.Ancak benzin 5 tl yi bulur mazot 3,70 lerde kalırsa 10 bin kmde fark aralarında 1760 tl yi bulabilir..1,6 corolla comfort extra manuel fiyatı internet sitesinde 43,500 tl dizel comfort extra manuel satış fiyatı 51,300 tl.Arada 8 bin tlye yakın bir fiyat farkı var.Ancak dizel bir araç aldıgınız zaman 60-70 bin km ye kadar verdiğiniz 8 bin tl farkı cıkaracak daha sonra ekonomik olarak artıya gececeksiniz.çogu dizel kullanıcılarıda 100 bine yaklaşan yada deviren araçlarını satıyorlar zaten.Günümüzdede 100 bini deviren veya yaklaşan dizel araçalarda alınırken biraz daha uzak tutuluyor..Dizel araç ilk alınıp yıllarca kullanılacks alınabilir.Ancak alıp 50-60 bin km de satılacaksa çokda fazla bir karı olmaz.2,elde benzinliden daha pahalı satılabilir.Ancak 100 bindeki dizel ve benzinli corollanın da satış hızları aynı olmaz bana göre yüksek km lerde benzinli dizele göre daha az masraflı dır..Burdan dizel alan arkadaşlar yanlış anlamasın herkez kendine göre hesabını yapıp bu araçlara birikimlerini yatırıyorlar.Ancak mazot fiyatlarının bukadar yukselmesi dizelin avnatajını günden güne düşürüyor..
bence benzinli alınır sonra düp takılır...çünkü euro dizel 3.64 leri buldu nerdeyse benzin fiyatına...çok gezen için düp şart!!!ama yok ben uslu kullanırım diyen içinde dizel iyi 6 lt yakan insanlar var...bide 1.33 lük benzinli bence o kalıbın arabası değil...neticede hiç mi gaza basmayacaksınız?
1.33 kullandın mı hiç arkadaş...Araba 1,2 de ağır belki ama 3,4,5,6 da git gidebilirsen. Motor hacmi yanıltmasın gaza basdığında araba iyi kaçıyor, test ettiğinde anlarsın bunu....
teknik verileri 1.4 d4d motorlu corollaya göre daha düşük.. esneklik olarak daha yavaş 1.4 dizele göre.. 1.6 kullanan biri olarak 1.4 dizel test ettim, lanet ettim, aşırı yavaş geldi esneklik olarak, 1.33 tahmin bile edemiyorum
Bende 1.6 110 hp Corolla kullandım,halen de var ailemde. Onla arasında tabi ki fark var, örneğin, o kasa hafif olduğu için(1040 kg) benzinde gaza basınca zıplıyor, 1.33 ise söylediğim gibi kalkışta yavaş 3. vitesten sonra ok gibi öne atlıyor, devire,torrk artışına da bağlı olarak tabi, tek eksisi belirttiğim gibi, kalkışının yavaş olması,bence mutlaka test edin,bende 1.6 yada dizel almaya diye gittim bayiye, 1.33 tatmin etti beni fiyatı da uygun geldi aldım....
Arkadaşlar daha yeni auris aldım 2011 1.4D-4D Multimode şanzımanlı Comfort Extra, açıkcası siz ne bekliyorsunuz araban bilmiyorum ama; ben az yaksın, güvenli olsun, sağlam olsun bana sorun çıkarmasın ve 90-100 km'e sürata çıksın yeter istiyorum ee biraz daha güzel olacak =)) Eskilerini bilmiyorum ama yeni Auris'lerin torku 205 Nm, iki araç arasında kaldığım için biliyorum sanırım bu değer 2009 model aynı motora sahip corolla'nınkinden daha yüksek, yani araç gerekli seriliğe multimode şanzımana rağmen sahip bence. Auris istanbul şartları için çok iyi bence; kötü yol koşullarına karşı yüksek, az yakıyor ve ben aracın içerisinde hiç ses duymadım, ayrıca aldığım ilk gün önüme kıran bir kamyon sayesinde anladım ki yolu da iyi tutuyor =)) Küçük de bir sır vereyim; 0 arabalar için başlarda çok yakar derler ben henüz 4,9'dan yukarısını görmedim =))