Toplam Oy Verenler: 110
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankara gibi 9 ayı soğuk geçen bir yerde bir kez dizel tecrübem oldu. 2010 C-Max'ım vardı. Kışın 20 km. yol gidiyordum araç ancak içeriyi ısıtıyordu. Motor çok geç ısınıyor... O yüzden tekrar benzinliye (LPG) geçtim. Gayet menunum. Benzinlilerin tek eksisi bence dizellerin motor ve çekiş gücünün yüksek olması. Yakıtta LPG'de daha tasarruflu kullanıyorum dizele göre... Saygılar...
Ahh ahh nerde o eski kışlar:) aurisi almadan önce hb focus titanyum x lere bakıyordum. Ford motorlarının en büyük sıkıntısı bu zaten ama inanın hocam kışın d-4d ile bu sıkıntıyı hiç yaşamadım evim biraz yüksekte ve 3km kadar neredeyse gaza basmıyorum düzlüğe inip gaza basmaya başlayıncada 3-4 km içinde ısısını yakalıyor. Helede ankaranın sabah trafiğinde Bende eskiden lpg kullanıyordum ve bende ondan çok çektim tercih meselesi anlayışla karşılıyor ve memnun olduğunuz için sevindim.saygılar.
Her benzinliğe gittiğimde beni tatmin ediyor mu o önemli benim için, şehir içi bir depo ile 850-950 km arası yol gidiyorum. Benzinliye kaç km giderdim hiç hesabını yapmadım ama tahminen en fazla 600-700 km olur diye düşünüyorum. Ayda 1200 km yol yapıyorum ve benzinli araç alsaydım batmıştım İlk başta aracı alırken dizele verilen 5000-6000 TL lik fark (ben aracı alırken öyleydi) insana koysada bir kere koyuyor. Aracı almakla bitmiyor her benzinliğe gidip 600-700 km ye 230 TL vermektense 200 TL ye 850-950 km gitmek yetiyor bana. Ben yazarken Necati de yazmış, tüp taktırmaya gelirsek motor garantisine bakmam taktırırım tüpümü diyorsan o da kişiden kişiye değişir. Ben şahsen cesaret edemem. Cesaret edecek varsa dizelden de daha ekonomik biner araca.
anılarınızı tazelediğim için ne mutlu bana nerde o zamanlar şimdi nerelerdeyiz der gibi oldu. ben çorlu' yım istanbul göre trafik problemi yok tabi ama ışık proble mi var malesef. ben polo bluemotion dizel (arkadaşımın önerisi ile yakıt tasarruf vs) ile auris arasında kalmıştım sonra auriste karar kıldım. tabrika verile şehir içi 5,8 diyor onun üzerine +1 koy her zaman 6,8 ki şuan 3 aylık verilerim bunu gösteriyor ve fazla kafa karıştırmadan yol bilgisayarında tüketim yada range olmadan saat-tarih olarak yola devam etmekte fayda var.
Hocam öncelikle işe orjinal yada kaliteli muadil parça kullanmakla başlayın. Motor yağı olarak tam sentetik Mobil ESP 5w30 koydurun. Depo boşken würth dizel enjeötör temizleyici koyun ve depoyu fulleyin. Depo bitmeye yakın aracın motor sesinde, yakıtında ve performansındaki farkı kendiniz göreceksiniz.
çok teşekkürler bilgi dönüşleri için iyi günler. sizede dejavu yaşattım kusura bakmayın trafiksiz nice günlere...
serkan würth yakıt katkısı olarak önerebileceğin ürünvarmıdır
Ben aşağıdaki linkten almıştım.http://www.n11.com/wurth-dizel-enjektor-temizleyici-300-ml-P30313186