Toplam Oy Verenler: 110
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi kaya ney anlayamadım :S
Serkan bey paylaşım için teşekkürler ben de yağı kesinlikle kendim götüreceğim Reis'e ama benim aracım benzinli kullanma klavuzunda 5w30 öneriyor Castrol 5w30 alıp gideceğim Özen Ticaretten
Atilla amca size ne tavsiye etmişti? Birden Mobilin sitesinden baktınız mı aracınıza en uygun yağ hangisiymiş? Birde özen ticaretin yerine gidin isterseniz. 5 litre yağ almanız gerekecek. Dükkanda daha ucuza veriyorlar. İnternetten daha pahalıya geliyor. Zaten şaşmazda yerleri. Reisede yakın.
Atilla bey 0w40 ya da 5w30 ikisi de olur demişti mobilin sitesinde 0w40 diyor ama Kullanıcı El kitabında 40 numara yağ hiç yok
ben de öyle düşünüyorum 5w30 alacağım Reis'te 10000 bakımı için
Servis danışmanı sanırım?
2014 Auris 1.6 Advance Multidrive S sıfır aracımı 11 gün önce teslim aldım. İlk gün yakıt tüketimi 12 idi ama giderek düştü. Bugün değerleri sıfırlayıp 55 km yol yaptım ve gösterge 6.5 yaktığımı gösteriyordu. Gittiğim yol inişli-çıkışlı idi. Araba ve sürücülükle tanışmam yeni ama forumda okuduklarıma göre 11 günlük bir araç için bu değerler oldukça iyi... Yine kullanıcılardan öğrendiğime göre bu değer de giderek düşecekmiş...Dolayısıyla -en azından şimdilik- benzinliden memnunum ve çok çok fazla yol yapmayanlar için bence benzinli daha iyi... Ayrıca neredeyse hiç motor sesi duymuyorum, arabanın hızlandığını bile fark etmediğim zamanlar oluyor; yağ gibi akıyor mübarek...
Sadece motor olarak değerlendirirsek d-4d motorunun kalkış performansı ve kronik yağ yakma problemi haricinde kayda değer başka sıkıntısına rastlamadım. Eğer toyota'nın d-4d motorunu almasaydım 2. tercihim renault'un 1.5 dci motoru (renault ve dacia) , 3. tercihim fiatın 1.3 multijet (fiat ve yanlış bilmiyorsam opel corsa bu motoru kullanıyor) motoru olurdu. Sonuç eski bir lpg kullanıcısı olarak çok sıkıntı çektim ve dizele geçmekten çok ama çok memnunum. Ankara şehir içi sabah 8, aksam 8 trafiğinde ayda 1000km ve 5.5-6 lt ortalamam var, ş.arası yolda ort 110 - 120 km/h hızla 3,5 lt ortalama yakaladım. Sürati sevmem gerekte yok drag yarışlarınıda katılmayacağıma göre yüksek beygir ve yakıt sarfiyatınada ihtiyacım olmayacak Şahsen oyum dizelden yana.