Gönderen Konu: Anadolu yakası- özel toyota servisi  (Okunma sayısı 60458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Servis Bakım Fiyatları
« Yanıtla #200 : Mart 26, 2010, 00:19:43 »
konya ankara arası kaç km acaba oraya gidip orda yaptırın ....çevre illerde...
biz istanbulda iki yaka arasını 2 saatte geçiyoruz ..siz iki saatte anadolunun içlerini arşınlarsınız valla..
bi de eğlence olur..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mart 26, 2010, 00:19:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mart 26, 2010, 02:22:19 »
biz istanbulda iki yaka arasını 2 saatte geçiyoruz ..siz iki saatte anadolunun içlerini arşınlarsınız valla..
bi de eğlence olur..
Bunu okuyunca ilk başta güldüm ama sonra düşününce mantıklı aslında dedim.
Forumda Ankara'lı arkadaşlarımız var ve onların çok güvenip tavsiye ettikleri özel servisler var. Hazır bahar da gelmişken Ankara'ya gidin, hem Ankara'lı arkadaşlar o özel serviste mangal partisi bile yapıyorlarmış. :)
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mart 26, 2010, 08:43:39 »
Ankara'ya gidin, hem Ankara'lı arkadaşlar o özel serviste mangal partisi bile yapıyorlarmış. :)
ben gayet sohbet etmeye bile gidiyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #203 : Mart 26, 2010, 10:10:17 »
arkadaşlar 2 ay kadar önce aldığım 1998 xei aracımı genel bir bakım için servise götürdüm.
GM Motor yağı 4 lt     40 tl
TRW Ön fren Balatası  60 tl
GM Buji                     40 tl
Triger kayışı               90 tl
Hava filitresi              15 tl
Üst Kapak Contası      25 tl
Ön far ampulü            15 tl
Motor Temizleme Spreyi 20 tl
Yağ filitresi               18  tl ( Bunu servisten almıştım )
İşçilik                       70 tl
Formda gitmeden araştırdığım halde ustayıda uyarmama rağmen özelikle buji markası konusunda yinede esnaf tecrübesi ve benim tecrübesizliğimle kendi elinde olan markaları kullandı.Otomatikman parçalarda bir miktar giydirsede 50 tl kadar kredi kartına taksit olmasından dolayı pek ses çıkarmadım.Birdahaki servise gidişimde bütün parçaları kendim alıp gidecem.
Size birşey sormak istiyorum trigeri kontrol ettirdiğimde usta - abi kayış yeni değişmiş ama yönünü ters takmışlar dedi ve sen bilirsin ama değiştrimeni tavsiye ederim  bu şekilde ömrü kısa olur ve ne zaman yolda bırakır bilinmez dedi.Bende yönünü değiştir doğru tak dedim abi hemen kırılır dedi.böyle bir şey varmıdır
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mart 26, 2010, 11:09:35 »
Yolunuz düşerse Ankarada iyi bir özel servis var , elimizden geldiğince bizde yardımcı oluruz.
Konya ile ankaranın arası 3 saat sürüyor. Makası geçince 50 km ötede falan Radar var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Mart 29, 2010, 12:44:56 »
ben kendi işimizi kendimizin yapması taraftarıyım. zaten rutin bakımlar toyota kullanma kılavuzunda ''kendinizin yapacağı türden bakımlar'' diye yazılı. biraz eliniz işe yatkınsa olay tamam. tutup da motor indirin demiyorum ama yağ, filtreler vs bunları bizlerin de yapabileceğine inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mart 30, 2010, 20:44:03 »
İyi akşamlar,
Yeni kasa dizel/benzinli Corollaların hava filtresi kaç TL , polen filtresi kaç TL ? bilenler yazarlarmı lütfen.

Polen filtresi çok pahalı diye geçiyordu, galibe hava filtresinden pahalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Mart 30, 2010, 21:02:16 »
Dizellerin hava filtresi ile benzinlilerinki arasında fiyat farkı olabilir.Eski kasa E12 lerde hava filtresi 40 tl polende 70 tl civari diye biliyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #208 : Nisan 05, 2010, 18:39:14 »
Geçen gün hyundai servisinde gözüme fiyat tablosu takıldı. Belli ki hyundai türkiye tarafından hazırlanmış bir listeydi. Orada hangi modelin hangi km de kaç tl ye bakım yapılacağı bilgileri yer almaktaydı. Toyota servislerinde de böyle bir uygulama yapılsa bence çok iyi olur. Zaten  yapılan iş belli. Bu işlerin karşılığında alınan ücret servislere göre farklılık göstermemeli diye düşünüyorum.
Tabiki servislerin bulunduğu yerlere göre işçilik vs. maliyetleri değişkenlik gösterebilir. Ancak bu farkı toyota merkezin dengelemesi daha doğru bir uygulama olurdu. Diğer firmalar bunu yapabiliyorsa toyota daha iyisini de yapabilir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #209 : Nisan 05, 2010, 20:02:51 »
corolla elegant 2010 ilk 10.000 bakımı 03.04.2010 tarihinde 196tl tuttu bilginize selamlar..
2010 Elegant Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #210 : Nisan 05, 2010, 23:19:58 »
Geçen gün hyundai servisinde gözüme fiyat tablosu takıldı. Belli ki hyundai türkiye tarafından hazırlanmış bir listeydi. Orada hangi modelin hangi km de kaç tl ye bakım yapılacağı bilgileri yer almaktaydı. Toyota servislerinde de böyle bir uygulama yapılsa bence çok iyi olur. Zaten  yapılan iş belli. Bu işlerin karşılığında alınan ücret servislere göre farklılık göstermemeli diye düşünüyorum.
Tabiki servislerin bulunduğu yerlere göre işçilik vs. maliyetleri değişkenlik gösterebilir. Ancak bu farkı toyota merkezin dengelemesi daha doğru bir uygulama olurdu. Diğer firmalar bunu yapabiliyorsa toyota daha iyisini de yapabilir.
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Nisan 05, 2010, 23:43:30 »
Zaten bu toyotada mevcut.Bazı plazalarda hangi bakımın maliyetini yazıyorlar.Araç değilde motor diye ayırıyorlar.ZZE 121 diye.Uzun zamandır bu var.Her bakımın maliyeti farklı servisler kar marjlarından  feragat ederse fiyatlar oynuyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #212 : Nisan 05, 2010, 23:51:47 »
Zaten bu toyotada mevcut.Bazı plazalarda hangi bakımın maliyetini yazıyorlar.Araç değilde motor diye ayırıyorlar.ZZE 121 diye.Uzun zamandır bu var.Her bakımın maliyeti farklı servisler kar marjlarından  feragat ederse fiyatlar oynuyor.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben servise 1 kez gittim. o zaman gözüme öyle bir liste çarpmamıştı. Ama bir kaç ay sonra 10 bin bakımı olacak  o zaman o fiyat listesine bakarım. hatta fotosunu çekip forumda bile paylaşabiliriz. Aynı ildeki servilerin kar marjlarından fedakarlık yapıp daha çok müşteri ile sürümden kazanma mantığı da güzel. Bu hem müşteriye hemde servise kazandırır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #213 : Nisan 05, 2010, 23:55:14 »
corolla elegant 2010 ilk 10.000 bakımı 03.04.2010 tarihinde 196tl tuttu bilginize selamlar..

2 ay önce konya servis bana 10 bin bakımı (corolla dizel) için 180 lira aldıklarını söylemişlerdi. Umarım bu sözleri havada kalmaz.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Nisan 06, 2010, 16:58:52 »
SALİH SARGIN BEY NERDE BU SERVİS 196 TL YE YAZABİLİRMİSİNİZ?

Burhan bey lütfen öncelikle kendinizi "Tanışma" bölümü altında imla kurallarına uyarak tanıtınız daha sonrasında mesajınızdaki büyük harfi düzeltiniz. Forumumuzda hepsi büyük harf kullanımı bağırmak anlamına geldiği için yasaktır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #215 : Nisan 07, 2010, 22:41:25 »
SALİH SARGIN BEY NERDE BU SERVİS 196 TL YE YAZABİLİRMİSİNİZ?

Afyonkarahisar 'da Hisar toyota plaza  arkadaşım slmlar...
2010 Elegant Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Nisan 13, 2010, 23:32:04 »
ben yeni aldığım avensisimi (yüz bin km de) on bin bakımı için kartal oto sanayide yağla ilgilenen bi yer var, adını unuttum şimdi. 140 tl ye hava, yağ, polen filtresi, tapa contası, 10-40 yarı sentetik yağ (serviste de aynı yağı koyuyorlar), antifiriz, cam suyu, motor temizleme (spreyle yaptılar) bir de bor power koydular. fiyat oldukça uygun ve temiz çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #217 : Nisan 14, 2010, 23:01:10 »
2 ay önce konya servis bana 10 bin bakımı (corolla dizel) için 180 lira aldıklarını söylemişlerdi. Umarım bu sözleri havada kalmaz.
selam  benim elegant benzinli 196tl senin ki dizel 180 liraysa çok süper normalde dizel bakımı benzinliden daha pahalı derlerdi o zaman ben baya iyi kazık yemişim desene...
2010 Elegant Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Nisan 17, 2010, 20:54:17 »
SAKIN Ankara AKOTA ya gitmeyin insanı kandırıyorlar 300-310 lira tutar deyip 388 lira fatura çıkartıyorlar yaptıkları hiçbirşeyde yok extradan.Sadece standart bakım işlemleri ve buz gibi bir karşılama ve ilgisiz sanayi muamelesi.Hiç memnun kalmadım hiç.
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #219 : Nisan 18, 2010, 23:50:32 »
40 bakım köşkdere çorlu bakım fiyatı balatalar ve genel bakım dahil 680 tl tuttu arkadaslar.