Gönderen Konu: Anadolu yakası- özel toyota servisi  (Okunma sayısı 60468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Servis Bakım Fiyatları
« Yanıtla #180 : Mart 17, 2010, 08:36:13 »
Zühtü kardeş , normal bakım için ( yağ değişimi , bujilerin kontrolü gerekirse değişimi ,yağ filitresiin değişimi,benzin filitresinin kontrolü gerekirse değişimi , şanzıman yağının kontorlü ,far ayarlarının kontorlü ) verilmesi gereken işçilik tutarı ne kadar olmalıdır.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mart 17, 2010, 08:36:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #181 : Mart 17, 2010, 19:54:04 »
merhabalar, bugün 2006 yeni kasa yaris aracıma 30000 bakımı yaptırdım, tapa pulu, yağ filtresi, fren temizleyici, ve 3,2 lt yağ artı işçilik 190 tl ödedim.
30000 bakımında hava filtresi değiştirmemiş olmalarıba şaşırdım, konuyu aydınlatacak kimse varmı acaba.. hava filtresi faturada gözükmor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mart 17, 2010, 22:49:58 »
merhabalar, bugün 2006 yeni kasa yaris aracıma 30000 bakımı yaptırdım, tapa pulu, yağ filtresi, fren temizleyici, ve 3,2 lt yağ artı işçilik 190 tl ödedim.
30000 bakımında hava filtresi değiştirmemiş olmalarıba şaşırdım, konuyu aydınlatacak kimse varmı acaba.. hava filtresi faturada gözükmor.
Ben de geçen ay 2006 model yeni kasa Yaris'ime 30bin bakımı yaptırdım. Aynı bakımı yaptırmışız. Ben bakım için 150 ödedim. Kontrol sırasında ön fren balatalarının bitmiş olduğu ortaya çıkınca balatalar için de 80TL toplam 230TL ödedim. Bende de hava filtresi değişmedi, yalnızca basınçlı hava ile temizlendi. Filtre neden değişmedi diye ustaya sordum, 20bin bakımında değiştirmiştik, 40bin bakımında değişecek şimdi temizlemek yeterli dedi.
Ben bakımı yetkili serviste değil Güngören'de Toyotronic Özel serviste yaptırdım, nedeni de daha ucuz olacağı için değil Mithat usta hakkında bu forumda yazılanlar yüzünden orayı daha güvenli bulmamdır.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Mart 19, 2010, 09:05:12 »
10 / 40 motor yağı  oldukça pahalı geldi bana. (
Fast&good`tan Mobil Yağ Kampanyası Mobil Super 2000 10w/40 4 Lt. Motor Yağı Sadece 44.00tl.yağ Değişimi Ücretsizdir.(ankara) Geniş Ürün Yelpazesi Ve Uygun Fiyat Ve Ödeme Koşulları Fast & Good )
Ayrıca bütün bu işlemler en çok 25 dk alır ki buna karşın alınan işçilik ücreti de yüksek. Yani çok bilmişlik olarak kabul etmeyin çünkü bu benim mesleğim ve neyin hangi sürede yapılabildiğini hem kendi aracımdan biliyorum hemde bu işin içinde yıllarca çalıştığımdan biliyorum.
b

O konuda size hak veriyorum Zühtü bey. parça fiyatları banada pahalı gibi geldi. Ben baştan ustayla bütün malzemeleri bayiden kendim alacağım diye söyledim. İşe başlamadan malzeme listesi istedim. O da önce bakalım o zaman gider alırsın dedi ancak arabayı bakıma aldıktan sonra el çabukluğu ile taktılar. Benim servisten alma durumum ise gerçekleşmedi.Daha sonra servisten fiyat aldım ustanın çıkardığı fiayatlardan daha uygundu. Özellikle sanayiden aynı ürünleri alsam 50 tl kadar daha fark edeceti belkide. Özel ile Yetkili arasında kalmıştım ve tercihimi özelden yana kullandım. Ama 100 tl fark olsun diye özeli tercih etmenin bir mantığı olmadığını anladım. Bakımdan sonra birinin araksında ahmet mehmet usta oluyor ki ne kadar arkasında ise, diğerinin arkasında ise bu arabayı üreten kocaman bir TOYOTA firması duruyor. Galerici değilde kullanıcıysanız yetkili servis en iyisi. Kafanız dinç olur en azından.
Emin Koyuncu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mart 19, 2010, 16:20:17 »
benden 30 bin bakımına 240 tl aldılar, ufak tefekleride parasız yaptılar sizin toyota biraz kazıklıyormu ne..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
10.000 km bakımı
« Yanıtla #185 : Mart 22, 2010, 21:56:46 »
arkadaşlar bugün arabamın 10,000 km bakımı vardı sabah dolapdere gedizler plazada yaptırdım 235 tl benzin katkısı da koydurdum servisten çok memnunum müsteri ilişkileri güzel hemen ilgileniyorlar
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #186 : Mart 22, 2010, 23:17:34 »
arkadaşlar bugün arabamın 10,000 km bakımı vardı sabah dolapdere gedizler plazada yaptırdım 235 tl benzin katkısı da koydurdum servisten çok memnunum müsteri ilişkileri güzel hemen ilgileniyorlar
katkı olarak ne koyuldu acaba aracınıza?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Mart 23, 2010, 00:16:14 »
10,000 km deki araca ne için katkı koyuyorlar anlamış değilim.

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
« Yanıtla #188 : Mart 23, 2010, 14:30:30 »
10,000 km deki araca ne için katkı koyuyorlar anlamış değilim.

yani bende onu merak edyorum emre ne alaka katkı yada koyulan nedirki acaba borpower gibi bişimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Mart 23, 2010, 22:30:28 »
Zühtü kardeş , normal bakım için ( yağ değişimi , bujilerin kontrolü gerekirse değişimi ,yağ filitresiin değişimi,benzin filitresinin kontrolü gerekirse değişimi , şanzıman yağının kontorlü ,far ayarlarının kontorlü ) verilmesi gereken işçilik tutarı ne kadar olmalıdır.

bütün bu işlemleri özel bir serviste max 30 tl işçilik vererek yaptırmanız gerekir. Dediğim gibi bunlar ahım şahım işler değil. Ayrıca ustalıkta gerektirmiyor. Sanayideki herhangi bir dükkanda  bir çırağın bile kolayca üstesinden gelebileceği kadar kolay işler. Malesef her sektörde olduğu gibi bu sektörde de işten anlamayan insanlardan para kazanma adeti var. Öyle cin olmuşlar ki sana baktıklarında işten ne kadar anladığını ve senden ne kadar para koparabileceklerini bilerek para istiyorlar. Keşke dürüst olup sadece haklarını isteseler...
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Mart 24, 2010, 00:23:03 »
yani bende onu merak edyorum emre ne alaka katkı yada koyulan nedirki acaba borpower gibi bişimi?
Alaka şu kandırmak bence.Daha motor açılmamıştır bile ne katkısı hemen. :D
Tüm servislerde var katkılar isterseniz koyalım yararlı falan filan.Yararlı değildir diye demiyorum ama satılacaksa da mantıklı zamanda satılmalı.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Mart 24, 2010, 17:44:25 »
bırak servisi benzin alırken bile musallat oluyorlar ,  katkı katalım diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
« Yanıtla #192 : Mart 25, 2010, 13:35:48 »
bırak servisi benzin alırken bile musallat oluyorlar ,  katkı katalım diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Mart 25, 2010, 13:41:11 »
Öyle musallat olan istasyonlardan bir daha benzin almamaya çalışıyorum. Katkı falan dediğine göre kim bilir ne dümenler dönüyordur diye şüphe oluşuyor kafamda. Belki bu sadece benim kuruntumdur, koskoca benzin istasyonlarını suçlamak istemem.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #194 : Mart 25, 2010, 17:49:05 »
arkadaşlar konyadan yazıyorum.Toyota otojen orjinal serviste 20 bin bakımı için 270 tl fiyat çektiler ve 3 taksit yapabileceklerini belittiler.Fakat formen özel serviste 165 tl ye yapabileceklerini söylediler.Sizlerin yorumunu bekliyorum.aracımda lpg takılı dolayısıyla motordan garantisi yok.
ayrıca 20 bin bakımında neler yapıyorlar?Klavuz kitapta her yerini inceliyorlar sanki aracın.ama özel servis belli başlılarını yapıyor galiba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Mart 25, 2010, 17:53:43 »
Konyanın sanayisi pek düzgün değildir aslında , serviste yaptırmadığınız takdirde dikkatli olmanızı öneririm. :wacko:
yada şöyle söyleyim , sonuçta aracınız sıfır , ben olsam biraz daha fazla verip serviste yaptırırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #196 : Mart 25, 2010, 18:14:25 »
konyadamısınız siz.aracım istanbulda orjinal serivs bakımlı idi.Benimle ilk defa servise gitcek.Dediğiniz konya sanayisi öle.ama konyadaki nerdeyse bütün  toyotaların plakalarında  formen yazıyor.(özel servisin reklmaı).
kararsızım       :0 :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mart 25, 2010, 18:30:49 »
konyadamısınız siz.aracım istanbulda orjinal serivs bakımlı idi.Benimle ilk defa servise gitcek.Dediğiniz konya sanayisi öle.ama konyadaki nerdeyse bütün  toyotaların plakalarında  formen yazıyor.(özel servisin reklmaı).
kararsızım       :0 :-\
Ben konyada değilim Serhan bey , ama sanayide baya bir işimiz olmuştu zamanında , Formeni bilmiyorum ama o kadar tercih edilen bir servis ise gidilebilir.
Ben sadece kendi tercihimi söylemek istedim , Şahsen 100 lira için 0 aldığım aracımın vidalarının kas gücüyle acılması dahi beni rahatsız eder. 10 Yaşındaki corollamızıda halen servise götürmemizin , lafımın temennisi olucağını tahmin ediyorum.
tabiki tercih sizin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mart 25, 2010, 19:21:41 »
arkadaşlar konyadan yazıyorum.Toyota otojen orjinal serviste 20 bin bakımı için 270 tl fiyat çektiler ve 3 taksit yapabileceklerini belittiler.Fakat formen özel serviste 165 tl ye yapabileceklerini söylediler.Sizlerin yorumunu bekliyorum.aracımda lpg takılı dolayısıyla motordan garantisi yok.
ayrıca 20 bin bakımında neler yapıyorlar?Klavuz kitapta her yerini inceliyorlar sanki aracın.ama özel servis belli başlılarını yapıyor galiba...

yağ-yağ filtresi değişir polen hava kontrol edilir.
yağ-yağ filtresi(toyota-denso) maliyeti 80 tl gibidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Mart 25, 2010, 20:55:18 »
Konyanın sanayisi pek düzgün değildir aslında , serviste yaptırmadığınız takdirde dikkatli olmanızı öneririm. :wacko:
yada şöyle söyleyim , sonuçta aracınız sıfır , ben olsam biraz daha fazla verip serviste yaptırırdım.

konya sanayisi hakkındaki fikirlerinize katılıyorum. İnanın servisteki düzeni temizliği özeni sağlayabilecek özel servis sayısı yok denecek kadar azdır. Daha önceki aracım opel için gitmediğim özel servis kalmadı. Hepsi birbirinden özentisiz kalitesiz hizmet sunuyorlar. Buna rağmen işten başını kaldıracak durumda değiller. Bizim milletimiz bilinçsiz. İnsan hizmet aldığı arabasını emanet ettiği ortamda gördüğü eksikliği eleştirmeli. Ben her gittiğimde bunu yaptım. Çalışma şartlarının çok kötü olduğunu ve bu şekilde yapılan işlerin sorunlu olduğunu hepsine söyledim. Ne yazık ki yetkili servislerin fiyat politikaları insanları servisten uzaklaştırıyor. Otomobil firmaları rekabet şartlarından dolayı otomobil satışlarından yapamadıkları tatlı karları servisten elde etme mantığında olduğu sürece de malesef yetkili servisler garanti dışında kalan araçlara hitap etmemeye devam edeceğe benziyorlar.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi