Gönderen Konu: Büyük ihtimalle yağ eksiltme problemimi 35 liraya çözdüm!!!  (Okunma sayısı 16825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür edildi
Geçtiğimiz jaftalarda paylaştığı yağ eksiltme problemimde yağ değiştirme yöntemi işe yaramadı. Dün gittiğim bosh car serviste usta yine klasik yarım motor yapma çözümünden bahsetti sonrasında yağ eksiltmeyle alakalı olarak arabanın duman atmaması kendisini kuşkulandırmış olacak ki motor üzerinde birşeylerle oynadı, diğer ustaları da çağırarak fikir alış verişinde bulundu, sonrasında eskiden bir motoru iki kere baştan yapmasına rağmen eksiltme probleminin çözülmediğini sonrasında karterdeki yağ buharını emme manifolduna götüren eklentinin resimde de görünen pcv valfini değiştirerek sorunu çözdüğünü aktardı. Bu bilgi sonrasında parçacıdan hemen ürünü tedarik edip taktırdım. Sonrasında biraz araştırma yaptım yabancı sitelerde eğerki arabanız çok yağ eksiltip egzos dumanıyla karşılaşmıyosanız ilk işiniz pcv valfini değiştirmek olsun demişler. İnşallah çözüme kavuşacak  sizlere de iletmek istedim aynı sorundan muzdarip kişiler deneyebilirler..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2017, 18:27:25

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Araç e12 kasa mı ? Yağ eksiltme sorunu var mı ?Ben bizimkilerde yok diye biliyordum açıkcası.
Ürün ücreti ne kadar acaba ?
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araç e12 kasa mı ? Yağ eksiltme sorunu var mı ?Ben bizimkilerde yok diye biliyordum açıkcası.
Ürün ücreti ne kadar acaba ?
Aynen hocam e12 hatchback 2006 model..  Ürün fiyatı 35 lira idi.. Aracımda 1000km de ilk çizgiden ikinci çizgiye düşüyordu. Yağ vizkozitesini ve markasını değiştirdim çare etmedi son deneyeceğim yöntem de bu araştırmalarıma göre yüksek ihtimalle sorun çözülecek gibi duruyor ama bakalım burdan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun inşallah çözüme kavuşursunuz. İşini iyi yapan ustalar iyi ki var.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Geçmiş olsun inşallah çözüme kavuşursunuz. İşini iyi yapan ustalar iyi ki var.
Teşekkürler hocam..  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Büyük ihtimalle yağ eksiltme problemimi 35 liraya çözdüm!!!
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2017, 11:53:47 »
Mehmet Akif bey şu yapmış olduğunuz paylaşım için çok teşekkür ederiz. Yaptığınız şey birçok insanın boşuna motor yapmasını engelleyecek bir davranış. Sonucunuda burdan yazarsanız çok seviniriz. Böyle faydalı tecrübeleri insanlarla paylaşmak çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • honda'ya el atan apaçiler toyota'dan uzak durun
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2017, 14:55:42 »
üstad sizden sonuçları doğumhane kapısında bekler gibi bekliyorum. zira yakıt fiyatını değil yağ fiyatını takip edercesine yağ yakıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2017, 23:20:18 »
üstad sizden sonuçları doğumhane kapısında bekler gibi bekliyorum. zira yakıt fiyatını değil yağ fiyatını takip edercesine yağ yakıyoruz

Hocam benim aracımda yağ yakma en çok uzun yolda giderken oluyordu bu parçayı araştırdığımda yağ buharının tekrar emme manifolduna gönderilmesine yaradığını öğrendiğimde bir umut doğdu.. İnşallah hepimiz için bi çözüm olur..🙏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2017, 00:51:01 »
Bildiğim kadarıyla bu kasada yağ yakma kronik bir durum. 2005 model 146 binde ki aracımda da aynı sıkıntı söz konusu. İnşallah paylaşmış olduğunuz bu değişimle sorun ortadan kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2017, 01:31:50 »
Valla bizde yok gibi.Şimdi sentetik yağa geçeceğim acaba hiç geçmesem mi ? Böyle kalsam mı yarı sentetikte.
Valvoline 5w40 Synpower deneyeeceğim.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2017, 08:42:08 »
Bildiğim kadarıyla bu kasada yağ yakma kronik bir durum. 2005 model 146 binde ki aracımda da aynı sıkıntı söz konusu. İnşallah paylaşmış olduğunuz bu değişimle sorun ortadan kalkar.

hocam 1000kmde 100 veya 200ml yağ eksiltse ben hiçbir yöntem denemeyeceğim ama benim aracımda uzun yol yaptığımda yaklaşık 1000kmde 1,5lt yağ eksiliyor. sorduğum ustaların ortak kanısı 130000km de bir toyotanın bu kadar yağ eksiltmesi için fabrikadan motor arızası ile çıkmış olması lazım dediler.. aslında bu yorumları dikkate aldığımda sanki bu yöntem sorunumu çözecek gibi geliyor ama bekleyip görecez bayramda bir uzun yol daha yapacağım :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 02, 2017, 08:48:29
Valla bizde yok gibi.Şimdi sentetik yağa geçeceğim acaba hiç geçmesem mi ? Böyle kalsam mı yarı sentetikte.
Valvoline 5w40 Synpower deneyeeceğim.

Hocam ben bir önceki yağ değişiminde aracın yağ yaktığını düşünerek yağ vizkozitesini kalışlaştırarak mobil1 5w50 tam sentetik yağ kullanmaya başladım ama çözüm olmadı :) benim de şimdiki ikilemim acaba tekrardan mobil1 5w50 mi alıp da eklesem mi yoksa tekrardan 40 vizkozite yağa mı dönsem bilemedim :) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2017, 09:26:31 »
Öncelikle paylaşım için teşekkürler 1000 km de  1,5 kg çok ciddi bir rakam egzoz dan duman atmadan bu yağın kaybolması oda çok ilginç bir durum .Ama karter havalandırma valfi bu denli yağ eksiltmeye sebep olabileceği açıkçası hiç aklıma gelmedi gelmez de yalnız bu parça basit yaylı bir düzenek tıkanması halinde balata spreyi vari bir temizleyici ile temizlenebilir tabi fazla pahalı bir şey değil değişimi de olur . Ama ben gene de ümit kırmak gibi olmasın  1,5 kg yağın bu sebepten kaybolması işine akıl erdiremedim . Bende merakla  sonucu bekliyorum  bende de  100-200 gram gibi bir eksilme var ama 8000 bin km falan oldu ondan dolayı takıntı etmiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2017, 10:07:25 »
Öncelikle paylaşım için teşekkürler 1000 km de  1,5 kg çok ciddi bir rakam egzoz dan duman atmadan bu yağın kaybolması oda çok ilginç bir durum .Ama karter havalandırma valfi bu denli yağ eksiltmeye sebep olabileceği açıkçası hiç aklıma gelmedi gelmez de yalnız bu parça basit yaylı bir düzenek tıkanması halinde balata spreyi vari bir temizleyici ile temizlenebilir tabi fazla pahalı bir şey değil değişimi de olur . Ama ben gene de ümit kırmak gibi olmasın  1,5 kg yağın bu sebepten kaybolması işine akıl erdiremedim . Bende merakla  sonucu bekliyorum  bende de  100-200 gram gibi bir eksilme var ama 8000 bin km falan oldu ondan dolayı takıntı etmiyorum

yücel bey, açıkçası motoru açtırmadan önce yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorum.. sonucu bekleyip görcez :) sizce motordaki aynı yağdan mı eklesem yoksa yağ değişimi mi yapsam ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 02, 2017, 10:19:45

Bakın bu videoda 500mil yani yaklaşık 800kmde 1qt yani 950ml yağ eksişten bir toyotanın pcv valfi değiştiriliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2017, 23:18:03 »
Son durum nedir?

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 16, 2017, 10:53:34 »
Son durum nedir?
valla yağ takviyesi yaptım, bayramda belli olacak işe yarayıp yaramadığı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 04, 2017, 14:07:04 »
Son durum nedir? eksiltme var mı yoksa probleminiz çözüldü mü?
toyota auris 1.33 comfort 2011 benzin+ lpg 2017-...
Vw Polo 1.4 primline 2002 benzin+lpg 2015-2017

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2017, 09:39:50 »
Son durumla ilgili bir gelişme var mı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2017, 11:17:20 »
Son durum nedir? eksiltme var mı yoksa probleminiz çözüldü mü?

malesef ki problemim çözülmedi :( ancak az da olsa azaldı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 07, 2017, 11:48:57 »
Tup sisteminiz nedir ? Altiker mi
94' reno broadway :)