0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tup sisteminiz nedir ? Altiker mi
Mehmet bey karter tapası kaynaklı eksiltmeler kg bazında eksilmeler olmaz zaten ama hani umut garibin ekmeği niteliğinde bir durum söz konusu. Ben genel olarak şunu söyleyim aracınızda yağ kaçağı yok ise kullandığınız yağ 10/40 diye biliyorum bunda da sorun yok . eğer segmanlar dan kaçırmıyor ise aracınızda aşırı fakir karışım kaynaklı bir eksilme söz konusu olabilir . Bunun içinde 1-2 depo aracı benzinde kullanıp daha sonra bu şekilde iken lpg ye yol ayarı yaptırmanız gerekiyor . Veya serviste beyindeki yakıt haritası sildirip 1 depo benzinde kullanmanız gerekiyor daha sonra lpg ayarı yaptırmanız gerekiyor . Sorun bundan da kaynaklı değil ise Mobil 10/60 tam sentetik yağ kullanın eksiltme baya azalır gittiği yere kadar bu şekilde idare edin .
Bildiğim kadarıyla bu kasada yağ yakma kronik bir durum. 2005 model 146 binde ki aracımda da aynı sıkıntı söz konusu. İnşallah paylaşmış olduğunuz bu değişimle sorun ortadan kalkar.
Ayni problem bende de var. Sanirim bu sikinti tamamen atiker kaynaklı. Ben tup taktirinca arabanin tum nevri döndü tabiri caizse. Hala da cozulemedi.
35tl lik masraf için Toyotada imajı çizmezdi diye düşünüyorum. Bir bülten geri çağırmayla sorunu çözerdi. Bellirli bir kmden lpgden kaynaklanan sebeplerden dolayı araç revizyon istiyor. Başlığı da değiştirirseniz sağlıklı olur???
Geçtiğimiz jaftalarda paylaştığı yağ eksiltme problemimde yağ değiştirme yöntemi işe yaramadı. Dün gittiğim bosh car serviste usta yine klasik yarım motor yapma çözümünden bahsetti sonrasında yağ eksiltmeyle alakalı olarak arabanın duman atmaması kendisini kuşkulandırmış olacak ki motor üzerinde birşeylerle oynadı, diğer ustaları da çağırarak fikir alış verişinde bulundu, sonrasında eskiden bir motoru iki kere baştan yapmasına rağmen eksiltme probleminin çözülmediğini sonrasında karterdeki yağ buharını emme manifolduna götüren eklentinin resimde de görünen pcv valfini değiştirerek sorunu çözdüğünü aktardı. Bu bilgi sonrasında parçacıdan hemen ürünü tedarik edip taktırdım. Sonrasında biraz araştırma yaptım yabancı sitelerde eğerki arabanız çok yağ eksiltip egzos dumanıyla karşılaşmıyosanız ilk işiniz pcv valfini değiştirmek olsun demişler. İnşallah çözüme kavuşacak sizlere de iletmek istedim aynı sorundan muzdarip kişiler deneyebilirler.. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2017, 18:27:25
Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:47:01selam konu neredeyse hortladı ama geçen gün arabamı arkadaş istedi bende kıramadım verdim araç 170 km yapmış hararet yapmadan gaz kesmiş ve yürümemiş arkadaşta bostancıya çekiciyle aracı götürmüş orda conta yakmış denmiş araca conta değişti benim hala haberim yok araç toplanınca bana haber verildi aracı aldığımda yağ kaçırıyordu bu nasıl toplanmış araç diye tepki gösterdim arkadaşa tekrar motorcuya gittik usta ben söledim bu arabanın altınında yapılması lazım dedi segman atılması lazım diye bana apar topar toplattılar dedi bende aracı ustaya bıraktım parça listesi verdi alt pistonlar için yağ pompası,ana yatak,,kol yatak ,zincir seti japon parça orj.silindir kapak contası motor yağı filtresi gergi bilyesi v kayışı 1500 parçalar , 1000 lirada işçilik rektefiye gerek yok dendş segmanla kurtarırız dendi ama üst kapak rektefiye girdi Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:49:08toplamda arkadaşın ve benim yaptığım masraf 5000 lirayı buldu usta bizi sömürüyormu yoksa haklımı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim