Gönderen Konu: Büyük ihtimalle yağ eksiltme problemimi 35 liraya çözdüm!!!  (Okunma sayısı 16824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Büyük ihtimalle yağ eksiltme problemimi 35 liraya çözdüm!!!
« Yanıtla #20 : Temmuz 07, 2017, 12:01:54 »
Mehmet bey karter tapası kaynaklı eksiltmeler kg bazında eksilmeler olmaz zaten ama hani umut garibin ekmeği niteliğinde bir durum söz konusu. Ben genel olarak şunu söyleyim aracınızda yağ kaçağı yok ise kullandığınız yağ 10/40 diye biliyorum bunda da sorun yok . eğer segmanlar dan kaçırmıyor ise aracınızda aşırı fakir karışım kaynaklı bir eksilme söz konusu olabilir . Bunun içinde  1-2 depo aracı benzinde kullanıp  daha sonra bu şekilde iken lpg ye yol ayarı yaptırmanız gerekiyor . Veya serviste beyindeki yakıt haritası sildirip  1 depo benzinde kullanmanız gerekiyor daha sonra lpg ayarı yaptırmanız gerekiyor . Sorun bundan da kaynaklı değil ise  Mobil  10/60 tam sentetik yağ kullanın eksiltme baya azalır gittiği yere kadar bu şekilde idare edin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 07, 2017, 12:01:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 07, 2017, 14:17:26 »
Tup sisteminiz nedir ? Altiker mi
atiker sıralı sistem var ..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2017, 14:24:39
Mehmet bey karter tapası kaynaklı eksiltmeler kg bazında eksilmeler olmaz zaten ama hani umut garibin ekmeği niteliğinde bir durum söz konusu. Ben genel olarak şunu söyleyim aracınızda yağ kaçağı yok ise kullandığınız yağ 10/40 diye biliyorum bunda da sorun yok . eğer segmanlar dan kaçırmıyor ise aracınızda aşırı fakir karışım kaynaklı bir eksilme söz konusu olabilir . Bunun içinde  1-2 depo aracı benzinde kullanıp  daha sonra bu şekilde iken lpg ye yol ayarı yaptırmanız gerekiyor . Veya serviste beyindeki yakıt haritası sildirip  1 depo benzinde kullanmanız gerekiyor daha sonra lpg ayarı yaptırmanız gerekiyor . Sorun bundan da kaynaklı değil ise  Mobil  10/60 tam sentetik yağ kullanın eksiltme baya azalır gittiği yere kadar bu şekilde idare edin .
önümüzdeki günlerde İstanbul Güngören'deki Toyotronic Mithat Usta'ya götüreceğim. Motora endoskop yapılarak bütün sorunların tespitini sağlayacaklarını ilettiler. Sonucu öğrendiğime sizlere yazacağım. Bu arada 2 depo benzinde kullandım araç yağ eksiltmeye devam etti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 07, 2017, 20:47:35 »
Bildiğim kadarıyla bu kasada yağ yakma kronik bir durum. 2005 model 146 binde ki aracımda da aynı sıkıntı söz konusu. İnşallah paylaşmış olduğunuz bu değişimle sorun ortadan kalkar.
bu kasada yağ yakma kronik ama 2002 ile 2004 arası üretilen modellerde kronik 2005te araç makyajlandığında motordada değişikliklere gidilip kronik problemi ortadan kaldırdılar sizin sorununuz kronik değil yani :) makyajlı e12 kasalarda(2005 ve üstü)araçları yağ yakanlar bu kasada kronik diyip böyle kullanmamalı problemin kaynağını tespit etmeli bana kalırsa bu arada sözlerim tamamen size değil konunun ve aracın bütününe yanlış anlamayın lütfen  :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 07, 2017, 20:53:22 »
Benim aracim 60 bin km lpg de kullanilmisti ve eksiltme yapmiyordu. Yag olarak kılavuzda onerilen 5w30 yaglardan (castrol,mobil,mobil esp) kullandim. Sıkıştırmadim. Gaz ayarini taktirdigimdan itibaren obd ile takip etmistim. Fakirde hemen hemen hiç kalmadim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 08, 2017, 00:53:55 »
Ayni problem bende de var. Sanirim bu sikinti tamamen atiker kaynaklı. Ben tup taktirinca arabanin tum nevri döndü tabiri caizse. Hala da cozulemedi.
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2017, 16:32:06 »
Ayni problem bende de var. Sanirim bu sikinti tamamen atiker kaynaklı. Ben tup taktirinca arabanin tum nevri döndü tabiri caizse. Hala da cozulemedi.

Bizim 2002 vvti dada atiker mevcut ilk aldığımız zamanlar yakıyodu geçen gün babama hala yakıp yakmadığını sordum bayadır eksiltme yapmıyomuş kendi kendinemi çözüldü problem noldu bilmiyorum ama atiker kaynaklı değildir bence
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Temmuz 09, 2017, 16:02:19 »

Yücel bey dün bahsettiğim üzere Toyotronic Mithat Ustaya gittim, aracın silindirlerini açarak endoskop yaptı yani ucında kamere olan bir kabloyla silindirlerin içerisine baktı.. Sorun 1. Ve 2. Silindirde çıktı. Görüntüyü bana da gösterdi silindirler içerisinde fazlasıyla yağ mevcuttu ve bujilerde aynı şekilde yanmıştı. Bu arada bujileri 3bin km önce değiştirmiştim dün tekrar değiştirttim. Usta masrafın en fazla 3bin lira tutacağını söyledi ve haricinde bir problemin olmadığını dile getirdi. Maddi durumumu ayarladığımda direkt olarak Mithat Ustaya gideceğim gerçekten bilgisi ve müşteriye yaklaşımı çok güzel kesinlikle tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 10, 2017, 09:21:43 »
Geçmiş olsun sorun tespit edilmesi de güzel kendinizi ayarlayınca yaptırır gönül rahatlığı ile binersiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 10, 2017, 13:07:21 »
35tl lik masraf için Toyotada imajı çizmezdi diye düşünüyorum. Bir bülten geri çağırmayla sorunu çözerdi. Bellirli bir kmden lpgden kaynaklanan sebeplerden dolayı araç revizyon istiyor.  Başlığı da değiştirirseniz sağlıklı olur???
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2017, 08:04:30 »
35tl lik masraf için Toyotada imajı çizmezdi diye düşünüyorum. Bir bülten geri çağırmayla sorunu çözerdi. Bellirli bir kmden lpgden kaynaklanan sebeplerden dolayı araç revizyon istiyor.  Başlığı da değiştirirseniz sağlıklı olur???
zaten bahsettiğim o problem toyotaya özel birşey değil biraz araştırırsanız görürsünüz.. Her şey aşama aşama yazıyor başlığı değiştirmeme gerek olduğunu düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • honda'ya el atan apaçiler toyota'dan uzak durun
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 20, 2017, 15:25:36 »
Bende dün değiştirdim parçayı günde ortalama 100 km yol yapıyorum. 7-10 güne belli eder kendini. Sonucu burada paylaşacağım. Belki bende işe yarar, tamircim alakasız bir parça dedi ama şansımızı deneyelim olan 50 liraya olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Alırsan Toyota Olursun Paşa :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 199000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 28, 2017, 20:46:38 »
Geçtiğimiz jaftalarda paylaştığı yağ eksiltme problemimde yağ değiştirme yöntemi işe yaramadı. Dün gittiğim bosh car serviste usta yine klasik yarım motor yapma çözümünden bahsetti sonrasında yağ eksiltmeyle alakalı olarak arabanın duman atmaması kendisini kuşkulandırmış olacak ki motor üzerinde birşeylerle oynadı, diğer ustaları da çağırarak fikir alış verişinde bulundu, sonrasında eskiden bir motoru iki kere baştan yapmasına rağmen eksiltme probleminin çözülmediğini sonrasında karterdeki yağ buharını emme manifolduna götüren eklentinin resimde de görünen pcv valfini değiştirerek sorunu çözdüğünü aktardı. Bu bilgi sonrasında parçacıdan hemen ürünü tedarik edip taktırdım. Sonrasında biraz araştırma yaptım yabancı sitelerde eğerki arabanız çok yağ eksiltip egzos dumanıyla karşılaşmıyosanız ilk işiniz pcv valfini değiştirmek olsun demişler. İnşallah çözüme kavuşacak  sizlere de iletmek istedim aynı sorundan muzdarip kişiler deneyebilirler..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2017, 18:27:25

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:47:01

selam  konu neredeyse hortladı ama geçen gün arabamı arkadaş istedi bende kıramadım verdim araç 170 km yapmış hararet yapmadan gaz kesmiş ve yürümemiş arkadaşta bostancıya çekiciyle aracı götürmüş orda conta yakmış denmiş araca conta değişti benim hala haberim yok araç toplanınca bana haber verildi aracı aldığımda yağ kaçırıyordu bu nasıl toplanmış araç diye tepki gösterdim arkadaşa tekrar motorcuya gittik usta ben söledim bu arabanın altınında yapılması lazım dedi segman atılması lazım diye bana apar topar toplattılar dedi bende aracı ustaya bıraktım parça listesi verdi alt pistonlar için yağ pompası,ana yatak,,kol yatak ,zincir seti japon parça orj.silindir kapak contası motor yağı filtresi gergi bilyesi v kayışı 1500 parçalar , 1000 lirada işçilik rektefiye gerek yok dendş segmanla kurtarırız dendi ama üst kapak rektefiye girdi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:49:08
toplamda arkadaşın ve benim yaptığım masraf 5000 lirayı buldu usta bizi sömürüyormu yoksa haklımı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Temmuz 31, 2017, 10:03:02 »

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:47:01
selam  konu neredeyse hortladı ama geçen gün arabamı arkadaş istedi bende kıramadım verdim araç 170 km yapmış hararet yapmadan gaz kesmiş ve yürümemiş arkadaşta bostancıya çekiciyle aracı götürmüş orda conta yakmış denmiş araca conta değişti benim hala haberim yok araç toplanınca bana haber verildi aracı aldığımda yağ kaçırıyordu bu nasıl toplanmış araç diye tepki gösterdim arkadaşa tekrar motorcuya gittik usta ben söledim bu arabanın altınında yapılması lazım dedi segman atılması lazım diye bana apar topar toplattılar dedi bende aracı ustaya bıraktım parça listesi verdi alt pistonlar için yağ pompası,ana yatak,,kol yatak ,zincir seti japon parça orj.silindir kapak contası motor yağı filtresi gergi bilyesi v kayışı 1500 parçalar , 1000 lirada işçilik rektefiye gerek yok dendş segmanla kurtarırız dendi ama üst kapak rektefiye girdi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2017, 20:49:08
toplamda arkadaşın ve benim yaptığım masraf 5000 lirayı buldu usta bizi sömürüyormu yoksa haklımı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

sizin aracınızın sorunu ancak ustanın anlattığı şekilde çözümlenebilir. ustadan ustaya maliyet değiştiği gibi ustanın mahareti de oldukça önemli, size önerim özellikle toyota üzerine uzmanlaşmış bir ustada aracınızı yaptırmanız yönünde olacak. bu konuda güngörendeki Mithat usta herkes tarafından taktir edilen ünlü bir ustadır bilginize. geçmiş olsun, kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • honda'ya el atan apaçiler toyota'dan uzak durun
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 09, 2017, 08:39:41 »
ben değiştirdim şöyle anlatayım. aracım 1.000 km de 2,5-3 lt yagdan eser bırakmıyordu. km yi not aldım, yagı sııfırladım öyle baktım. artık yağın sıfırlanması 1.600 km yi buldu. bu arada 10-40 kullanıyorum. daha önce 10-60 yag kullandığımda 1.500 km yi görmüştüm. şimdi pcv nin değişimi ile  %60 lık bir verim söz konusu ise 10-40 yagda,  belki 10-60 da 2400 km görebilirim. bir ara onu deniyeceğim. bence deneyin sonuçta bana değişim maliyeti 45 tl ye mal oldu. nerelere vermiyoruz ki. esen kalın.