Gönderen Konu: aman allahım .... neler geldı basıma :S  (Okunma sayısı 4409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
aman allahım .... neler geldı basıma :S
« : Şubat 19, 2009, 18:56:18 »
arkadaslar aracımı bıldıgınız gıbı servıse 40 bın bakımı ıcın bırakmıstım  bugun 1300 suları teslım almaya gıttım aracımı  bıraktıgımda motordan bır ses gelıyordu ınceden bı tıkırtı daha oncede yapmıstı  goturdugumde hava fıltre kutusunun  arasındakı sungerlerın erıdıgını ve yuksek devırde tıtreme yaptıgını soyledıler ve sungerlerı degıstırdıkten sonra ses kesıldı  her neyse  gıttım servıse o cok bılmıs  servıs danısmanı bayan  bana TURBO  da bı sorun oldugunu ve degısmesı gerektıgını soyledı  ve malıyet olarak 3000 ytl gıbı bı rakam cıkardı ınanamadım gercekten  3 yasına yenı gırmıs  elımızden geldıgınce dıkkatlı kullandıgımız aracımız da boyle bırsey soyledıler  bu tarz bır olayla karsılasan arkadaslar varmıdır  kafamı ıyıce kurcaladı bu konu  yardımlarınızı beklıyorum

pısmanım toyotacı olduguma
pismanım corolla bındıgıme ...

Toyota Club Türkiye

aman allahım .... neler geldı basıma :S
« : Şubat 19, 2009, 18:56:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: aman allahım .... neler geldı basıma :S
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2009, 19:29:05 »
Aracınız garanti kapsamında değilmi? Eğer öyleyse garantiye grmiyormuymuş?
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2009, 20:07:51 »
başka bi ustaya da gösterseniz sanayide yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2009, 20:16:21 »
İyi de Turboda ne sorun varmış söylediler mi? arabanın çekişinde hızlanmasında sorun varmıydı ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2009, 21:10:02 »
Murat Bey,
Başka bir yetkili servise ve sanayide bildiğiniz iyi bir ustaya gösterin, bu tarz büyük sorunlarda bence ilk yorum yapılan yerle sınır kalmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2009, 21:35:10 »
bu tarz bır olayla karsılasan arkadaslar varmıdır
Forumda D4-D Turbo problemi yaşayan ilk kişisiniz, daha önce böyle bir sorun iletilmedi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 12:02:40 »
Garanti kapsamı dışında mı kalıyorki acaba. Yani öyleyse bunu neye göre yapıyolar. Kullanıcı hatası nerde olabilirki burda...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2009, 12:10:14 »
Turboşarjlı araçlar için uzun yoldan sonra 2 dakika, kısa süreli kullanımlardan sonra 30 sn bekledikten sonra stop edin yazıyor kullanım kitapçığında. Yani çok ince bir ayrıntı ama kullanıcı hatası demeye müsait bir durum servis için...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2009, 16:44:22 »
Turboşarjlı araçlar için uzun yoldan sonra 2 dakika, kısa süreli kullanımlardan sonra 30 sn bekledikten sonra stop edin yazıyor kullanım kitapçığında. Yani çok ince bir ayrıntı ama kullanıcı hatası demeye müsait bir durum servis için...
katılıyorum torbolu arabanın abc si bu olay ince bi ayrıntı ama çok işe yarıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 18:32:08 »
arkadaslar  turbonun asındıgını sımdılık bır porblem yapmayacagını ama ılerkı gunlerde turbonun dagılacagını soyledıler  bu gun yarın  baska yerlerde bakıcam   aracımın garantısı yenı bıttı  malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2009, 18:34:37 »

herzamn bunu uygularım  dıkkat etmısımdır sabah kontagı vurur vurmaz  cıkmam yola 1 2 dakka beklerım ne bılıyım kalkıslarda  hemen yuklenmem gaza  bılmıyorum  anlamadım bende   

hatırlarsanız balata konusu vardı  aracımın balataları en az 10 bın daha goturmeye musaıt  gıttım dedım bunu  servıse  malzeme ucretını ıade ettıler   sessız kalmayın servıslere karsı    tun ıyı dıleklerımle ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2009, 23:46:57 »
Arkadaşlar bu forumdaki Toyota düşmanlığı nedir anlayabilmiş değilim doğrusu;

Bir kere turbo araçların kapatılmadan önce rölantide beklenmesi hadisesi tüm turbolar için geçerlidir.Ve de turboların genelde lastikler gibi belli üreticileri vardır.Garett gibi.Yani pekçok marka zaten dışarıdan alır.Lakin piyasadaki en dayanıklı turbo dizeller benim ummadığım bir şekilde Toyotalar.Ben turbo dizelde bocalayabileceklerini düşünmüştüm.Fakat diğerlerine nazaran çok sorunsuzlar.

Servisteki yetkili(!)sanırım biraz yetkisiz.Bence aracınızda bir sorun fln yok.Daha görmeden rahatlıkla söylüyorum.Birde 3000 ytl'ye yavaş değiştirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 21, 2009, 00:32:38 »
Ford forumuna takılmıştım bir süre sadece okuyucu olarak, oradaki turbo şikayetleri özellikle turbo hortumu mu nedir ondaki çatlamalar, yırtılmalar dikkatimi çekmiş, Focus almaktan vazgeçirmişti beni...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2009, 04:04:57 »
Ford forumuna takılmıştım bir süre sadece okuyucu olarak, oradaki turbo şikayetleri özellikle turbo hortumu mu nedir ondaki çatlamalar, yırtılmalar dikkatimi çekmiş, Focus almaktan vazgeçirmişti beni...
dayımda 2005 mondeo vardı, onu sadece turbo sorunları yüzünden sattı ve şu an megane 2 ye biniyor.. çok daha mutlu..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2009, 08:55:56 »
Arkadaşlar bu forumdaki Toyota düşmanlığı nedir anlayabilmiş değilim doğrusu;

Bir kere turbo araçların kapatılmadan önce rölantide beklenmesi hadisesi tüm turbolar için geçerlidir.Ve de turboların genelde lastikler gibi belli üreticileri vardır.Garett gibi.Yani pekçok marka zaten dışarıdan alır.Lakin piyasadaki en dayanıklı turbo dizeller benim ummadığım bir şekilde Toyotalar.Ben turbo dizelde bocalayabileceklerini düşünmüştüm.Fakat diğerlerine nazaran çok sorunsuzlar.

Servisteki yetkili(!)sanırım biraz yetkisiz.Bence aracınızda bir sorun fln yok.Daha görmeden rahatlıkla söylüyorum.Birde 3000 ytl'ye yavaş değiştirsin.
Aynen katılıyorum.
Büyük/Küçük Toyotası arıza çıkaran direk soğuyor arabasından ilginç bir şekilde. Land Rover bana göre dünyadaki en sorunlu, en yağ damlatan araçtır, eski LR kullanıcısı olduğumdan LR Türkiye forumuna üyeyim halen. Kimse toz kondurmuyor aracına orada. İnanılmaz.
Belki de Toyota kullanıcıları çok titiz, en ufak arızada sinirleniyorlar...Titiz oldukları için sorunsuzluğuyla ünlü bu markayı tercih edip sorunlarda sinir yapıyorlar sanırım. ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2009, 10:12:06 »
Bende Tempra Tipo forumuna üyeyim.Malum birazda yaşları gereği oldukça sorunlu araçlar ama kimse toz kondurmuyor araçlarına ama bu forum bir garip.Ben demiyorumki takım tutar gibi marka tutalım lakin biraz insaf kul yapısı bunlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2009, 10:29:50 »
  Sanırım beklentierl çok yüksek oluyor bu konuda Toyotadan. Ama bu alt yapıyı hazırlayanda Toyota'nın kendisi oldu, zamanında ürettiği araçlarla.
 Fakat unutulan şey, sonunda bunlarında insan yapımı, mekanik aksamlar olduğu ve gerekli ilgiye ihtiyaçları olduğu.
 Mesela Türkiye yol, yakıt, iklim vs. koşullarıda araçları her yönden (kaporta, motor aksamı, lastik, yürüyen aksam. vs.) en uç koşullarda test etme mekanlarından biri diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2009, 11:39:43 »
  Sanırım beklentierl çok yüksek oluyor bu konuda Toyotadan. Ama bu alt yapıyı hazırlayanda Toyota'nın kendisi oldu, zamanında ürettiği araçlarla.
 Fakat unutulan şey, sonunda bunlarında insan yapımı, mekanik aksamlar olduğu ve gerekli ilgiye ihtiyaçları olduğu.
 Mesela Türkiye yol, yakıt, iklim vs. koşullarıda araçları her yönden (kaporta, motor aksamı, lastik, yürüyen aksam. vs.) en uç koşullarda test etme mekanlarından biri diye düşünüyorum.

aynen kardesım  bu ısler arz-talep meselesı ıle  dogru orantılıdır  eger bız gercekten guvenıp alıyorsak ve sonucunda ıvır zıvırdan ufacık seyden  sorun cıkartıyorsa bu mercedes bmw  vb gıbı  dunyaca unlu ve faıs fıatlara gıden araclar ıcınde aynı konu tartısılır   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 22, 2009, 11:54:33 »

pısmanım toyotacı olduguma
pismanım corolla bındıgıme ...

şimdi siz samimi olduğunuz bir Türk sizi aldattı diye bütün Türk ırkınada lanet edersiniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2009, 12:41:34 »
Benim tamamen şahsi fikrim şu yönde:

Toyotanın sıkıcı arabalar ürettiği herkes tarafından malum sanırım. Ancak ne olursa olsun dünyanın en sorunsuz araçlarını üretiyor. BMW, Mercedes dahil tüm büyük markalar üretim organizasyonlarını Toyota gibi yapabilmek için 5 yıllık planlar koyuyorlar önlerine. Land Rovercılar, Alfa Romeocular Fiatcılar daha estetiğe önem veren, araçlarını tüm mekanik sorunlarına rağmen kalben seven insanlardan oluşuyor. Ancak Toyota kullanıcıları ağırlıklı olarak sadece sorunsuzluk sebebi ile bu markayı tercih eden kişilerden oluşuyor. Dolayısı ile sorunlarda daha hassas oluyor ve araçlarını misal olarak Alfacıların gözüyle sevmedikleri için hemen silip atıyorlar. Tekrar ediyorum, benim gözlemlerimden çıkardığım kendi fikrim bu, kimse kırılmasın.

Ben halen diğer forumlarda milletle cebelleşiyorum. Land Rovecılar her tarafından yağ damlatan, aks kestiğinde bunun şanzıman kırılmasın diye İngilizlerin sigorta olarak özel olarak zayıf yapıldığı iddia edilen, portbagaj takınca kapı ayarları bozulan arabaları ile benim Toyota almamla dalga geçiyorlar. Deli gibi kalpten seviyorlar araçlarını. Bende aracımın altının kupkuru olduğuyla, 100.000km boyunca fren balatalarımı değiştirmeyeceğimi, tarihte aracımın aks kesme vakasının olmadığını söyleyerek onlarla dalga geçiyorum. Kuzenimde eskiden Alfa 33, Alfa 166 ve Alfa 145 vardı boxer motorlu sırasıyla. Yemin ediyorum her hafta sonu zevkine sanayiye giden ben sanayiden tiksinmiştim o üç araç yüzünden. Her arızada servis "E Alfa abi bunlar böyle" diye gururla adeta cevap veriyorlardı :D

Neyse benim görüşlerim bunlar, herkese iyi Pazarlar dilerim. Gidin arabınınız içini yıkayın, cila yapın, havalandırma deliklerine fırça sürün... :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı