0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu tarz bır olayla karsılasan arkadaslar varmıdır
Turboşarjlı araçlar için uzun yoldan sonra 2 dakika, kısa süreli kullanımlardan sonra 30 sn bekledikten sonra stop edin yazıyor kullanım kitapçığında. Yani çok ince bir ayrıntı ama kullanıcı hatası demeye müsait bir durum servis için...
Ford forumuna takılmıştım bir süre sadece okuyucu olarak, oradaki turbo şikayetleri özellikle turbo hortumu mu nedir ondaki çatlamalar, yırtılmalar dikkatimi çekmiş, Focus almaktan vazgeçirmişti beni...
Arkadaşlar bu forumdaki Toyota düşmanlığı nedir anlayabilmiş değilim doğrusu;Bir kere turbo araçların kapatılmadan önce rölantide beklenmesi hadisesi tüm turbolar için geçerlidir.Ve de turboların genelde lastikler gibi belli üreticileri vardır.Garett gibi.Yani pekçok marka zaten dışarıdan alır.Lakin piyasadaki en dayanıklı turbo dizeller benim ummadığım bir şekilde Toyotalar.Ben turbo dizelde bocalayabileceklerini düşünmüştüm.Fakat diğerlerine nazaran çok sorunsuzlar.Servisteki yetkili(!)sanırım biraz yetkisiz.Bence aracınızda bir sorun fln yok.Daha görmeden rahatlıkla söylüyorum.Birde 3000 ytl'ye yavaş değiştirsin.
Sanırım beklentierl çok yüksek oluyor bu konuda Toyotadan. Ama bu alt yapıyı hazırlayanda Toyota'nın kendisi oldu, zamanında ürettiği araçlarla. Fakat unutulan şey, sonunda bunlarında insan yapımı, mekanik aksamlar olduğu ve gerekli ilgiye ihtiyaçları olduğu. Mesela Türkiye yol, yakıt, iklim vs. koşullarıda araçları her yönden (kaporta, motor aksamı, lastik, yürüyen aksam. vs.) en uç koşullarda test etme mekanlarından biri diye düşünüyorum.
pısmanım toyotacı olduguma pismanım corolla bındıgıme ...