0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şimdi siz samimi olduğunuz bir Türk sizi aldattı diye bütün Türk ırkınada lanet edersiniz....
ARKADASIM SENI KINIYORUM KIMSE BENIM TURKLUGUME LAF EDEMEZ BUNUN TOYOTAYLA DA HIC ALAKASI YOK KESKE YORUM YAZMASAYDINDA BENIDE BU TARZ BI CEVAP YAZMAK ZORUNDA BIRAKMAZDIN...
"toyota markasını temsıl eden en ust kademedekı bır ınsan"bu kim anlamadım?
Ben feribottada birkaç kez marş basdım ama motor çalışmadı. bende benzin deposunun kapağını açtım ve elimle defalarca pompaladım ağzını. Aracı epeyce salladım ve aracı kapayıp yolcu koltuğuna geçtim.
Tabiki ağzımla hava üflediğim falan yok, sadece elimle birtaraftan vakum yapıp bırakırken, bir taraftan da bizimki marş bastı. Zaten bu vakumu elinizde de hissedebilirsiniz. Yakıt basitce bir hat üzerinde (yakıt deposu, borular, yakıt pompası, filtre, enjektörler, manifold) bu sistemde eğer her iki ucuda (4 enjektörlü bir araçta çıkışta 4 uç vardır) açarsanız, fizik kuralları gereği pompalamada yapabilirsiniz. Benzini tamamen bitmiş bir araca benzin eklendiğinde de marş basarak bir süre sonra çalıştırmak buna iyi bir örnektir. Ben başka bir örnek daha vereyim. Seneler önce arkadaşlar tatile İstanbul yakınlarında bir karadeniz sahil kasabasına gitmiştik. Bizim aracın yanında sabah bir Anadol marş basıyor ancak araç tam çalışacakken çalışmıyordu. Araçta benzinde olduğunu öğrendik ve ben elimle egzoz çıkışını kapattım ve adamın marşa basmasını istedim. Marşa basıldı ve araç (yine pompalamıştım) araç marşı aldı(bence aracın kompresyonu düşüktü). Ama adam benim arkada ne yaptığımı anlamamıştı, arkadaş ise gülüyordu. Ben sadece bunu denedim ve sonucu da bu oldu, her zaman her şekilde işe yarar demek yanlış olur.
ARKADASIM SENI KINIYORUM KIMSE BENIM TURKLUGUME LAF EDEMEZ BUNUN TOYOTAYLA DA HIC ALAKASI YOK KESKE YORUM YAZMASAYDINDA BENIDE BU TARZ BI CEVAP YAZMAK ZORUNDA BIRAKMAZDIN... SAYGILARIMLA SAYIN YONETIM BUYUK HARF HATAMI MARUZ GORUN!!!
bence siz ahmet can kardeşimi anlamamışsınız..saygısızlık olarak nitelendirmeyecekseniz şöyle özetleyeyim; büyük bir kümede, tek bir eleman ayıplı ise, bütün küme ayıplıdır denemez, sizin bu cümleleriniz ile kümedeki ayıplı ürünü kümeyle özleştirip kümeyi ayıplı adletmişsiniz..
Ben teşekkür ederim Ahmetciğim.
lafı mı olur ahmetim
sevgılı ahmet can dedıgın gıbı tıtız arac kullanıp basıma boyle sacma sapan olaylar geldıgı ıcın bıraz gergınım ancak o ırk muhbbetı yapan arkadası ılk basta yanlıs anlamıs olabılırım hak verıyorum ama yanı kısılerın dusuncelerı bır degıldır sağol kazasız belasız ....
Bende merak ettim. Murat arkadaşımız, Ahmet Can'ın söylemek istediğini yanlış anladığını düşünüyorum, bence bir örneklemede bulunmuş ve Ahmet'in söylediğini bende destekliyorum. Benzer şeyi, bende bayan sürücüleri genelleyenlere karşı uyguluyorum. İzninzile başımdan geçen küçük bir olayı sizinle paylaşayım; Birkaç sene önce Yenikapı Hızlı Feribot iskelesinin son feribotuna (bileti birkaç gün önce almıştım) binmek için sıraya girdim. Motoru stop ettim. Sonra feribot kapılarını açınca aracı çalıştırdım ama tuhaf çalışıyordu. O sırada feribotun kapısına yaklaştım. Kendi kendime stop edip bir daha çalıştarayım dedim çünkü, çalışması iyice tuhaflaşmıştı. Ama sadece stop edebildim, bir daha çalışmadı. Oldukça uğraşmama rağmen marş almadı. Millet vurduralım abi demeye başladı. Dedim, bu araçlar vurdurulmaz ve üstelik zaten amrş basıyor. (son benzini farklı bir istasyondan almıştım ve ilk şüphelendiğim ve sövdüğümde onlar oldu) Neyse, çalışmayan aracı feribota normalde almazlar. Biz (hanım ve ben) feribotun yetkilileri ile konuştuk, sağolsunlar durumu anlayışla karşıladılar ve bize 4-5 kişi görevlendirip aracı feribota ittirttiler. Onlarda sağolsun o rampayı zar zor çıkardılar. Ben feribottada birkaç kez marş basdım ama motor çalışmadı. bende benzin deposunun kapağını açtım ve elimle defalarca pompaladım ağzını. Aracı epeyce salladım ve aracı kapayıp yolcu koltuğuna geçtim. Bu arada Yalovada dayıyı aradım, gel bizi çıkışta çek diye. Feribot Yalovaya yaklaşınca ve kapıları açınca birdaha marş bastım ve araç hiçbirşey olmamış gibi çalıştı. Aracı iten göevliler biraz tuhaf bakıyordu. İşin ilginci Yenikapıda benim araç kaldığında etraftan duyduğumuz ve ilgimizi çeken sözler şunlar olmuştu; aaa, Toyota yolda kalmış, bakın Toyotada yolda kalıyormuş. Halbuki Toyota mı yolda kalmıştı, o akaryakıt istasyonu mu? Yalovada ilk işim yakıt filtresini değiştirtmek oldu (bagajda birtane yedek taşırım hep ).