Gönderen Konu: aman allahım .... neler geldı basıma :S  (Okunma sayısı 4410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: aman allahım .... neler geldı basıma :S
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 20:52:08 »
şimdi siz samimi olduğunuz bir Türk sizi aldattı diye bütün Türk ırkınada lanet edersiniz....

ARKADASIM SENI KINIYORUM KIMSE BENIM TURKLUGUME LAF EDEMEZ  BUNUN  TOYOTAYLA DA HIC ALAKASI YOK  KESKE YORUM YAZMASAYDINDA BENIDE BU TARZ BI CEVAP YAZMAK ZORUNDA BIRAKMAZDIN... 

SAYGILARIMLA
SAYIN YONETIM BUYUK HARF HATAMI MARUZ GORUN!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 20:52:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #21 : Şubat 22, 2009, 20:55:19 »
Sevgılı UMUT kardesım  ;

Ancak Toyota kullanıcıları ağırlıklı olarak sadece sorunsuzluk sebebi ile bu markayı tercih eden kişilerden oluşuyor.

bu cumle herseyı acıklıyor  mademkı toyota yı bız en sorunsuz arac olarak bılıyoruz  oylede kalmanı  toyota markasını temsıl eden en ust kademedekı bır ınsan bıle  temsıl ettıgı markayı  kotuluyorsa bu sadece bızlerı kandırmak ıcın olusturulmus bır rejımden baska bırsey degıldır ...

saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 22, 2009, 21:01:13 »
"toyota markasını temsıl eden en ust kademedekı bır ınsan"

bu kim anlamadım?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 22, 2009, 21:08:53 »
ARKADASIM SENI KINIYORUM KIMSE BENIM TURKLUGUME LAF EDEMEZ  BUNUN  TOYOTAYLA DA HIC ALAKASI YOK  KESKE YORUM YAZMASAYDINDA BENIDE BU TARZ BI CEVAP YAZMAK ZORUNDA BIRAKMAZDIN... 
bence siz ahmet can kardeşimi anlamamışsınız..saygısızlık olarak nitelendirmeyecekseniz şöyle özetleyeyim; büyük bir kümede, tek bir eleman ayıplı ise, bütün küme ayıplıdır denemez, sizin bu cümleleriniz ile kümedeki ayıplı ürünü kümeyle özleştirip kümeyi ayıplı adletmişsiniz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 22, 2009, 22:49:54 »
Ben derim ki bu foruma üye her kim var ise mutlaka diğer markaların forumlarını bir okusun... Araba sorun çıkarınca herkes sinirlenir, bozulur, üzülür, pişman da olur... Ama unutmayın, hangi marka araç alırsanız alın sorunlu bir araca denk geldiğinizde onu aldığınıza da pişman olursunuz... Bana göre sorunlu bir araca denk gelme ihtimali en düşük marka TOYOTA dır...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2009, 08:08:57 »
"toyota markasını temsıl eden en ust kademedekı bır ınsan"

bu kim anlamadım?
  :blink: Bende merak ettim.
 Murat arkadaşımız, Ahmet Can'ın söylemek istediğini yanlış anladığını düşünüyorum, bence bir örneklemede bulunmuş ve Ahmet'in söylediğini bende destekliyorum. Benzer şeyi, bende bayan sürücüleri genelleyenlere karşı uyguluyorum.

İzninzile başımdan geçen küçük bir olayı sizinle paylaşayım;
 Birkaç sene önce Yenikapı Hızlı Feribot iskelesinin son feribotuna (bileti birkaç gün önce almıştım) binmek için sıraya girdim. Motoru stop ettim. Sonra feribot kapılarını açınca aracı çalıştırdım ama tuhaf çalışıyordu. O sırada feribotun kapısına yaklaştım. Kendi kendime stop edip bir daha çalıştarayım dedim çünkü, çalışması iyice tuhaflaşmıştı. Ama sadece stop edebildim, bir daha çalışmadı. :) Oldukça uğraşmama rağmen marş almadı. Millet vurduralım abi demeye başladı. Dedim, bu araçlar vurdurulmaz ve üstelik zaten amrş basıyor. (son benzini farklı bir istasyondan almıştım ve ilk şüphelendiğim ve sövdüğümde onlar oldu) Neyse, çalışmayan aracı feribota normalde almazlar. Biz (hanım ve ben) feribotun yetkilileri ile konuştuk, sağolsunlar durumu anlayışla karşıladılar ve bize 4-5 kişi görevlendirip aracı feribota ittirttiler. :) Onlarda sağolsun o rampayı zar zor çıkardılar. Ben feribottada birkaç kez marş basdım ama motor çalışmadı. bende benzin deposunun kapağını açtım ve elimle defalarca pompaladım ağzını. Aracı epeyce salladım ve aracı kapayıp yolcu koltuğuna geçtim. Bu arada Yalovada dayıyı aradım, gel bizi çıkışta çek diye. :)
 Feribot Yalovaya yaklaşınca ve kapıları açınca birdaha marş bastım ve araç hiçbirşey olmamış gibi çalıştı. Aracı iten göevliler biraz tuhaf bakıyordu. :)
 İşin ilginci Yenikapıda benim araç kaldığında etraftan duyduğumuz ve ilgimizi çeken sözler şunlar olmuştu; aaa, Toyota yolda kalmış, bakın Toyotada yolda kalıyormuş. :) Halbuki Toyota mı yolda kalmıştı, o akaryakıt istasyonu mu?
 Yalovada ilk işim yakıt filtresini değiştirtmek oldu (bagajda birtane yedek taşırım hep :) ).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2009, 11:32:54 »

Ben feribottada birkaç kez marş basdım ama motor çalışmadı. bende benzin deposunun kapağını açtım ve elimle defalarca pompaladım ağzını. Aracı epeyce salladım ve aracı kapayıp yolcu koltuğuna geçtim.

Hakan Bey bu yaptığınızın tam ne işe yaradığını yazarmısınız? depoya ağzınızla hava basarak pislik sebebiyle v.s. tıkanmış olan filtrenin yada tıkanmış aksamın açılmasınımı sağladınız merak ettim doğrusu ama bravo kaç kişinin aklına gelir bu yöntem ;)
İşte bilinçli kullanıcı olmak bu olsa gerek...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Şubat 23, 2009, 11:54:41 »
  Tabiki ağzımla hava üflediğim falan yok, sadece elimle birtaraftan vakum yapıp bırakırken, bir taraftan da bizimki marş bastı. Zaten bu vakumu elinizde de hissedebilirsiniz.
 Yakıt basitce bir hat üzerinde (yakıt deposu, borular, yakıt pompası, filtre, enjektörler, manifold) bu sistemde eğer her iki ucuda (4 enjektörlü bir araçta çıkışta 4 uç vardır) açarsanız, fizik kuralları gereği pompalamada yapabilirsiniz. Benzini tamamen bitmiş bir araca benzin eklendiğinde de marş basarak bir süre sonra çalıştırmak buna iyi bir örnektir.
 Ben başka bir örnek daha vereyim. Seneler önce arkadaşlar tatile İstanbul yakınlarında bir karadeniz sahil kasabasına gitmiştik. Bizim aracın yanında sabah bir Anadol marş basıyor ancak araç tam çalışacakken çalışmıyordu. Araçta benzinde olduğunu öğrendik ve ben elimle egzoz çıkışını kapattım ve adamın marşa basmasını istedim. Marşa basıldı ve araç (yine pompalamıştım) araç marşı aldı(bence aracın kompresyonu düşüktü). Ama adam benim arkada ne yaptığımı anlamamıştı, arkadaş ise gülüyordu. :)

Ben sadece bunu denedim ve sonucu da bu oldu, her zaman her şekilde işe yarar demek yanlış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2009, 12:45:55 »
  Tabiki ağzımla hava üflediğim falan yok, sadece elimle birtaraftan vakum yapıp bırakırken, bir taraftan da bizimki marş bastı. Zaten bu vakumu elinizde de hissedebilirsiniz.
 Yakıt basitce bir hat üzerinde (yakıt deposu, borular, yakıt pompası, filtre, enjektörler, manifold) bu sistemde eğer her iki ucuda (4 enjektörlü bir araçta çıkışta 4 uç vardır) açarsanız, fizik kuralları gereği pompalamada yapabilirsiniz. Benzini tamamen bitmiş bir araca benzin eklendiğinde de marş basarak bir süre sonra çalıştırmak buna iyi bir örnektir.
 Ben başka bir örnek daha vereyim. Seneler önce arkadaşlar tatile İstanbul yakınlarında bir karadeniz sahil kasabasına gitmiştik. Bizim aracın yanında sabah bir Anadol marş basıyor ancak araç tam çalışacakken çalışmıyordu. Araçta benzinde olduğunu öğrendik ve ben elimle egzoz çıkışını kapattım ve adamın marşa basmasını istedim. Marşa basıldı ve araç (yine pompalamıştım) araç marşı aldı(bence aracın kompresyonu düşüktü). Ama adam benim arkada ne yaptığımı anlamamıştı, arkadaş ise gülüyordu. :)

Ben sadece bunu denedim ve sonucu da bu oldu, her zaman her şekilde işe yarar demek yanlış olur.

Bilgilendirme için teşekkür ederim ;)

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 23, 2009, 14:24:18 »

SAYGILARIMLA
SAYIN YONETIM BUYUK HARF HATAMI MARUZ GORUN!!!

sadece gülüyorum size :D

bence siz ahmet can kardeşimi anlamamışsınız..saygısızlık olarak nitelendirmeyecekseniz şöyle özetleyeyim; büyük bir kümede, tek bir eleman ayıplı ise, bütün küme ayıplıdır denemez, sizin bu cümleleriniz ile kümedeki ayıplı ürünü kümeyle özleştirip kümeyi ayıplı adletmişsiniz..

saolason Türkay kardeşim... zaten tanıyanlar kötü niyetli ve kalp kırıcı olmadığımı bilir... bence sayın üyemiz üzerindeki sıkıntıda kime ne diyecegini farkında değil... saygılar...

ayrıca teşekkürler hakan abicim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Şubat 23, 2009, 16:26:08 »
  Ben teşekkür  :kanka: ederim Ahmetciğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 23, 2009, 16:26:50 »
lafı mı olur ahmetim ;) :kanka:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 23, 2009, 20:26:58 »
  Ben teşekkür  :kanka: ederim Ahmetciğim.

lafı mı olur ahmetim ;) :kanka:

:kanka: :kanka:
işte bizim kardeşiligimiz dostlugumuz bu yeni üye arkadaşlar bunu anlamıyorlar sadece ama zaman....
bende üye olalı fazla zaman olmadı gerçi ama samimiyetin farkındayım saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 23, 2009, 21:41:27 »
   Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözüne örnek olabilecek bir durum.Murat bey karşısına çıkan problemden dolayı biraz gergin bir durumda.Bu nedenle söylenenleri yanlış anlayabilir.Bende size başımdan geçen bir olayı anlatayım.
  Tofaş/Fiat'ta çalışırken beton santralinde müdür olan arkadaşımın kullandığı Palio 1,3 dizel motorlu aracına Ankara'daki bir bayinin servisi Turbo arızası tespiti koymuş.2006 yılında 2.000 TL civarıda bir fatura çıkarmışlar.Bende firmama ait servisede göstermesini istedim.Sabah ilk işimiz Palio'yu servise götürmek oldu.Erdal ustanın yaptığı tespit sonrasında Turbo arızası denilen şey,manifolt civatalarının gevşemesinden kaynaklanan bir sorun olduğu ortaya çıktı.Tipik bir 10.000 km dizel bakımı olduğu için civatalar sıkıldı ve ücret dahi alınmadı..Daha önce arkadaşların belirtmesine rağmen bende bir kez söyleyeyim.Hangi şehirde olduğunuz belli değil ama yaşadığınız X şehirde başka bir Toyota servisi var ise birde oraya gidin.Orda ne söylenecek..Saygılarımı sunar,SİNİRLERİN GERİLMEDİĞİ PAMUK GİBİ GÜNLER DİLİYORUM.İyi akşamlar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2009, 23:35:31 »
sevgılı ahmet can dedıgın gıbı tıtız arac kullanıp  basıma boyle sacma  sapan olaylar geldıgı ıcın bıraz gergınım  ancak  o  ırk muhbbetı yapan arkadası ılk basta yanlıs anlamıs olabılırım hak verıyorum ama  yanı kısılerın dusuncelerı bır degıldır 

bence sayın üyemiz üzerindeki sıkıntıda kime ne diyecegini farkında değil... saygılar...

sağol  kazasız belasız ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Şubat 25, 2009, 07:52:16 »
   :alkis:
 Saygı, birliktelik ve paylaşımıda getirir ve herkesin sorunu en kısa zamanda çözülür. Sorunlar her daim karşımıza çıkacak, önemli olan birlikteliği, yardımlaşmayı hissedebilmek, bu çözüme daha rahat ulaşmamızı sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2009, 13:32:36 »
sevgılı ahmet can dedıgın gıbı tıtız arac kullanıp  basıma boyle sacma  sapan olaylar geldıgı ıcın bıraz gergınım  ancak  o  ırk muhbbetı yapan arkadası ılk basta yanlıs anlamıs olabılırım hak verıyorum ama  yanı kısılerın dusuncelerı bır degıldır 
sağol  kazasız belasız ....

o ırk muhabbeti yapan dedigiğinizde bendim :) ama dediğiniz gibi yanlış anlaşılma ben genellemenize karşi oldum sadece.. neyse hepimize keyifli forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Şubat 25, 2009, 15:40:02 »
  Aslında ortada söylenmiş hiç bir kötü söz yok. Her milletin iyisi olduğu gibi, kötüsüde vardır ve aradaki fark insanlık ile insanlık dışılığı doğurur. Bizlerin dışlaması gereken işte o insanlık dışılardır, hangi milletten olurlarsa olsunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 25, 2009, 19:46:13 »
   İnsan ayrımına kesinlikle ve kesinlikle karşıyım.Bu tür konularada kimse ne girsin nede aklının ucundan geçirsin...Burda zaten Ahmetin kötü niyetle söylediği hiçbir şey yok.Ve Murat arkadaşımızda üstünde ki sıkıntıdan dolayı söylenen, yanlış anlamış.Hepsi bu..Herkese sevgi ve saygılar....Hep gülün
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 25, 2009, 20:00:49 »
  :blink: Bende merak ettim.
 Murat arkadaşımız, Ahmet Can'ın söylemek istediğini yanlış anladığını düşünüyorum, bence bir örneklemede bulunmuş ve Ahmet'in söylediğini bende destekliyorum. Benzer şeyi, bende bayan sürücüleri genelleyenlere karşı uyguluyorum.

İzninzile başımdan geçen küçük bir olayı sizinle paylaşayım;
 Birkaç sene önce Yenikapı Hızlı Feribot iskelesinin son feribotuna (bileti birkaç gün önce almıştım) binmek için sıraya girdim. Motoru stop ettim. Sonra feribot kapılarını açınca aracı çalıştırdım ama tuhaf çalışıyordu. O sırada feribotun kapısına yaklaştım. Kendi kendime stop edip bir daha çalıştarayım dedim çünkü, çalışması iyice tuhaflaşmıştı. Ama sadece stop edebildim, bir daha çalışmadı. :) Oldukça uğraşmama rağmen marş almadı. Millet vurduralım abi demeye başladı. Dedim, bu araçlar vurdurulmaz ve üstelik zaten amrş basıyor. (son benzini farklı bir istasyondan almıştım ve ilk şüphelendiğim ve sövdüğümde onlar oldu) Neyse, çalışmayan aracı feribota normalde almazlar. Biz (hanım ve ben) feribotun yetkilileri ile konuştuk, sağolsunlar durumu anlayışla karşıladılar ve bize 4-5 kişi görevlendirip aracı feribota ittirttiler. :) Onlarda sağolsun o rampayı zar zor çıkardılar. Ben feribottada birkaç kez marş basdım ama motor çalışmadı. bende benzin deposunun kapağını açtım ve elimle defalarca pompaladım ağzını. Aracı epeyce salladım ve aracı kapayıp yolcu koltuğuna geçtim. Bu arada Yalovada dayıyı aradım, gel bizi çıkışta çek diye. :)
 Feribot Yalovaya yaklaşınca ve kapıları açınca birdaha marş bastım ve araç hiçbirşey olmamış gibi çalıştı. Aracı iten göevliler biraz tuhaf bakıyordu. :)
 İşin ilginci Yenikapıda benim araç kaldığında etraftan duyduğumuz ve ilgimizi çeken sözler şunlar olmuştu; aaa, Toyota yolda kalmış, bakın Toyotada yolda kalıyormuş. :) Halbuki Toyota mı yolda kalmıştı, o akaryakıt istasyonu mu?
 Yalovada ilk işim yakıt filtresini değiştirtmek oldu (bagajda birtane yedek taşırım hep :) ).

Hep soylenir, eger benzin istasyonunda tanker varsa, yani yeni yakit sevkiyati varsa oradan benzin almayin diye.Cunku tankerden gelen yeni benzin istasyonun altindaki depoda bekleyen tortuyu, pisligi karistiriyor ve biz onu depomuza dolduruyoruz. O benzini aldigin istasyonda tanker var miydi Hakan?
Fe... :-)