0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Otomatik aracın ve özellikle dsg nin ne yapacağı belli olmaz,en iyisi düz vitestir,sürücü düz viteste belli olur,alırken daha ucuz,kullanırken sorunsuz ve masrafsız.
DSG şanzımanlı araç hiç kullanmadım zamanında koldan otomatik aracım vardı.DSG li araca bindim vites geçişeri vs gerçekten Alman mühendisliğinin harikası muhteşem.Bir sonraki aracım büyük ihtimal otomatik olacak ( manuel vitesli araçlar ya base version yada kalmadığı için) ancak aklıma takılan bir soru var otomatik şanzımanda araca istediğim gibi hükmedebilecekmiyim ? Biraz farklı kullanım tarzım olduğundan sıklıkla 6000-6500 d/dak ları görürürüm motorda bu devirlere gelmeden yada mesela sabit 3. vites kullanmam gereken zamanlar oluyor bunu sağlıyabilecekmiyim gibi gibi.Yani kısacası performansa yönelik kullanımlarda otomatik şanzıman ne yapar yada sorun çıkartırmı ?Otomatik deneyimi olan yada bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.Selamlar
Şirket aracımızda (A3) 2 senedir S-Tronic adı ile kullanıyoruz ve aşırı memnunuz, serilik ve konforunu çok beğeniyoruz. Hatta 2 sene daha anlaşması uzatıldı aracın ve baya sevindik. Henüz herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
1.6 TDI araca DL501 koyarlarsa sorun çıkmaz tabi
Nedir bu DL501 biraz açabilir misin? Ben arabayı değiştirirken sırf korkumdan audi, seat, skoda, vw eledim..
DSG guzel bir sanziman ama kullanmasini bilene ayriyetten sahsen 200 hp altina dsg sanziman gereksiz
^DSG sanziman ve diger otomatik sanziman tembel adam arabasinin en önemli özelligi.Ben Seat'i günlük kullaniyorum; o yüzden otomatik. Arti önde radar, seritte tutma asistani falan fisman mevcut. Araba otobanda neredeyse kendi kendine gidiyor. Ama yazin haftasonlari icin kullandigim spor otomobil manuel sanziman. Manuel'in tadi hicbir sanzimanda yok
otamatikmi manuelmi.. o göreceli bir zevk.. bana göre de otomatiğin tadı manuelde yok ..araba vitesi kendi atıyorsa ben niye kendimi yorayımki.. ama bana göree tabiki..