Gönderen Konu: Yağ pompası arızası ve sonucunda ağır masraf!  (Okunma sayısı 16827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111000
  • Model Yılı: '04
  • 5 kere teşekkür etti
Yağ pompası arızası ve sonucunda ağır masraf!
« : Nisan 03, 2017, 14:20:47 »
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2004 corolla vvt-i 1.6 otomatik vites ve 113.000km de ve servis bakımlıdır. Uzun yola çıktım ve 200 km sonra yağ basınç lambası yandı, hemen sağa çektim stop ettim. Yağını suyunu kontrol ettim sıkıntı göremedim ve tekrar çalıştırdım. Tekrar çalıştırdığımda herhangi bir ikaz lambası yanmadı. Yoluma devam ettim ve 1km sonra tekrar yağ lambası yandı ve sağa yanaşırken motor arıza lambası yandı ve stop etti. Bunun sonucunda çekici çağırdım ve triger zincirinin kopmuş olduğunu söyledi. Düzce de bir kaç yere hatta toyota yetkili servisine gösterdim onlarda herhangi makinaya vs bağlamadan triger zincirinin koptuğunu söylediler.

Daha sonra toplamda 1000 tl ücretle çekiciyle aracımı İstanbul'a ustama götürdük. Usta zincir kopmasının imkansız olduğunu söyledi ve kademe kademe motorun silindir kapağından sökmeye başladı. Motorun üst silindir kapağının tamamen yağsız kaldığını gördük. Yağ pompası üst kısıma yağ iletmemiş ve böylece üst silindir kapağındaki egzantriği tutan boğumda çizikler meydana gelmiş (Resim ekledim). Sonuç olarak sadece silindir üst kapağı ile yırttık diyebiliriz ancak tabiki triger zinciri, yağ pompası, siboplar, yağ, su, yağ filtresi ve yenilendi. Üst silindir kapağı orjinal temiz çıkma alındı.

100.000km bakımına kadar bütün bakımlarının serviste yapılmasına rağmen bu arabanın böyle bir sorun çıkarmasına kimse akıl erdiremiyor. Usta geçmişte yağ bakımının atlamış olduğunu iletti bana ancak servis geçmişine bakıyorum düzenli şekilde önceki sahibi yaptırmış. Bende 3000 km önce bu bakımını alır almaz yaptırdım.

Size sorum yağ lambası yandı ancak stop ettiğimde neden söndü? Böyle önemli bir yağ pompalama sorununda aracın şiddetle beni uyarması gerekmez miydi?

2004 Corolla HB

Toyota Club Türkiye

Yağ pompası arızası ve sonucunda ağır masraf!
« : Nisan 03, 2017, 14:20:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ pompası arızası ve sonucunda ağır masraf!
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2017, 14:41:48 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Yağ basınç sensörünü de bir kontrol ettirseniz fena olmaz aslında. Ayrıca masraf tam olarak ne oldu acaba ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2017, 14:46:14 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Yağ basınç sensörünü de bir kontrol ettirseniz fena olmaz aslında. Ayrıca masraf tam olarak ne oldu acaba ?

Masraf çekici hariç 1500tl parçalar (yağ pompası, yağ değişimi, yağ filtresi, triger zinciri, v kayışı vs ufak tefekler) + 850tl üst silindir kapağı + rektefiye 150tl işçilik hariç toplamda 2500tl tutuyor. İşçilik tanıdık olduğu için henüz konuşmadık.

+1000tl çekici tuttu.

Toplamda 4500-5000tl gitti diyebiliriz.

Yağ ile alakalı bütün sensörler, müşürler, filtreler değişecek.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2017, 14:54:15 »
Geçmiş olsun. Krank da kontrol edildi mi ? Maalesef bizim araçlarda böyle durumlarda sesli ikaz durumu vs. yok, ilk yağ lambası yandığında keşke hareket etmeseydiniz. Aslında belli yaş ve km'deki arabaların bu tarz hayati parçaları arıza vermesi beklenmeden kontrol edilmeli ve değiştirilmeli. Ben aracıma motor yaptırırken yağlama ve soğutma sisteminde hiç sorun olmamasına rağmen tüm parçaları ustamın tavsiyesiyle orijinalleriyle değiştirmiştim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2017, 15:06:16 »
Geçmiş olsun. Krank da kontrol edildi mi ? Maalesef bizim araçlarda böyle durumlarda sesli ikaz durumu vs. yok, ilk yağ lambası yandığında keşke hareket etmeseydiniz. Aslında belli yaş ve km'deki arabaların bu tarz hayati parçaları arıza vermesi beklenmeden kontrol edilmeli ve değiştirilmeli. Ben aracıma motor yaptırırken yağlama ve soğutma sisteminde hiç sorun olmamasına rağmen tüm parçaları ustamın tavsiyesiyle orijinalleriyle değiştirmiştim.

Evet kontrol edildi.

Hatta önlem için bir kaç kez yağ değiştirilecek. Önlem amaçlı 3-4bin km sonra yine yağ değiştiricem.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2017, 17:01:22 »
Öncelikle çok geçmiş olsun  113 bin km de hele de Toyota gibi motor ömrü ve sağlamlığı ile piyasaya isim yapmış bir aracın hem de servis bakımlı olduğu halde böyle bir sıkıntı yaratması çok enteresan ve şaşılacak bir durum . Ancak şunu birkaç kişiden duydum sizi de uyarayım .BOR gibi yağ katkısı kullandıysanız veya sizden önceki sahipleri kullandıysa . Bu katkılar aracın yağ kanallarını ve yağ pompasına zarar verdiğini yağ gözeneklerini tıkadığını duydum sırf bu sebepten düşük kilometrede motor açtıran yaptıran kişiler olmuş . Sanayide kendi ustamda kesinlikle tavsiye etmiyor zaten. Siz veya sizden önceki sahibi böyle bir katkı kattı ise bu duruma davetiye çıkarmış olabilir 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2017, 17:19:13 »
Kardesim gecmis olsun,Cana gelecegine mala gelsin derler, bunu oyle degerlendir,insallah ilerde daha iyi araclar alacak kazancın olur,para gider gelir onemli olan sağlık.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2017, 17:50:15 »
Oktay kardeşim geçmiş olsun. Ağır masraf gerçekten bunları yasamamak için servis bakımlı yapıyorsun aracını ama yinede bu hale düşmek insanı gerçekten strese sokuyor. Umarım bir daha yaşamazsınız böyle ağır arızalar...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2017, 18:01:01 »
Araç sürekli servis bakımlı ise, servisin bunu önceki bakımda kontrol edip, sizi uyarması gerekirdi. Sonuçta faturaya sadece 10bin bakım yazıp karşısına para yazıyorlar ve alıyorlar. Belki bu yoldan bir hak talep edebilme durumunuz olur, masraflar için.
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2017, 18:17:46 »
 Kullanım kitapçığında yağ pompasının dizel corollada 250.000 km'de değişmesi gerekir diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2017, 18:54:05 »
Araç hem bakımlı hemde kilometre olarak bir Toyota için çok az denilebilcek seviyede nasıl olur akıl sır erdiremedim çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın demekki bi kere yağ lambası yanınca sönse bile yola devam etmemek gerek bizim araçlarda
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2017, 19:30:38 »
büyük geçmiş olsun,servisin burada hatası var,demek ki yağ pompası 250 bin km gitmiyormuş,bundan sonra orijinal olmak üzere böyle hayati parçaları değişmeye artık biz karar vereceğiz herhalde..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2017, 20:19:36 »
Bu yağ pompasının değişmesi gerektiği nasıl anlaşılıyor? Ölçüm vs yapılabiliyor mu malum önümüz yaz uzun yola çıkmadan kontrol ettirelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2017, 21:16:23 »
Çok geçmiş olsun,genede bununla sakit kalsın diyelim.
Toyotada ilk defa duydum bu tür bir sorun :(
Keyifili sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2017, 21:32:29 »
Ben yağ filitresinden dolayı böyle bir sorun olacağını düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2017, 22:25:00 »
Sorunun yağ pompası olduğuna emin misiniz?

Neticede Yağ pompası görevini hiç yapmayacak olursa sadece silindir kapağına yağ gitmemezlik yapmaz.Hatta ilk yatak saracak yerlerden biri Krank mili yataklarıdır.

Benim anladığım silindir kapağına yağ gönderen kanallarda bir sorun var.Gerek yağın çamurlaşması,gerek kullanılan katkı maddelerinin içindeki detarjanlar,gerekse yağın içine dışarıdan karışan (yağ ekleme esnasında v.s) pislikler neticesinde kanalların tıkanmış olması sağlıklı yağlanmayı önler.

Ayrıca pompanın yağ basıncı düşükse arıza ışığı devamlı yanar. Yeterli basınç gelinceye kadar da yanmayı sürdürür.Lambanın yanıp sönmüş olması da akla sistemin bir ara tıkandığı ve lambayı yaktığı ,daha sonra ise belli kanalların tıkalı olup gerisinin çalışması neticesinde sistemin uyarı vermediğini getiriyor.

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2017, 22:58:10 »
Çok geçmiş olsun,100bin km. servis bakımlı olduğuna göre 110bin bakımında yapılanlar incelenmeli, orjinal olmayan yağ filtrelerinin şişip yağ akışını geçiktirip yağ basıncını etkilediğini duymuştum, en son bakımda orjinal filtremi kullanmıştınız. Ufuk sönmez arkadaşın yorumunu merak ediyorum.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2017, 23:50:22 »
Çok geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2017, 12:44:49 »
Ben yağ filitresinden dolayı böyle bir sorun olacağını düşünüyorum

doğru , zaten sorun filtre değil pompa konu başlığı : Yağ pompası arızası ve sonucunda ağır masraf!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2017, 15:19:44 »
Geçmiş olsun, bir çok etken olabileceğini düşünüyorum, karter yağ süzgecini değiştirmeyi, OCV ve VVT-I kumandasını kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin, filtrelerinizi kaliteli markalar kullanın.