Merhabalar abilerim kardeşlerim 2005 1.4 terra sahibiyim. Acemiyim ve arabadan çok anlamam ilk aracım bu. Ücretsiz Check up yaptırdım ve araç yenilensin diye detaylı bir bakım yaptırmak istedim. Toplam maliyet 4500 tuttu neler yapılacak foto atıyorum. Servislerin pahalı olduğunu biliyorum sizden ricam çok kırıcı olmadan araçtaki eksikler üzerine yorum yapmanız, çok mu gereksiz bir iş yapmışım yoksa değecek mi yaptırdığıma.

Sakın sakın sakın yaptırmayın.
Takıldım kaldım hocam, eksik gedik nedir özel serviste mi yaptırayım daha detay verir misin.
Öncelikle hayırlı olsun. Sakın yaptırmayın derim. Şehrinizi göremedim. Şehir söylerseniz iyi toyota usta tavsiyeleri verilebilir.
İsminiz nedir ? profil bilgilerinizi güncelleyin lütfen.
Kesinlikle arkana bakmadan kaç oradan, mutlaka bu yazılanlardan yapılması gereken elzem işler mutlaka var, hangi İlde siniz bilmiyorum, İstanbul'a yolunuz düşer ise yine bu forumdan
@Ufuk Sönmez (16363) bey ile irtibata geçin sadece gerekli işleri, kaliteli parçalarla, en uygun fiyata yaptırırsınız memnuniyet garantili........
Kaporayı ödedim siparişi aldılar, bir de park sensörü takılacak. Elazığ dayım burayı az önce netten öğrendim haberim olsa daha önceden sizlere danışırdım. Parçaları az çok tanıyorum ama yapılmasa zarar vermez miydi araca birazda daha büyük maliyet çıkar korkusuyla yaptırmaya karar vermiştim.
Foruma isimle kayıt olmak zorunludur. Takma isim kullanılamaz. Gerçek isim ve soyisminizi tanışma konunuza yazın ve yöneticiler takma isminizi düzeltsin.
Ayrıca profil bilgilerinizi doldurunuz ki soru sorduğunuzda hangi şehirde hangi aracı kullandığınızı km.nizi vs görebilelim.
Sorunuza gelirsek sakın yaptırmayın. Özelde iyi bir usta bulun ve ona gidin. İstanbul'a gelip Ufuk beyde bakımı yaptırıp geri dönmeniz bile o yola rağmen yetkili servisten çok daha ucuza malolur.
Yol yardım gibi çok saçma sapan şeyler eklenmiş. Yağ kaçağı mı var da keçeler contalar değiştiriliyor. İyice anlamak gerekli. Servisteki fiyatlar çok pahalı, kaliteli yan sanayi ürünleri çok daha ucuza bulup dışarıda çok daha ucuza taktırabilirsiniz.
Bence hemen vazgeçin. Söylenilen parçaların tamamını dahi alsanız mutlaka
@Ufuk Sönmez (16363) beyden fiyat alın. Mutlaka vazgeçin.
Foruma isimle kayıt olmak zorunludur. Takma isim kullanılamaz. Gerçek isim ve soyisminizi tanışma konunuza yazın ve yöneticiler takma isminizi düzeltsin.
Ayrıca profil bilgilerinizi doldurunuz ki soru sorduğunuzda hangi şehirde hangi aracı kullandığınızı km.nizi vs görebilelim.
Sorunuza gelirsek sakın yaptırmayın. Özelde iyi bir usta bulun ve ona gidin. İstanbul'a gelip Ufuk beyde bakımı yaptırıp geri dönmeniz bile o yola rağmen yetkili servisten çok daha ucuza malolur.
Yol yardım gibi çok saçma sapan şeyler eklenmiş. Yağ kaçağı mı var da keçeler contalar değiştiriliyor. İyice anlamak gerekli. Servisteki fiyatlar çok pahalı, kaliteli yan sanayi ürünleri çok daha ucuza bulup dışarıda çok daha ucuza taktırabilirsiniz.
Hocam bilgiler için yazı yazdım, yağ kaçağı konusunda bilgi verdiler amortisör kırık yada onun gibi bişey, motor alt kapağı parçalanmış balatalar bitmiş ve disklere zarar vermiş bunlar konuşulan şeylerden aklımda kalanlar, asistanı ben istedim yolda kalmamak adına
Hocam bilgiler için yazı yazdım, yağ kaçağı konusunda bilgi verdiler amortisör kırık yada onun gibi bişey, motor alt kapağı parçalanmış balatalar bitmiş ve disklere zarar vermiş bunlar konuşulan şeylerden aklımda kalanlar, asistanı ben istedim yolda kalmamak adına
Yağ kaçağının nereden ve neden olduğu önemli. Belki yağ kalınlaştırarak çözülebilir. Amortisörlerin, balata ve disklerin değişmesi evet gerekir aracın yaşı itibariyle. Ama amortisörler tanesi 150 den 600, disk balata da 600 olsa 1200, hadi işçilik de 300 tutsa 1500 tutar motor kısmı hariç. Kaskonuz varsa yol asistanına gerek kalmaz, ki 170 tl az değil. Toyota bakımlıysa yolda bırakmaz zaten.
gereksiz bir çok parça var mesela kaliperler ses yapıyor diye niye değiştireyim.çok gereksiz bir masraf olur bu.Bence gidin iptal edin paranıza yazık
Aracı satıp üste 4500 katıp hem model yükseltip hemde çok daha temiz araç alabilirsiniz .Almışken de 1.6 sol alabilirsiniz .Arabama binmeye devam edeyim derseniz . Emin olun bura yazılanları yarısı değişim gerektirmeyen tipik servis mantığı ile yazılmış parçalar .Bulunduğunuz şehir neresi bilmiyorum ama burada paylaşırsanız . Örnek . İstanbul - Toyota Tronik - veya Tem Toyota - Anakara Dörtnal - Tyt Otomativ - Ayberk Japon - gibi işinin ehli Toyota ustaları var .Onlardan yardım isteyebilir siniz . Rakama çok çok uçuk kesinlikle müdehale ettirmeyin
Kemal Bey bende Elazığlıyım fakat Antalya'da yaşıyorum. Elazığ'daki servise benimde bir sefer yolum düştü. Toyota Elpa Plazadan bahsediyorum. Zor bir durumda iken servise uğradım ve benden sadece arıza bulma bedeli olarak 400 TL istediler. Ben onlara kesinlikle güvenmiyorum. Toyota'ya şikayet bile ettim kendilerini. Farklı bir yerde bunları çok daya uygun fiyata yapabilirsin.
Dostum arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş, bencede işten anlamadığınızı anlayıp kazıklamaya çalışmışlar bilginiz olsun, kapora çok değilse varsın yansın iptal edin.
Naim hocam evet elpa dan çıkardılar bu masrafı, kapora 1000 TL alındı
Burda acil değiştirilmesi gereken bi parça görmedim ben fiyat şişirme amaçlı çıkarılmış bi check up olmuş aracınızın kmsi kaç acaba?
Profilim de var kardeşim 226000 lerde şu an
kaporanın iadesini talep edin fiyat yüksekliğinden bahsedin,eğer olmuyorsa zararın neresinden dönülse kardır mantığı ile kullanabileceğiniz yedek parçaları alın ,örneğin fren diskleri,balatalar gibi,zaten 1000 tl nin 170 tl si asistanım araç yardımına gitmiş,kalan kısmıda hesaplayıp olan olmuş 1000 tl kapora miktarına tamamlayın ve oradan kaçın.geçmiş olsun.hiç tanımadığınız sanayideki bir usta bile sizin hangi her zaman kullanabileceğiniz yedek parçaların adını listeden işaretler,
Olay şu ki evde parçaları araştırırken burayı öğrendim, keşke dün gece haberim olsaydı da burada olsaydım. Arayıp şansımı deneyeyim
Araç yeni baştan mı yapılıyormuş töbe töbe?
Listedeki ürünlerin bir çoğu araç detaylı bir şekilde incelendikten sonra karar verilecek türden.
Listedeki ürünlerin garantiden değişeceğini varsayalım. En az yarısını değiştirmemek için kırk takla atarlar.
Verdiğiniz kaporayı geri alıp iyi bir usta arayışına giriniz. Bulamazsanız en yakında Ankara Dörtnal Toyota en uzakta ise İstanbul Tem Toyota var. 4.500 liraya aracınızı yeniler üstüne bir de tatil yapmış olursunuz

Diyelim ki Elazığ'da veya Diyarbakır'da iyi bir usta buldunuz. Parçaları şase numaranızı vererek Tem Toyota
@Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımızdan temin edebilirsiniz.