Gönderen Konu: Auris 2011 Xenon Far Taktırma Yardım  (Okunma sayısı 10492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2011 Xenon Far Taktırma Yardım
« Yanıtla #20 : Mart 25, 2017, 19:32:31 »
Ampul takmak kadar kolay, yapılamayacak bir iş değil. İnternetten alıp sen tak boşuna takmak için işçilik vermezsin.

Siparis veriyim o zaman :) polis ile ilgili sikinti olmaz dimi abi sadece tuvturkte sikinti olur diye biliyorum ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 25, 2017, 19:32:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 25, 2017, 20:37:09 »
Siparis veriyim o zaman :) polis ile ilgili sikinti olmaz dimi abi sadece tuvturkte sikinti olur diye biliyorum ?

Aynen. Mercekli olacağı için de sıkıntı olmaz göz alma açısından. Led alacaksan ampulleri çıkarıp yerine ledleri takacaksın, kablosunu da fara gelen konektöre bağlayacaksın. Eğer xenon alırsan da aynı işlem. Ampulu taktıktan sonra balasta bağlayacaksın kabloları ters takma imkanı yok. Sonrasında da balasttan çıkan kabloyu fara gelen aracın konektörüne bağlayacaksın. Onu da ters takma imkanı yok. Balastı sabitleyecek yer bulman gerekli bir tek. Çift taraflı bant ile de bir yere sabitleyebilirsin. Onun için de xenon tesisatı çekerek montaj yapma başlıklı bir konu açmıştım. Senin durumunda tesisata gerek kalmaz. led alırsan niken, xenon alırsan da forza 4300k ya da en yüksek 6000k öneririm. Elektronik şans işi olduğundan fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. 2 aldığımda da sıkıntı çıkmadı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2017, 22:31:49 »
Aynen. Mercekli olacağı için de sıkıntı olmaz göz alma açısından. Led alacaksan ampulleri çıkarıp yerine ledleri takacaksın, kablosunu da fara gelen konektöre bağlayacaksın. Eğer xenon alırsan da aynı işlem. Ampulu taktıktan sonra balasta bağlayacaksın kabloları ters takma imkanı yok. Sonrasında da balasttan çıkan kabloyu fara gelen aracın konektörüne bağlayacaksın. Onu da ters takma imkanı yok. Balastı sabitleyecek yer bulman gerekli bir tek. Çift taraflı bant ile de bir yere sabitleyebilirsin. Onun için de xenon tesisatı çekerek montaj yapma başlıklı bir konu açmıştım. Senin durumunda tesisata gerek kalmaz. led alırsan niken, xenon alırsan da forza 4300k ya da en yüksek 6000k öneririm. Elektronik şans işi olduğundan fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. 2 aldığımda da sıkıntı çıkmadı.

Cok tesekkur ederim abi montaj esnasinda sikinti yasarsam buradan paylasica. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2017, 22:53:15 »
Ben sırf hiç kimsenin sürüşünü tehlikeye atmamak ve mükemmel aydınlatmayı yakalamak için Bi-Xenon farlara 2000 lira civarı para harcadım.

Ve size tavsiyem Kesinlikle Osram Night Breaker Unlimited olacaktır.

Aracınıza çakma xenonları kesinlikle tavsiye etmiyorum.Halojen olan farlara kesinlikle halojenden başka ampül takmayınız.

Eğerki çakma xenon takarsanız kesinlikle trafiğin emniyetine zarar verecektir.Diyelimki trafiğe zarar vermedi bu seferde farlarınız zaman içinde kararacak ve aydınlatma performansınız sürekli düşecektir.

Tekrar ediyorum xenon ucuz bi aydınlatma değildir.Bunu ucuza halletmeye çalışmayın."Orjinali halojen olan araca halojenden başka ampül kullanmayın"
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 26, 2017, 16:27:21 »
Ben sırf hiç kimsenin sürüşünü tehlikeye atmamak ve mükemmel aydınlatmayı yakalamak için Bi-Xenon farlara 2000 lira civarı para harcadım.

Ve size tavsiyem Kesinlikle Osram Night Breaker Unlimited olacaktır.

Aracınıza çakma xenonları kesinlikle tavsiye etmiyorum.Halojen olan farlara kesinlikle halojenden başka ampül takmayınız.

Eğerki çakma xenon takarsanız kesinlikle trafiğin emniyetine zarar verecektir.Diyelimki trafiğe zarar vermedi bu seferde farlarınız zaman içinde kararacak ve aydınlatma performansınız sürekli düşecektir.

Tekrar ediyorum xenon ucuz bi aydınlatma değildir.Bunu ucuza halletmeye çalışmayın."Orjinali halojen olan araca halojenden başka ampül kullanmayın"

Selam hocam fikirlerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Bu noktada benimde size sorularim olucak.

Kararma yapiyor demissiniz karar olusmasi icin ne kadae sure gecmesi gerekiyor mesela kullanmaya basladiktan sonra kac ay sonra ?
2000 lira harcayarak yaptirdiginiz xenonlarda bu kararma sorunu hic yok mu ve nasil kararma yapmamasi engelleniyor.

Osram nb ile xenon kadar performasn alamam diye dusuniyorum eger siz deneyip kullandiysaniz ve bana garanti veriyorsaniz en az onun ladar parlaklik alirsin ben hic ugrasmim direk osram alim :)

Cunku benim tek amacim sekil sukul icin degil gece yolculuklarinda onumu gorebilmek icin boyle bisi istiyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #25 : Mart 26, 2017, 16:32:37 »
Selam hocam fikirlerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Bu noktada benimde size sorularim olucak.

Kararma yapiyor demissiniz karar olusmasi icin ne kadae sure gecmesi gerekiyor mesela kullanmaya basladiktan sonra kac ay sonra ?
2000 lira harcayarak yaptirdiginiz xenonlarda bu kararma sorunu hic yok mu ve nasil kararma yapmamasi engelleniyor.

Osram nb ile xenon kadar performasn alamam diye dusuniyorum eger siz deneyip kullandiysaniz ve bana garanti veriyorsaniz en az onun ladar parlaklik alirsin ben hic ugrasmim direk osram alim :)

Cunku benim tek amacim sekil sukul icin degil gece yolculuklarinda onumu gorebilmek icin boyle bisi istiyorum. :)

Osram NB, Philips Xtreme Vision gibi performans ampulleri xenon performansına yetişemiyor. Standart halojenlere göre bir miktar daha iyi görünüş oluyor.
Xenon ile mercek kararması kaç sene sürer bilmiyorum. Ampul açılıp mercek xenon merceğiyle değiştiriliyor bu sorun kalmıyor.
Kararasıya kadar da seneler geçeceği için ve kararmamış mercek için de mercek değişimine gerek yok bence. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için de led öneriyorum o yüzden. Ne sıcaklık yüzünden mercek kararması olur, ne de xenonlardaki gibi ışık hüzmesi sızması olur. Halojen ampul ile aynı kesilme çizgisiyle en ufak göz alma yapmaz led. Xenondan daha iyi aydınlatması da cabası. ;) İnternette bir sürü led, hid (xenon), halogen karşılaştırma videoları var.  İzle, araştır sen karar ver.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 26, 2017, 16:58:22 »
Osram NB, Philips Xtreme Vision gibi performans ampulleri xenon performansına yetişemiyor. Standart halojenlere göre bir miktar daha iyi görünüş oluyor.
Xenon ile mercek kararması kaç sene sürer bilmiyorum. Ampul açılıp mercek xenon merceğiyle değiştiriliyor bu sorun kalmıyor.
Kararasıya kadar da seneler geçeceği için ve kararmamış mercek için de mercek değişimine gerek yok bence. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için de led öneriyorum o yüzden. Ne sıcaklık yüzünden mercek kararması olur, ne de xenonlardaki gibi ışık hüzmesi sızması olur. Halojen ampul ile aynı kesilme çizgisiyle en ufak göz alma yapmaz led. Xenondan daha iyi aydınlatması da cabası. ;) İnternette bir sürü led, hid (xenon), halogen karşılaştırma videoları var.  İzle, araştır sen karar ver.

Mutlu abi yine son noktayi koydun :) abi ben senin dediginden devam edicem 😎. Cok tesekkur ediyorum birazdan linkleri pylasicam abi onlarada bi onay verirsen sevinirim :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2017, 17:00:53

Mutlu abi yine son noktayi koydun :) abi ben senin dediginden devam edicem 😎. Cok tesekkur ediyorum birazdan linkleri pylasicam abi onlarada bi onay verirsen sevinirim :)

Kisalae
urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/h11-led-xenon-far-yeni-nesil-ariza-isigi-yakmaz-263465378?mkwid=srOBzTyEl_dm&pcrid=184418741675&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232251087*47361122864*184418741675*pla**pla-61865531738&rfcr=184418741675&gclid=Cj0KEQjwzd3GBRDks7SYuNHi3JEBEiQAIm6EI_FD6ca5vO5RVI3etaKbzGPar7E8ski-4aIW3TBslVsaAgfX8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Uzunlar
urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/9005-hb3-led-xenon-far-ariza-isigi-yakmaz-272059856?mkwid=sXiYdszt1_dm&pcrid=184432965816&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605247*44139844967*184432965816*pla**pla-61865531738&rfcr=184432965816&gclid=Cj0KEQjwzd3GBRDks7SYuNHi3JEBEiQAIm6EIy0ULdDVfp86mpDG29sbeNRN72yzjI6H0fjmPPTHuS4aAt0T8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Olarak siparisi vereyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #27 : Mart 26, 2017, 17:08:11 »
Aracının kısa uzun ampul tipleri bunlarsa sıkıntı yok. Kısa ve uzunda bunları kullanıyorum ben de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 26, 2017, 17:10:59 »
Aracının kısa uzun ampul tipleri bunlarsa sıkıntı yok. Kısa ve uzunda bunları kullanıyorum ben de.

Bunlarmis abi gecen gun xenon denemede baktik ustayla beraber

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2017, 17:44:05 »

-Bunun kesin bir süresi olmamakla birlikte ilk montajdan sonra sürekli devam edecek.Kullanacağınız ampüller orjinal sistem olmayacağı içinde çok başka sorunlara bile sebep verebilir.

-Orjinal bi-xenon mercekli far aldım ve buna uygun olan xenon ampülü kullandım.Bu farda  mercekler xenon ampülün sıcaklığına dayanacak şekilde ve xenon ampülün odağını yakalayacak şekilde üretilmiştir.

Sizin farlarınız ise halojen ampüle göre tasarlandı ve ışık odak noktası sıcaklık direnci gibi öğeleri ona göre dizayn edilmiştir.Siz buna daha fazla sıcaklık üreten ve odağı aynı olmayan ampül takarak hem cebinize hem trafiğe zarar verirsiniz.

Farınızda mercek olması ışık sızması olmayacağı anlamına gelmez.Çünkü o farın odak noktası Halojen ampüle göre tasarlandı.En iyi ihtimalle ışık sızması olmadı diyelim herhalükarda ya farlarınıza yada başka bir yere zarar vereceği aşikar.

Aydınlatma ucuz bir sektör değil ve ben sizin yerinizde olsam 2 tane performans ampülü alıp yola o şekilde devam ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 26, 2017, 18:29:47 »

-Bunun kesin bir süresi olmamakla birlikte ilk montajdan sonra sürekli devam edecek.Kullanacağınız ampüller orjinal sistem olmayacağı içinde çok başka sorunlara bile sebep verebilir.

-Orjinal bi-xenon mercekli far aldım ve buna uygun olan xenon ampülü kullandım.Bu farda  mercekler xenon ampülün sıcaklığına dayanacak şekilde ve xenon ampülün odağını yakalayacak şekilde üretilmiştir.

Sizin farlarınız ise halojen ampüle göre tasarlandı ve ışık odak noktası sıcaklık direnci gibi öğeleri ona göre dizayn edilmiştir.Siz buna daha fazla sıcaklık üreten ve odağı aynı olmayan ampül takarak hem cebinize hem trafiğe zarar verirsiniz.

Farınızda mercek olması ışık sızması olmayacağı anlamına gelmez.Çünkü o farın odak noktası Halojen ampüle göre tasarlandı.En iyi ihtimalle ışık sızması olmadı diyelim herhalükarda ya farlarınıza yada başka bir yere zarar vereceği aşikar.

Aydınlatma ucuz bir sektör değil ve ben sizin yerinizde olsam 2 tane performans ampülü alıp yola o şekilde devam ederdim.

Hocam tesekkur ederim.ince noktalar hakkinda beni aydinlattiginiz icin. Sizin kullandiginiz xenonlari paylasabilir misiniz ? Onlarida bi arastirayim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 26, 2017, 21:52:17 »
Hocam tesekkur ederim.ince noktalar hakkinda beni aydinlattiginiz icin. Sizin kullandiginiz xenonlari paylasabilir misiniz ? Onlarida bi arastirayim

Kendi çekmiş olduğum Bi-xenon far videom ;

https://www.youtube.com/watch?v=na-NQmfEPEU

Ben sadece xenon değil.Komple far aldım Kaan Bey. Şöylede diyebilirim benim aracımın en full donanımında orjinal bi-xenon farlar var,ben bu farları alıp aracıma uyarladım diyebilirim.

Ekleme ;

Videodada göreceğiniz üzere farın kesilme çizgisinin üzerine hiç bir şekilde ışık sızması yok.Yani farlar uygun olan ampülle kullanılmış ve odak sorunu oluşmamış demektir bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2017, 23:36:40 »
Kendi çekmiş olduğum Bi-xenon far videom ;

https://www.youtube.com/watch?v=na-NQmfEPEU

Ben sadece xenon değil.Komple far aldım Kaan Bey. Şöylede diyebilirim benim aracımın en full donanımında orjinal bi-xenon farlar var,ben bu farları alıp aracıma uyarladım diyebilirim.

Ekleme ;

Videodada göreceğiniz üzere farın kesilme çizgisinin üzerine hiç bir şekilde ışık sızması yok.Yani farlar uygun olan ampülle kullanılmış ve odak sorunu oluşmamış demektir bu.

Elinize saglik hocam gercekten guzel gosteriyor farlar fakat ben mutlu abinin videoyuda izledim onunkiyle ayni yani su anlamda cizgi gayet belirgin ve sacilma yok. Onunkinde de fakat siz bildiginiz orjinal oarcayi kendinize uyarlamissiniz bence cok daha guvenilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 28, 2017, 00:14:34 »
Elinize saglik hocam gercekten guzel gosteriyor farlar fakat ben mutlu abinin videoyuda izledim onunkiyle ayni yani su anlamda cizgi gayet belirgin ve sacilma yok. Onunkinde de fakat siz bildiginiz orjinal oarcayi kendinize uyarlamissiniz bence cok daha guvenilir

Aynen öyle.Ben komple orjinal sistemi kurdum çünkü böyle bi şansım vardı.

Sizin aracınız için bildiğim kadarıyla orjinal xenon far yok.Bu yüzden size verilebilecek tavsiyeler biraz sınırlı.Ya bi-xenon mercek montajı yaptıracaksınız.Yada performans ampülü kullanacaksınız.

Orjinal herzaman güvenilirdir. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 28, 2017, 11:49:20 »
Aynen öyle.Ben komple orjinal sistemi kurdum çünkü böyle bi şansım vardı.

Sizin aracınız için bildiğim kadarıyla orjinal xenon far yok.Bu yüzden size verilebilecek tavsiyeler biraz sınırlı.Ya bi-xenon mercek montajı yaptıracaksınız.Yada performans ampülü kullanacaksınız.

Orjinal herzaman güvenilirdir. :saygi:

Bakalım deneyip araştırıp görücez artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 28, 2017, 16:50:17 »
2009 Corolla dizel D4D cenmax Xenonbalast ve ampülleri çıkardım. İsterseniz size 50 TLden verebilirim. İstanbul Zeytinburnunda ikamet ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 28, 2017, 17:39:33 »
2009 Corolla dizel D4D cenmax Xenonbalast ve ampülleri çıkardım. İsterseniz size 50 TLden verebilirim. İstanbul Zeytinburnunda ikamet ediyorum.

Merhabalar,

Neden cıkarttınız yasadıgınız herhangi bir sıkıntıdan dolayı mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2017, 21:36:07 »

Mutlu abi uzunlara xenon takmanin ne gibi zarari olur sadece merakomdan soruyorum. Gec sellektor yapmasi disinda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2017, 22:38:22 »
Mutlu abi uzunlara xenon takmanin ne gibi zarari olur sadece merakomdan soruyorum. Gec sellektor yapmasi disinda

Xenon selektörde ömrü azalır. Geç ısınır, performans alamazsın. Ben önereceğimi önerdim, denemek, istediğini seçmek sana kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 29, 2017, 22:45:50 »
Bizzat kullanan biri olarak söylüyorum yağmurda hiçbir şey göremiyorsunuz.Aracı kenara çektiğim bile oldu kuvvetli sağanakta.Zaten 150-200 liraya aldıklarımız da xenon falan değildir.Üst segment araçlarda yüksekliği ve ışık seviyesini yola ve karşıdakine göre ayarlayan sistem xenondur.Bizimkisi gariban rüyası :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !