0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rica ederim umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır mesele. Yani bir avukatın size şu faydası olur her türlü meseleyle kendisi uğraşacak siz hiç yıpranmayacaksınız ve araştırma vs. yapmayacaksınız. Avukata vermeseniz bile kazanmama şansınız çok düşük ama olsun karşı taraf mutlaka avukatları aracılığıyla davaya itiraz edecek, karar itiraz edecek üst mahkemeye taşıyacak falan. Siz bu süreçte yıprabilirsiniz inancınızı kaybedebilirsiniz. Sizin de güvendiğiniz bir avukatınız olursa ve iyi de bir anlaşma yaparsanız belki hiç para ödemeyerek sizin yerinize lehinize çıkmayan kararlara itiraz edecek, üst mahkemeye taşıyacak birisi olur ve yıpranmamış olursunuz. Ve daha hızlı bir süreç olur her zaman avukatların girdiği süreç.
Geçmiş olsun. Farklı açılardan önemli bilgiler verilmiş zaten. Konu üretici açısından asıl olarak FMEA'i ilgilendiriyor, özellikle keşfedilebilirlik kısmını. Böyle bir sorunun nihai kullanıcıya ulaşmaması gerekirdi ancak işin doğası gereği rodaj döneminde bazı hatalar kusur olarak su üstüne çıkabiliyor. İşin, uygun ve detaylı inceleme sonrası tahmininizden çok daha kolay çözüleceğinden eminim.
2010 model corollamda benimde başıma böyle bir olay geldi. 2014 yılında 60.000 kmde 4.viteste uğultu sesi geliyordu.ayna-mahruti dişlisi arızalanmıştı.Hikaye uzun hepsini anlatmayayım.Genel müdürlükle yazışmalarım sonucu 2014 yılında ücretsiz değiştirmişlerdi.O zaman servis benden 5 bin tl talep etmişti.Olay inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır.
Transaks arızası için değişim çıkacağını zan etmiyorum.Firma Transaks değişimi önerecektir.Bundan sonrası sizin bileceğiniz iş.Ya mahkemeye gideceksiniz yada değişimi kabul edecek.
İyi bir anlasma derken nasil bir seyden bahsettiniz acaba? Kosullari nasil olmali? Bilgimiz olsun. İnsallah basimiza gelmez .
aslında haklısınız.ama sizin için en doğru olanı şudur.alın kardeşim arabayı 1 günde değiştirin ayna mahrutiyi veya şanzumanımı bana verin arabamı.sizde rahat bende rahat edeyim.takılmayın bu tip şeylere aynı uğultu bende de var bende de garnti vrbi ara baktıracam.
Samet bey, arkadaşımın aracı daha önce de yazdığım gibi Nissan Qashqai idi. Günlük kullanımdan kastım; günlük ihtiyaçları için kullanımdır. Yani her gün istediği ve ihtiyacı oldukça kullandı. Çünkü araç kendi mülkiyetinde. Şayet firma aracı kullanmayın diyorsa size muadil bir araç tahsis etmek zorunda. Bu kasko kapsamındaki arızalarda bile geçerli. Kasko arıza onarılıncaya kadar muadil araç veriyor.
Ki bu aracı satmak istediğimizde kim isterki 1000 km de şanzımanı işlem görmüş bir araç almayı doğru değil mi?
Servis haklı olduğunuzu kabul etmiş. Şimdilik ihtar çekmenize gerek yokmuş bence. Bu tarz durumlarda başlarda ılımlı olmak çözüme daha kolay gitme konusunda yardımcı olabiliyor. Mühendis geldiğinde de aracınızı incelemek isteyecek. Bunun için illaki sökülecek aracınız. Sökülüp kontrol edilmesini engellememeniz gerekiyor.
kesinlikle bırakmayın peşini. tüketici avukatları illa ki bilir, bunların benzer örnekleri vardır mutlaka yaşanmış bir süreçten emsal alıp kararı tüketici lehine mahkemeden çıkarttıracaklardır. maalesef ülkemizde adalet mekanizması yavaş yürüyor bu durum ise satıcının her zaman işine geliyor buna güvenip gelen şikayetlere yokuş yapıyorlar. nasıl olsa uzun uzun uğraşmaya kimse katlanamaz mantığı hakim. hatta gidin istediğiniz yere şikayet edin pişkinliği yapan bile var hala maalesef. (bir ayakkabı sorununda muhatap olmuştum bu tip bi karaktersize ama 6 ay sonra kendisi arayıp yeni ürün alabileceğimi söylemişti Tüketici Hakem Heyetinin kararı neticesinde) ihtarı çekip süreci resmi olarak başlatmanız isabet olmuş, servisin sorunu kabul eder görüntüsü sizi aldatmasın ne malum sonra tutum değiştirmeyecekleri. siz gönül rahatlığıyla aracınızı kullanmaya devam edin, hatta süreç noktalanıncaya kadar peryodik bakımlarda aynı servisi kullanın, erinde gecinde adalet haklıdan yana tecelli edecektir. bütün birikimimizi gömdüğümüz araçlarımızın başına böyle şeyler gelmesi kabul edilemez.yazarken aklıma geldi, bi öğretmen arkadaşım 2011 senesinde sıfır km civic aldı, bakıma gittiğinde tesadüfen "aracın tavanının değiştiği" ortaya çıktı (ilginç bir tesadüf anlatsam zor inanırsınız ama oldu işte) meğerse nakliye esnasında tavan ezilmiş ve bayii kendi nakliye şirketiyle çalıştığı için olayı içeride örtbas etmişler. sonra sözle yeni araç talep etti haliyle zora soktular ve mahkeme yoluyla yeni araç hakkı kazandı. üstelik sözkonusu araç dream paket iken aynı aracın bir yıl daha üstünü ve en donanımlısını (premium) verdiler. zannedersem 1 sene sürmüştü dava ama o dönemde aracını kullanmaya devam etti. uzun oldu ama özetle lütfen bırakmayın, çünkü bu gibi davaların sonucu sadece sizin değil diğer tüketicilerin de hakları açısından emsal oluşturması noktasında çok önemli. Allah yardımcınız olsun, dileriz en kısa zamanda gönlünüzü ferahlatacak zneticeyi alırsınız. Dua ile...
hukuki süreci kurallarına uygun olarak başlatmanız çok yerinde ve olayın takipçisi olmanızda takdirle karşılanıyor,akılcı önerilerde bulunan yorumcularımız var,sonuçta ne kadar sürerse sürsün davayı kazandığınızda yargıtay içtihhadları gibi olacak ,firmalar tüketici haklarına daha çok uymak zorunda olduklarını bileceklerdir.
Toyota Motor Europe N/V S/AAvenue du Bourget 601140 BrusselsBelgium Tel. : +32.2.745.21.11Fax. : +32.2.745.20.68info@toyota-europe.com Avrupa'nın iletişim bilgileri burda Japon'larınkini bulamadım malesef biraz araştırıcam forumda konuları vardı bişey bulursam eklerim bu mesajaEkleme:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69128.0şu konuda ben Japonya'ya mail atıldığını hatırlıyodum ama USA'ya imiş yinede Avrupa'dan sonuç alamazsanız USA'ile iletişime geçebilirsiniz