arkadaşlar selam bende 2001 corolla vvti var ve bir depoyla ş.içi yaklaşık 450 km gidiyorum bu normalmi? bide rölantide titriyor sebebi ne olabilir=??
Rölantide titremeyi subap ayarından yapabilir.Egzantriğinde de problem olabilir.
Tüketim biraz fazla gibi aracın km'si nedir?Yağ yakma oranı nedir?
hocam araç 42 binde yağ yakma oranını bilmiyorum ama.
İlk mesajımda subap ayarı demişim bu araçlarda subap ayarı yapılıyor mu bilmiyorum
İlk mesajımda subap ayarı demişim bu araçlarda subap ayarı yapılıyor mu bilmiyorum
Bümyamin bey bu vvt-i motorlu araçlara subap ayarı yapılmıyor.
arkadaşlar selam bende 2001 corolla vvti var ve bir depoyla ş.içi yaklaşık 450 km gidiyorum bu normalmi? bide rölantide titriyor sebebi ne olabilir=??
Çağrı bey hem rölantideki düzensizliği gidermek için hem de aşırı yakıt sarfiyatını önlemek için ilk etapta gaz kelebek gövdesini ve hava akış ölçeri temizletin. Eğer sorununuz devam ederse buradan tekrar bizimle paylaşırsanız diğer yolları da öneririm size.
Ama ilk etapda hem kolay, hem ucuz, hem de temel etkenlerden biri olduğundan bu iki yeri mutlaka temizletin.
tamam ergün bey teşekkürler ..
nasıl yani ya.. 450 iyibile ben 2004 corollayla 380-400 zor buluyorum.Benim problemde aynı olabilirmi acaba ya da başka birşey...
ben 600 ü rahat görüyorum üstelik 1.6 motor ve bazen sert kullanıyorum. bence vvt-i araçla rally yapmıyorsanız 500 ün altında sorun var demektir
450-500 şehir içi normaldir bence
vvt-i motorlarada supap ayarı yapıla bilir fakat motordaki titremenin supap ayarı dışında bir çok nedeni olabilir,ayrıca şehir içi 1 depo ile 450 km normal bir değer ,yumuşak kullanımla dahada arttırmak mümkün
çok teşekkürler arkadaşlar tüm cevaplar için...
Çağrı bey hem rölantideki düzensizliği gidermek için hem de aşırı yakıt sarfiyatını önlemek için ilk etapta gaz kelebek gövdesini ve hava akış ölçeri temizletin. Eğer sorununuz devam ederse buradan tekrar bizimle paylaşırsanız diğer yolları da öneririm size.
Ama ilk etapda hem kolay, hem ucuz, hem de temel etkenlerden biri olduğundan bu iki yeri mutlaka temizletin.
Ergün bey gaz kelebek gövdesi ve hava akış ölçer temizliğini özel servislerde de hallettirebilirmiyiz? Tahmini masrafı ne kadardır?
Özel servisler 20 TL'ye servisler 40 TL civarı bir rakama yapar. Benim fikrimi sorarsanız işin ilmini bilene yani servise gidin. Öbür türlü önce özel servise gidip 20 TL, sonra da yetkili servise gitmek zorunda kalıp 40 TL ödemek zorunda kalmayın.
Eğer yetkili servisin daimi müşterilerindenseniz ücret bile talep etmeyebilirler. Çünkü kullanılan en fazla 250 ml. gaz kelebek temizleme spreyi olacak.
Ergun, bu gaz kelebegi temizligini kendim yapmayi dusunuyorum, bir turlu cesaret edip yapamadim. Nelere dikkat etmek lazim? Neleri sokuyoruz? Sadece hava filtresinden gelen boruyu mu cikariyoruz? Kisaca anlatirsan cok sevinirim.
Ergun, bu gaz kelebegi temizligini kendim yapmayi dusunuyorum, bir turlu cesaret edip yapamadim. Nelere dikkat etmek lazim? Neleri sokuyoruz? Sadece hava filtresinden gelen boruyu mu cikariyoruz? Kisaca anlatirsan cok sevinirim. 
Evet Ahmet abi. Plastik kalın hortumun manifolda giriş yaptığı yeri sökeceksin. Sonrasında (bu arada motor stop halinde olacak) elinle gaz pedalını açıp basacaksın spreyi

İnce bir bezle sprey sıktığınız yerdeki çözülmüş kurumları temizlemelisin abi. 1-2 sefer daha aynı işlem sırasını uygulaman yeterli olacaktır abi. Sonrasında hava giriş hortumunu taktığında olay bitecektir.
Bu arada marşa bastığında motor aşırı zengin besleneceğinden beyaz duman atacak ve biraz geç çalışacaktır. Bu durumda tek yapmak gereken gaz pedalına tam basıp motora alınabildiği kadar fazla hava almak olacaktır.
Anlatimin icin cok tesekkurler Ergun. Bir yerde vakum hortumlarini sokeceksiniz, antifrizi bosalatacaksin vs diyordu bu gas kelebegi kismini sokme konusu anlatilirken, gozum korktu. Demek sadece bu benim boru dedigim, senin hortum dedigin kismi sokup halledebiliyoruz.

Hava giris hortumunu baglayan klipsi de elle ya da tornavidayla acacagim herhalde.

Antifirizle falan hiç bir alakası yok oranın Ahmet.
Sadece kelepçeyi, manifolda giren taraftan hava emiş borusunu sökeceksin. Aksamın içinde zaten kelebeği gözle tespit edebilirsin. Muhtemelen üzeri kurum bağlamış ve siyahdır. Temizleyince rengide açılacaktır. İçeri bezden parçalar dökülmemesine özen göstermelisin.
Hakan abi bildiğim kadarıyla Ahmet abi de AE101'in kalatoğu mevcut. Katalogda gaz kelebek gövdesinin manifolda olan bağlantısından sökmek için olan kısma bakmış Ahmet abi anladığım kadarıyla. Ama temizlemek için buna gerek olmadığını görmüş olduk hep birlikte...

Resimde de görüldüğü gibi gaz kelebeğinin sökülmesi gerektiği durumlarda altında bulunan ISC(Rölanti Dengeleme Valfi)'ne bağlı olan içerisinden de antifriz geçen hortumları vs. sökmek gerekirdi. Sanırım Ahmet abi elindeki katalogdan buna bakmış.