Gönderen Konu: Aracım Titriyor ve çok yakıyor  (Okunma sayısı 5816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Titriyor ve çok yakıyor
« Yanıtla #20 : Mayıs 25, 2009, 15:19:05 »
  Doğrudur. Zaten sadece o boru sökülerek kelebeğe doğru sıkılan sprey iç aksamıda nispeten temizleyecektir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 25, 2009, 15:19:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 25, 2009, 22:19:36 »
Hakan abi bildiğim kadarıyla Ahmet abi de AE101'in kalatoğu mevcut. Katalogda gaz kelebek gövdesinin manifolda olan bağlantısından sökmek için olan kısma bakmış Ahmet abi anladığım kadarıyla. Ama temizlemek için buna gerek olmadığını görmüş olduk hep birlikte...

Aynen, Ergun.Kitapta temizleme anlatilmiyor, basit bir is oldugunu dusundukleri icin herhalde.Ama koyduklari resim alti yazilardan birinde temizleme bir cumleyle anlatilmis. Iyi ki sokmeye falan kalkmamisim, yoksa ortada kalirdim :D 

Ergun, Hakan, cok sagolun. :)

Resimde de görüldüğü gibi gaz kelebeğinin sökülmesi gerektiği durumlarda altında bulunan ISC(Rölanti Dengeleme Valfi)'ne bağlı olan içerisinden de antifriz geçen hortumları vs. sökmek gerekirdi. Sanırım Ahmet abi elindeki katalogdan buna bakmış.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﮎ.C@NЄ®
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Mayıs 25, 2009, 22:47:05 »
benım aracımda 450 km yapıyo ve seher ıcı sehır dısı karısık normalmı sızce 1.6 motor var 2002 model 60.000 az yakması ıcın ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2009, 08:06:07 »
benım aracımda 450 km yapıyo ve seher ıcı sehır dısı karısık normalmı sızce 1.6 motor var 2002 model 60.000 az yakması ıcın ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

Konuyu ayrı bir başlık altında (mesela "Verso çok yakıyor ne yapmalıyım" şeklinde) açarsan daha verimli cevaplar alabilirsin. Ancak bu şekilde bir soruyla fazla cevap alabileceğini sanmıyorum. Aracı nasıl sürdüğünü, vites değişim aralıklarını, en son bakımın ne zaman ve hangi kilometrede yapıldığını, bakımda değişen parçaları, aracı ne zamandan beri kullandığını, aracın performansında bir düşüş olup olmadığı gibi detayları da belirtip bizlere ipucu vermen lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﮎ.C@NЄ®
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2009, 13:52:20 »
aracı normal kullanıyorum 3 bın devırde vıtes atıyorum hıcbı sekılde zorlamıyorum aracı her 10.000 de bır bakıma gırıyo ve cok kullanılmayan bı arac modelınden ve km anlamıssınızdır yenı bakımı geldı daha yaptırmadım servıde dıyorum bıseyler degıstırdık dıyolar ama hala aynı artık sıkıntı geldı bana en sonunda satıcam dizel bıseyler alcam 1 depoyla 450 km gıtmesı bence normal degıl 800 gıdıyo mıllet bız daha 600 goremedık ve ayrıca arabayı calıstırıp bıraktıgımda araba tıtrıyo dıreksonu hafıf oynattıgımda defır yukselıyo gaz verırmıs gıbı ve bu tıtreme gıdıyo bu neden oluyodur acaba lıtfen yardımcı olun bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 26, 2009, 18:17:24 »
aracı normal kullanıyorum 3 bın devırde vıtes atıyorum hıcbı sekılde zorlamıyorum aracı her 10.000 de bır bakıma gırıyo ve cok kullanılmayan bı arac modelınden ve km anlamıssınızdır yenı bakımı geldı daha yaptırmadım servıde dıyorum bıseyler degıstırdık dıyolar ama hala aynı artık sıkıntı geldı bana en sonunda satıcam dizel bıseyler alcam 1 depoyla 450 km gıtmesı bence normal degıl 800 gıdıyo mıllet bız daha 600 goremedık ve ayrıca arabayı calıstırıp bıraktıgımda araba tıtrıyo dıreksonu hafıf oynattıgımda defır yukselıyo gaz verırmıs gıbı ve bu tıtreme gıdıyo bu neden oluyodur acaba lıtfen yardımcı olun bana

kim 800 km gidiyor?

benim aracım şehirlerarası 700 km yol yapıyor
karma kullanımda 500 km
yani sizin değerler çokta kötü değil

ayrıca bir depo ile şu kadar km gidiyor yerine 100 km de kaç lt yakıt yaktığını yazsanız iyi olur

dolasıyla
çok yoğun şehiriçinde 10lt/100km
karma kullanımda 8lt/100km
inişli-çıkışlı şehirlerarası yollarda 6,5lt/100km
otoban tarzı yollarda ise rahatlıkla 6 lt/100km
yakıt tüketmeniz lazım..
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 26, 2009, 19:51:11 »
Gaz kelebegini dun temizledim.Fotograflarini cektim.Kelebege kadar olan kisim zaten temizmis. Resimlerden gordugum kadariyla kelebegin bir ucu hala kara duruyor... Temizledikten sonra ilk calistirmada gaz vermek zorunda kaldim, yoksa calismayacakti.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﮎ.C@NЄ®
« Yanıtla #27 : Mayıs 26, 2009, 23:16:22 »
kim 800 km gidiyor?

benim aracım şehirlerarası 700 km yol yapıyor
karma kullanımda 500 km
yani sizin değerler çokta kötü değil

ayrıca bir depo ile şu kadar km gidiyor yerine 100 km de kaç lt yakıt yaktığını yazsanız iyi olur

dolasıyla
çok yoğun şehiriçinde 10lt/100km
karma kullanımda 8lt/100km
inişli-çıkışlı şehirlerarası yollarda 6,5lt/100km
otoban tarzı yollarda ise rahatlıkla 6 lt/100km
yakıt tüketmeniz lazım..

aracın 100km nekadar yaktıgını bılmıyorum yol bılgısayarını hıc anlamıyorum
800km yapan arac toyota degıl 2002 406 2.0 motor