Gönderen Konu: stoplarda küçük bir modifiye..  (Okunma sayısı 7753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
stoplarda küçük bir modifiye..
« : Şubat 14, 2009, 19:41:19 »
daha önce bir konuda büyük bir planım var, bmw özentiliği falan demiştim belki hatırlayanlar vardır, o projeyi kendim hayata geçiremeyeceğimi anladım  :-[ biraz araştırıyorum da sanırım yardım almak en güzeli olcak..bildiğiniz gibi 98 model ae101 aracım var;

bu araca orta reflektör sipariş verdim, yola çıktı geliyor..sinyal kısımları yani sarı yerleri beyaz yapmanın yolunu da buldum, kesinlikle tuz rufu çamaşır suyu falan işe yaramıyor, bu sarı kısımlar kesilecek o kısma uygun pleksi dökülecek ancak o şekilde yapılcak beyaz sinyal olayı..gelelim en önemli kısma...ben bu sinyal beyazlatma işini başka bir proje için istiyorum aslında, dikkat etmişsinizdir, bmwnin yeni stopları angel halkalarının düz bir şekilde yerleştirilmişi ve ledlerle aydınlatılmışı.. bu projeyi kendi aracımda uygulamayı planlıyorum, sinyali beyaz isteme amacım sinyali de o şekilde yapacak olmam..örnek resim;

bu düz çubuk işi kolay, jaluzi çubuğu ;) onu halletcem ancak kullancağım led ve direnç sıkıntı..ledlerin ciddi anlamda parlak olmaları gerekiyor, super flux düşünüyorum ancak direnç falan nasıl bağlarım bilmiyorum.. daha önce geniş açılı ledler kullanarak tepe lambası yapmıştım 1 kohmluk dirençlerle 3lü serileri paralel bağlamıştım uzun ömürlü olmamışlardı, paraleller teker teker patladı..sonra şerit led aldım direk 12v ile çalışan, her 3lü keserek kullanabilen, o şekilde yaptım iç lambamı fakat bu sefer o kadar kolay olmıcak olay çünkü stobu açarak yapıcam bu işlemi, kapatınca da bir daha açmayı düşünmüyorum..şimdi sorum şöyle; ne tür led kullanmalıyım? direnç nasıl kullanmalıyım? regülatör gerekir mi belli bir voltta sabitlemek için? 12v led var mı hiç sıkılmadan şak diye stoba bağlayabilceğim? bir de açıklama yapayım, sadece farlar bu şekilde yancak, fren ampulü kalcak içinde, frene basınca o ampul yancak bu çubukların arkasında, arkadaki sürücü frene bastığımı farkedebilcek yani.. bir tek farlar yanıkken ve sinyallerde olcak bu çubuklardan..far kısmı için 4 tane çubuk, sinyal kısmı için 2 tane çubuk planlıyorum.. ne dersiniz yapılabilitesi var mı?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

stoplarda küçük bir modifiye..
« : Şubat 14, 2009, 19:41:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: stoplarda küçük bir modifiye..
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2009, 22:47:05 »
Kardeşim yakışır aştın sen olayı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2009, 22:48:23 »
reflektör kaça geliyo
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2009, 22:51:14 »
bide bu jaluzi çubuğunu nerden buluruz :D bende bişeyler yapıyım
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2009, 23:49:11 »
Normal olarak en  parlak  ledler en az 1 wattlık power  ledlerdir. Mesela ben aracımın 3. stop lambasının içine  koydum 6 tane süper  bir  şey. Hatta yarın sizin için resmini çekebilirim. Şimdi de çekerdim ama resmi  çekerken frene  basacak kimse  yok.Ev halkı yattı da :)  Ancak yazınızdan anladığım kadarıyla siz  ledleri  stop (fren) lambası   için değil park için kullanacaksınız. O zaman onlar  fazla  parlak  gelir hatta arkadaki sürücüleri rahatsız  eder ve frene  bastığınızda yanan  stop lambası  farkedilmez. Ama onun yerine yinede parlak  olsun  ama  o kadarda  olmasada  olur derseniz; mesajınızda belirttiğiniz  jaluzi çubuğunun çapı ve uzunluğu ne  kadar bilemiyorum ama eğer uyarsa hiç led, direnç uğraşmadan http://www.hepsiburada.com/32-ledli-cam-ici-stop-lambasi-501111/productDetails.aspx?categoryid=26106&productid=otm501111 bu ürünü veya ölçüleri  uyan bu tür bir ürünü alarak içindeki  ledleri pcb si ile birlikte  olduğu gibi  çubuğunuzun içine  yerleştirebilirsiniz.

Edit: Ben yanlış değerlendirmişim. Ledler 2 tane  ve jaluzi çubuğunun iki yanına  birer  tane  koyulacakmış. O zaman dediğim gibi  en  parlağı power led. Hatta stobun iç yapısına  monte  etme  şansın olursa o power ledlerin üzerine birer  tane de 10 derecelik  lensler  koyabilirsen çok parlak ışık alabilirsin.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2009, 00:36:56 »
reflektör kaça geliyo
ferhat fiyat vermek inan çok zor, çünkü 50 dolara reflektörü aldım diyeyim sadece, kargoyla beraber bir aksilik çıkmazsa 100ytl falan olcak sanırım, ikinci el..
bide bu jaluzi çubuğunu nerden buluruz :D bende bişeyler yapıyım
ben aslında cepadaki bauhausta buldum ama 6 köşeliydi bana tamamen yuvarlak lazım, arayış içerisindeyim, olmadı şeffaf askılık bulcam onunla yapcam, aynı şey sonuçta ;)
Normal olarak en  parlak  ledler en az 1 wattlık power  ledlerdir. Mesela ben aracımın 3. stop lambasının içine  koydum 6 tane süper  bir  şey. Hatta yarın sizin için resmini çekebilirim. Şimdi de çekerdim ama resmi  çekerken frene  basacak kimse  yok.Ev halkı yattı da :)  Ancak yazınızdan anladığım kadarıyla siz  ledleri  stop (fren) lambası   için değil park için kullanacaksınız. O zaman onlar  fazla  parlak  gelir hatta arkadaki sürücüleri rahatsız  eder ve frene  bastığınızda yanan  stop lambası  farkedilmez. Ama onun yerine yinede parlak  olsun  ama  o kadarda  olmasada  olur derseniz; mesajınızda belirttiğiniz  jaluzi çubuğunun çapı ve uzunluğu ne  kadar bilemiyorum ama eğer uyarsa hiç led, direnç uğraşmadan http://www.hepsiburada.com/32-ledli-cam-ici-stop-lambasi-501111/productDetails.aspx?categoryid=26106&productid=otm501111 bu ürünü veya ölçüleri  uyan bu tür bir ürünü alarak içindeki  ledleri pcb si ile birlikte  olduğu gibi  çubuğunuzun içine  yerleştirebilirsiniz.

Edit: Ben yanlış değerlendirmişim. Ledler 2 tane  ve jaluzi çubuğunun iki yanına  birer  tane  koyulacakmış. O zaman dediğim gibi  en  parlağı power led. Hatta stobun iç yapısına  monte  etme  şansın olursa o power ledlerin üzerine birer  tane de 10 derecelik  lensler  koyabilirsen çok parlak ışık alabilirsin.
osman bey özellikle sizden mesaj bekliyordum bu konuda, çok teşekkür ederim, 1w power ledler dikkatimi çekti bugün araştırırken, ben dediğiniz gibi jaluzi çubuğuna çizikler atıp iki yanına led koycam, ve parklara bağlıcam ledleri.. ledler ışığı jaluzi çubuğuna vercek, resimlerdeki görüntüyü yakalamayı amaçlıyorum, çok parlak ledler arkadakinin gözünü alıcak şekilde fazla parlaksa o olmaz..ama diğer ledler de çok sönük kalır sanırım.. bana aslında tam olarak angel eye denen farlarda kullanılan ledlerden lazım, göz almayacak ama belli de olacak, stop olduğu için sürekli sök tak yapmam mümkün olmayacak malesef, bir kere yapıp temiz iş çıkarmam lazım.. 12v led yok sanırım osman bey değil mi? yani hiç direnç, regülatör falan karıştırmadan direk parklara bağlayabilceğim?? bir de acaba şerit ledler varya direk 12v, onlardan alıp 3lü kesip o üçlüye jaluzi çubuklarını koyabilir miyim? bir de mercek ayarlamak isterim öyle olursa, merceği nerden bulurum nasıl yapıştırırım? şimdiden çok teşekkür ederim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2009, 01:57:50 »
varmı fazla reflektör bende alam :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2009, 02:58:38 »
Yarın sizin için bişeyler yazacağım. İyi geceler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2009, 10:43:32 »
varmı fazla reflektör bende alam :D
sorayım kargolamadıysa sana da isteyim eğer ciddiysen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2009, 10:43:50 »
Yarın sizin için bişeyler yazacağım. İyi geceler...
çok teşekkür ederim osman bey şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2009, 12:58:19 »
sorayım kargolamadıysa sana da isteyim eğer ciddiysen

ürün nerde geliyo bide fiyatı tam olarak ne kadar? bide resmi felan varmı düz reflektörmü yoksa sonar reflektörmü?
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2009, 13:29:38 »
ürün nerde geliyo bide fiyatı tam olarak ne kadar? bide resmi felan varmı düz reflektörmü yoksa sonar reflektörmü?
amerikadan geliyor, ellerinde 3-4 tane varmış, civatardan eksikler olabilirmiş ama plakalıkla aynı olduğu için plakalıktakini söküp buna takabilirsiniz dedi, ben sıfır istedim sıfırını biz bulamayız yetkili servise sorcaksınız dedi, ben pusata sordum amerikan versiyonunkini 400-500 vardır dedi :) reflektör düz reflektör, orjinal, sonar değil yani, türkiyede yok bildiğim kadarıyla sadece bir tane gördüm izmirde, MA plakaydı, türk vatandaşı değil yani ;)resim de bu;

edit: plaka işini de çözdüm, şaşmaz sanayide 2002 stop hem reflektörün montajını yapcak hem de tampona plaka için yer açcak, 100ytlye hallederiz dedi, 100 de reflektöre verince 200e patlıcak ama ben orj olsun takmıyorum çift taraflı bantla yapıştırırım tapmpona dersen 100 ytlye halletmiş olursun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2009, 13:31:44 »
bunları sevmiyom ben :D sonarlar daha güzel onlar olsaydı kesin alırdım
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2009, 13:44:43 »
bunları sevmiyom ben :D sonarlar daha güzel onlar olsaydı kesin alırdım
sonar refklektör stopları da sonar almayınca güzel durmaz :) bi de sonar reflektördeki acayip şekilleri falan sevmiyorum komik geliyor :D ;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2009, 14:11:29 »
neden :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2009, 14:16:55 »
neden :D
bilmem :) böyle sanki oyuncak gibi duruyor, çek-bırak araba gibi veya uzaktan kumandalı araçlar gibi, arabanın ciddiyeti tamamen uçuyor :) gözüm alışamadı o reflektöre aslında istediğim stop takımı bambaşkaydı benim, us spec corollanın takımını istiyordum ;

az bişey tuzlu geldi, stopların tanesi 100 dolar, reflektör 150 dolar ve ikinci el, sıfırını bulamadım, bunları almak dert değil hadi aldım diyelim, 350 dolar verdim bununla da bitmicek, bunlar 500 tutcak bir de kargo var, kocaman kolide gelcek bi 100lira tutcak, oldu 600, sonra gümrükte takılcak :) diyelim takılmadı gümrüğe, tampona işlem gerekcek plakalık yapılcak, o da 100 lira, oldu 700, sonra boyancak o tampon, 150 de ona gitse bi stop takımı için cepten 850 lira çıkcak..korktum rakamdan bu takımdan vazgeçtim, sadece mevcut stoplara reflektör aldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2009, 14:26:03 »
epey bi tuzluymuş
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2009, 16:04:00 »
Türkay bey,
İlçemizde sabah  saatlerinde  giden  elektrik  şimdi  geldiği  için  ancak yazabiliyorum. Sizin projenizi epey  bir  düşündüm. Power  ledler parlaklık  açısından  gayet  güzel  olacaklardı  üzerlerine takacağımız  lenslerle. Ancak  bir lensin çapı  2cm civarında bu da  sizin çubuğa montajını imkansız  kılıyor. İşte power ledler http://www.ledmarshop.com/root.vol?exec=home&pr=81913&do=3201,  bunlar power  ledleri üzerine  monte  edeceğiniz özel soğutmalı aleminyum pcbler ( bunların dörtlü olanları da  var ) http://www.ledmarshop.com/root.vol?exec=home&pr=77538&do=3201,  bunlarda 8, 10, 25, 30, 45, 60 derecelik isteğe  göre  lensler http://www.ledmarshop.com/root.vol?exec=home&pr=83885&do=3201,  ve  yine bunlarda  ledlerin uzun ömürlü olması  için gereken sabit  akım sürücüleri http://www.ledmarshop.com/root.vol?exec=home&pr=72759&do=3201.

Dediğim gibi düşündüm  power  ledler size  pek uygun olmayacak. Bunun yerine bildiğimiz 5 mm lik  ledlerin  parlak  yananlarından yani lümen değeri en  yükseği  hangisiyse  onlardan kullanmanız, veya  superflux ledlerden  kullanmanız akıllıca  olacaktır. Tek  ledin  fiyatı  o kadar  pahalı  değil onun için birkaç  tane  5 mmlik birkaç  tane de super flux alarak  kendiniz birebir  gözlemleyerek istediğiniz  ışığı  hangisinde  alabiliyorsanız onu kullanmalısınız. Ama tavsiyem  her  halukarda power  veya  normal  led hangisini kullanırsanız  kullanının uzun ömürlü olmaları açısından sabit akım sürücü devresi  kullanmanız  yerinde  olacaktır. Şu linkte de ledleri  bağlarken gerekli  direnci hesaplayacağınız  program  ve led  renklerine  göre  voltajlarını  gösteren çizelgeler  var size  çok yardımcı  olacaktır. http://www.tabeladizayn.com/led_direnc_hesap.htm   Ben örnek bir  devre  çizdim resim altta.Umarım doğru  anladım anlatmak istediğiniz  projenizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2009, 16:13:18 »
Kusura bakmayın sonradan  sonradan aklıma  geliyor. 12 volt  led  olurmu? hayır  bildiğim  kadarıyla  daha 12 voltluk  led üretilmedi. Ledler renklerine  göre 2 ile 3,8 volt aralığında   beslenirler. En az  voltla (2) kırmızı   en  fazlası da (3,8) beyaz  ve maviler gelir.

Birde şeritleri keserek kullanabilirmiyim diye  sormuşsunuz  istediğiniz  ışığı  alabiliyorsanız, ve orada  kesilen 3 led  için kullanılan direnç size  gönderdiğim linkteki  programda hesaplanan  direnç  değerlerine uyuyorsa kullanılır. Çünkü firmalar fazla  ışık  vermek  adına daha  küçük  direnç  kullanıyorlar  bu da  ledlerin ömrünü kısaltıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2009, 16:25:28 »
çok sağolun osman bey, projemi anlamışsınız tam olarak,

bu şekilde uçlardaki ledleri birbirine bağlayarak parklara ve bağlamayı planlıyorum dirençler bu şekilde olcak değil mi? bir de led sürücülerini nasıl bağlıcaz onu da anlayamadım, devreye seri bir şekilde bağlıcaz sanırım doğru mu?