Gönderen Konu: stoplarda küçük bir modifiye..  (Okunma sayısı 7754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: stoplarda küçük bir modifiye..
« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2009, 23:47:29 »
Led satan bir  çok yerde  olmalı. Ben siparişle size  linklerini verdiğim ledmar dan  getirtmiştim. Birde burası  var http://dijitalelectronic.com/  buradan da bir kaç ürün aldım. Evet resimdeki devrede dirençler renklerine  göre ve 12 volt beslemeye göre  ayarlandı.

Led sürücü devresine  gelince  bir  trafo  düşünün  bir tarafından 220 volt giriyorsunuz diğer  ucundan 12 volt alıyorsunuz  örnek olarak. Bu da aynı şekilde ama bir tarafından mesela 7-30 volt arasında gerilim giriyorsunuz öbür  tarafından girişten hangi gerilimi  verdiyseniz  onu  alıyorsunuz mesela 12-12,  15-15,  10-10 gibi. Ama  çıkıştaki  gerilimin  akımı  sabit  oluyor. Mesela sizin kullanacağınız ledler 20ma lık. İşte o sürücü devresi 20 ma sabit veriyor. Bu da  ledlerin ömrünün uzun olmasını sağlıyor. Bilgi olarak "ledlere verilen gerilim artarsa çektiği akımda  artar bu da çabuk bozulmalarına  sebep olur, aynı şekilde  power  ledlerde ısınma  olur o da  akımın fazla  çekilmesine  dolayısıyla da ledin çabuk bozulmasına neden  olur."  Yani sürücü devresi devreye  seri  değil bir  ara  geçiş, köprü diyod, trafo gibi  düşün. Alttaki resimdeki gibi.

Dip not: Arka sinyaller led  olunca  flaşörden çekilen  güç  azalacak  ve  dolayısıyla sinyalleriniz  normalden  daha  hızlı  yanıp sönecektir aynı bir  sinyal ampülünün patladığı zamanda olduğu gibi. Bunu düşünmüş olmalısınız. Veya aynı  ledlere gizli bir  yere de aynı eski lambalardan paralel  bir  tane  bağlamalısınız.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2009, 23:47:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2009, 16:40:06 »
bilmem :) böyle sanki oyuncak gibi duruyor, çek-bırak araba gibi veya uzaktan kumandalı araçlar gibi, arabanın ciddiyeti tamamen uçuyor :) gözüm alışamadı o reflektöre aslında istediğim stop takımı bambaşkaydı benim, us spec corollanın takımını istiyordum ;

az bişey tuzlu geldi, stopların tanesi 100 dolar, reflektör 150 dolar ve ikinci el, sıfırını bulamadım, bunları almak dert değil hadi aldım diyelim, 350 dolar verdim bununla da bitmicek, bunlar 500 tutcak bir de kargo var, kocaman kolide gelcek bi 100lira tutcak, oldu 600, sonra gümrükte takılcak :) diyelim takılmadı gümrüğe, tampona işlem gerekcek plakalık yapılcak, o da 100 lira, oldu 700, sonra boyancak o tampon, 150 de ona gitse bi stop takımı için cepten 850 lira çıkcak..korktum rakamdan bu takımdan vazgeçtim, sadece mevcut stoplara reflektör aldım :)

ben bu stoplardan istanbul aksarayda görmüştüm bi sorun isterseniz ellerinde kalmış olabilir
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 16, 2009, 16:41:42 »
ben bu stoplardan istanbul aksarayda görmüştüm bi sorun isterseniz ellerinde kalmış olabilir
ciddi olamazsın? aksarayda nerde? kart? numara ? mekan adı? herhangi bir bilgi var mı elinde? aşırı mutlu olurum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Şubat 16, 2009, 16:54:43 »
türkay arka tamponu şaşmaz sanayi dediğin yer neresi yaptıracağın yer?

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 16, 2009, 17:02:34 »
türkay arka tamponu şaşmaz sanayi dediğin yer neresi yaptıracağın yer?
ankarada ismail, 2002 stop diye biryer..ankara şaşmaz sanayi..bir de pehlivan stop var o 300 istedi, 2002den fiyat almadım daha, biraz ertelicem sanırım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2009, 21:43:07 »
ciddi olamazsın? aksarayda nerde? kart? numara ? mekan adı? herhangi bir bilgi var mı elinde? aşırı mutlu olurum
türkay kardeşim aslında ben arabaya angel stoplardan sorarken adam söledi üstü beyaz olanlardan var dedi ama bazen uyumsuzluk yapabiliyo demişti uymuyomuş galiba tam olarak ozaman ilgilenmedim ve stoplarıda görmedim sadece üst kısmı beyaz olanlardan var demişti yani resimdeki stoplardan köşede bi dükkandı ama ismini hatırlamıyorum gerçekten eğer gidecek olursam o tarafa kesin sorarım senin için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2009, 23:16:08 »
türkay kardeşim aslında ben arabaya angel stoplardan sorarken adam söledi üstü beyaz olanlardan var dedi ama bazen uyumsuzluk yapabiliyo demişti uymuyomuş galiba tam olarak ozaman ilgilenmedim ve stoplarıda görmedim sadece üst kısmı beyaz olanlardan var demişti yani resimdeki stoplardan köşede bi dükkandı ama ismini hatırlamıyorum gerçekten eğer gidecek olursam o tarafa kesin sorarım senin için
uymaması benim de aklıma gelen birşey ve muhtemelen uymaz da, amerikada bildiğim kadarıyla ae101 ve ae102 diye ayrılıyor, bu beyaz sinyalliler makyajlı ve ae102 diye geçiyor sanırım, benim farlarda bu sorun olmuştu, tam uymamıştı, stoplarda da muhtemelen uymaz ama ben yine de istiyorum :) takcam yani, uydururum ben onu oraya, boyut tam gelsin yeter, ayağı bağlantısı vs halledilir, sorarsan çok mutlu olurum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2009, 09:56:23 »
ne zaman  gideceğim belli olmaz ama gidersem kesin soracam senin için kartlarınıda alırım sen sonra irtibata geçersin inşallah ellerinde duruyodur çünkü ben soralı 1 sene oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 17, 2009, 13:09:18 »
Türkay sonucu merakla bekliyoruz. Umarım istediğin şekilde yapabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 17, 2009, 13:32:37 »
Türkay sonucu merakla bekliyoruz. Umarım istediğin şekilde yapabilirsin.
ismail abi yaza ertelicem gibi gözüküyor, farlara baktım, pek müsait değil, reflektör ve geri vites lambası var tam ortada tabi bir de sis lambası.. onların yerini geğiştirmem gerekcek,geri vites lambasını sinyalin olduğu kısma almayı planlıyorum, sis lambasına yer düşünemedim, küçük alanda yapınca bu proje birşeye benzemez, bir de yurt odasında rahat olamıcam, şimdi hem o amerikan stobu araştırırım (onda geri vites lambası sinyalin orda ve sinyal beyaz) eğer halledemezsem yazın bu stoplardan 2 tane çıkma alıp girişcem, içini tamamen değiştirip bu projeyi gerçekleştirmeye çalışcam, zaman isteyen bir proje, başta kolay gibi geldi, 1-2 saatlik çalışmayla bi stobu bitiririm gibi geldi, ama o kadar basit değilmiş, yaza yaparım inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 17, 2009, 13:42:55 »
Hayırlısı olsun türkay, geç olsun temiz olsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #31 : Şubat 23, 2009, 16:47:40 »
türkay bey daha önce üst tarafı beyaz altı kırmızı stoplardan aradığınızı söylemiştiniz bende size aksarayda bir yerde gördüğümü sölemiştim aksaraya gidemedim ama söylediğim yerin telefonuna ulaştım ve sizin için aradım şu anda ellerinde 2 çift olduğunu söylediler ama kendilerini görmedim telefondan öğrendiğim kadarıyla uyumsuzluk var dediler farketmez dedim tanesini 70 tl dediler sizin için oldukça ucuz olsa gerek bu fiyat boşuna yurt dışından getirmenize gerek yok yani vizyon japon yedek parça firmanın ismi telefonlarınıda verim siz irtibata geçersiniz
0212 5898460
0212 5899541

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Şubat 23, 2009, 16:50:56 »
murat bey sayenizde stop işini hallettim..konuştum verdiğiniz adresle, internetten de konuştuk, resimleri aldım tam olarak istediğim stoplar ;) çok teşekkür ederim, alkııış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #33 : Şubat 23, 2009, 17:27:02 »
türkay kardeş aceba sadece stoplarmı varmış plakalığın olduğu bölümde ellerinde mevcutmuymuş merak ettim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 23, 2009, 17:28:26 »
türkay kardeş aceba sadece stoplarmı varmış plakalığın olduğu bölümde ellerinde mevcutmuymuş merak ettim :D
malesef yokmuş o bölüm :) zaten ben sarı kısımlı olanı aldım elimde duruyor, onun sarı kısımlarına folyo yapıştırıp kıpkırmızı yapcam, sarı sinyalliyi takcam, yaza da içini açabilirsem bmw stopları gibi yapcam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #35 : Şubat 23, 2009, 17:32:03 »
resimlerini bekliyorum en kısa sürede 2 çiftide aldınızmı birinimi aldınız bide uymayan bölge neresiymiş aceba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 23, 2009, 17:38:28 »
resimlerini bekliyorum en kısa sürede 2 çiftide aldınızmı birinimi aldınız bide uymayan bölge neresiymiş aceba ?
işlem yapılması gerekiyor dedi sadece, bir çift alıyorum ben, bir çift bıraktım, alabilirsin fiyat da uygun gayet, 140 lira çifti..