0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serviste üst kapak contası denilmişti, motor herhangi bir onarım da görmedi şimdiye kadar, fotoğrafları paylaşayım
Merhaba, 2012 1.33 auris aracımı 60.000 bakımı için servise bıraktığımda arayıp üst kapak contasının eskimiş olduğunu söylediler, ancak yağ sızıntısı yok denince pek dikkate almadım. Şu an aracım 64400 de dün cam suyu koymak için motor kaputunu açtığımda şöyle bir göz atayım dedim koruyucu kapağı kaldırdım, motor bloğunda sızıntı halinde yağlanma var. Yağ kalıntısı yağ kapağının olduğu yerde yoğunlaşıyor ancak bloğun ön tarafı bir miktar yağlanmış haldeydi. Ancak şu da var ki yağ sadece conta hizasında aşağı değil motrun üst tarafında dahi vardı. Aracımı aldığımdan beri benzinli kullanıyorum, bakım zamanlarını atlamam, hararet yükselmesi de şimdiye kadar hiç olmamıştır. Gerçekten 60.000 de üst kapak contasını bitirmiş olabilir miyim?
Sorun conta mı ondan emin değilim aslında, yağı temizleyebildiğim kadarıyla temizledim bir hafta sonra tekrar kontrol edeceğim. Ancak 50 bin bakımında fazla yağ mı yoksa yanlış yağ mı koyuldu acaba diye şüpheleniyorum
Külbütör kapak contasıdır o. 500 lira işçilik dahilse odur alt contalara daha fazla isterler. Serviste arkadaşımın cam sileceklerinin ucundaki kauçukların değişimi için 100 tl istemişler. Sanayide iki metresine 5 lira falan alıyorlar gerisini siz düşünün.O conta genelde motor soğukken zorlanınca, kısa mesafe git gel şeklinde yoğun kullanımda çabuk eskiyor. Benim tecrübem yağ markasını değiştirince de çabuk eskiyor. Galiba yeni yağ eski kalıntıları çözünce contadan kaçak oluyor. Sanayide değiştirirken eski conta kenarında kalan yağ tortularını mutlaka temizletin yoksa yeni conta da kesinlikle yağ sızdırır. Orjinal conta alıp kıvrımlı yerlere sıvı conta sürülürse çok uzun süre başınızı ağrıtmaz. Vidaları da birer atlayarak çapraz şekilde sıkılır, eğer usta sırayla sıkarsa uyarın kapak deforme olabilir. (Tork anahtarı mevzusuna girmeyeyim canımız sıkılmasın )Sanayide orjinal conta taktırırsanız maliyet işçilik dahil 100 tl'yi geçmez sanırım.