0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota Auris 1.33 Benzinli 2012 Model araç sahibiyim. Aynı şekilde aracım 60.000 Km'de. Geçen gün aracıma hangi yağı koymalıyım karmaşası içindeyken dedim bi bakayım kaputu açıp bazı araçlara etiket koyuyorlar çünkü konulması gereken yağ için.Neyse açtım ona bakarken bi baktım motor üst kapağının kenar yerlerinde hep yağ var. Yani üstten bakında etrafı vida ile çevrili birleşme yerinde. Aynı zaman motor bloğunun sol tarafına doğru daha yoğunlaşmış bu yağ lekeleri. Sanırım motor üst kapak diye tabir edilen yer. Dedim herhalde burda bi conta falan var ondan kaçırmıştır diye. Bir ustaya gösterdim. Abi terleme yapmış bu sıkıntı olmaz dedi. Ama çok takılırsan rahatsız ederse contayı değişiriz falan dedi.Bu bahsettiğim üst kapağın sökülmesi için motor'un inmesi falan gerekmiyor değil mi? Yada bu işlem yapılırsa motor işlem görmüş anlamına gelmez satarken ederken sorun olur mu acaba?
Bizdeki 1.33 yaristeki sorunun aynisi kronik demekki.Toyota ici. Sasirtici bir durum
motor iç temizleyici ürünüler zarar vermez herhalde değil mi ?yaklaşık bir 15 gün sonra würth veya winkel marka iç temizleyici kullanmayı planlıyorum.