Gönderen Konu: 2012 Auris 1.33 Üst kapak contası yıpranmış denildi, 60.000 km'de  (Okunma sayısı 9273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Toyota Auris 1.33 Benzinli 2012 Model araç sahibiyim. Aynı şekilde aracım 60.000 Km'de. Geçen gün aracıma hangi yağı koymalıyım karmaşası içindeyken dedim bi bakayım kaputu açıp bazı araçlara etiket koyuyorlar çünkü konulması gereken yağ için.

Neyse açtım ona bakarken bi baktım motor üst kapağının kenar yerlerinde hep yağ var. Yani üstten bakında etrafı vida ile çevrili birleşme yerinde. Aynı zaman motor bloğunun sol tarafına doğru daha yoğunlaşmış bu yağ lekeleri.
 Sanırım motor üst kapak diye tabir edilen yer. Dedim herhalde burda bi conta falan var ondan kaçırmıştır diye. Bir ustaya gösterdim. Abi terleme yapmış bu sıkıntı olmaz dedi. Ama çok takılırsan rahatsız ederse contayı değişiriz falan dedi.

Bu bahsettiğim üst kapağın sökülmesi için motor'un inmesi falan gerekmiyor değil mi? Yada bu işlem yapılırsa motor işlem görmüş anlamına gelmez satarken ederken sorun olur mu acaba?

Çok basit değişir. Motor vs. inmez. Ben eski aracımda değiştirmiştim. Önemli olan, orijinal malzeme kullanımı. Çok büyük bir ustalık gerektiren bir iş değil ama yine de ustanın çırağı değişmesin, dikkatli olunması gereken bir iki püf noktası var.  Eğer terleme yapmadığını  , kesin üst kapak contasından kaçırdığını düşünüyorsanız değişin gitsin.

Ama alt motor contası ise iş değişir. O zaman Allah yardımcınız olsun derim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
fotoğraflarda ki araç 60.000 km de ise bir yağ sızma  sorunu var. Normal değil.  0-20 yağ kullanıyorsanız bunu 5-30 a çekin derim. Kapak contası fabrikasyon kusurlu ise sızıntı olabilir.  Motoru iyice yıkatıp tekrar baktırmakta fayda var. Sızıntı kesin contadansa kolay. Belki de yağ doldurulurken bulaştı vs. Emin olmak lazım.
Conta yenileme zor bir şey değil, fakat bir gün bırakıp conta iyice donmadan motoru çalıştırmamak gerekiyor. Conta işini özenle yapmazlarsa ömrü uzun olmaz.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Konuyu şaşkınlıkla okudum. Bu arabalar bu hale nasıl geldi? Zira sıfırdan beri 2012 1,33 kullandım. 43 bin kmye kadar. Toz, su lekesi vs dışında motorda yağ sızıntısını geçelim etrafında yağ lekesi bile yok. Detaylı motor temizliği veya yıkaması gibi bişey de yaptırmadım. Üstten palstik kısımları silip geçiyordum
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
hani toyotalar sorunsuzdu,inanılacak gibi değil,araç servis bakımlı,sakin kullanılmış,60 bin km hiç bir şey,sanki kuş grubu araç gibi,burada kullanıcı hatası yok,garanti süresi bitse bile ücretsiz onarım olmalı..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Konu ile ilgilenenlere tekrar merhabalar, sizleri olan bitenlerle ilgili bilgilendirmek istedim. En son bu konu hakkında yazdıktan sonra yani yaklaşık 3 ay önce servise arabayı bıraktım, sorun külbütor üst kapağından yağ sızıntısı meydana gelmesi olarak tespit edildi. Yağın esas sızıntı yaptığı yerde yağ kapağı tarafında görülen iki adet sensörün bulunduğu yer. Serviste contanın külbütör kapağı ile birlikte geldiği ve işçilik dahil maliyetin 650 TL olduğu söylendi. Servise gittim ve usta ile kendim görüştüm. Kendisine 60.000 de servis bakımlı LPG dahi takılmayacak kadar titizlenmiş bir arabada böyle bir arızanın normal olup olmadığını sordum. Usta normal olmadığının farkında tabi. Sıvı conta uygulaması yapıp bir neticeye bakalım, sorun devam ederse kapak değişimi yapalım dedi. Kabul ettim, motoru temizleyip sıvı conta uyguladılar (50 TL ödedim), bugün itibariyle kontrol ettiğimde yağ sızıntısı bulunmuyor. Şimdilik sorunu çözdük ama elbette bir duvar yıkıldı zihnimde  :olu: . Şu da var ki hala çok severek kullanıyorum bu arabayı. Yine de anlayamadığım şu; toyota Türkiye 10-40 motor yağı Türkiye şartlarında kullanılabilir diye cevaz verirken ben kullanım kılavuzuna uyup 5-30 yağ kullanan servise bırakırdım aracımı, soğuk motorla rampa çıkarken 3000 devri geçmem mesela buna rağmen olmaması gereken bir şeydi bence. Bir şey daha ekleyeyim bu da aklıma bir ihtimal olarak gelmiyor değil, aracı 40 binden 50 bine kadar yaklaşık bir yıl shell nitro benzini ile kullandım. Bu benzinde enjektör temizleyici katkı maddesi bulunuyor, sürekli kullanım motorun daha yüksek ısıya maruz kalmasına yol açıyor olabilir. Belki bu da sorunun kaynağı olabilir, çünkü anormal bir durum olduğu kesin..
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Bizdeki 1.33 yaristeki sorunun aynisi kronik demekki.Toyota ici. Sasirtici bir durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
motor iç temizleyici ürünüler zarar vermez herhalde değil mi ?
yaklaşık bir 15 gün sonra würth veya winkel marka iç temizleyici kullanmayı planlıyorum.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Bizdeki 1.33 yaristeki sorunun aynisi kronik demekki.Toyota ici. Sasirtici bir durum

Evet kronik bir sorun olabilir bende de fotoğrafını çekmiş olduğunuz sensörlerin ordan sızıntı başladı

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2017, 01:12:36
motor iç temizleyici ürünüler zarar vermez herhalde değil mi ?
yaklaşık bir 15 gün sonra würth veya winkel marka iç temizleyici kullanmayı planlıyorum.

Toyota periyodik bakımlarda enjektör temizleyici kullanıyor, isterseniz onu kullanın hiç olmazsa serviste tercih edilen bişey
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris 1.33 Üst kapak contası yıpranmış denildi, 60.000 km'de
« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2017, 02:16:28 »
Shell nitro bende kullanıyorum bir daha alasım gelmedi oyleyse..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 72000
Ynt: 2012 Auris 1.33 Üst kapak contası yıpranmış denildi, 60.000 km'de
« Yanıtla #29 : Ağustos 09, 2017, 18:45:06 »
Merhaba, sirf bu konuya yazmak icin foruma uye oldum. Bugun ayni sensorun cevresinde yag sizintisi gordum. Aracim 2012 auris 1.33 ve 72 binde. Sorunun kronik oldugunu ve cogu kisinin farkinda olmadigini dusunuyorum.