0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, bugün iyi bir lpg ustasına arabayı götürdüm. Regülatöre gelen su hortumlarının kelepçesi gevşemiş, ayrıca diğer bir iki hortum da çatlakmış. Bu çatlak ve gevşekliklerden sızan antifirizli su, egzoza ve regülatöre gelerek buharlaşıyormuş ve o koku içeri geliyormuş. Ayrıca regülatör de 5 yıl önce takıldığı için ömrünü tamamlamış dedi usta.Regülatörü değiştirdik, ona gelen hortumları da değiştirdik. Sökmüşken filtresini de değiştirdim. LPG sistemi böylece yenilenmiş oldu. Sanayiden eve gelene kadar koku yapmadı, inşallah kokunun kaynağı budur ve sorun bu şekilde düzelmiş olur.Bir iki hafta bu şekilde kullanacağım, farklı bir gelişme olursa size de yazarım. Ayrıca benzinle kullandığım sürede böyle bir koku gelmedi. Benden sonra bu sorunla karşılaşacak dostlar da bilgilensin diye yazmak istedim. Saygılar.
Arkadaşlar merhabalar. LPG regülatörünü geçen hafta değiştirmiştim. Üç dört gün boyunca koku yapmadı. Kokunun kaynağını bulup sorunu çözdüğümüzü düşünerek seviniyordum ki geçen gün yine aynı kokuyu aldım. Önce kokuya odaklandığım için koku geliyor zannettim. Fakat daha sonra bir iki kez daha aynı kokuyu alınca bugün tekrar sanayiye gittim.Daha önce LPG regülatörüne giden su hortumlarının birleşme yerinde kaçak olduğu için araç su da eksiltiyordu. LPG ustasına bugün kontrol ettirdim önce. Su eksilmemiş, ayrıca regülatör çevresinde kaçak falan olmadığı için sorunu motorda aramamızı söyledi. Motor ustası da üst kapaktan çok az yağ sızdığını, bu yağın da ara sıra arka kısımdan egzoza damlayıp buharlaşınca böyle bir koku yaptığını söyledi.Bir yıl önce keçeyi değiştirmiştik, o zaman sanırım üst kapağın contalarını sıkılamadıkları için böyle olmuş. Üst kapak contalarını iyice sıkıladı usta. Ayrıca yağ damlayan yerleri spreyle temizledi, tekrar sızma yaparsa keçeyi tekrar değiştireceğiz. Şimdilik soruna böyle bir çözüm bulmuş olduk. Demek ki regülatördeki sorun suyu eksiltiyor; fakat koku aslında oradan gelmiyormuş.Şimdi bir süre böyle kullanıp deneyeceğim. Umarım bu kez sorun tamamen çözülmüştür.
Motor ustası da üst kapaktan çok az yağ sızdığını, bu yağın da ara sıra arka kısımdan egzoza damlayıp buharlaşınca böyle bir koku yaptığını söyledi.