Gönderen Konu: Otopark mafyalığı hakkında yardım  (Okunma sayısı 3485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Otopark mafyalığı hakkında yardım
« : Ocak 08, 2017, 01:18:19 »
Arkadaşlar geçen hafta aracımı çalıştığım yerde ara sokağa parketmiştim.
Orada bulunan birisi benim dükkanımın önüne parkedemezsin dedi.
Arabayı parkettiğim yer adamın dükkanının 20 metre ilerisi oluyor, mazereti ben parkedince başka arabalar yer bulamadığı için dükkanın önüne parkediyomuş.
Halbuki oraya parkeden sadece ben değilim orada en az 10 esnaf daha var kim boş bulursa ilk o giriyor.
Adam 35 yaşlarında ben 24 yaşındayım beni dişine göre buldu heralde küfür ederek üstüme yürüdü vurdu, bende can havliyle ona vurdum.
Bi daha buraya parkedersen camını parçalarım lastiklerini indiririm falan dedi bende hiçbişey yapamazsın bu sokak tapulu malın değil dedim.
Eğer bu adam bana bir daha sataşırsa polis çağırmam gerekir mi?
Zaten birbirimizle boğuşurken nasıl olduysa parmağımda şişti araç kullanırken sol elimi kullanamıyorum 1 haftadır acıyor.
Ya bu adamı polisin korkutması lazım yada sinirimden gidip kafasını gözünü dağıtacağım.

Toyota Club Türkiye

Otopark mafyalığı hakkında yardım
« : Ocak 08, 2017, 01:18:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Otopark mafyalığı hakkında yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2017, 08:26:29 »
kardesim oncelikle gecmis olsun boyle insan kiliklilar yuzunden adamin basi belaya giriyor. adam 100 metre kare dukkan isletince sokagin sahibi oldugunu saniyor. gecen haberlere cikti antalyada berber dukkanin onune park edilmez dubasi koydugu icin 4oo kusur tl ceza yedi. sana tavsiyem bu gibi dingiller ile ugrasma degmez hatta yolda hic kimse ile munakasa etmeye degmez eger yakinlarda baska musait bi yer varsa git aracini oraya park et. baska park yeri yoksa aracini oraya birakirsan hic bir yasal hakliligi yok aracini istedigin yere park edebilirsin. ama bu yasadigin durum tekrar ederse polisi ara daha once yasadiklarinida anlat.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2017, 10:28:59 »
Geçmiş olsun.
Bu gibi durumlar ile ilgilenen kurumlar mevcut, işgaliye vs veriyor mu ortaya çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2017, 12:49:11 »
Fatih kardeş geçmiş olsun,sen hiçbir zaman fiili bir harekete girişme, adam kendi kendini yaralar senin üstüne kalır. Aynı olay vaktiyle Şarköyde benim başıma gelmişti,dükkanının önüne park ettiğim bir kalas efsanemin lastiğini indirmişti,ben emniyete giderek durumu anlattım ama cezai işlem yapmayın biraz korkutun demiştim.sonralarıyine aynı yere park ettiğimde arabam sapasağlam durdu.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2017, 12:51:00 »
malisef bu tür şeyler hepimizn başına geliyor. geri adım atarsanız bu tür saygısız kişilere pirim vermiş oluyoruz. Normalde dükkan önünü sahiplenebilmesi için belediye ye işgaliye parası ödemesi gerek. ben sizin yerinizde olsam parmağınız için iş göremez raporu alırdım.
 geçenlerde ben de bi dükkanın önünde duba vardı, alıp oraya park ettim, dükkandan biri çıktı  araç uzun süre kalacakmı diye sordu, ben de evet uzun süre kalacak dedim. buraya patron park edecek dedi. bende ben önce geldim aracı çekemem dedim. biraz tartıştık tan sonra belediyeden işgaliye ödediğinize dair belgeniz varmı dedim. daha sonra adam tamam abi kalsın araba dedi. bu durumlarda belediye ye şikayet ederseniz ceza keserler. bence adamla fiziki kavgaya girmeyin, adama belediye ye şikayet edeceğinizi ve arabanızın kaskosu olduğunu arabaya zarar verirse kaskonun masrafları ondan alacağını hatırlatın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2017, 14:47:16 »
Geçmiş olsun.Fatih kardeşim hakkını yasal yoldan ara. Sen onunla tartışır/kavga edersin çevredeki vatandaş olayı anlamadan dinlemeden olaya müdahil olur suçsuzsanda derdini anlamaz yazıkki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bulutların Üstü Hep Güneşli
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 267000
  • Model Yılı: '96
  • 56 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2017, 21:10:19 »
Öncelikle gecmis olsun. bana sorarsan esnaf degilde sen saglam bir dayagi hakketmişsin. Dur hemen sinirlenme yaziyi oku hak vereceksin. Adamla kavga ettin ve parmagin sisti. sen hemen gidip en yakin devlet hastanesinden darp raporu alacaktin. raporla beraber cumhuriyet bas savciligina gidip dava acacaktin dostum. merak etme en fazla 1 mahkemeye gider magdur sifatinla ifadeni veriridin. Adam ise sanik olarak 2 3 yil mahkemelerde surunur sonra kasten adam yaralama sucundan 2 yil hapis cezasi(ertelenir 5 yil infazi var) ve bir miktara para cezasiyla kalacakti. Ve emin olun dostlar bu vesiletlyle adam in evine araba parak etsen giki çikmazdi. Şimdi soruyorum sen iyi birdayagi hakketinmi? etmedinmi? :D Bu ara butun bunlari nerden mi biliyorum. dostum 5 yildir cezaevinde memurum.
Spastik_Serçe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2017, 09:07:53 »
Sakarya Akyazı da 2 dakika markete uğramak için ilçenin işlek caddesine aracı park ettim. herkes park ediyor bir arabalık yer buldum. tam park ettim. manav çıktı.
-babam yaşında var. sen dedi buraya park ettin ne satacağız biz dedi?
-dedim sağa sola bir bak her yer dükkan hepsinin önğnde araç bir seni mi engelliyor dedim.
-yauv satamıyoruz işte al şunu şuradan dedi.
-ne alaka satışla dedim almayacağım aracı? (bağırıyorum kan beynime sıçradı)
-bak al şunu şuradan anlamıyor musun falan demeye başladı.

Allahtan üstüme yürümedi de kavga çıkmadı.
sonra kendi kendime uğraşma dedim.
adama seni belediyeye şikayet etmeye gidiyorum diye feyk atıp uzaklaştım zaten işim vardı.

Bu durumu başkası yaşasa da çok uğraşmak istemiyor insanlarla. memlekette  kural kanun olmayınca da sinirlendiğin ile kalıyorsun.

biri aydınlatabilir mi?  böyle durumlarda hakkımız nedir?  ne yapabiliriz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2017, 09:33:56 »
Öncelikle geçmiş olsun .Ülkemizdeki birçok küçük esnafta bu durum var benimde başıma geliyor Allahtan yapı iri de pek ses edemiyorlar .Ben  şöyle bir yol izliyorum sizde uygulayın geçenlerde  iş yerimin  100 metre ilerisinde  cadde üzerine aracımı bırakıyordum ilerde tanıdığımızda bir esnaf geldi buraya araba çekme dedi niye hayırdır mal mı gelecek filan dedim hani olurya adamın dükyanına malzeme gelir falan olur .Yok bizim araba gelecek dedi kusura bakma kardeş dedim burası cadde senin de benimde malım değil erken gelsin çeksin ben yer gördüğüm yere arabamı çekerim dedim  bir sürü tatava akudu . Elime telefonu aldım kardeş ben polis çağırıyorum haklıysan ben arabamı kaldırırım haksızsan otoparkçılık yapmaktan seni şikayet ederim dedim . Bir anda ses tonu değişti tamam komşu modonu aldı büyütmeye gerek yok dedi bende öyle düşündüm zaten dedim . Sizde aynı yere çekin vatandaşa da arabama başka biri bile zarar verse senden bilirim hakkında şikeyette bulunurum haberin olsun de . Hatta ileri giderse yanındayken ara şikeyet et otoparkçılık değnekçilik yaptığını söyle aracına ve sana zarar verdiğini söyle Yunus ekipleri gelirse sana verdiği zarardan fazlasını ona verir merak etme
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2017, 09:35:33 »
İstanbul'da her yer o kadar kıymetli ki.. herkes kendi dükkanının önünü kendisinin zannediyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2017, 11:30:57 »
İl/ilçe her taraf aynı değismiyor. Bırakırken soruyorsun adam surat bir karış sanki dükkana girmişsin gibi. Kaldırımı bırak yola kadar eşya dizmiş sorunca  vatandaş nereden geçecek diye söyleniyor. Dinlenme tesisine girdik oto elektrik dükkanı açmış hemen dışarı çıktı dükkanın önünü kapatma diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2017, 12:52:06 »
Empati yapmak gerek arkadaslar. Direk dukkanin onune parrk etmeyi bende uygun bulmuyorum. Birakilacaksada dukkan sahibinden musade istenmesi taraftariyim. Ben ne mi yapiyorum. Adamin durumuna bagli. Bakiyor arabadan 3 kisi iniyoruz ses etmiyor. Bazen musade istiyoruz yok derse uyuzluguna arkadasa kapa arabayi gel diyorum. Bon bon bakiyo. Ama siz siz olun tekken fazla atarli olmayin mazallah iranli bokser degilseniz pert ederler Allah gostermesin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2017, 14:24:02 »
Çok basit bir kuraldır: Kamu erkinin zayıf kaldığı yerlerde, insanlar kendi nizamını yaratır.
Ülkede denetim denen birşey yok arkadaşlar. Denetim olmayınca, kural tanımazlık aldı başını gitti. Herkes yaptığıyla kalıyor.
Bakıyor ki hesap soran birileri yok, herşeyi kendine reva görüyor. Geri kalmış ülkelerin ortak sorunudur bu.
Bizim mahallede de bütün dükkanların önü yasaklı. Bakkal sandık koymuş, oto lastikçisi eski lastikleri koymuş, sucu damacanaları dizmiş, biri duba koymuş, hiçbirşey bulamayan teneke kutusu koymuş. Oto galericileri rezaletini saymıyorum bile. Heryer parselli. Yetkili birisi gelip de "hayırdır birader, caddeyi mi satın aldın" demezse, canını yakacak bir ceza ödetmezse bu devran böyle gidecek anlaşılan.

Geçen gün bizim sokağın köşesindeki engelliler için alçaltılmış kaldırımın tam üstüne bir araç park etti. Tam giderken, siz buraya park ettiniz ama engelli birisi nereden geçecek dedim. Bön bön suratıma baktı, sonra ne yapalım sokağın ortasına mı bırakalım arabayı dedi ve çekti gitti. Kavga etsen bir türlü  etmesen bir türlü. Oradan günde defalarca da polis aracı geçiyor. Onların da umurunda değil.
İnsanlarımız da çok bencil arkadaşlar, kimsenin kimseyi düşündüğü yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2017, 14:39:38 »
Burada en büyük hata belediyelerde. Esnafa 10 araba veya 20 araba kapasiteli otopark yapacaksın. Normal de 100-150 tl ise yarı fiyatına yapacaksın. Herkes rahat edecek. Ben muhafazakar bir insanım. Ne olur kimse yanlış anlamasın ama cami yapmak yerine (hele ki İstanbul'da) otopark yapın arkadaşım. Onlarca metruk bina var. Bunların 1-2 tanesini yık (kamulaştır v.s.) yerine 2 katlı otopark yapsan esnafın da vatandaşın da sıkıntısı biter. Kaldırımlar desen hesapsız kitapsız. Yani düzen yok vesselam. Yani proje var deniyor başka bir şey denmiyor....... Hatta Cuma hutbede desinki imam otopark yapacağız. Para vermezsem insan değilim. İhtiyaca göre proje lazım.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2017, 15:20:55 »
Bu polis araci geciyor bisey demiyor de ayri birsey. Polis gel sikayette bulun dediginde kimseden ses seda cikmiyor. Goren gozler bile ne hikmetse o an hafizadan sikiniyor. Yada gordugu hirsizi arsizi telefon edip ihbar etmekten bile korkanlar var. Gozu onunde adam vuruluyor donuyor sirtini gidiyor aman tanik yazarlar vs diye.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2017, 16:15:14 »
Bu polis araci geciyor bisey demiyor de ayri birsey. Polis gel sikayette bulun dediginde kimseden ses seda cikmiyor. Goren gozler bile ne hikmetse o an hafizadan sikiniyor. Yada gordugu hirsizi arsizi telefon edip ihbar etmekten bile korkanlar var. Gozu onunde adam vuruluyor donuyor sirtini gidiyor aman tanik yazarlar vs diye.

Kamu görevlisi, görevini yapması için neden şikayete gerek duysun ki?
yanlış yere park edince gelip arabanı çekip götürüyor, birisinin şikayetini mi bekliyor?
yahut radar cezasını şikayete göre mi kesiyor?

kavramları birbirine karıştırmayalım, birisi sizin gözünüze yumruk vursa, sizin şikayetiniz esastır.
ancak, kamusal alanlarla ilgili yürütme yetkisi tek taraflı olarak idarenindir. Kimsenin şikayet etmesi beklenmez.

Ancak, kuralsızlık o kadar içselleşti ki, herşey herkes için normal görünmeye başladı, sıkıntı burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2017, 17:35:25 »
Gazin ayagi öyle deel maalesef.  O esnaf yada oradaki vatandaş polis rüşvet istedi vermeyince de arabami çekti diyor. Haliyle de şikayet uzerine işlem yapilmasi gerekiyor.
 Ayrıca bahse konunun polisle alakasi yok. Tamamen belediye konusudur. Kaldirima mal dizmek araba bırakmak kaldirimi kontrol etmek zabitanin işidir. Vatandaş zabitadan cevap alamaz polisi arar poliste anlik çözüm üretir kalici çözüm belediye dedir. Ayni vatandaş polisi şikayet eder ama belediye yada zabitayi şikayet etmez. Polisin asli görevi dururken birde böyle  kendi isi olmayan konularla ilgilenir, sonra polis nerde derler.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2017, 18:11:01 »
işgaliye kaldırımın üzerini kapsıyor,dükkanın önünde yol var ve oraya park ediyor isen edebilirsin.Ben senin yerinde olsam savcıya giderim olayı anlatır,elini gösterip  darp edildim derdim.kendi uğraşsın sonra.
Buradaki asıl suç belediyelerin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2017, 20:23:08 »
işgaliye kaldırımın üzerini kapsıyor,dükkanın önünde yol var ve oraya park ediyor isen edebilirsin.Ben senin yerinde olsam savcıya giderim olayı anlatır,elini gösterip  darp edildim derdim.kendi uğraşsın sonra.
Buradaki asıl suç belediyelerin bence.
Dukkanci da derse geldi park etti mal gelecek diye uyardim anabaci sovdu. Ben de yakasindan kufur etme diye silkeledim. Oda beni darp etti ben karsilik verdim yaninada yan dukkandan sahit buldu mu. Eger guvenlik kamerasi yoksa ihale size kalir. Boyle karisik isler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2017, 21:18:56 »

Eskiden yasadigim kucuk ilcede hirsiz motorun benzinini caliyordu yakalandi. Polis adama sikayetcimisin dedi. Hirsiz motor sahibine - abi evini biliyorum ziyarete gelirim sana, yarin ifadem alinir sonras saliverirler dedi. Adam korkudan sikayetci degilim dedi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007