Gönderen Konu: Carbon clean  (Okunma sayısı 8020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Carbon clean
« : Şubat 10, 2009, 00:53:14 »
Selamlar...

Arkadaşlar carbon clean hakkında bilgiye sahip olanlar paylaşabilir mi? çok araştırdım ama kimisi 100.000 den sonra yaptırmak iyi değil diyor kimiside ne olursa olsun yaptırın diyor yaptıran arkadaşlar varsa kaç km'de yaptırdı acaba nerde yaptırdı birde sahtesi oluyormuş bu carbon clean yapanların yaptırdıkları yeride paylaşırlarsa sevinirim son olarakta Bor motor katkı yağı kullanan var mı? varsa eğer gerçekten işe yarıyor mu?

şimdiden teşekkür ederim değerli yorumlarınıza...
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

Carbon clean
« : Şubat 10, 2009, 00:53:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Carbon clean
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2009, 00:59:16 »
Abicim bor hakkında forumda yazılar baya bi mevcut.Carbon clean ı da bi abim yaptırdı Renault kango ya eskilerden araç 400bin km yi geçmişti.Ve acayip etkisini gördüm dedi motor resmen rahatladı diyordu.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2009, 01:57:07 »
faydasını gören çok oluyo ama bi etkisi yok diyenlerde var etkisini gaza basılınca devirlenmesiyle gösteriyo benim bildiğim tabi bunun olabilmesi için önce vurdumduymaz bi motora sahip olmak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2009, 00:22:54 »
bekir 4 gün önce derinderede carbon clean yaptırdım. aracım 163 binde ve ilk kez yapılıyor. aracın çekişi okadar değişti ki anlatamam yakıt düşer dediler fakat bende değişmedi. ama bukadar performans artışıyla yakıtın aynı olması bile bence süper.. aslında aracı performanslı kullanmak istiyorsan 50-60 bin km de bir yaptırmalısın zaten çok yüksek km li araçlarda daha önce yapılmadıysa kurumlar çok sertleştiği için çözülmeyebiliyormuş.. katkı meselesine gelince bence kullanma.. kaliteli güzel bir yağ koy zaten onların içinde katkıları var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2009, 10:37:10 »
bekir 4 gün önce derinderede carbon clean yaptırdım. aracım 163 binde ve ilk kez yapılıyor. aracın çekişi okadar değişti ki anlatamam yakıt düşer dediler fakat bende değişmedi. ama bukadar performans artışıyla yakıtın aynı olması bile bence süper.. aslında aracı performanslı kullanmak istiyorsan 50-60 bin km de bir yaptırmalısın zaten çok yüksek km li araçlarda daha önce yapılmadıysa kurumlar çok sertleştiği için çözülmeyebiliyormuş.. katkı meselesine gelince bence kullanma.. kaliteli güzel bir yağ koy zaten onların içinde katkıları var..

maliyeti ne kadar bunun?

yağ değişim vakti geliyor. şayet uygunsa yaptırmayı düşünüyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2009, 21:52:19 »
carbon clean maliyeti derinderede 110 ytl.. fakat bu 110 ytl sadece carbon clean değil komple temizlik paketi gibi bişey.. gaz kelebeği ve çevresi gibi şeyler de var içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2009, 22:00:33 »
bugün carbon clean yaptırdım, bekir arkadaşımızın bu mesajını okuduktan sonra, "yahu çok duyuyorum bu zımbırtıyı" dedim biraz araştırayım dedim.. iyice araştırdım ve çok büyük fiyat farklılıkları gördüm, 50-200 arası oynuyor fiyatlar..bu carbon clean denen olayda bir makina var, yerlisi ve abd üretimi olan var, abd üretimi olanın üstünde carbon clean yazıyor, tr üretimi olanda system clean yazıyor(muş) (bu bilgileri çeşitli yerlerden edindim) önemli şey carbon clean denen sıvı, temizleyici sıvının markasının motorvac diye bir marka olması gerekiyormuş ve üstünde kocaman carbon clean yazması gerekiyormuş.. usta da önemliymiş bu carbon clean olayında, çünkü belirli aralıklarla gaz vermek gerekiyormuş arada motor durduruluyormuş vs..neyse ben bugün carbon clean yaptırdım, bunun için bosch car service seçtim.. (ankarada akotayı aradım, carbon clean yapılıyor mu dedim, cam filmi mi diyon hemşerim dedi karşıdaki adam, teşekkür edip kapattım :) ) tunus caddesindeki bosch car servicete 80ytlye yaptırdım.. yakıt tüketimini bilemicem ne kadar etkilicek ama etkilemesini diliyorum çünkü yakıt tüketimi konusunda sıkıntım var, biraz fazla yakıyor aracım..çekişi konusunda memnun kaldım, "abartı derecede fark oldu uçtu araba" diyemem fakat belirgin şekilde devirlenmede fark var, daha istekli oldu motor, kar lastikleri biraz yoruyor aracı asıl farkı yaz lastiklerine geçince farkedicem inşallah, bir de depoyu fullemedim, bir süre devirli kullancakmışım kurumu iyice atması için, bu depo bitince fulleyip yakıt konusundaki farkı anlıcam inşallah..bunlar da resimler ;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2009, 22:24:39 »
Geçen yıl bizim arabayada böyle bişeyler yapmışlar.Eksoz muayenesinden geçemedi kurum bağlamış motor dediler.Bizim ustada benzini kesip  makineyede ilaç koyup onla çalıştırdılar dedi babam ve bu işlemden sonra muayeneden geçti araba.İşlem yapılırken motora arada gaz vermişler 1 saatten uzun sürmüş sıvının bitmesi ustada araba çok az yakıyo demiş.Bide aracın 6 ay kadar hiç çalışmadan yatmasının bi etkisi olurmu muayeneden geçememesinde.
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2009, 22:29:55 »
Para kazanmanin bir yolu.Ayni sanzumanin basincli temizlenmesinde oldugu gibi. Bu tur makine yaridmiyla yapilan isler hizli yag degisimi yapan yerler icin, kisa zamanda cok emek harcamadan ekstra para kazanmak isteyen servisler icin bire bir. Hicbir faydasi yok. Enjektor temizleyici alip kullanmaniz yeterli, eger enjektorlerinizin pis oldugunu ve benzin puskurtmedigini dusunuyorsaniz... Bogaz kelebegini de sprey yardimiyla kolaylikla temizleyebilirsiniz. Iste bu kadar. 'Mucize cozumler'le avantadan para kazanma tuzaklarina dusmeyelim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2009, 22:32:07 »
Geçen yıl bizim arabayada böyle bişeyler yapmışlar.Eksoz muayenesinden geçemedi kurum bağlamış motor dediler.Bizim ustada benzini kesip  makineyede ilaç koyup onla çalıştırdılar dedi babam ve bu işlemden sonra muayeneden geçti araba.İşlem yapılırken motora arada gaz vermişler 1 saatten uzun sürmüş sıvının bitmesi ustada araba çok az yakıyo demiş.Bide aracın 6 ay kadar hiç çalışmadan yatmasının bi etkisi olurmu muayeneden geçememesinde.

Ayni olayi ben de yasadim. Araba birkac ay garajda tutulmus.Muayeneyi gecemedi.Enjektor temizleyici ekledim benzine, bir de bir saat falan otoyolda seri olarak kullandim.Ikinci denemede muayeneyi gecti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2009, 22:33:21 »
Merhaba.
Bu işlemi bende Renault Laguna vardı ona yaptırmıştım. Araç 2.0 motordu. Bassanız bile kendini toplayamıyordu. Araç da 450 bin de filandı. Bu işlemden sonra araç birkaç ay kendine geldi ama. :(   Zaten metal yorgunluğuda çoktan başlamıştı. Değiştirmeyi uygun gördüm.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2009, 23:10:49 »
arkadaşlar bu enjektör temizleyiciler dizel araçlar için ve enjeksiyonlu benzinli araçlar için mümkün sanırım. yoksa yanlış mı biliyorum? nasıl uygulanıyor kendimiz mi yapıyoruz bunu bi anlatırsanız iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2009, 13:26:31 »
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim şimdi bana Ankara'da yaptırabileceğim bir yer söyleyebilirmisiniz? Türkay seninde dediğin gibi Carbon clean diye sahtesi felan varmış bunun onlara denk gelip üzülmek istemiyorum enjeksiyona zarar veriyor felan dediler ondan ben korktum size danışmak istedim. Türkaycım bana da 100.000 den sonra yaptırmak zararlı dediler onun için merak ettim ama yaptıran herkez memnun kalmış benim araç  hangi viteste olursa olsun gazı köklediğin zaman herkesin hissedemeyeceği derecede çok çok az bir silkeleme yapıyor acaba karbon clean yaptırdıktan sonra düzelirmi bilemiyorum birde aşırı az yakıyor lpg çok mu kısık diye bir soru işareti var aklımda göreceğiz bakalım :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2009, 13:44:26 »
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim şimdi bana Ankara'da yaptırabileceğim bir yer söyleyebilirmisiniz? Türkay seninde dediğin gibi Carbon clean diye sahtesi felan varmış bunun onlara denk gelip üzülmek istemiyorum enjeksiyona zarar veriyor felan dediler ondan ben korktum size danışmak istedim. Türkaycım bana da 100.000 den sonra yaptırmak zararlı dediler onun için merak ettim ama yaptıran herkez memnun kalmış benim araç  hangi viteste olursa olsun gazı köklediğin zaman herkesin hissedemeyeceği derecede çok çok az bir silkeleme yapıyor acaba karbon clean yaptırdıktan sonra düzelirmi bilemiyorum birde aşırı az yakıyor lpg çok mu kısık diye bir soru işareti var aklımda göreceğiz bakalım :)
bekir aracında lpg varsa gerek yokmuş carbon clean'e lpg kurum yapmıyormuş hatta temizliyormuş kurumu  :huh: böyle duydum ben.. bir de ankarada önerceğim bosch car service var tunusta çünkü başka bir yer bilmiyorum :) saatlerce dolaştım ivedikte ostimde falan bulamadım biryer, hatta saçma yerlerde dolaştım sanırım, yok dericiler sitesi yok ahşap işleri sitesi gibi yerlerdeydim :) 88.oto sanayi 3. bölge diye bir yer buldum orası da bomboş bir yerdi hayalimdeki oto sanayi değildi..sonra başlarım sanayiye de dedim kalktım tunus bosch car service e gittim bana da sakıncalı olabilir dediler (98.000deydim oraya gittiğimde, tam olarak 98.005) ama bir sakınca olmadı gibi geliyor, çekişte bir fark var, hissedilir bir fark var, bakalım yakıtta görmek istiyorum asıl farkı.. bir depoyla 450 yapıyordum, oksijen sensörü değiştirdim şu an 500e çıktı benim amacım bir depoyla 600-650 km yapana kadar uğraşmak.. sırada bor power var en son da ekoyak66 denen ürünü planlıyorum.. dediğim gibi lpgliyse yaptırmana gerek yokmuş
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2009, 13:48:28 »
arkadaşlar bu enjektör temizleyiciler dizel araçlar için ve enjeksiyonlu benzinli araçlar için mümkün sanırım. yoksa yanlış mı biliyorum? nasıl uygulanıyor kendimiz mi yapıyoruz bunu bi anlatırsanız iyi olur.

Hamdi Bey, cok basit ve carbon clean 'mucizesi'yle karsilastirinca cok cok ucuz. Yakit deposuna gereken miktarda eklemek, hepsi bu. Lucas enjektor ve ust silindir temizleyici kullaniyorum ben, hem dizelde, hem de benzinlide kullanilabiliyor. LPG'yi bilmiyorum.

Bekir Bey, asli yok ki sahtesi olsun.

Turkay, sakincasi seni parandan kurtarmalari. Yoksa baska bir sakincasi yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2009, 14:03:10 »
Turkay, sakincasi seni parandan kurtarmalari. Yoksa baska bir sakincasi yok :D
ahmet abi aracım ciddi anlamda çok tüketiyor, bir depoyla 350 km yaptığımı biliyorum ve araç öyle 2.0 motorlu birşey değil, bildiğimiz ae101 kasa 1.6 enjeksiyonlu ve lpg yok..ben lpg taktırmadan yakıt tüketimini düşürmeye çalışıyorum, biraz yok kattettim bence, ultrasonik buji denilen bujilerden aldım taktım, kim ne derse desin benim aracımda çekiş arttı yakıt düştü, ondan sonra oksijen sensörü yokmuş arabamda onu aldım taktım, onda da biraz çekiş arttı ama yakıtın düşmediğini düşünüyorum.. şimdi carbon clean yaptırdım yine bir çekiş artışı var, eski halinden sonra şu anki hali ciddi anlamda iyi gidiyor, tamam fazla yakıyor hala ama aracın gidişi değişti ciddi anlamda en azından gitmediği halde çok yakan değil, gittiği kadar yakan bir aracım var.. artık benzin olarak 97 oktana geçmeyi planlıyorum, bir de bor power kaldı, 11 yaşında ve 98.000 km yapmış bir araca kullanımın faydası olacağını düşünüyorum, bor power ile de çekiş artarsa artık araç ne yakarsa yaksın dicem :) gidişi muhteşem oldu ahmet abi, araç abartmıyorum 1500 devirde vites değiştirince bile bana mısın demiyor devirleniyor kolayca..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2009, 14:30:37 »
Guzel gelismeler Turkay.Insallah yakitini dusurursun. Benim yakit problemi 4 basli Bosch Platinum+4 bujilerinden kaynaklaniyormus. Stok fabrika bujisini taktim, buji kablolariyla birlikt, sukur yuzde elliye yakin yakit tasarrufu kaydetti aracim. Ultrasonik bujiler NGK'den de yapiliyormus. Hava filtren nasil? Bir K&N tak, eger simdiki K&N degilse.

Turkay, dedigin cekis artisini ben enjektor temizleyici ile goruyorum. 0-100km cikis bile azaldi. Hem de neredeyse masrafsiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2009, 14:47:38 »
hava filtrem kn değil, kutu içi almayı planlıyorum kn, hava akışmetresimidir hava sensörümüdür nedir onu çıkarıp baktım araç abartı yakıt tüketiyor o olmayında, açık filtreyi bu yüzden takmıcam ya da halledebilirsem o sensörü bir şekilde açık hava filtresine takıcam ve cold air kit yapcam, ama nasıl yapcam onu bile bilmiyorum :) kutu içi kn var mı bizim araçlar için? ve fark hissedermiyim? bendeki filtre orjinal ve daha 1000km olmamıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2009, 15:19:43 »
Yeniyse gerek yok Turkay. Ama degistirecegin zaman dusunebilirsin. K&N'lerin kutu ici olanlari var neredeyse her marka/model icin.Iddiaya gore 3-5 hp katki yapiyormus.Arabanin sesi de degisiyor, onu farkettim, belki sesten dolayi psikolojik olarak gucu de artmis gibi hissediliyor.
O sensor acik filtrelere de takilabilir, yer olanlari var, olmayanlarinda yer aciyorlar...

Aklima yeni geldi, FPR denen yakit basinc duzenleyicisi var, ben yapmadim ama denemeyi dusunuyorum, bunun icinde bir diyafram var, eger bozulmussa yakiti sizdiriyor. Pusat kardesimiz buradaysa cok daha iyi aciklar (insallah :)  ) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2009, 15:21:13 »
o zaman benim o silkeleme neden oluyor ki acaba çok az ama beni rahatsız ediyor babam kullanırken hissetmiyor mesela :S
..Tüplü ve Öfkeli..