Gönderen Konu: Can sıkan sesler  (Okunma sayısı 3988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Can sıkan sesler
« : Şubat 08, 2009, 23:30:55 »
Selamun aleykum arkadaslar..özellikle corollahb kullanıclarına sormak istiyorum..aracım2004 hb sol 48,000 de daha..Arka camla bagaj kapagının üzerinde pulunan plastıklarden gelen sesler bazen cok gıcık edıyo acıkcası..Bİde gögüsün neresınden geldıghını analayamadıgım cızırtı sesı bazen yapıyo bunu..her servise gitmemte söylememe ragmaen yok bişey dedıler..ki bugune kadar araca servıs dısında kımse bakmamıstır..Gögüsten direklerın altında bulunan kücük hoparlardonmu desem camın en onunde bulunan havalandırma dan mı gelıyo yada klıma havalandırma kapaklarımı yoksa teypdenmı tam cözemedım düz yolda hiç ses yok...mardinde gecme taslardan yapılmıs yollar cok orda  acayıp cazılıyo...benım gibi bu seslerden muzdarıp hb kullanacıları varmı varsa bu sesı nasıl kesmısler yardım ederlerse sevınırım..ilgili toyota servıslerı yası eskıdıkce canı gonulden bakmıyolar..abi 2004 model araba elbette azcık ses olacak dıyolar her bakımınada 195 ytl alıyolar.neyse yardımlarınız ıcın tesekkurler...
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

Can sıkan sesler
« : Şubat 08, 2009, 23:30:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Can sıkan sesler
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2009, 13:09:07 »
ben HB lerden pek anlamam ama benım dusuncem, pıyasadakı HB aracların bır cogunda o tur sesler gelmektetır cunkı o sınıf aracların ozellıklede arkada plastık aksamı fazladır.benımde arka pandızot kısmı ses yapıyordu alt kısmına sunger koydum be oyle taktım sorun yok sımdılık.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2009, 20:30:10 »
muhtemelen bagaj kısmındaki pllastıklerden gelıyo...sesler.ilk hb oldugu ıcın bılmıyorum acıkcası..gidermeye calıscam olmazsa devam edecek baska sansım yok gibi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2009, 21:00:21 »
abi 2004 model araba elbette azcık ses olacak dıyolar

Bu nasıl bir mantık ya. Ne kadar cahilce bi yorum. Hocam böyle adamların olduğu yere halen gidiyor musunuz Allah aşkına?
Ne demek o kadar olacak ya. 76 model Murat 124'ten bahsetmiyoruz ki.
Efsane kasaların bile neredeyse hiçbiyerinden ses çıkmazken 2004 model arabadan ses gelmesine nasıl normalmiş gibi bakıyorlar.
Bu düpedüz vurdumduymazlıktır, çamura yatmadır.
İşte böyle böyle insanları soğutuyorsunuz markadan. O yüzden Honda'nın yarısı kadar araba satamıyorsunuz...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2009, 21:30:11 »
benimkinden de geliyodu sprey slikon var sevisten aldım havalandırmalara torpidoya her yere sık ama silme donsun sesler kayboldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2009, 23:07:49 »
bnm Auris ten de geliyor gıcırtılar, sadece bagaj kısmından değil, ön konsolda da aynı durum söz konusu.. Ama bir zaman sonra alışıyor insan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2009, 23:46:43 »
vallahi auristen gelse ben direk servis müdürüyle birbirimize girerdik..kardes 2 tane toyota servisi öyle diyor..gercekten bazen bıktırıyolar garantisi bitti artık.Yüzlerce defa toyota müsteri hizm. mail ve telefonla işçilik ücretlerinin cok pahalı oldugunu söyledim eminim benle  aynı fikirde olan cok kullanıcı vardır..hocam sprey silikon olayını bilmiyorum ılk defa duydum...bu havalandıramlara köpük sıkıyolar ama o klima temiizleyici olarak..biraz  daha acarsanırız sevınırım...toyota servislerinde gecen ben deitim 50,000  bakımı 190,00 tl cıvarı tutuyo bunun 100 tl işçilik bence mail atalım toyotaya bukadar kazık yeter..30,000 bakımı 400,00 tl yı buluyo..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2009, 00:53:29 »
geçenlerde sol cam otomatiği çalışmıyordu sol kapı iç döşemeler söküldü, sorun halledildikten sonra takıldı ve yola çıkınca farkettim ki tıkırtı oluyor. iyi monte edilmemiş, baktım vidalanan yerlere sıkı. biraz vurdum kaktırdım ama çare olmadı. heralde baştan adam gibi söküp takmak lazım. sağ taraftaki aynanın içten ayarlanan kısmındaki plastikte bazen tıkırdıyor ve bir de tavandan da ses geliyor. halı yıkamam makinasıyla sildim bir kaç kez güzelce yıkamıştım, ondan sonra başladı sanırım emerken yerinden oynadı. bazen insanın sinirini bozuyor, arabayı insan döknüt gibi hissediyor. aslında ufak sorunlar ama insanın kafasına takılıyor işte. aslında hepsinin çözümü var ama bu parçaları töküp sakmaya cesaret edemiyorum o kadar el becerim yok güvenemiyorum. ustaya gidip de böyle ufak şeylere para vermek de gücüme gidiyor öyle yuvarlanıp gidiyorum o yüzden ben de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2009, 09:12:41 »
ilgili toyota servıslerı yası eskıdıkce canı gonulden bakmıyolar..abi 2004 model araba elbette azcık ses olacak dıyolar.

Aleyna ve Aleykümselam,
Al bendende o kadar bende araba biraz eskidikçe, yada kronik - kıl edici sorunlar olunca ilgilenmek istemeyen adamlara sinir oluyorum, birde sanki babasının hayrına bakıyormuş gibi abi idare et şu kadar yaşında araba diyorlarya iyice fitil oluyorum... insan parasıyla rezil oluyor yani...
Göğüsün oturduğu yerdeki keçeler v.s. aşınmış deforma olmuş olabilir benzeri gıcırtı ve takırtılar her arabadan gelebilir zamanla, plastik aksamın metal aksamla birleştiği yerlerde yada tam oturmayan zamanlar gevşeyen yerlerde flan oluyor genelde, çözümü usta eller e bakıyor, adam gibi bakılıp uğraşılsa çözül(E)meyecek birşey yok aslında...

İnşaallah en kısa zamanda çözülür

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2009, 23:34:00 »
bnm auristen tık ses gelmiyor çok memnunum özellikle yakıt d4 şehir içi bi depoyla 800 km yaptım kış ayında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2009, 23:44:33 »
Tahtaya vur:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2009, 23:54:08 »
Bu forum sayesinde obsesif bir kişiliğe sahip oldum desem yeridir. Hangi arabaya binsem ses arıyorum. Ses duymazsam ellerin arabasında tuhaf oluyorum. :)
İşin garibi eller benim arabaya binince ses falan duymadıklarını, duyduklarının da normal olduğunu söylüyorlar. :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2009, 00:00:00 »
Bu ses olayı kişiden kişiye değişiyor , benim için çok rahatsız edici bir ses kimi arkadaşlarıma normal kimisine göre, ''hangi ses ben duymuyorum?'' yorumlu :) Çok sinirleniyordum ama çözümü kolaymış, volume >35 :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2009, 00:03:44 »
aynı aracın 2007 sindende bende var dediğin bagaj plastiği sesinden bendede var ama önemsiz bir ses bence eğer canını sıkıyorsa üstüne ağır bişey koy yada o plastiğin oturduğu ayaklara kapı sungerleri var onlardan küçük birer parça kesip koyabilirsin veya benzeri yumuşak bişey kumaş olabilir. Diğer ses içinde aynı şekilde bendede var sol kapı kolonunun olduğu yerin az üstünden geliyor tam olarak A stununun ordan ama teypden dolayı oluyor şöyleki bas vurduğu zaman ses geliyor sadece kapı içi plastiği konsola titreşim yaptırıyor biraz bastırınca o plastiğe ses kesiliyor onun için aklıma bişey gelmedi estetik acıdan ama sunger benzeri bişeyle orayı sıkıştırabilirsin. Malum yıllar geçtikce plastik aksamda şekil değiştirmeler baş gösterir sokup takmak slikon sıkmak vs bu gibi sesleri gideremez Dediğim gibi kapının kapanmasını zorlaştırmayacak bi şekilde mouse pad lerde kullanılan yumuşak bir plastiği kesip oraya yapıştırabilirsin cok sıkıştırmadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2009, 00:09:44 »
İçerideki sesleri duyuyoruz da dışarıdaki sesleri duyamıyoruz bu sefer. :):) Birisi dışarıdan seslendi mi eğer dudak okuma kabiliyetiniz varsa anlarsınız, yoksa camı aç. :):)  
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2009, 00:16:26 »
Ali Rıza abi bir şekilde arasını buluyorum valla :) hem dışardakileri duyup hemde içerdekileri duymamak :) Ama genelde uzun yol yaptığım için dışardaki seslerin bi önemi kalmıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2009, 00:35:14 »
vuruyorum umut abi valla plakalarda bile nazar boncuğu stikeri var:) ben çok memnunum auristen tabi toyatadan da..kesinlikle doğru tercih yapmışım diyorum.diğer arkadaşlarında sorunları inşallah çözüme kavuşur..yakıt tüketimine inanamıyor kimse ama napıyım bu kadar yakıyor valla diyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2009, 01:15:55 »
En sevmediğim şey sanayiye (şimdi servise) ve petrol istasyonuna gitmek... Bunları hangi araç en az yaptırıyorsa en kralı o... :) :)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2009, 18:33:12 »
Sinan senin dedigin yerden dogrudur teybı acınca ses gelıyo..Arka taraftan gelen sese gelınce çözdüm arkadaslar..Corolla hb kullanan arkadaslara önerim Arka bagaj kapagının ıcınde kalan plastikte ıkı tane kutu var burdan plaka lambalarına ulasılıyor..o kutuların etrafını cift taraflı bantla cevirdim geri yerine oturttum o takır takur sesleri kesildi..Söyleyen yardım eden herkese tesekkür ederim arkadaslar.Ama piyasadaki en sorunsuz araclarda bizimkiler gercekten...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2009, 01:04:26 »
Sinan senin dedigin yerden dogrudur teybı acınca ses gelıyo..Arka taraftan gelen sese gelınce çözdüm arkadaslar..Corolla hb kullanan arkadaslara önerim Arka bagaj kapagının ıcınde kalan plastikte ıkı tane kutu var burdan plaka lambalarına ulasılıyor..o kutuların etrafını cift taraflı bantla cevirdim geri yerine oturttum o takır takur sesleri kesildi..Söyleyen yardım eden herkese tesekkür ederim arkadaslar.Ama piyasadaki en sorunsuz araclarda bizimkiler gercekten...

sorununuzu çözmede katkıda veya kafanızın üstünde 90 lık bi ampul yanmasına sebep olduysam ne mutlu bana :D
toyotalarımızının uslu olması konusunada cani gönülden katılıyorum toyota fanlığı değil yaptığım ki ben honda aşığı biri olarak gerçekten memnunum sorunsuzluk açısından :)

unutmadan sunu ekliyim o ön kapıdan gelen seste muhtemelen en çok kullanılan kapı olmasından kaynaklanıyordur deformasyon aç kapa esnasındaki basınç değişimi en cok o kapıyı zorluyordur. onada eyvallah deyip geçecez napalım :)