Gönderen Konu: Can sıkan sesler  (Okunma sayısı 3987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Can sıkan sesler
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2009, 23:48:36 »
Benim arabada ön konsolun sağ tarafının camla bitiştiği taraftan cızırtı şeklinde ses geliyodu, üşenmeden söktüm ne var ne yoksa, ama sökmeme gerek yokmuş:) ön cama hava veren kanalın ızgarasının plastiklerinden bir kaçı çatlamış ve kopmuş ama dışardan bakınca çatlak görünmüyor çünkü bitişik duruyor. sesi bu yapıyormuş bende kopardım parçaları, artık seste yok ızgarada:)

çok kullanılan kapıdan ses geliyor ise; kilitin içinde plastik kaplama var kontrol edin, yıpranmış olabilir, bu parça hem kapı kapanırken daha az ve tok bir ses çıkmasını sağlıyor hemde engebeli yolda şase esnerken kapının kilit kısmından ses yapmasını önlüyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 31, 2009, 23:48:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2009, 10:33:04 »
arkadaşlar herkese merhaba mekanik sohbette gezinirken benim de en muzdarip olduğum bu konu hakkında bir başlık atılması hoşuma gitti.yıllarca bir çok arabaya bindim hepsi aşağı yukarı yerli arabalar idi.bu arabalardan gelen seslerle bayağı uğraştım.hatta bir reno 19 vardı bende arka koltuktan gelen ve ne yaptıysam kesemediğim gıcıtrı yüzünden sattım.arkasına sünger mi koymadım, bursadan yeni döşeme tutucularımı getirmedim ne yaptıyam beyhude.ben bu sesleri duymayayım diye ve iyi bir arabaya bineyim diye 2008 de corolla aldım.amasya ya gidiyordum yol hafif çakıl... evet malesef tam göğüs kısmından ve tespitime göre tam torpidodan gıcık edici sesler gelmeye başladı.buyrun cenaze namazına..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2009, 11:58:15 »
şaka gibi cevap ama teybin sesin açın : )

arkadaşlar herkese merhaba mekanik sohbette gezinirken benim de en muzdarip olduğum bu konu hakkında bir başlık atılması hoşuma gitti.yıllarca bir çok arabaya bindim hepsi aşağı yukarı yerli arabalar idi.bu arabalardan gelen seslerle bayağı uğraştım.hatta bir reno 19 vardı bende arka koltuktan gelen ve ne yaptıysam kesemediğim gıcıtrı yüzünden sattım.arkasına sünger mi koymadım, bursadan yeni döşeme tutucularımı getirmedim ne yaptıyam beyhude.ben bu sesleri duymayayım diye ve iyi bir arabaya bineyim diye 2008 de corolla aldım.amasya ya gidiyordum yol hafif çakıl... evet malesef tam göğüs kısmından ve tespitime göre tam torpidodan gıcık edici sesler gelmeye başladı.buyrun cenaze namazına..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #23 : Mayıs 10, 2009, 23:59:51 »
arkadaşlar konunun üzerinden zaman geçmiş ama ne dir bu gıcırtı ses falan bende avensis var onda böyle bi sorun yyokk corolla larda genelde bu sorun var bizimde corolla vardı ondada aynı sizinki ler gibi sesler geliyodu 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2009, 00:53:43 »
iyi de nerden alalım avensisi. para olsa hemen alırım da.  :D :lol:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2009, 16:36:11 »
bnmde 2005 hb corolladan çok ses geliyor. ardaşların dediği gibi arka bagaj üstündeki kapağın oturduğu yere servis sünger koydu ama ses kesilmedi demekki tıkırtıyı yapan sadece o değil ve ön göğüsün derinliklerinden gelen bir cızırtı sesi oluyor bunuda çözebilmiş değilim. ayrıca vitesin etrafındaki kapakta aynı cızırtıyı yapıyor bunu söküp titremesini engelleyebildim ancak diğer sesler hala sinirimi bozuyor ve rolantide gelen kayış sesine benzer ses te var. bakımda servis duymamış sesi. ses gelirken yakalayıp servise dinletmek lzm oda denk gelmiyor. başkalarının arabalarına biniyorum böle sesler yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2009, 00:26:55 »
bu cızırtı ve ses olayını çok uğraşacağm ama halledemezsem satacağm arabamı. ilanlarda görürsünüz arkadaşlar.
şakam yok valla.  ::)
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2009, 12:50:42 »
  Bu segmentte belli sesler olması bence çok anormal karşılanmamalı. Ama insanın canını sıkmasıda normal tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 17, 2009, 14:36:53 »
ben o seslere hak veriyorum. bu kadar rezil yolların olduğu bi ülkede yama üstüne yama rafting yapar gibi araç kullanıyoruz. bende olsam ses çıkarırdım arabanın yerinde... ki benim aracın ses yapan sadece 2. yeri var

1. si bozuk yollarda arka plaka :)
2. bozuk yolda bagaj üstü kartonu o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 26, 2009, 23:36:47 »
sinancım senin fazla bi ses sorunun yokmuş zaten ya...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 27, 2009, 00:27:38 »
Ceyhun kardes  birde biizim kasada  cd caların kumandası  direksiyonun sol tarafında yanda duruyor..burasıda yüksek hızlarda cızırtı yapıyor.ben artık arka plastıge oraya cift taraflı bantla yapıstıracam buyuk fark oluyor..gögüsten bende cızırtı gelmıyor bozuk yollarda okadar ses varki artık takmıyorum yemınle kardas paramız olursa bmw mercedes falan alırsak anca onlarda ses olmaz..Meganıda focusuda hepsıde aynı bu segmentte asagı yukarı..Kardes ben satarsam bıdaha corolla mı hayır avensis alırım.Avensis kullananların hiç şikayetı yok yada cok az..Kardes satsan öldürürler fiyatını alsan abartırlar en iyisi malımı biliyorum daha 5 sene rahat bınerım buna
2011 d4d Corolla