0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bana gelen cezada foto vardı
Daha önce bana yazılan cezada da resim vardı. Bu "seyyar radar" diye tabir ettiğimiz türden olanlar böyle oluyor sanırım??? (Bir de yıl sonu kota muhabbeti oluyor diyorlar. Çamur atmak istemem tabi umarım doğru değildir.)
Bana bugüne kadar hiç fotoğraflı bildirim yapılmadı, hep bu şekildeydi. Geçmiş olsun. 400 tl den kılpayı kurtarmış. 1km fazla olsa 400 olacaktı. 70 lik yerde geçmiş demekki.
Hız sınırı üzerine yüzde 10 + =+2,-2,+3,-3 kalibrasyon hata payı ardır . Örneğin bir yerde hız limiti 50 ve siz 58 le ceza yerseniz ceza iptal olur. Fotoğraf konusunda plak tanımalı sistemler var hız limitini aşınca direk patlayan flaşları var onlar genelde fotoğraflı gönderiyor fakat seyyar ve sabit polis araçlı radarlarda fotoğraflı ceza gönderildiğini görmedim.
evet iki aracında hızını ayrı ayrı okuyabiliyor.
yüzde 10 sollama yapan aracın hız sınır payıdır diye biliyorum. 110 la giden aracı sollamanız sisteme aykırıdır çünki zaten 110 luk sınırda gidiyorsunuz demektir. buna rağmen yine de üst limitten hesap edilir, 110 la giden aracı sollarsınız ve %10 121 km hız yapar. siz 121 le şahsı sollar geçersiniz sınıra uymuş olursunuz. uygulamada 122 le genelde yazılmaz 125 gibi başlar ceza sınırıMesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 22:10:47arabada kurulu olan sistem ( nasıl bir sistem ayrıntısını bilmiyorum) gerekli hesaplamaları yapabiliyor.
Bi zaman öndeki aracı sollarken hız limiti aşılması radar cezası sayılmayacak diyordu,ama ne oldu bilmiyorum. Yarın abime biraz soru yağmuru yapayım malum trafikçi kendisi.