Gönderen Konu: Hız limiti cezası hakkında  (Okunma sayısı 5176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız limiti cezası hakkında
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2016, 22:32:36 »
emniyet ceza yazmak istese ve hani 4/4 lük iş yapın deniliyorya bazılarınca emin olun sokakta gezemeyiz.
 gün içerisinde radar uygulaması değişken zamanlarda süreli olarak yapılır. sağda bekleyen radar 24 saat boyunca uygulama yapmaz. atıyorum bu gün saat 09:00-10:00  gibi, 11:15-12:30 gibi 14:00-14:45 gibi 16:00- 17:00 gibi öbür gün daha farklı zamanlarda uygulama yapar. bazı yol kesimlerinde 24 saat açıktır ve kayıt yapar. siz hangi uygulamaya ve hangi saate denk geldiğiniz önemli.
Arif hocam valla yapsınlar,  sonuna kadar desteklerim. Yoksa adam olacağımız yok, ama dediğim gibi adalet çok önemli  :tamam:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2016, 22:32:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2016, 22:41:40 »
sistem karmakarışık.
hız limitlerini il trafik komisyonu belirler- valilik-belediye- şöförler odası - emniyet ortak karar.
trafik ışıklarını belediye belirler, yerini ve sürelerini.
uygulama kısmı emniyettedir.
 ışıkları saat 23:00 - 24:00 ten sonra yanar döner hale getirirler ve ölümlü kazalar 24 ten sonra artış gösterir. emniyet yanar döner yapılmasın der ama hala yanar döner olur.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2016, 22:56:40 »
sistem karmakarışık.
hız limitlerini il trafik komisyonu belirler- valilik-belediye- şöförler odası - emniyet ortak karar.
trafik ışıklarını belediye belirler, yerini ve sürelerini.
uygulama kısmı emniyettedir.
 ışıkları saat 23:00 - 24:00 ten sonra yanar döner hale getirirler ve ölümlü kazalar 24 ten sonra artış gösterir. emniyet yanar döner yapılmasın der ama hala yanar döner olur.
:argh: :argh: olmayacaz biz ya  :blink:

Yanar döneri geçtim ben bu trafik ışıklarının bile sıra ile yanmamasından şikayetçiyim. Adam bakıyor yeşil yanıp sönüyor yetişirim deyip basıyor hop kırmızı hop kaza. Yada öndeki araç tereddüt edip frenliyor arkadan basıpta gelen hop güm  :argh: bu nedir ya, Allahtan şehir içi araba kullanmıyorum dolmuşta giderken bile trafiği izlerken geriliyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2016, 23:09:55 »
Yunus Emre bey cezayı falan bir tarafa bırakın ilk paylaştığınız fotoğrafta tc kimlik no açık açık yazıyor. Güvenliğiniz için lütfen o kısmı siliniz  ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Kasım 17, 2016, 23:16:51 »
Yunus Emre bey cezayı falan bir tarafa bırakın ilk paylaştığınız fotoğrafta tc kimlik no açık açık yazıyor. Güvenliğiniz için lütfen o kısmı siliniz  ;)
TC kimlik nomuzun olmadığı yer mi var hocam ya  :lol: TC kimlik no ile neler yapılabilir ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '10
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2016, 15:09:22 »
İster seyyar olsun ister sabit radarların görüntü kaydetme özelliği vardır. Cezaların yoğunluğu sebebiyle her cezaya fotoğraf gönderemiyorlar. Fakat digital ortamda muhafaza yapılıyor. Mahkemeye itirazda bulunulması durumunda aracın plakası ve hızını gösterir durumda fotoğraf mahkemeye gönderilir.
Bazı yerlerde memurun yeterli sayıda olduğu durumda fotoğraflı şekilde cezanız tebliğ edilir.
Ayrıca mesela hız sınırı 50km/s olduğu yerde kanun zaten yüzde 10luk dilimde ceza yazdırmıyor. ( Yanılma payından dolayı yani itiraz olmasın diye). Radar cihazlarının yıllık kalibrasyon karı vaktinde yapılmaktadır ki yapılmayıp herhangi bir itirazda ceza iptal olursa memura sıkıntı olacağından kalibrasyon meselesini düşünmeyiniz

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R 1 3 5
╚╬╬╣
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 18, 2016, 15:32:42 »

Özcan hassasiyetini tebrik ediyorum. Aslında haklısın. Ama malum ülkemizde geçen sene seçmen kütüğü kayıtları çalındı veya satıldı. Şu anda 50 milyon kişinin seçmen kütüğündeki her türlü kayıtları dolandırıcıların elinde. Dolandırıcılar resmen alfabetik sıraya göre il il veya ilçe ilçe isim sırasına göre yaşı 75-80 üzerindeki kişileri veya eğitim seviyesi düşük kişileri arayarak dolandırıyorlar. Ancak yineliyorum ki hassasiyetin konusunda tebrik ediyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 18, 2016, 15:46:44 »
Hız sınırı üzerine  yüzde 10 + =+2,-2,+3,-3 kalibrasyon hata payı ardır . Örneğin bir yerde hız limiti 50 ve siz 58 le ceza yerseniz ceza iptal olur. Fotoğraf konusunda plak tanımalı sistemler var hız limitini aşınca direk patlayan flaşları var onlar genelde fotoğraflı gönderiyor fakat seyyar ve sabit polis araçlı radarlarda fotoğraflı ceza gönderildiğini görmedim.

Hocam bencede yanlışınız var, çünkü hız sınırı 50 olan yerde 56 ile bizzat ben ceza yedim, Yani 1 ve 2 km/h daha yavaş olsaydım yemeyecektim sanırım.
Üstelik fotoğraflı tebliğ, cezayı yediğim tarihten tam 4 ay sonra adresime geldi.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 18, 2016, 15:48:42 »

Teşekkür ederim haklısınız konu da ilerlediği için resimleri kaldırdım. Dikkat etmemişim.