Gönderen Konu: 2016 Cool Corolla Parça Fiyatları Hakkında  (Okunma sayısı 6075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
2016 Cool Corolla Parça Fiyatları Hakkında
« : Kasım 15, 2016, 23:00:34 »
Arkadaşlar herkese merhabalar,iyi forumlar. Öncelikle bildiğiniz gibi taksi sahiplerine ÖTV uygulaması belli bir süre boyunca kaldırıldı. Bende fırsat bu fırsat diyerek , 2012 model Accent Era aracımı değiştirmek istiyorum. Şu an kafamda Hyundai Elantra 1.6 Style Benzinli ve Toyota Corolla 1.6 Touch benzinli modelleri var. Fakat aklıma takılan en önemli şey şu ; ilk defa Toyota araca sahip olma ihtimalimiz var ve parça hakkında bilgimiz yok. Sanırsam bizim peder , (Ankara'da olanlar bilir) Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki Toyota'ya gitmişler ve bu parça konusunda oradaki bayan arkadaş kafalarını karıştırmış. Aracın üretimi mi durmuş birşeyler olmuş parça teminatı onun deyişiyle zorlaşmış. Şimdi farkındayım burası bir Toyota forumu fakat , objektif bakarsanız Elantra parçası mı ucuzdur yoksa Toyota Corolla mı ?

Toyota Club Türkiye

2016 Cool Corolla Parça Fiyatları Hakkında
« : Kasım 15, 2016, 23:00:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Cool Corolla Parça Fiyatları Hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2016, 23:10:59 »
kore mallarının muadilleri daha çoktur diye biliyorum... ufuk bey bu konuda inşallah yorum yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2016, 23:11:44 »
Arkadaşlar herkese merhabalar,iyi forumlar. Öncelikle bildiğiniz gibi taksi sahiplerine ÖTV uygulaması belli bir süre boyunca kaldırıldı. Bende fırsat bu fırsat diyerek , 2012 model Accent Era aracımı değiştirmek istiyorum. Şu an kafamda Hyundai Elantra 1.6 Style Benzinli ve Toyota Corolla 1.6 Touch benzinli modelleri var. Fakat aklıma takılan en önemli şey şu ; ilk defa Toyota araca sahip olma ihtimalimiz var ve parça hakkında bilgimiz yok. Sanırsam bizim peder , (Ankara'da olanlar bilir) Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki Toyota'ya gitmişler ve bu parça konusunda oradaki bayan arkadaş kafalarını karıştırmış. Aracın üretimi mi durmuş birşeyler olmuş parça teminatı onun deyişiyle zorlaşmış. Şimdi farkındayım burası bir Toyota forumu fakat , objektif bakarsanız Elantra parçası mı ucuzdur yoksa Toyota Corolla mı ?
Japon araçların parçaları pahalı oluyor malesef hyundai hakkında çok bilgim olmasada araç taksi olarak kullanılcaksa Toyota uzun sürelerde daha az arıza yapcağı için daha avantajlı olabilir bence cool corollanın üretimi niye dursun ki yeni piyasaya çıktı bu araçlar
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2016, 23:16:56 »
Anladığım kadarıyla bu bayideki kadın ya birşeyleri yanlış anlattı ya da yanlış anladı. Ötv Muaflı Elantra 1.6 Style (En boş paket) 41.850,Cool Corolla Touch 1.6 45.750 . Şu an Toyota'ya kesin gözüyle bakıyorduk fakat bugün peder bir tamirciyle yaptığı görüşmede sözde ön 2 far,ön tampon , ön panjur falan toplamda 10 bin liraymış.Önden bir kazada altından kalkamazsın demiş.Bu konuda bilginiz var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2016, 23:17:53 »
Bence avensisle corolla karışıklığı oldu.Avensis üretimi bitecek ama corolla üretiminin durması mümkün değil
Parça olarak sizi üzmeyecek bir araçtır toyota .Parça olarak uzun ömürlü ve serviste parçalar pahalı derseniz piyasada çeşitli kalitede muadil parçasıda çok
Yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2016, 23:26:26 »
ötv olmayınca fiyatlar ne kadar düşmüş 1.33 lifelar ötv siz 40 falandır heralde bu ülkenin en büyük sorunlarından birisi vergi sistemi bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2016, 23:31:08 »
Kardeşim sana şöyle söyleyeyim, aracın tavsiye edilen satış fiyatı 73.250, ötv düştüğüne 45.500 oluyor. Sen düşün artık.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2016, 23:32:01
Bence avensisle corolla karışıklığı oldu.Avensis üretimi bitecek ama corolla üretiminin durması mümkün değil
Parça olarak sizi üzmeyecek bir araçtır toyota .Parça olarak uzun ömürlü ve serviste parçalar pahalı derseniz piyasada çeşitli kalitede muadil parçasıda çok
Yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun
Sanırsam öyle oldu , fakat umuyorum ki yeni araç Corolla olacak çok teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2016, 23:33:07 »
vay verdiğimiz vergilere bak :)
Güzel fiyat
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2016, 23:35:48 »
30bin lira gibi bi ücret sadece devlete gidiyor devletin cebinden tek kuruş para çıkmadan durum böyle olunca niye araba üretilmeye çalışılıp kafa yorsunlar ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2016, 23:38:35 »
Şöyle bir şey de var , bu fırsatın değerlendirileceğini bilenler de iş aşında. Mesela bugün bir kağıtta okuduğum kadarıyla Hyundai i20 yeni kasalara %2 zam geliyormuş. Sanırım Toyota'da da kasımdan sonra sağlam bir zam geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2016, 00:05:56 »
Taksiler genelde ondekine arkadan carparki toyotalar onden en ufak carpmada tampon far kaput elinize alirsiniz. Yan sanayi de zor ve orjinal pahali oldugu icin sizi uzer. Gerci taksicilerin kulla digi arabalar belli. O nedenle dogrudan sasmamak lazim. Dogru ne mi onu taksici abilere sormak gerek.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2016, 00:14:22 »
Evet Toyota parçaları nispeten pahalıdır, doğrudur ancak bunun parçanın ait olduğu araç markası ile alakası çok çok düşüktür, parça bedelinin büyük bir bölümünü parça üretim kalitesi ve üretim adedi belirlemektedir.

Keza Güney Kore menşeli araçlarında parçalarının "ucuz" olarak nitelendirilebilmesi söz konusu değildir, hele konu "Elentra" gibi markası içerisinde satış adedi düşük bir araç ise tekrar düşünülmesi gerekli.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2016, 00:16:40 »
Taksiler genelde ondekine arkadan carparki toyotalar onden en ufak carpmada tampon far kaput elinize alirsiniz. Yan sanayi de zor ve orjinal pahali oldugu icin sizi uzer. Gerci taksicilerin kulla digi arabalar belli. O nedenle dogrudan sasmamak lazim. Dogru ne mi onu taksici abilere sormak gerek.

Açıkçası üslubunuzu,  taksicileri küçümsermiş gibi algıladım. Eğer öyleyse hiç doğru bir hareket değil.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2016, 00:18:19
Evet Toyota parçaları nispeten pahalıdır, doğrudur ancak bunun parçanın ait olduğu araç markası ile alakası çok çok düşüktür, parça bedelinin büyük bir bölümünü parça üretim kalitesi ve üretim adedi belirlemektedir.

Keza Güney Kore menşeli araçlarında parçalarının "ucuz" olarak nitelendirilebilmesi söz konusu değildir, hele konu "Elentra" gibi markası içerisinde satış adedi düşük bir araç ise tekrar düşünülmesi gerekli.

Yani şöyle bir şey sormak istiyorum , Allah korusun aracı aldık önümüzde kış bir kaza oldu ön far tampon derken 10 bin liralık olur muyuz? Bu fiyat yan sanayi için midir yoksa orijinal parçaların total fiyatı mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2016, 01:10:21 »

Yani şöyle bir şey sormak istiyorum , Allah korusun aracı aldık önümüzde kış bir kaza oldu ön far tampon derken 10 bin liralık olur muyuz? Bu fiyat yan sanayi için midir yoksa orijinal parçaların total fiyatı mıdır?

İhtimale rakam biçmek saçma olur :) 10.000 lira bir ölçü ise olabilirsiniz de, olmayabilirsiniz de :) ayrıca konu ticari araç olduğu için parçanın tedarik edilebilme süresi, "çıkma" ve "eşdeğer" parça bulunabilirliği de göz önünde bulundurulmalı.

İki araç arasında da bu tip kıyaslama yanlış olacaktır, aynı parçaları listelendirerek karşılaştırma yapabilirsiniz ancak olası kaza halinde hasar alması muhtemel ancak sizin hesaba katmadığınız bir parça bile sonucu değiştirebilir.

Umarım açıklayabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2016, 09:11:38 »
bence servisteki bayanin soylediklerini yanlis anlamissiniz farlarin cifti 1700 kusur tl idi. 2bin tlde tampon desen. 700 de panjur diyorum bin tlde hava civa parasi top,amda 5bin tl ediyor. avensisin uretimi duracak o yuzden size avensis fiyati vermis olmasin?
 toyota alacaksaniz touch modeli yerine active modelini almanizi tavsiye ederim. arasindaki tek fark touch modele dandik bir ekran koymuslar celik jant koymamislar. active modele ise celik jant koymuslar ekran koymamislar toyotanin orjinal celik jantlari ekrana gore cok pahali tanesi serviste 2bin kusurdu ve touch donanimdaki ekran cok dandik kulanisli degil. disarida bin tlye cok guzel android ekranlar var daha kullanisli.
yerinizde olsam toyotayi tercih ederdim kore araclarinin makyaji 2 yil icinde bitiyor arac cabuk dokuluyor. toyota bence hyundai ye gore biraz daha saglam 2. elide hizli.
simdiden hayirli olsun alacaginiz araba.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2016, 12:21:52 »
Açıkçası üslubunuzu,  taksicileri küçümsermiş gibi algıladım. Eğer öyleyse hiç doğru bir hareket değil.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2016, 00:18:19
Beni yanlis anlamissiniz. Ben genelde yasanan olasi kaza seklini ve olusacak hasari soyledim. Ikinci yanlis anlama dogru bilirden kastim egerki taksicilerin geneli Egea Linea Accent aliyorlarsa bir bildikleri var ki aliyorlar anlaminda dedim. Cunku ticari arac ekmek teknesi gibi. Sanayide gunlerce parca bekleyemez. Aksam kaza yapsa sabaha tamir edilmis olmasi gerek. Sirf sanayi da tasicilere hizmet veren oto tamircileri var bu nedenle.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2016, 00:18:34 »
bence servisteki bayanin soylediklerini yanlis anlamissiniz farlarin cifti 1700 kusur tl idi. 2bin tlde tampon desen. 700 de panjur diyorum bin tlde hava civa parasi top,amda 5bin tl ediyor. avensisin uretimi duracak o yuzden size avensis fiyati vermis olmasin?
 toyota alacaksaniz touch modeli yerine active modelini almanizi tavsiye ederim. arasindaki tek fark touch modele dandik bir ekran koymuslar celik jant koymamislar. active modele ise celik jant koymuslar ekran koymamislar toyotanin orjinal celik jantlari ekrana gore cok pahali tanesi serviste 2bin kusurdu ve touch donanimdaki ekran cok dandik kulanisli degil. disarida bin tlye cok guzel android ekranlar var daha kullanisli.
yerinizde olsam toyotayi tercih ederdim kore araclarinin makyaji 2 yil icinde bitiyor arac cabuk dokuluyor. toyota bence hyundai ye gore biraz daha saglam 2. elide hizli.
Tam anlayamadım ama touch modelde jant yok , multimedya 2.0 ekran var , active modelde jant var ekran yok.Active modeldeki multimedya sistemi peki nasıl bir şey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2016, 00:30:53 »

Farın çifti 1700 tl  mi?  1000 TL'ye dikiz aynası satıyorlar bu teki olmasın?

Hayırlı olsun Sergen hocam kazasız belasız inşallah  :tamam: Mehmet Akın arkadaşımızı yanlış anlamışsınız bencede  :tamam: Bu ÖTV indirimli arabaları 5 yıl satamıyorsunuz bildiğim kadarıyla.  Bunu da düşünmek lazım lpg olayıda var tabi  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2016, 11:16:20 »
Segment farkı yok diye biliyorum ben. Dün çarşıda SuperB gördüm çünkü :)

Taksiler manuel mi olmak zorunda? Yani Corolla yada Elantra manuel mi olacak? Eğer öyleyse Avensis almanız daha iyi olmaz mı? Parça konusunda ikiside azıcık yakın fiyatlara sahip diye biliyorum ben. Ama tam olarak bakmak lazım. Ama yanlış olabilir ,anladığım kadarıyla Toyotadaki Ticari kampanyasıyla Corolla bakıyorsunuz?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2016, 12:15:24 »
Farın çifti 1700 tl  mi?  1000 TL'ye dikiz aynası satıyorlar bu teki olmasın?

Hayırlı olsun Sergen hocam kazasız belasız inşallah  :tamam: Mehmet Akın arkadaşımızı yanlış anlamışsınız bencede  :tamam: Bu ÖTV indirimli arabaları 5 yıl satamıyorsunuz bildiğim kadarıyla.  Bunu da düşünmek lazım lpg olayıda var tabi  :tamam:
3 yıl bildiğim kadarıyla.Yaptığım araştırmalarda Cool Corolla motoru lpgye en uyumlu motor diyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 12:17:43
Segment farkı yok diye biliyorum ben. Dün çarşıda SuperB gördüm çünkü :)

Taksiler manuel mi olmak zorunda? Yani Corolla yada Elantra manuel mi olacak? Eğer öyleyse Avensis almanız daha iyi olmaz mı? Parça konusunda ikiside azıcık yakın fiyatlara sahip diye biliyorum ben. Ama tam olarak bakmak lazım. Ama yanlış olabilir ,anladığım kadarıyla Toyotadaki Ticari kampanyasıyla Corolla bakıyorsunuz?
SuperB'de düşünmüyor değilim aslında ama bizim Ankara'da bir de şoföre verdiğimiz düşünülürse aracı , çok lüks kaçar. Manuel olmak zorunda değil aslında ama manuel olması bizim için çok önemli. Herhangi bir aracın elektrik aksamındaki problemde aracı vurdurup çalıştırma gibi bir fırsat bizim için çok önemli. Her firmada var bu fırsat ama Toyota biraz daha yakın gibi gözüküyor.