0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar herkese merhabalar,iyi forumlar. Öncelikle bildiğiniz gibi taksi sahiplerine ÖTV uygulaması belli bir süre boyunca kaldırıldı. Bende fırsat bu fırsat diyerek , 2012 model Accent Era aracımı değiştirmek istiyorum. Şu an kafamda Hyundai Elantra 1.6 Style Benzinli ve Toyota Corolla 1.6 Touch benzinli modelleri var. Fakat aklıma takılan en önemli şey şu ; ilk defa Toyota araca sahip olma ihtimalimiz var ve parça hakkında bilgimiz yok. Sanırsam bizim peder , (Ankara'da olanlar bilir) Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki Toyota'ya gitmişler ve bu parça konusunda oradaki bayan arkadaş kafalarını karıştırmış. Aracın üretimi mi durmuş birşeyler olmuş parça teminatı onun deyişiyle zorlaşmış. Şimdi farkındayım burası bir Toyota forumu fakat , objektif bakarsanız Elantra parçası mı ucuzdur yoksa Toyota Corolla mı ?
Bence avensisle corolla karışıklığı oldu.Avensis üretimi bitecek ama corolla üretiminin durması mümkün değil Parça olarak sizi üzmeyecek bir araçtır toyota .Parça olarak uzun ömürlü ve serviste parçalar pahalı derseniz piyasada çeşitli kalitede muadil parçasıda çokYeni aracınız şimdiden hayırlı olsun
Taksiler genelde ondekine arkadan carparki toyotalar onden en ufak carpmada tampon far kaput elinize alirsiniz. Yan sanayi de zor ve orjinal pahali oldugu icin sizi uzer. Gerci taksicilerin kulla digi arabalar belli. O nedenle dogrudan sasmamak lazim. Dogru ne mi onu taksici abilere sormak gerek.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet Toyota parçaları nispeten pahalıdır, doğrudur ancak bunun parçanın ait olduğu araç markası ile alakası çok çok düşüktür, parça bedelinin büyük bir bölümünü parça üretim kalitesi ve üretim adedi belirlemektedir.Keza Güney Kore menşeli araçlarında parçalarının "ucuz" olarak nitelendirilebilmesi söz konusu değildir, hele konu "Elentra" gibi markası içerisinde satış adedi düşük bir araç ise tekrar düşünülmesi gerekli.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani şöyle bir şey sormak istiyorum , Allah korusun aracı aldık önümüzde kış bir kaza oldu ön far tampon derken 10 bin liralık olur muyuz? Bu fiyat yan sanayi için midir yoksa orijinal parçaların total fiyatı mıdır?
Açıkçası üslubunuzu, taksicileri küçümsermiş gibi algıladım. Eğer öyleyse hiç doğru bir hareket değil.Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2016, 00:18:19Yani şöyle bir şey sormak istiyorum , Allah korusun aracı aldık önümüzde kış bir kaza oldu ön far tampon derken 10 bin liralık olur muyuz? Bu fiyat yan sanayi için midir yoksa orijinal parçaların total fiyatı mıdır?
bence servisteki bayanin soylediklerini yanlis anlamissiniz farlarin cifti 1700 kusur tl idi. 2bin tlde tampon desen. 700 de panjur diyorum bin tlde hava civa parasi top,amda 5bin tl ediyor. avensisin uretimi duracak o yuzden size avensis fiyati vermis olmasin? toyota alacaksaniz touch modeli yerine active modelini almanizi tavsiye ederim. arasindaki tek fark touch modele dandik bir ekran koymuslar celik jant koymamislar. active modele ise celik jant koymuslar ekran koymamislar toyotanin orjinal celik jantlari ekrana gore cok pahali tanesi serviste 2bin kusurdu ve touch donanimdaki ekran cok dandik kulanisli degil. disarida bin tlye cok guzel android ekranlar var daha kullanisli. yerinizde olsam toyotayi tercih ederdim kore araclarinin makyaji 2 yil icinde bitiyor arac cabuk dokuluyor. toyota bence hyundai ye gore biraz daha saglam 2. elide hizli.simdiden hayirli olsun alacaginiz araba.
Farın çifti 1700 tl mi? 1000 TL'ye dikiz aynası satıyorlar bu teki olmasın? Hayırlı olsun Sergen hocam kazasız belasız inşallah Mehmet Akın arkadaşımızı yanlış anlamışsınız bencede Bu ÖTV indirimli arabaları 5 yıl satamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Bunu da düşünmek lazım lpg olayıda var tabi
Segment farkı yok diye biliyorum ben. Dün çarşıda SuperB gördüm çünkü Taksiler manuel mi olmak zorunda? Yani Corolla yada Elantra manuel mi olacak? Eğer öyleyse Avensis almanız daha iyi olmaz mı? Parça konusunda ikiside azıcık yakın fiyatlara sahip diye biliyorum ben. Ama tam olarak bakmak lazım. Ama yanlış olabilir ,anladığım kadarıyla Toyotadaki Ticari kampanyasıyla Corolla bakıyorsunuz?