0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aracım 2008 model 1.6 elegant benzinli/lpgli corolla. Aracım sabahları ya çalışmıyor ya da 10-15 marş bastıktan sonra çalışıyor. İnternetten orjinal bujilerini sipariş edip değiştirdim fakat yine sabahları çalışmıyor. Gün içinde bir sıkıntı yok sabah çalıştığı zaman gün içinde biraz zorlansa da ilk seferde alıyor marşı. Arıza neden kaynaklanıyor olabilir ?
Gaz kesiciniz arızalı olabilir. Gece boyu gaz kaçırırsa motorunuz boğulur, çalışmaz. Denemek için gazı depo vanasından kapatın, yolda bir kaç kez gaza geçirin kendi benzine atsın, sistemdeki tüm gaz boşalsın. Akşam bu şekilde benzinde gaz vanası kapalı bırakın ve sabah deneyin.
Hocam 4-5 gündür aracı benzinde kullanıyorum araçta şuan gaz yok yine de böyle bir durum ortaya çıkabilir mi ?
Hiç mi gaz yok depoda? Eğer az bile varsa olabilir, dediğim gibi bir deneyin zor olmayacaksa. Siz hiç gaza almazsanız bile kesici bozuksa sürekli sızdırır.
Gaz bitip benzine geçse dahi depoda 5-6 lt gaz kalır. Tankın vanasından kapatıp benzinde kullanın.
Sait bey,Aracın maniforltuna Lpg enjektörü için açılan delikten hava alıyorsa da araç çalışmayabilir.LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir sabah aracı benzin yerine gazda çalıştırmayı deneyin. Sıkıntısız çalışırsa en azından lpg de sorun olmadığı anlaşılır.
Hocam dün yine zorla çalıştırdım aracı. Tankın vanası kapalıydı ve 4 5 kez gaza geçirdim gaz olmadıığı için benzine geçti fakat sabah yine denedim araç çalışmadı. İşe yürüyerek geldim. Hocam 1 ay önce kadar aracım yine çalışmamıştı usta getirdim usta benzin pompasının üst kısmına vurdu bir kaç denemeden sonra çalışmıştı daha sonra sanayide usta benzin pompasını söktü ve içini temizledi. Dün de ben denedim bir kaç kez vurdum benzim pompasının üst kısmına ancak öyle çalıştırabildim. Sorun benzin pompasında diye düşünüyorum ama usta gözümün önünde iyice temizledi ama yine bu sabah çalışmadı.Mesaj Birleştirildi: Ekim 17, 2016, 09:35:56Hocam bunun kontrolü için lpg ustasına mı gitmeliyim ?
Arkadaşlar usta bugün benzin pompasının (şamandıra) tamamen değişmesi gerektiğini söyledi servisteki ücreti ne kadardır acaba sanayiden gözüm korktu serviste yaptırayım diyorum.
Profilinizde bilgiler eksik yazıldığından nerede yaşadığınızıda bilmiyoruz .Usta tavsiyesi için ..
Hocam profili hemen düzenliyorum. Ağrı da görev yapıyorum hocam. En yakın servis Erzurumda
Bildiğiniz bir usta yoksa Ufuk Sönmezden ( TEM TOYOTA )parça fiyatı alınız. Belki de Erzurumda tanıdığı birileri de vardır.
Tehlikeli değil mi hocam sizin yaptığınız? Allah korusun. 10 gün sonra mı oldu bu durum?