0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne kadar suredir var: Yaklasik bir yili askin bir suredir arac benzinde tekleme yapiyor. İlk baslarda ara sira ve ilk calistirmada yapiyordu. Birkac aydir surekli yapiyor. Sorun ne: Araci calistiriyorum arac tekliyor ve gaz tepkisi gec oluyor. Devir 6 nin altlarina dusup birden 10 lara cikiyor. Motor sarsintili calisiyor. Lpg ye gecince hersey duzeliyor. Devir gostergesi ip gibi oluyor. Neler yapildi: wurth enjektor temizleyici katildi, maf sensoru ve gaz kelebegi temizlendi, rom enjektor temizleyici katildi- lpg sigortasi sokuldu- lpg vanasi kapatildi- aku kutup basi sokulup takildi- depo bitene kadar benzinde gidildi, son 10 bin km de iki defa bujiler degistirildi( ilki denso ikincisini sevis takti), serviste bilgisayara baglandi ariza kaydi cikmadi( servise iki gun ust uste gitmeme ragmen serviste ustanin yaninda ariza yapmadi), Ariza kaynagi ne olabilir: benim aklima yakit filtresi, yakit pompasi yada enjektorler geliyor. Ama bunlardan olsa serviste ariza kodu vermeziydi yada aracta ariza isigi yakmazmiydi? Sizce bu arizanin kaynagi ne olabilir?Arac 2005 1.6 sol sedan otomatik vites. Tartarini lpg 50000 km once takilmis. Su anki km 99000
Geçmiş olsun ELM327 cihazı yada Toyota Bağlantı kablosu gibi aparatlarınız var mı?Benzinle LPG nin ortak olmayan taraflarına baksanız iyi olur. MAF-BUJİ KELEBEK vb şeyler ikisinde de ortak. Ortak olmayan Yakıt pompası ve Enjektörler. Devamlı benzinde kullandığınızda yada akü kutup başını söküp taktığınızda durum neydi? O zamanda sarsıntı yaptı mı?
Öncelikle geçmiş olsun.Benzin filtresi(cihaz doğrudan filtre tıkalı diyemez ki), benzin pompasına bence baktırın. Aynı zamanda akü resetleme de yapılabilir.
Saolun. Elm327 cihazi var. Benzinde kullanildiginda da aku kutup basini soktugumdede bir degisiklik olmadiMesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 23:08:48Cok sagolun. Aku resetleme kutup baslarini sokmekse onu denedim. Dediginiz gibi benzin pompasindan olma ihtimali benim aklima geldi. Pompanin arizali oldugunu sadece degistirerek mi anlariz. Sayet arizali ise tamiri mumkun mudur
ELM 327 cihazınız varsa sıcak motorda hem BENZİN rölanti hemde LPG rölantide Torque programı ile LTFT STFT DEVİR MOTOR SICAKLIĞI vb şeylerin kayıtlarını alabilirmisiniz? yada ekran görüntüleri
Alip yuklerim. Torque lite bunlari gormeme saglar umarim.
Lpg ayarının benzindeki düzeni bozmasındandır.
Bende öyle düşündüm ama baksana Akü reset yapmış benzinde kullanmış yine de geçmemiş. Gerçi prosedürleri hangi sıra ile yaptı bilmiyoruz.
Öyleyse o zaman benzin filtresi abi 11 yaşında araç. 100bin km.de değişmesi gerekir zaten.Prosedürü de bilemeyiz aynen. Benim bile aküyü tam resetleyemediğim oluyor. Lpg tanktan kapatılıp aküyü geceden çıkarıp sabah takıp resetleyerek 1 hafta benzinde kullanmak sorunu tam anlamamızı sağlar.
Lpg bitti tanktan vanasini kapattim. Aku kutup baslarini sokup yarim saat kadar bekledim. Lpg sigortasini cikarttim. Ecu sigortasini sokup bir kac dakika sonra taktim. Yaklasik bir hafta benzinde kullandim araci.
Benzin pompası ve Benzin Filtresi olsa STFT benzinde çalışırken yüksek çıkması lazım dimi? Vakum kaçağı varsa da yüksek çıkar ama rölantide yüksek olur gaza basınca düşer bakalım nasıl bir kayıt çıkacak bu torque danMesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 23:48:34Mustafa hocam birde EMME MANİFOLDU BASINCI nı göstersin. STFT LTFT ve bu anı ekranda olura ekran görüntüsü de olur. Hem benzinde hemde LPG de ayrı ayrı ısınmış motorda Rölanti sabitken
Gonderdigin linkten hanimin telefona yukledim programi. Benim telefon bluetooth dan baglanmiyor ELM cihazina. Yarin detayli bakip yuklerim abi.
Benimde bu aralar uğraştığım bir durum var ateşleme bobinleri. Bobinlerinin tam kontrolünü yaptırın derim.Bobin ya çalışır ya çalışmaz durumu yok onu söyleyeyim. Eğer log kayıtlarınızdanda bişey çıkmaz ise bu durumu gözden geçirin bence.
Çeyrek depodan az benzinle araca uzun sure bindiyseniz yakıt pompası arızalanmıştır büyük ihtimal. Değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Sizin araçta arka koltuğun altında diye biliyorum.
Belki siz almadan önceki sahibi hep bitiğe yakın benzinle dolaştıysa sorun sizde nüksetmiştir. Pompaya baktırmakta fayda var, yeteri kadar benzini yollayamıyor olabilir.