Ben 500 civarı hatıtlıyordum ama yan sanayi fiyatını mı hatırladım bilemedim şimdi

istanbul tem oto ufuk beye telefonla sorun derim.
Bir gelişme var mı?
Murat bey ltft ve stft degerlerini gosterge olarak telefona ekleyemedim. Satir satir alt alta gorunen bir sayfa cikti ama. Onunda ekran goruntulerini aldim. Resimleri yukleyebilirsem sizde gorursunuz. Ltft -0.8%, stft -0.8 ile 3.6 arasinda degisiyor. Sicaklik 88 derece.maf 1.8 g/s . Pompa arizalarina baktim benim aracla uyusmuyor. Pompa ses yapmiyor mesela. Gec calisma olmuyor. Bu degerler benzinde. Bir suredir lpg almiyorum araca denemek icin. Torque programini cozeyim sizin istediginiz bilgileri hem benzinde hem lpg de alacagim. Sizin sayenizde daha oncede aracim tamir olmustu. Tekrar sagolun.
Senin orda da mı bizim burda olduğu gibi doğru düzgün usta yok Mustafa Bey?
Şu araca motor soğukken kompesyon testi yaptırın birde lpg düğmesine basılı tutarak direkt olarak lpg de çalıştırıp deneyin.
Murat bey ltft ve stft degerlerini gosterge olarak telefona ekleyemedim. Satir satir alt alta gorunen bir sayfa cikti ama. Onunda ekran goruntulerini aldim. Resimleri yukleyebilirsem sizde gorursunuz. Ltft -0.8%, stft -0.8 ile 3.6 arasinda degisiyor. Sicaklik 88 derece.maf 1.8 g/s . Pompa arizalarina baktim benim aracla uyusmuyor. Pompa ses yapmiyor mesela. Gec calisma olmuyor. Bu degerler benzinde. Bir suredir lpg almiyorum araca denemek icin. Torque programini cozeyim sizin istediginiz bilgileri hem benzinde hem lpg de alacagim. Sizin sayenizde daha oncede aracim tamir olmustu. Tekrar sagolun.
Maşallah diyeceğim değerlere ama araba sıkıntılı diyorsunuz. Valla biz bu değerleri tutturacağız diye afedersin bi yerlerimizi yırttırıyoruz

benzin de bu değerler çok iyi hocam peki hala daha bu değerler ile sorun yaşıyormusunuz?
Emme manifoldu basıncı vardı birde. Ama onda da sıkıntı yoktur herhalde bu değerlere bakarsak
Senin orda da mı bizim burda olduğu gibi doğru düzgün usta yok Mustafa Bey?
Maalesef Mehmet bey. Yoksa uğraşalım bu kadar. Burda Lpg ciye gittim. Bende bir cihaz var diyor arıza tespiti yapıyorum( elm 327 sen bahsediyor😀)
Mesaj Birleştirildi: 07 Ekm, 2016 22:33
Şu araca motor soğukken kompesyon testi yaptırın birde lpg düğmesine basılı tutarak direkt olarak lpg de çalıştırıp deneyin.
Onu da deneyeyim.
Mesaj Birleştirildi: 07 Ekm, 2016 22:36
Maşallah diyeceğim değerlere ama araba sıkıntılı diyorsunuz. Valla biz bu değerleri tutturacağız diye afedersin bi yerlerimizi yırttırıyoruz
benzin de bu değerler çok iyi hocam peki hala daha bu değerler ile sorun yaşıyormusunuz?
Emme manifoldu basıncı vardı birde. Ama onda da sıkıntı yoktur herhalde bu değerlere bakarsak 
Isparta da tartarini bayisine baktırdım. O da sizin söylediklerinizi söyledi. Emme manifoldu basıncı programda ne olarak gösteriliyor tam olarak. Halen devam ediyor. Bu depoyuda bitireyim olmadı sizi ziyarete gelirim.
Mesaj Birleştirildi: 07 Ekm, 2016 22:41
Birde araçta sorun yokken yol bilgisayarı yakıtı aşağı yukarı doğru hesaplıyordu. Şimdi baktım şehir içi benzin tüketimi 16 litrenin üzerinde gösteriyor. Alınan litre ve gidilen yol hesabından bu değerin altında çıkıyor yüketim. Yol bilgisayarının hatalı hesaplamasının nedeni ne olabilir
Buyrun gelin hocam da ben pek arabadan anlamam, ne öğremdimse buralardan öğrenmeye çalışıyorum

Emme manifoldu hangi program da anlamadım? Siz lpg kablosu almışmıydınız? En son mscsi ecu tamir olayımız vardı.
Yukarıda yazdığınız stft ltft değerleri varken mi problem yaşıyorsunuz? Yoksa bu değerleri okuduğunuz zamanda değilde başka zamanlarda mı sıkıntı var?
Ortalama tüketim benzin enjeksiyon süresine göre hesaplanıyor herhalde bir arkadaşımız o şekilde bilgi vermişti
Buyrun gelin hocam da ben pek arabadan anlamam, ne öğremdimse buralardan öğrenmeye çalışıyorum 
Emme manifoldu hangi program da anlamadım? Siz lpg kablosu almışmıydınız? En son mscsi ecu tamir olayımız vardı.
Yukarıda yazdığınız stft ltft değerleri varken mi problem yaşıyorsunuz? Yoksa bu değerleri okuduğunuz zamanda değilde başka zamanlarda mı sıkıntı var?
Ortalama tüketim benzin enjeksiyon süresine göre hesaplanıyor herhalde bir arkadaşımız o şekilde bilgi vermişti
Torque programinda hangi kisaltmayla buluyoruz emme manifolt basincini demek istemistim. Bir de kpa olcu birimi sanirim. Ecu tamir olduktan sonra ecuyla birlikte gonderdiler kabloyu. Kabloyla baglandigimda tabloda butun degerler 2 olarak gorynuyordu o yuzden kabloyu kullanamadim.
Evet o degerleri okurkende rolantide, arada olmak kaydiyla sarsintili calisiyordu. Devir anlik olarak dusup yukseliyordu.
Arac arizasini gideremesekde tanismis oluruz. Oglum icin bir kac aya bir denizliye universite hastanesine geliyoruz.
Torque programinda hangi kisaltmayla buluyoruz emme manifolt basincini demek istemistim. Bir de kpa olcu birimi sanirim. Ecu tamir olduktan sonra ecuyla birlikte gonderdiler kabloyu. Kabloyla baglandigimda tabloda butun degerler 2 olarak gorynuyordu o yuzden kabloyu kullanamadim.
Evet o degerleri okurkende rolantide, arada olmak kaydiyla sarsintili calisiyordu. Devir anlik olarak dusup yukseliyordu.
Arac arizasini gideremesekde tanismis oluruz. Oglum icin bir kac aya bir denizliye universite hastanesine geliyoruz.
Allahu teala şifa versin hocam, nasipse tanışırız

Torque da ingilizce ise manifold absolute pressure yazıyordur türkçe ise emme manifoldu basıncı gibi yazıyordur. Kpa da olabilir psi da bunu torque ilk açılınca sol alt köşedeki ayarlar ikonuna basınca birimler kısmında units kısmında psi kullanma gibi bir yeri var oradan ayarlayarak bar kullanabilirsiniz.
Kablo ile bağlanıp ekran görüntülerini de yollayabilirsiniz lpg ayarlarının
Tolga Söyletir bey doğru söylemiş. Bir de aracı lpg ile direk başlatmayı deneyin. Bir sıkıntı olmazsa benzin filtresindendir.
Tolga Söyletir bey doğru söylemiş. Bir de aracı lpg ile direk başlatmayı deneyin. Bir sıkıntı olmazsa benzin filtresindendir.
Mutlu değerlere göre yanma sisteminde bir anormallik yok gibi ama. Benzin yetersiz gelse rahat benzin alamasa stft daha üst değeleri görürdü aynı şey vakum içinde geçerli. Hava alma da sıkıntı yok maf 1.8g/sec okuyor gayet iyi. Muhtemelen lpg değerleri görünce olay daha iyi anlaşılır ama lpg ltft yi stft yi bozuyor ve araç benzinde çalışınca afallıyor gibi geldi
Mutlu değerlere göre yanma sisteminde bir anormallik yok gibi ama. Benzin yetersiz gelse rahat benzin alamasa stft daha üst değeleri görürdü aynı şey vakum içinde geçerli. Hava alma da sıkıntı yok maf 1.8g/sec okuyor gayet iyi. Muhtemelen lpg değerleri görünce olay daha iyi anlaşılır ama lpg ltft yi stft yi bozuyor ve araç benzinde çalışınca afallıyor gibi geldi 
O en mantıklısı görünüyor şimdilik abi.
Benimde bu aralar uğraştığım bir durum var ateşleme bobinleri. Bobinlerinin tam kontrolünü yaptırın derim.Bobin ya çalışır ya çalışmaz durumu yok onu söyleyeyim. Eğer log kayıtlarınızdanda bişey çıkmaz ise bu durumu gözden geçirin bence.
keşke arkadaşdaki arıza bende olsa mehmet bey bendeki olay tam tersi benzinde 9 rpm gaza geçince 6.7.8.9 rpm de dünya turu atıyor

lpg daha çok kullandığım için söylüyorum saygılar herkese
keşke arkadaşdaki arıza bende olsa mehmet bey bendeki olay tam tersi benzinde 9 rpm gaza geçince 6.7.8.9 rpm de dünya turu atıyor 
lpg daha çok kullandığım için söylüyorum saygılar herkese
Rektefiyeden bahsediyordun İbrahim Bey yaptıracak mısın?
Persembe gunu sanayide lpg sistemini hortumlrini kablolarini komple cikararak denedik yine benzinde tekleme ara sira oldu. Lpg ustasi kesinlikle benzinle ilgili bir promlem dedi. Birlikte motor ustasina gittik. Sabahlari gec calisma ve arka koltuklardan gelen vinlama sesi yoksa pompadan kaynaklanma ihtimali zayif , enjektorden olsa cekiste dusme olur o da yok dedi. Buyuk ihtimal benzin filtredindendir diyince hemen servisi arayip randevu alacaktim lakin yakit filtresi yokmus. Siparis ettik bu hafta icinde gelecek. Bakalim degisince duzelecek mi.
Doğru ya hani Mustafa elm değerleri paylaşacaktın

Neyse benzin filtresi yada benzin sistemi ile alakalı bir durum olsa lpg de sıkıntı yaşamazsın. İkisinin ortak kullandığı sistem değil çünkü. Ateşleme yada hava sistemine bakmak lazım bence

Birde bak aklıma geldi, eniştem garibimde bir arıza yaşamış, benzin pompası değiştirdi vs vs orjinal aldı 1600 tl mi ne yine aynı sıkıntı. İnan bir hafta sonu gittim yanlarına sırf bu iş için sıkıntı lpg sisteminin arabanın ayarlarını bozmasından başka birşey değilmiş. Ayarladık falan boşuna 1600 tl vermiş oldu
Murat bey son zamanlarda sikintili gunler yasadik. O yuzden firsat bulamadim. Sanayiye gitmemde kaloriferi actidigimda gaz kokusu geliyordu guvenlik acisindan bir problem yasmayalim diyerekten. O sirada tekleme sorununu soyledim ustayla inceledik. Gaz kokusu hakkindada elindeki cihazla radyotor suyuna bakti. Digital degerler suya gaz karistigi yonunde cikmis. Sagolsun epeyi inceledi. Gaz enjektorlerinden birisinde sikinti varmis. Reguletorun su dirseklerinin oradan antifiriz kacagi var. Tartarini regulatoru daha once actigini lakin elinde kaldigini musteri magdur olmasin diye cikma regulator taktigini soyledi. O gunden sonra tartarini regulatore dokunmuyorum dedi. Sen benzinde teklemeyi coz lpg sistemini kompleBRC yaapriz sorunun kalmaz dedi. Fiyat sordum 2200 tl mis. Simdilik boyle idare edicez. Hem zaman hemde maddi anlamda beni sikintiya sokar komple sistem yenikemek. Yakit filtresi degistirmek ise yararsa lpg icinde internetten diyaram tamir takimi, dirsek, hortum ve uyumlu enektor alip yaza dogru bakim yapma dusuncem var. Hepsi 250 civari tutuyor.
İnşallah tez zamanda tüm sıkıntıların çözüme ulaşır hocam, dert etme. Allah büyük
Amin hocam sagolasin yardimlarin icin.