0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Servise pompa fiyatını sormuştum geçenlerde 2 bin civarında söylemişti. Fiyatı duyduktan sonra refleks olarak çıkış kapısına yönelmişim.
Bir gelişme var mı?
Murat bey ltft ve stft degerlerini gosterge olarak telefona ekleyemedim. Satir satir alt alta gorunen bir sayfa cikti ama. Onunda ekran goruntulerini aldim. Resimleri yukleyebilirsem sizde gorursunuz. Ltft -0.8%, stft -0.8 ile 3.6 arasinda degisiyor. Sicaklik 88 derece.maf 1.8 g/s . Pompa arizalarina baktim benim aracla uyusmuyor. Pompa ses yapmiyor mesela. Gec calisma olmuyor. Bu degerler benzinde. Bir suredir lpg almiyorum araca denemek icin. Torque programini cozeyim sizin istediginiz bilgileri hem benzinde hem lpg de alacagim. Sizin sayenizde daha oncede aracim tamir olmustu. Tekrar sagolun.
Senin orda da mı bizim burda olduğu gibi doğru düzgün usta yok Mustafa Bey?
Şu araca motor soğukken kompesyon testi yaptırın birde lpg düğmesine basılı tutarak direkt olarak lpg de çalıştırıp deneyin.
Maşallah diyeceğim değerlere ama araba sıkıntılı diyorsunuz. Valla biz bu değerleri tutturacağız diye afedersin bi yerlerimizi yırttırıyoruz benzin de bu değerler çok iyi hocam peki hala daha bu değerler ile sorun yaşıyormusunuz?Emme manifoldu basıncı vardı birde. Ama onda da sıkıntı yoktur herhalde bu değerlere bakarsak
Buyrun gelin hocam da ben pek arabadan anlamam, ne öğremdimse buralardan öğrenmeye çalışıyorum Emme manifoldu hangi program da anlamadım? Siz lpg kablosu almışmıydınız? En son mscsi ecu tamir olayımız vardı. Yukarıda yazdığınız stft ltft değerleri varken mi problem yaşıyorsunuz? Yoksa bu değerleri okuduğunuz zamanda değilde başka zamanlarda mı sıkıntı var? Ortalama tüketim benzin enjeksiyon süresine göre hesaplanıyor herhalde bir arkadaşımız o şekilde bilgi vermişti
Torque programinda hangi kisaltmayla buluyoruz emme manifolt basincini demek istemistim. Bir de kpa olcu birimi sanirim. Ecu tamir olduktan sonra ecuyla birlikte gonderdiler kabloyu. Kabloyla baglandigimda tabloda butun degerler 2 olarak gorynuyordu o yuzden kabloyu kullanamadim.Evet o degerleri okurkende rolantide, arada olmak kaydiyla sarsintili calisiyordu. Devir anlik olarak dusup yukseliyordu.Arac arizasini gideremesekde tanismis oluruz. Oglum icin bir kac aya bir denizliye universite hastanesine geliyoruz.
Tolga Söyletir bey doğru söylemiş. Bir de aracı lpg ile direk başlatmayı deneyin. Bir sıkıntı olmazsa benzin filtresindendir.
Mutlu değerlere göre yanma sisteminde bir anormallik yok gibi ama. Benzin yetersiz gelse rahat benzin alamasa stft daha üst değeleri görürdü aynı şey vakum içinde geçerli. Hava alma da sıkıntı yok maf 1.8g/sec okuyor gayet iyi. Muhtemelen lpg değerleri görünce olay daha iyi anlaşılır ama lpg ltft yi stft yi bozuyor ve araç benzinde çalışınca afallıyor gibi geldi
Benimde bu aralar uğraştığım bir durum var ateşleme bobinleri. Bobinlerinin tam kontrolünü yaptırın derim.Bobin ya çalışır ya çalışmaz durumu yok onu söyleyeyim. Eğer log kayıtlarınızdanda bişey çıkmaz ise bu durumu gözden geçirin bence.
keşke arkadaşdaki arıza bende olsa mehmet bey bendeki olay tam tersi benzinde 9 rpm gaza geçince 6.7.8.9 rpm de dünya turu atıyor lpg daha çok kullandığım için söylüyorum saygılar herkese