Gönderen Konu: Avensis ve PedalCommander  (Okunma sayısı 11742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 4400
  • Model Yılı: '15
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis ve PedalCommander
« Yanıtla #40 : Eylül 01, 2016, 22:05:45 »
Aynen abi bu yüzden bana mantıklı geldi ama fiyatı keşke uygun olsa
Çoklu alımlarda fiyat sorun falan diyor ama avensisçilerden kaç kişi alır bilmiyorum
Sadece avensis degil cvt corolla aracima bende uygulamayi düşünüyorum hep beraber toplansak bence güzel olabilir.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 01, 2016, 22:05:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 01, 2016, 22:30:12 »
Arkadaşlar her elektrik gaz pedalı olan her araba için uygundur sadece avensis olarak düşünmeyin.

Arabaya ekstrası var kesinlikle bu konuda şüpheniz olmasın gaz pedalını sonuna kadar basarak olacak bişey değil bunu baştan söyliyim.

Atiklik performans isteyenler için tavsiye edebilirim kalkışı etkiliyor düz yoldada çok artı bişey veriyor diyemem bide çok basılacak bi yola çıkmadım boş ve düz yolda kesinlikle denemeden size net bişey diyemem ama artı performans var.

Rampalara gelince farkı var ama bide 6. Vitesde bi rampaya girip öyle tadına bakmak lazım bayılıp bayılmadığını o zaman anlayabiliriz.

Eğer spor + moduna alırsan patinaj çeke çeke yokuş falan dinlemeden kalkıyor gidiyor araba. Düz yolda spor+ modunu denemedim herhalde ucardi araba kalkarken. bunu hiçbir şekilde pedala basarak yapamazsınız

Şimdilik diyeceklerim bunlar dediğiniz gibi gaz pedalını 2 kat oranda basmaya yarayan bi cihaz performans ve atiklik isteyenlere tavsiye ederim daha uzun yollara çıkınca tekrardan bilgi vericem sorularınızada elimden geldiğince cevap vericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 01, 2016, 22:37:32 »
Bu tarz modüller ilerleyen zamanlarda elektronik gaz pedalını bozuyor. Hatta BMW de bir sürü gaz pedalı değişimi yapıldı. Bunun sebebi böyle bi modül kullanılması. Kullanıcı servise giderken söküp gidiyor ortada bişi yok garantiden değişiyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 01, 2016, 22:41:45 »
Çok doğru bir tespit talat.Aynı telli gaz pedallarında olduğu gibi araç komutlara çabuk tepki veriyor.
Sorun şu. Debriyaj yukarıda kavrıyor o ara geri kaçmasın diye gaza fazla basıyorsun haliyle gaz geç tepki verince aradaki boşluk süresi araç geri kaçabiliyor.  Bu cihaz gaza basınca anlık beklemenin önüne geçiyor gaz telli araçlar gibi basar basmaz tepki verdiriyor diye düşünüyorum

Ne diyonuz şimdi delikanlılar, alak mı bundan benim derdime derman olur mu? Ben bendeki sistematiği kavrayamadım ama siz anladınız herhalde derdimi.  Duruyorum harekete geçerken yol öyle dik falan değil hafif rampa eğim çok az olsa bile tırrank sarı lamba yanıyor patiyi hissedebiliyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 01, 2016, 22:42:08 »
Bu tarz modüller ilerleyen zamanlarda elektronik gaz pedalını bozuyor. Hatta BMW de bir sürü gaz pedalı değişimi yapıldı. Bunun sebebi böyle bi modül kullanılması. Kullanıcı servise giderken söküp gidiyor ortada bişi yok garantiden değişiyor

İlk defa senden duyuyorum bu olayı hocam ama doğrudur olabilir benim daha 7 günüm daha var denicem şuanda ortadayım bide biraz uzun yola çıkıp görmek lazım ondan sonra net kararımi vercem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Eylül 01, 2016, 22:43:38 »

Kaan gaz pedalını bozacağına inanmam da kafayı yer takılı kalırsa korkarım işte  :argh: :argh: gazdan ayağımı çektiğim halde gaz vermeye devam ederse sıkıntı büyük
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 01, 2016, 22:43:57 »
Ne diyonuz şimdi delikanlılar, alak mı bundan benim derdime derman olur mu? Ben bendeki sistematiği kavrayamadım ama siz anladınız herhalde derdimi.  Duruyorum harekete geçerken yol öyle dik falan değil hafif rampa eğim çok az olsa bile tırrank sarı lamba yanıyor patiyi hissedebiliyorum.

Murat abi senin derdine çözüm olacak bi olay değil senin bi haftasonu debraj gaz çalışıp alışman lazım  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Eylül 01, 2016, 22:46:08 »
Murat abi senin derdine çözüm olacak bi olay değil senin bi haftasonu debraj gaz çalışıp alışman lazım  :rofl:

:rofl: :rofl: :rofl: neden yüzüme vuruyon şimdi  ::)

Haklısın arabaya sadece haftasonları ve uzun yolda binince alışmam baya uzun zaman alacak  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 01, 2016, 22:50:08 »

Haklısın arabaya sadece haftasonları ve uzun yolda binince alışmam baya uzun zaman alacak  :olu:

Abi arabayı alalı ne kadar oldu bilmiyorum ama bi önceki arabanda takılı kalmış olabilirsin hala onun etkisinden çıkamamıs olabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 01, 2016, 23:11:08 »

Murat abi sen 500 tl bu abidik gubidik alete veresiye kadar kenarda biraz biriktir, otomatiğe geç. :) Ayak artık ben otomatik istiyorum diye isyan ediyor haberin yok.  :rofl:

Şahsen ben bu tür cihazlara iyi bakmıyorum. Pedaldan gelen sinyali büyütüp gönderiyor bu ürün. Nasıl pedala tam basılırkenki gibi olmuyor anlamıyorum. Bu durum, en iyi yokuşta belirli viteslerde tam gaz yaparak anlaşılabilir.

Tork konvertörlü 4 ileri otomatik aracımda kullansam vites düşürmeden daha yüksek mi gaz verecek mesela? Hiç sanmıyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Eylül 01, 2016, 23:18:12 »
Haklısın Mutlu ama ben bu araba ile muhtemelen jubilemi yaparım  :tamam: neyse dağ bayır gezip dur kalk yapmam lazım biraz  :tamam: eeee ehtiyarlık işte intikal reaksiyon süremiz eskisi gibi değil  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #51 : Eylül 01, 2016, 23:22:58 »
Haklısın Mutlu ama ben bu araba ile muhtemelen jubilemi yaparım  :tamam: neyse dağ bayır gezip dur kalk yapmam lazım biraz  :tamam: eeee ehtiyarlık işte intikal reaksiyon süremiz eskisi gibi değil  :wacko:

Estağfurullah abi. Fakat otomatik olayını düşün derim. Avensis jübile için çok da iyi bir araba değil. :) İnsanın gönlü mercedes benz c, bmw 3, audi a4 falan ister :) Madem olacak bari Avensis 2.0 multidrive s olsun. :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 01, 2016, 23:26:34 »
Murat abi senin lastikler kanimca dandiklesmeye baslamis. Cok atik arabalarda bile kolay kolay arac patinaja dusmuyor. Yada bahsettigin yol tozlu toprakli ondan da olabilir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Eylül 01, 2016, 23:30:41 »
Murat abi senin lastikler kanimca dandiklesmeye baslamis. Cok atik arabalarda bile kolay kolay arac patinaja dusmuyor. Yada bahsettigin yol tozlu toprakli ondan da olabilir.

Bende lastiklere bağlayacaktım. dişleri nasıl? üretim tarihi nedir? yaz kış kullanılıyorsa zaten eskimiştir çabucak. markası neydi Murat abi?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 01, 2016, 23:32:32 »

Makita darbeli matkabından hallice torku olan bir aracı kalkışta pati çektirmek te ayrı bir meziyet galiba.
Ya da murat abinin içinde tüplü ve öfkeli ruhu yeşeriyor.
( bu arada laf arasında aracı sağlam gömdüm haa)   [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 01, 2016, 23:34:41 »
Makita darbeli matkabından hallice torku olan bir aracı kalkışta pati çektirmek te ayrı bir meziyet galiba.
Ya da murat abinin içinde tüplü ve öfkeli ruhu yeşeriyor.
( bu arada laf arasında aracı sağlam gömdüm haa)   [emoji23]

Bi an ben nasıl bi araba aldım diye düşündüm eğer böyle diyorsan pedal commander kesinlikle şart  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Eylül 01, 2016, 23:38:07 »
Bi an ben nasıl bi araba aldım diye düşündüm eğer böyle diyorsan pedal commander kesinlikle şart  :(

Tekrar belirteyim. bence pedal commander cihazına çok fazla bağlanmayın derim. yazılım aynı,motor şanzıman aynı olan bi araç o :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #57 : Eylül 01, 2016, 23:38:17 »
Forum olarak üzmek istemedik ama pedal commenderi bırak gaz pedalına masaimara steplerinden gelen dişi fil bile otursa araç yerinden kalkmıyor.
Biz niye aldık diye soracaksın biz aldık satamıyoruZ şu an. O yüzden son sahibi olduk araçların.
Neyse size de geçmiş olsun.

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #58 : Eylül 01, 2016, 23:50:47 »
Forum olarak üzmek istemedik ama pedal commenderi bırak gaz pedalına masaimara steplerinden gelen dişi fil bile otursa araç yerinden kalkmıyor.
Biz niye aldık diye soracaksın biz aldık satamıyoruZ şu an. O yüzden son sahibi olduk araçların.
Neyse size de geçmiş olsun.

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

O kadar karamsar olmamak lazım. Konforlu bir aracınız var sonuçta Talat. Gitmeyen araç olduğuna inanmıyorum ben. 10.4 sn 0-100 değeri 1.6 motorun. Nasıl gitmiyor? Hissettirmiyordur sadece. Ayrıca yüksek devirde kullandıktan sonra gayet de gider, tabi gayet de yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #59 : Eylül 01, 2016, 23:51:43 »
O kadar karamsar olmamak lazım. Konforlu bir aracınız var sonuçta Talat. Gitmeyen araç olduğuna inanmıyorum ben. 10.4 sn 0-100 değeri 1.6 motorun. Nasıl gitmiyor? Hissettirmiyordur sadece. Ayrıca yüksek devirde kullandıktan sonra gayet de gider, tabi gayet de yakar.
Mutlu çaktırma yahu. [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Aslan gibi gidiyor maşallah.
Yurda yeni gelen şakası yaptım [emoji4] [emoji4]