Gönderen Konu: Avensis ve PedalCommander  (Okunma sayısı 11739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis ve PedalCommander
« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2016, 14:03:04 »
1.6 benzin ve 1.3 dizel Opel.Astralarda kalkislarda hantal oldugu icin bu cihazdan kullananlar var ve tepkimenin daha hizli olmasindan memnunlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2016, 14:03:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2016, 14:03:18 »
Bide arkadaşlar merak ettiğim bi konu daha var 220 liraya depoyu fulledim ve sabah trafiksiz sabiha gökçen Havalimana gittim dönüşte trafik vardı toplamda 150 km yaptım ve tekrardan 45 liraya fullendi yani 30 kuruş yaktıgını hesapladım ve pek inandırıcı gelmedi sizcede bu araba 30 kuruş yakıyor olabilir mi  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 01, 2016, 14:10:06 »
Bide arkadaşlar merak ettiğim bi konu daha var 220 liraya depoyu fulledim ve sabah trafiksiz sabiha gökçen Havalimana gittim dönüşte trafik vardı toplamda 150 km yaptım ve tekrardan 45 liraya fullendi yani 30 kuruş yaktıgını hesapladım ve pek inandırıcı gelmedi sizcede bu araba 30 kuruş yakıyor olabilir mi  [emoji38]
Doğrudur gecen sene Tokat a gittim tam 1000km 260lira yakti benzinde, litre fiyatini hatirlayamiyorum ama 4.80tl civariydi sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 01, 2016, 14:16:02 »
Bu aletin ne yakıta ne de çekişe faydası yok hele hele yokuş için alanlar hüsrana uğrar. Araçlarda özellikle otomatiklerde gaza bastığınız miktarı boğaz kelebeğine 1-2 saniyelik gecikmeyle gönderiyor beyin bunun sebebi de basar basmaz one atlamasın araç ve konforlu bir sürüş olsun diye. Aletin tek yaptığı bu 1 saniyelik gecikmeyi önlemesi. Yani gaz pedalına bastığınızda boğaz kelebeği hemen tepki veriyor. Otomatik araçlarda alt devirlerdeki hızlanmaları biraz artırır o kadar. Manuel araçta gereksiz bence.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 01, 2016, 14:25:49 »
Avensiste kullananların söylediği kalkışta faydasının olduğu fakat rampada hiç bir şeyin değişmediği yönünde.Almaktan vazğeçmemin sebeplerinden biride buydu.Bence gereksiz parasıda azbuz değil.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 01, 2016, 14:35:42 »
Avensiste kullananların söylediği kalkışta faydasının olduğu fakat rampada hiç bir şeyin değişmediği yönünde.

Motor aynı, yazılım aynı, değişen bir şey yok sadece gaza çok basılıyor :)
Değmez abi parayı çöpe atmak. Ama şimdi atmosferiğe yazılım atanlar var bakalım ne olacak onlara
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 01, 2016, 14:39:55 »
atmosferiğe yazılım mı nerede ne zaman nasıl :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 01, 2016, 14:43:17 »
atmosferiğe yazılım mı nerede ne zaman nasıl :D

Facebookta bi sayfanın yöneticisi yaptıracağım fiyat alıyorum diye yazmıştı da bana boşa uğraş geliyor. Araba stock ise en fazla 5-10 hp beeelki
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 01, 2016, 14:47:39 »
Bide arkadaşlar merak ettiğim bi konu daha var 220 liraya depoyu fulledim ve sabah trafiksiz sabiha gökçen Havalimana gittim dönüşte trafik vardı toplamda 150 km yaptım ve tekrardan 45 liraya fullendi yani 30 kuruş yaktıgını hesapladım ve pek inandırıcı gelmedi sizcede bu araba 30 kuruş yakıyor olabilir mi  :lol:

Evet yakar çok normal, maşallah araç benzinde de çok az yakıyor.

Bu sizin pedal commander çok yaktırmaz çünkü extra hiç birşey yapmayacak.  Normal sürüşünüz aynı olacak,  bu sefer daha az basacaksınız pedala hepsi bu.  Sıkıntı etmeyin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 01, 2016, 16:29:23 »
İlk tadına bakan büyük bladerim oldu ve araba direk farkettiriyor yokuştada düz yolda da arabanın gidişi kesinlikle değişiyor dedi eve geçince bende deniceğim ama görüldüğü gibi ilk izlenim olarak tavsiye edilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Eylül 01, 2016, 16:36:57 »
Sonucu merakla bekliyoruz

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 01, 2016, 19:12:36 »
Yokuş kalkış olarak farkettiğine garanti verebilirim sokağımdaki yokuşda denedim ve kalkış için iyi bir cihaz. Malum istanbul trafiği ilerleyen saatlerde test sürüşüne çıkıcam trafiğin azalmasını bekliyorum ve 1 hafta içinde videolu tanıtım yapıcam inşallah bi aksilik olmazsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Eylül 01, 2016, 19:20:13 »
Yokuş kalkış olarak farkettiğine garanti verebilirim sokağımdaki yokuşda denedim ve kalkış için iyi bir cihaz. Malum istanbul trafiği ilerleyen saatlerde test sürüşüne çıkıcam trafiğin azalmasını bekliyorum ve 1 hafta içinde videolu tanıtım yapıcam inşallah bi aksilik olmazsa

Sizce nasıl bir olay oluştu?  Gazı daha fazla basmış gibimi gösterdi yada hissettirdi?  Anti patinaj devreye girdimi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 01, 2016, 19:30:41 »
Sizce nasıl bir olay oluştu?  Gazı daha fazla basmış gibimi gösterdi yada hissettirdi?  Anti patinaj devreye girdimi?

Modları var istediğin gibi ayarlayabiliyorsun hatta arabanın performansını en düşük seviyeye alıp yakıt tasarrufu bile yapabiliyorsun ve bu normal pedal commandersız olan performansinda altına alıyor. Bence arabaya eco normal spor ve spor dinamik modu eklemiş gibi birsey oluyorsunuz. Dediğim gibi murat abi akşam teste çıkınca gaz pedalına basmasıyla alakası olup olmadığını söyleyebilirim ama ilk hissettiğim gaz pedalın ayarını cihazın yapması ve fazla bağırtmadan araca dinamiklik katması oldu

Bide özellikle rampada bayılıyor mu diye rampalara gidicem çünkü düz yolda arabanın uzayacağina inanıyorum  :rofl:

Son olarak abimin dediğine göre rampada cihazı devre dışı bırakınca hemen vites küçültmeni istiyor cihazı açınca direk kafa kaldırıyor dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Eylül 01, 2016, 19:44:01 »
Modları var istediğin gibi ayarlayabiliyorsun hatta arabanın performansını en düşük seviyeye alıp yakıt tasarrufu bile yapabiliyorsun ve bu normal pedal commandersız olan performansinda altına alıyor. Bence arabaya eco normal spor ve spor dinamik modu eklemiş gibi birsey oluyorsunuz. Dediğim gibi murat abi akşam teste çıkınca gaz pedalına basmasıyla alakası olup olmadığını söyleyebilirim ama ilk hissettiğim gaz pedalın ayarını cihazın yapması ve fazla bağırtmadan araca dinamiklik katması oldu

Bide özellikle rampada bayılıyor mu diye rampalara gidicem çünkü düz yolda arabanın uzayacağina inanıyorum  :rofl:

Son olarak abimin dediğine göre rampada cihazı devre dışı bırakınca hemen vites küçültmeni istiyor cihazı açınca direk kafa kaldırıyor dedi

Son birşey,  mesela araba duruyor sen ayarsız bir şekilde gaza basıyorsun hızlıca diyelim o kendini olması gerektiği gibi ayarlıyor mu?  Ayarlıyorsa düşünebilirim bende.  Benim yukarda yazmıştım sıkıntım ayak koordinasyonunda,  Işıklardan kalkarken çoğu zaman patinaj devreye giriyor  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 01, 2016, 19:48:52 »
Öncelikler ben daha 3 haftalık bi Avensis kullanıcısıyım ama arabayı Kahramannaraştan aldım geldim bunlarıda göz önünde bulundurmanızı isterim.  Bu zamana kadar hiçbir kalkışta patinaj  devreye girmedi 3 haftalık süreçte ama akşam hepsini deneyip yazmaya çalışıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Eylül 01, 2016, 19:54:48 »
Öncelikler ben daha 3 haftalık bi Avensis kullanıcısıyım ama arabayı Kahramannaraştan aldım geldim bunlarıda göz önünde bulundurmanızı isterim.  Bu zamana kadar hiçbir kalkışta patinaj  devreye girmedi 3 haftalık süreçte ama akşam hepsini deneyip yazmaya çalışıcam.

Valla bende nasıl devreye sokuyorum merak ediyorum   :D gaza fazla mı yükleniyorum bilemedim, işte bu fazla gaza yüklenmeye performans modunda çözüm ise düşünebilirim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 01, 2016, 20:09:38 »
Valla bende nasıl devreye sokuyorum merak ediyorum   :D gaza fazla mı yükleniyorum bilemedim, işte bu fazla gaza yüklenmeye performans modunda çözüm ise düşünebilirim.
Sorun şu. Debriyaj yukarıda kavrıyor o ara geri kaçmasın diye gaza fazla basıyorsun haliyle gaz geç tepki verince aradaki boşluk süresi araç geri kaçabiliyor.  Bu cihaz gaza basınca anlık beklemenin önüne geçiyor gaz telli araçlar gibi basar basmaz tepki verdiriyor diye düşünüyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Eylül 01, 2016, 21:29:15 »
Sorun şu. Debriyaj yukarıda kavrıyor o ara geri kaçmasın diye gaza fazla basıyorsun haliyle gaz geç tepki verince aradaki boşluk süresi araç geri kaçabiliyor.  Bu cihaz gaza basınca anlık beklemenin önüne geçiyor gaz telli araçlar gibi basar basmaz tepki verdiriyor diye düşünüyorum
Çok doğru bir tespit talat.Aynı telli gaz pedallarında olduğu gibi araç komutlara çabuk tepki veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 01, 2016, 21:39:42 »
Çok doğru bir tespit talat.Aynı telli gaz pedallarında olduğu gibi araç komutlara çabuk tepki veriyor.

Aynen abi bu yüzden bana mantıklı geldi ama fiyatı keşke uygun olsa
Çoklu alımlarda fiyat sorun falan diyor ama avensisçilerden kaç kişi alır bilmiyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah