0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Murat Bey,Ustalar aracın altına baktılar mı? Karterden yada başka yerden sızdırıyor da olabilir?Aracı kullandıktan sonra temiz bir yere çekip bir süre bekleyip sızdırma var mı yok mu bakabilirsin.
İmla konusunda özen gösterelim lütfen!.Araçta lpg var mı?Soğutma suyu seviye ve formu nasıl?Egzoz gazı rengi ne? Ustaların bahsettiği supapdır, sistemde kaçak yoksa eksiltmeden ziyade yakmadan söz edilebilir.
Ben kendi yazdıklarımı göremiyorum kim siliyor
Konular mı karışmış? Bu sayfada hiç yazmamış görünüyorsun Yücel. İlginç olmuş. Bence yağ katkısı kullanmayın, kaliteli yağ kullanın.Lpg düşünüldüğündr, aracın motorunda bazı sorunların erken çıkması normal karşılanmalı. Lpg konularını da takip edebilirsiniz.
Ewt hakan bey konular karıştı...Kesinlikle daha katkı kullanmayı düşünmüyorumLpg durumuda aracı aldığından beri benzinle başlatıp sonra lpg.ye dönüştürüyorum..Gerçi bu saatten sonra sıralı lpg. yaptırmanın faydası da olurmu bilemiyorum...!
Ben bu arabayı ömürlük kullanırım diyorsanız tavsiye ederim sıralı sistemi. Aksi halde hiç gerek yok boşa masraf, zorlu şartlarda, soğuk havalarda, performanslı kullanımda benzine atarsanız yeter
Haklısınız yasin bey...Umarım şu yağ eksiltme sorununu da halledersek Mezara kadar düşünüyorum inş...
İnşallah Allah uzun ömürler versin güle güle kullanın Aynı aracı atiker sıralı sistemle kullandım 1 sene, şehir içi 20krş şehirler arası 16-17krş gibi bir tüketimi vardı. Benzin ve lpg performans farkı nerdeyse yoktu. Yağ eksiltme sorununa gelince, eğer contalardan kaçak yoksa egzoz duman da atmıyorsa ya baskı balatanın içine sızdırıyor (Arka krank keçesi) ya da triger tarafından sızdırıyor (Ön krank keçesi) ya da motorun arka tarafından bir yerlerden sızdırıyor da siz görmüyorsunuz
En güzel katkı yağın içinde olandır. Bu kural değişmez. Mümkünse yağa katkı atılmadan kullanınız. Hele ki bor falan adında kimse savunup övmesin. Tartışma konusu yapmayın daha önce birkaç konuda belirttim.
Sayin murat kaya bey,yorumlari okudum,bendede 94 xli var enjeksiyonlu seri den ,benim araçta da yag eksiltme var sanırım yag yakıyor 1000 km de yarim litre😃, ama bu konuyu pek sıkıntı etmeyin ben 20-50 yag kullaniyorum burasi cok sicak oldugu icin,arti motor yagi katkisi bor ve benzin katkisi bor da kullaniyorum yag eksiltmede cok azalma oldu,yag yakan bir arabayi fazla zorlama yapmazsaniz 50 bin km daha gider,o yüzden kafaniz rahat olsun,bu benim 3. Aracim...saygilar
Bazı bilgilerin aksine belirteyim, yağ kullanıldığı halde temiz kalıyorsa işini tam yapmıyor/yapamıyordur. Yağın bir işlevi de, geçtiği ortamlardan aldığı atıkları, filtrenin de yardımı ile bertaraf etmektir.Özellikle o yaşlardaki araçlarda, gerek lpg, gerek ise yüksek devir kullanımı gibi etkiler ve keçe, contaların özelliğini yitirmesi ile yanmanın yanında, eksilme de olabilir. Belli miktarı geçerse, değişik yağlar ile de çözüm bulunmazsa, direk müdahale daha ekonomik olur.
10-40 kullanıyorsunuz sanırım. Eğer subap lastiklerinden değilse, motor yağ yakıyorsa mobil 1 10w-60 a geçin acilen. Bunda yağ eksitlmesi çok azalacaktır. Azalmazsa da ya rektefiye gerekiyordur, ya da subap lastikleri lpg nin sıcaklığından yağ sızdırıyor olabilir.Subap lastiğinden olup olmadığını öğrenme yöntemi vardı unuttum şimdi, motor sıcakken yokuş aşağı inerken bir anda gaza sonuna kadar basınca mavi duman görülüyorsa subap lastiğinden kaçırma yapıyordur deniyordu galiba.Motor yağ yakıyorsa dururken gaza yüklendiğinizde egzostan mavi duman çıkar dururken.Alttan kaçak olup olmadığına detaylıca baktırın ayrıca. aracın altını yıkatın, bir süre kullanın, öyle kaçak kontrolü yaptırın.