0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alt kapak dibini öyle bir kurum bağlamış ki mahmut beyKuvvetli ihtimal onun (bor) kalıntısı idi..Ve o görüntüyü görünce yıkıldım adetaaa..Mümkün değil daha ilave etmemKimseyede tavsiye etmem..Mobil veya Castrol 10x40 sadece ...Saygılar...
Hiç bir pazarlama hilesi altında asla ve asla motor yağına bor katmak iy ibir şey değil. Umuyoruz ki arkadaşlarımız bu yazıları okuyup bu tecrübelerden faydalanırlar. Size büyük geçmiş olsun. İnşaAllah kısa sürede az maliyet ve çok güzel bir sonuçla sorununuz çözülsün ve tekrarlanmasın. Yağ da illa ki marka tercihiniz olacaksa, tam sentetik yağlardan başlayarak; Mobil, Eneos ilk sırada yer almalı. Kişisel olarak gördüğüm ve duyduklarım (eski iş tecrübeme dayanarak) Castrol Markasının büyüklüğünü gözümüzde o kadar büyütmemek. Yağ alıyorken satıcıya veya ustaya çok güvenmek yerine illa ki istediğiniz bir ürün varsa denemekten korkmayın. Bildiğiniz veya iy iaraştırdığınız ürünü alıp kullanın. Sonuçta yağ seviyesi ve rengi yağ çubuğu aracılığıyla her zaman elinizin altında. Hemen değişim yapılması kolaydır.
Daha önce Tanışma başlığı altında bu konuya cevap yazmıştım gitmiş neyse önemli değil canlar sag olsun. Bu yağ eksiltme konusu için ilk yapılması gereken şey yağ eksiltmenin sebebinin netleştirilmesi . Eğer araçta herhangi bir yerden kaçak varsa Bu : Karter , karter contası , karter tapası , yağ filtresi , üst kapak contası , yag radyatörü , yag pompası , gibi unsurlar olabilir .Bunların hiçbirinde kaç yok ve bunlar kaynaklı bir eksilme söz konusu değil ise aracın motoru yağ yakıyor demektir . Bunun içinde Mobil 10/60 kullanılarak bir süre daha idare edilebilir . Ama eğer motorda bir yağ yakma sorunu yok kaçak sebepli bir eksiltme var ise motorunuza boş yere kalın yağ koymuş olursunuz ki o motor için en ideal yağ Mobil : 5/40 dır . Castrol kesinlikle tavsiye etmiyorum sağlıklı çalışan bir motorda bile eksiltme yapan bir yağdır . Mobil dışında yağ almayın .
Yağ modeli değiştiğinde de ilk başta eksilme yapabilir.
Yağ eksiltmenin seçimi ile alakası var ama çok yok .Bu denli eksiltme viskozite ile alakalı kesinlikle değil kendi aracımı aldııgmda servis 10/40 yarı sentetik yag koyuyormuş tu servis faturaları var oradan biliyorum . Ben ilk yag değişiminde 5/30 mobil kullandım bu ay tatile giderken 9870 km iken yagı değişirdim 1 gram bile eksilme yoktu bu km nin 5000 km si de lpg kullanıldı .Şimdi mobil x1 5/40 tam sentetik koydum . Bunun nedenin 5/30 da aracım daha çok fan açıyordu ondan dolayı 5/40 tercih ettim . Ama Murat bey in durum çok farklı motorda kaçak yok ama ciddi bir yağ eksilmesi söz konusu ince yağ tam sentetik yağı bu araç belliki içer . O yüzden yarı sentetik 10/60 mobil kullanması en mantıklısı bu durumda . Yağ gene eksilir ama örnek veriyorum 5 binde 1 kilo gibi olur bu eksilme 1000 de kg olmaz . Ama bu durumun tam çözümü arıza tespit edilip yenilenmesi gereken motor parçaları yenilenecek
Sürekli farklı marka ve kategoride yağ kullanımı tavsiye edilmez. Mümkünse efsaneye tam sentetik 5W40 şayet ilk iki 5W40 kullanımında eksiltme sıkıntısı devam ederse 3. değişimde 10W60 ile sorunu uzun soluklu erteleyebilirsiniz. Yukarıda arkadaşlar yazmışlar; yağ keçeleri vb. yerlerden kaçak varsa diye. Benim burada yazdığım bu kaçaklar olmadan yağ eksiltme durumunda geçerli.
Hayırlı olsun tekrar. Öğrendikleriniz paylaşarak bizleri de aydınlatıyor ve yeni bilgiler öğrenmemize vesile oluyorsunuz. Sağolun.Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2016, 17:11:04Şu klima konusunda fiyat ve bazı bilgiler istemiştik. Onu bekliyoruz @Murat Kaya (38208) bey. En azından araştıranlar fikir edinebilsin.
Teşekkürler Mahmut bey...Sanırım benden başka da murat kaya var sitede.. Klima konusu hakkında! Ancak bendeki bilgileride diğer farklı konu başlıklarında da yorumluyorum, inş. devam da edeceğim...Aracım üzerinde çok titizim ve ona çok değer veriyorum...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=74864.0;topicseen Murat Bey, bu başlıkta 21. yanıt bana 22. yanıt size ait, hatta klima ile çalışma yapılan serviste cam arkasında aracınızın resmini paylaşmışsınız. Dedğiniz gibi, sitede 4 tane adaşınız var evet. Hatta dün ilk olarak yanlışı seçtim gibi geldi ve mesajımı iki kontrol ederek yazdım.
evet mahmut bey klima başlıklı konuda dediğiniz gibi benimde yorumlarım oldu. Dediğiniz yorum 22. Samsun derindere Koçak da aracımı ilk aldığımda çekap yaptırıyordum ve Klima gazı bitikti? Acaba neden bitikti? Kaçak yoktu? Ancak klima montaj fiyat mevzu değilde, gaz kaybı ile kontrada kaldığım soru işaretleri vardı Sağolsun form daki arkadaşlar çok güzel yardımcı oluyorlar.. Sitede adaşlarım olduğunu bilmiyordum.!
Geçmiş olsun. Kazasız belasız inşaAllah.
Müsadenizle konuyu hortlatıyorum Murat bey, yağ eksiltmeyle ilgili son durum nedir, alt kapaktan başka müdahalede bulundunuz mu?
Arkadaşlar yeni konu acmamak adına yazıyorum.Bugün mobil 10 60 yağ kullandım aracıma ilk defa sebep ne derseniz çok ovuldugunu duydum okudum Bir miktar yağ yakma vardı aracımda denemek istedim.Şimdi çalışma da gitmede performansta sorun yok hatta biraz artış var yeni yağ hava filtresi yağ filtresi değişti bunun da etkisi olabilir her neyse konu şu.Yagdan sonra yağ lambası yanmaz oldu neden olabilir saniyeye gitmedim henüzDevir saati 1250 den aşağı inmez oldu rolanti de 20 km yol yapmama rağmen.Ayrıca akü sokulmuştu sol ampül farı değişimi için.Yapılan işlemler ve sorunlar bunlar neden olabilir ne yapmam lazım acil cevap lütfen
Yağ değişti kontak açıldı yanmıyor lamba stop halinde yanması gerek normalde bir kaç sefer denedik yanmiyor ise geç kalacağım için çıktım 20 km yol yaptım hala yanmıyor yağ müşüru yukardan bakınca yerinde gibıSigortası falan var mı bu musurun Devire gelince 2 sene önce çok çektim kelebek değiştirdim düzeldi şimdi yine olması canimi çok sıktı Yağ 10 60 ile alakası var mı ki acaba .aku eksi kutup tekrar mı soküp taksam