Gönderen Konu: 98 efsanemde yağ eksiltme sorunu var ..😞 yardım lütfen!  (Okunma sayısı 14079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 efsanemde yağ eksiltme sorunu var ..😞 yardım lütfen!
« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2016, 20:08:15 »
Yağ modeli değiştiğinde de ilk başta eksilme yapabilir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2016, 20:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2016, 08:35:20 »
Alt kapak dibini öyle bir kurum bağlamış ki mahmut bey
Kuvvetli ihtimal onun (bor) kalıntısı idi..
Ve o görüntüyü görünce yıkıldım adetaaa..
Mümkün değil daha ilave etmem
Kimseyede tavsiye etmem..
Mobil veya Castrol 10x40 sadece ...
Saygılar...

Hiç bir pazarlama hilesi altında asla ve asla motor yağına bor katmak iy ibir şey değil. Umuyoruz ki arkadaşlarımız bu yazıları okuyup bu tecrübelerden faydalanırlar. Size büyük geçmiş olsun. İnşaAllah kısa sürede az maliyet ve çok güzel bir sonuçla sorununuz çözülsün ve tekrarlanmasın.
  Yağ da illa ki marka tercihiniz olacaksa, tam sentetik yağlardan başlayarak; Mobil, Eneos ilk sırada yer almalı. Kişisel olarak gördüğüm ve duyduklarım (eski iş tecrübeme dayanarak) Castrol Markasının büyüklüğünü gözümüzde o kadar büyütmemek. Yağ alıyorken satıcıya veya ustaya çok güvenmek yerine illa ki istediğiniz bir ürün varsa denemekten korkmayın. Bildiğiniz veya iy iaraştırdığınız ürünü alıp kullanın. Sonuçta yağ seviyesi ve rengi yağ çubuğu aracılığıyla her zaman elinizin altında. Hemen değişim yapılması kolaydır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 29, 2016, 10:14:04 »
Daha önce Tanışma başlığı altında bu konuya cevap yazmıştım gitmiş neyse önemli değil canlar sag olsun.

Bu yağ eksiltme konusu için ilk yapılması gereken şey yağ eksiltmenin sebebinin netleştirilmesi . Eğer araçta herhangi bir yerden kaçak varsa Bu  : Karter  , karter contası , karter tapası  , yağ filtresi  , üst kapak contası ,  yag radyatörü ,  yag pompası  , gibi unsurlar olabilir .Bunların hiçbirinde kaç yok ve bunlar kaynaklı bir eksilme söz konusu değil ise aracın motoru yağ yakıyor demektir . Bunun içinde Mobil  10/60 kullanılarak bir süre daha idare edilebilir . Ama eğer motorda bir yağ yakma sorunu yok  kaçak sebepli bir eksiltme var ise  motorunuza boş yere kalın yağ koymuş olursunuz ki o motor için en ideal yağ Mobil  : 5/40 dır . Castrol  kesinlikle tavsiye etmiyorum sağlıklı çalışan bir motorda bile eksiltme yapan bir yağdır . Mobil dışında yağ almayın .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • Kilometre: 222
  • Model Yılı: '98
  • 37 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 29, 2016, 23:37:51 »
  Hiç bir pazarlama hilesi altında asla ve asla motor yağına bor katmak iy ibir şey değil. Umuyoruz ki arkadaşlarımız bu yazıları okuyup bu tecrübelerden faydalanırlar. Size büyük geçmiş olsun. İnşaAllah kısa sürede az maliyet ve çok güzel bir sonuçla sorununuz çözülsün ve tekrarlanmasın.
  Yağ da illa ki marka tercihiniz olacaksa, tam sentetik yağlardan başlayarak; Mobil, Eneos ilk sırada yer almalı. Kişisel olarak gördüğüm ve duyduklarım (eski iş tecrübeme dayanarak) Castrol Markasının büyüklüğünü gözümüzde o kadar büyütmemek. Yağ alıyorken satıcıya veya ustaya çok güvenmek yerine illa ki istediğiniz bir ürün varsa denemekten korkmayın. Bildiğiniz veya iy iaraştırdığınız ürünü alıp kullanın. Sonuçta yağ seviyesi ve rengi yağ çubuğu aracılığıyla her zaman elinizin altında. Hemen değişim yapılması kolaydır.
Haklısınız Mahmut bey..
Değerli yorumlarınızı dikkate alacağım...
Umarım dediginiz gibi az bi maliyetle bu sorunu çözeceğiz inş.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 23:48:33
Daha önce Tanışma başlığı altında bu konuya cevap yazmıştım gitmiş neyse önemli değil canlar sag olsun.

Bu yağ eksiltme konusu için ilk yapılması gereken şey yağ eksiltmenin sebebinin netleştirilmesi . Eğer araçta herhangi bir yerden kaçak varsa Bu  : Karter  , karter contası , karter tapası  , yağ filtresi  , üst kapak contası ,  yag radyatörü ,  yag pompası  , gibi unsurlar olabilir .Bunların hiçbirinde kaç yok ve bunlar kaynaklı bir eksilme söz konusu değil ise aracın motoru yağ yakıyor demektir . Bunun içinde Mobil  10/60 kullanılarak bir süre daha idare edilebilir . Ama eğer motorda bir yağ yakma sorunu yok  kaçak sebepli bir eksiltme var ise  motorunuza boş yere kalın yağ koymuş olursunuz ki o motor için en ideal yağ Mobil  : 5/40 dır . Castrol  kesinlikle tavsiye etmiyorum sağlıklı çalışan bir motorda bile eksiltme yapan bir yağdır . Mobil dışında yağ almayın .
Yücel bey evet konuyu formda yeni olduğum için yanlış yere açmışım.. Üzgünüm...
Önceki yazmanızda da belirttiğiniz gibi kaçak olabilecek bölgeleri takip etmem neticesinde sızma görünmüyor...
Büyük olasılık motor yağ eksiltiyor (egsozdan çıkan duman detaylı kontrol edemedim henüz,  iş yoğunluğumdan dolayı)
Dediginiz gibi birde 10x60 deneyeceğim...
ilk yağ denemem Castrol 10x40 dı. (5000 km.de yağ çobuğun min.max ortasında iken değiştim)
Değiştiğim yağ mobil1 5x30 du (bunu çabuk tüketti)
Sonra tekear 10x40 bu defa mobol1 (bu ise şuan 700 km.gibi oldu ful çizgisinin 2 mm.altina inmiş gibi duruyor, hemen hemen sürekli kontrol sonucu)
Eksilme devam ederse 10x60 mobil1 deneyeceğim...
ilginize teşekkür.ler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 31, 2016, 15:37:36 »
Yağ modeli değiştiğinde de ilk başta eksilme yapabilir.
Valla hakan bey, 20 haziran 2016 "yağ viskozitesinde değişime gerek" başlıklı konuyu okuyunca bilgi sahibi olan arkadaşların değerli yorumlarını okuyunca bayağı bir rahat nefes aldım...
Farklı yağların motor da ne gibi etkenler (sesiz çalışma,  yağ eksiltme, motor ekipmanlarına zarar verme v.s gibi) yaptığını anlayınca acaba benim aracım da da bu durum mu yaşanıyor çelişkisi oldu kafamda...
Umarım doğru yağı bulur ve eksiltme yaşamam....
Ve umarım ki sorun yağ seçimim den dir...
Tekrar teşekkür.ler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 31, 2016, 16:19:31 »
Yağ eksiltmenin seçimi ile alakası var ama çok yok .Bu denli eksiltme viskozite ile alakalı kesinlikle değil kendi aracımı aldııgmda servis 10/40 yarı sentetik yag koyuyormuş tu servis faturaları var oradan biliyorum . Ben ilk  yag değişiminde  5/30 mobil kullandım  bu ay tatile giderken 9870 km iken yagı değişirdim 1 gram bile eksilme yoktu bu km nin 5000 km si de lpg kullanıldı .Şimdi mobil x1 5/40 tam sentetik koydum . Bunun nedenin 5/30 da aracım daha çok fan açıyordu ondan dolayı 5/40 tercih ettim . Ama Murat bey in durum çok farklı motorda kaçak yok ama ciddi bir yağ eksilmesi söz konusu ince yağ tam sentetik yağı bu araç belliki içer  . O yüzden yarı sentetik 10/60 mobil kullanması en mantıklısı bu durumda . Yağ gene eksilir ama örnek veriyorum 5 binde  1 kilo gibi olur bu eksilme  1000 de  kg olmaz . Ama bu durumun tam çözümü arıza tespit edilip yenilenmesi gereken motor parçaları yenilenecek
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 01, 2016, 08:31:14 »
Sürekli farklı marka ve kategoride yağ kullanımı tavsiye edilmez. Mümkünse efsaneye tam sentetik 5W40 şayet ilk iki 5W40 kullanımında eksiltme sıkıntısı devam ederse 3. değişimde 10W60 ile sorunu uzun soluklu erteleyebilirsiniz.

Yukarıda arkadaşlar yazmışlar; yağ keçeleri vb. yerlerden kaçak varsa diye. Benim burada yazdığım bu kaçaklar olmadan yağ eksiltme durumunda geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 01, 2016, 08:56:05 »
Yağ eksiltmenin seçimi ile alakası var ama çok yok .Bu denli eksiltme viskozite ile alakalı kesinlikle değil kendi aracımı aldııgmda servis 10/40 yarı sentetik yag koyuyormuş tu servis faturaları var oradan biliyorum . Ben ilk  yag değişiminde  5/30 mobil kullandım  bu ay tatile giderken 9870 km iken yagı değişirdim 1 gram bile eksilme yoktu bu km nin 5000 km si de lpg kullanıldı .Şimdi mobil x1 5/40 tam sentetik koydum . Bunun nedenin 5/30 da aracım daha çok fan açıyordu ondan dolayı 5/40 tercih ettim . Ama Murat bey in durum çok farklı motorda kaçak yok ama ciddi bir yağ eksilmesi söz konusu ince yağ tam sentetik yağı bu araç belliki içer  . O yüzden yarı sentetik 10/60 mobil kullanması en mantıklısı bu durumda . Yağ gene eksilir ama örnek veriyorum 5 binde  1 kilo gibi olur bu eksilme  1000 de  kg olmaz . Ama bu durumun tam çözümü arıza tespit edilip yenilenmesi gereken motor parçaları yenilenecek
Yücel bey yağ daki eksiltmeyi itina ile takip ediyorum, yaklaşık elimde 0.5 lt. Mobil1 10x40 yağ var,  eğer ihtiyaç olurda (ki inş eksiltme olmaz) bunuda ilave edeceğim. Sonrasında ilk deneyeceğim yağ 10x60 olacak..
Baktım o da kısa zamanda eksiltme yaparsa bu defa mecburen motor a yoğunlaşacağım...
Eğer motor ekipmanlarını değişirsem lpg.yi de sıralı sistem yapacağım....  (mevcut şuan tek nolta - ama yinede benzinde ilk çalma)
Ama ilk önce yapacağım hareket kaçak kontrolü olacak.
Efsaneyi life kaldırınca rolantide çalıştırıp gaz a yüklenerek dediğiniz bölgelerden kaçak olacakmı ona bakacağım....
Tabi egsozdan çıkacak olan duman rengine de
Son durumu buraya paylaşacağım...
Saygılar....

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 09:47:02
Sürekli farklı marka ve kategoride yağ kullanımı tavsiye edilmez. Mümkünse efsaneye tam sentetik 5W40 şayet ilk iki 5W40 kullanımında eksiltme sıkıntısı devam ederse 3. değişimde 10W60 ile sorunu uzun soluklu erteleyebilirsiniz.

Yukarıda arkadaşlar yazmışlar; yağ keçeleri vb. yerlerden kaçak varsa diye. Benim burada yazdığım bu kaçaklar olmadan yağ eksiltme durumunda geçerli.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım Mahmut bey..
Aracı ilk aldığımda motor yağını ve filtre değişiminde eski yağ dan kalıntı kalmasın diye, eski yağın içine berner motor içi temizléyici kullandı usta mavi bi kutu..
Sonrasında ben borvigor performans katkısı ile mobil1 5x30 yağ kullandım.. Bu yağ da aşırı eksiltme olunca (700 km.de 1 lt. gibi) nerdeyse yağ çubuğunda yağ kalmamış (uzun yolda) ve çok korktum motora bişey olmuştur diye, o an motor a kaçak kontrolü yaptığım da alt kapak ekinden aşırı yağ sızdırdığını gördüm ve hemen alt kapak contasını değiştik. (O an motordan yaklaşık 1.5 ĺt yağ çıktı) o alt kapak tabanını öyle bir kurum bağlamış ki , kim bilir motor nasıl bunalmiştır! Acaba bu kurum o katkılar dan mıdır diye kontrada kaldım.?
Sonra motor temizliğini yaptıktan sonra mobil1 10x40 kullandım ve şuan itina ile takibindeyim eksıltmenin..
Yanlız bu form a dahil olduğum günden beri aracım hakkında müthiş bir bilgi sahibi oldum ve daha da öğreneceğim çok şey olduğunu da düşünüyorum. Çünkü kafamda çok soru işaretleri var.. umarım onların da üstesinden geleceğim inş... :)
Hepinize ayrı ayrı teşekkür.ler..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 13:33:04

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 13:44:54
Resim yüklemeyi başarabildim.. bu alt kapağın durumu idi.. Tabanı kurum bağlamış...
Bu da kapak söküldüğünde süzgeçin hali idi... (delikler nerdeyse tıkalı)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 13:52:36
Alt kapak sökülünce...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 13:56:44

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2016, 15:06:53
Bu da sızıntı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2016, 17:09:52 »
 Hayırlı olsun tekrar. Öğrendikleriniz paylaşarak bizleri de aydınlatıyor ve yeni bilgiler öğrenmemize vesile oluyorsunuz. Sağolun.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2016, 17:11:04
Şu klima konusunda fiyat ve bazı bilgiler istemiştik. Onu bekliyoruz @Murat Kaya (38208) bey. En azından araştıranlar fikir edinebilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 09, 2016, 01:28:00 »
Hayırlı olsun tekrar. Öğrendikleriniz paylaşarak bizleri de aydınlatıyor ve yeni bilgiler öğrenmemize vesile oluyorsunuz. Sağolun.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2016, 17:11:04
Şu klima konusunda fiyat ve bazı bilgiler istemiştik. Onu bekliyoruz @Murat Kaya (38208) bey. En azından araştıranlar fikir edinebilsin.
Teşekkürler Mahmut bey...
Sanırım benden başka da murat kaya var sitede.. :D
Klima konusu hakkında!
Ancak bendeki bilgileride diğer farklı konu başlıklarında da yorumluyorum,  inş. devam da edeceğim...
Aracım üzerinde çok titizim ve ona çok değer veriyorum...
Umarım siz değerli üstadların sayesinde daha da bilgi sahibi olacağıma inanıyorum...SAYGILAR.. :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2016, 01:34:53
Buda onarım zamanı ve sonrası

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2016, 01:38:43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 09, 2016, 09:04:23 »
Teşekkürler Mahmut bey...
Sanırım benden başka da murat kaya var sitede.. :D
Klima konusu hakkında!
Ancak bendeki bilgileride diğer farklı konu başlıklarında da yorumluyorum,  inş. devam da edeceğim...
Aracım üzerinde çok titizim ve ona çok değer veriyorum...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=74864.0;topicseen

Murat Bey, bu başlıkta 21. yanıt bana 22. yanıt size ait, hatta klima ile çalışma yapılan serviste cam arkasında aracınızın resmini paylaşmışsınız. Dedğiniz gibi, sitede 4 tane adaşınız var evet. Hatta dün ilk olarak yanlışı seçtim gibi geldi ve mesajımı iki kontrol ederek yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 09, 2016, 21:40:39 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=74864.0;topicseen

Murat Bey, bu başlıkta 21. yanıt bana 22. yanıt size ait, hatta klima ile çalışma yapılan serviste cam arkasında aracınızın resmini paylaşmışsınız. Dedğiniz gibi, sitede 4 tane adaşınız var evet. Hatta dün ilk olarak yanlışı seçtim gibi geldi ve mesajımı iki kontrol ederek yazdım.
:D  evet mahmut bey klima başlıklı konuda dediğiniz gibi benimde yorumlarım oldu. Dediğiniz yorum 22. Samsun derindere Koçak da aracımı ilk aldığımda çekap yaptırıyordum ve Klima gazı bitikti? Acaba neden bitikti? Kaçak yoktu?  Ancak klima montaj fiyat mevzu değilde,  gaz kaybı ile kontrada kaldığım soru işaretleri vardı Sağolsun form daki arkadaşlar çok güzel yardımcı oluyorlar.. :)
Sitede adaşlarım olduğunu bilmiyordum.!  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 11, 2016, 18:14:33 »
:D  evet mahmut bey klima başlıklı konuda dediğiniz gibi benimde yorumlarım oldu. Dediğiniz yorum 22. Samsun derindere Koçak da aracımı ilk aldığımda çekap yaptırıyordum ve Klima gazı bitikti? Acaba neden bitikti? Kaçak yoktu?  Ancak klima montaj fiyat mevzu değilde,  gaz kaybı ile kontrada kaldığım soru işaretleri vardı Sağolsun form daki arkadaşlar çok güzel yardımcı oluyorlar.. :)
Sitede adaşlarım olduğunu bilmiyordum.!  :D

Geçmiş olsun. Kazasız belasız inşaAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Special
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 11, 2016, 20:57:32 »
  Geçmiş olsun. Kazasız belasız inşaAllah.
Cümlemizin inş.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 02, 2017, 11:06:06 »
Müsadenizle konuyu hortlatıyorum Murat bey, yağ eksiltmeyle ilgili son durum nedir, alt kapaktan başka müdahalede bulundunuz mu?
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 02, 2017, 11:51:03 »
Müsadenizle konuyu hortlatıyorum Murat bey, yağ eksiltmeyle ilgili son durum nedir, alt kapaktan başka müdahalede bulundunuz mu?

Estağfurullah. Horta davam, bir de benden cevap... :)   @Murat Kaya (38208) Bey'e selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 04, 2018, 13:55:18 »
Arkadaşlar yeni konu acmamak adına yazıyorum.
Bugün mobil 10 60 yağ kullandım aracıma ilk defa sebep ne derseniz çok ovuldugunu duydum okudum Bir miktar yağ yakma vardı aracımda denemek istedim.
Şimdi çalışma da gitmede performansta sorun yok hatta biraz artış var yeni yağ hava filtresi yağ filtresi değişti bunun da etkisi olabilir her neyse konu şu.
Yagdan sonra yağ lambası yanmaz oldu neden olabilir saniyeye gitmedim henüz
Devir saati 1250 den aşağı inmez oldu rolanti de 20 km yol yapmama rağmen.
Ayrıca akü sokulmuştu sol ampül farı değişimi için.
Yapılan işlemler ve sorunlar bunlar neden olabilir ne yapmam lazım acil cevap lütfen
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2018, 15:14:31 »
Arkadaşlar yeni konu acmamak adına yazıyorum.
Bugün mobil 10 60 yağ kullandım aracıma ilk defa sebep ne derseniz çok ovuldugunu duydum okudum Bir miktar yağ yakma vardı aracımda denemek istedim.
Şimdi çalışma da gitmede performansta sorun yok hatta biraz artış var yeni yağ hava filtresi yağ filtresi değişti bunun da etkisi olabilir her neyse konu şu.
Yagdan sonra yağ lambası yanmaz oldu neden olabilir saniyeye gitmedim henüz
Devir saati 1250 den aşağı inmez oldu rolanti de 20 km yol yapmama rağmen.
Ayrıca akü sokulmuştu sol ampül farı değişimi için.
Yapılan işlemler ve sorunlar bunlar neden olabilir ne yapmam lazım acil cevap lütfen
yağ lambası nasıl yanmaz oldu o kısmı açıklarmısınız normalde kontağı ilk açtığınızda yanar daha sonra marş basınca yani araç çalışınca söner.
Devir in yüksek çalışması akü döküldüğünde dolayı LPG ayarı bozulmuş olabilir veya hava filtresi üzerinde ki sensörü kontrol edin

Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2018, 15:16:04
Yağ müşürünün fişini çıkartmış olabilirler onuda kontrol edin
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 04, 2018, 15:23:00 »
Yağ değişti kontak açıldı yanmıyor lamba stop halinde yanması gerek normalde bir kaç sefer denedik yanmiyor ise geç kalacağım için çıktım 20 km yol yaptım hala yanmıyor yağ müşüru yukardan bakınca yerinde gibı
Sigortası falan var mı bu musurun
Devire gelince 2 sene önce çok çektim kelebek değiştirdim düzeldi şimdi yine olması canimi çok sıktı
Yağ 10 60 ile alakası var mı ki acaba .
aku eksi kutup tekrar mı soküp taksam
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 04, 2018, 16:38:10 »
Yağ değişti kontak açıldı yanmıyor lamba stop halinde yanması gerek normalde bir kaç sefer denedik yanmiyor ise geç kalacağım için çıktım 20 km yol yaptım hala yanmıyor yağ müşüru yukardan bakınca yerinde gibı
Sigortası falan var mı bu musurun
Devire gelince 2 sene önce çok çektim kelebek değiştirdim düzeldi şimdi yine olması canimi çok sıktı
Yağ 10 60 ile alakası var mı ki acaba .
aku eksi kutup tekrar mı soküp taksam
yağ müşürünün kablosunu çıkartıp kontrol edin kırık vs oksştleme varmı temizleyip takın son olarak gösterge deki ampulü kontrol edin olmazsa iyi bir elektrikçi ye gidip müşürü kontrol ettirin devir konusuna gelecek olursak aracı biraz benzinde kullanın akşamdan eksi kutup başını söküp bırakın sabah geri takarsınız düzelmezse LPG ayarı yaptırırsınız
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.