Gönderen Konu: Otopark.com cool corolla testi  (Okunma sayısı 7003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Otopark.com cool corolla testi
« Yanıtla #40 : Eylül 01, 2016, 11:54:37 »
Mahmut Bey, abs, esp belki standart olabilir ama, mesela hava yastığı sayısı baz model ile full donanımlarda aynı değil diye hatırlıyorum. Örneğin 1,33 Life modeldeki güvenlik paket o fiyatta hiçbir araçta yok diye biliyorum.
Vw grubu C sinifi opel grubu C sinifi en baz donanim paketlerinde dahi guvenlik donanimlari standart. Ilave 1.33 motor fiyatina 1.6 motor yada 1.2 tsi, 1.6 motor fiyatinada 1.4 Turbo motor satiyorlar. Tamam sorunsuz dedik aldik. Peki Toyota ilerde Turbo beslemeli motora gecince kac paraya satacak yada sorunsuzluk yakit tuketimi vs. deyip biz toyota severler sifir turbo motorlu toyotalar alacakmiyiz yoksa aman turbo ariza yapar lpg uymaz toyotada olsa almam deyip sadece 2. El eski tip motor Toyotalari mi alacagiz merak ediyorum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 01, 2016, 11:54:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 4900
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 01, 2016, 19:07:47 »
Testi fazlaca yermek yerine adamların tespitlerine dikkat edersek; tamamına yakınına katılıyorum. Son iki aracım Almandı ve işçilik kesinlikle Corolla'nın ilerisinde idi. Sağlamlık hissi, ataklık vb. keza öyle. Sorunsuzluk ve yumuşak kullanım ile konfor konularında ise Corolla bence önde. Ha diyeceksiniz ki neden Corolla aldın? Cevap; geniş bir aile aracı ve değer kaybetmeyen bir seçim olduğu için! Yola çıkınca ailece mağdur olma endişesi yaşamamak için. Şu an araçtan memnunum İnşallah böyle devam eder. Ancak; kullanmak için heyecan duyuyor muyum????
*Bir forumda yazan mühendis arkadaş Dünyanın pek çok yerinde çalıştığını ve Toyota araçlara rastladığını belirtiyor; Japon mühendislerin esas önceliğinin her koşulda devam edebilen araç üretmek olduğunu söylüyordu. Zira çöller ve soğuk iklimlerde dahi Toyotaların devam etme inadına şahit olmuş. Bu da az bir şey değil.!
Ben Corolla'mı kullanırken TAKSİ kullandığım hissine sahip oluyorum, buna da kimse kızmasın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 01, 2016, 20:02:58 »
Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. :) Aşağıdaki videoyu izleyin o zaman: "Toyota'yı öldürmek"

https://www.youtube.com/watch?v=xTPnIpjodA8

https://www.youtube.com/watch?v=kFnVZXQD5_k
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 02, 2016, 17:34:58 »
...Ben Corolla'mı kullanırken TAKSİ kullandığım hissine sahip oluyorum...
Sebep nedir?
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 02, 2016, 17:55:24 »
Seksenli yılların Amerikan ve Uzakdoğu taksilerini andıran ön göğüs yapısı ile mutedil kullanıma uygun motor-kasa ikilisi bana bu hissi yaşatıyor. Şikayetçi miyim? Hayır, zira ailecek ulaşım için gayet yeterli. Bilerek aldım. Aracımın artı ve eksilerinin farkındayım. Zaten yukarıda da belirttim Toyota sorunsuz ulaşım üzerine yoğunlaşmış bir marka bence. Bunu da beceriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 02, 2016, 20:23:24 »
Mahmut Bey, abs, esp belki standart olabilir ama, mesela hava yastığı sayısı baz model ile full donanımlarda aynı değil diye hatırlıyorum. Örneğin 1,33 Life modeldeki güvenlik paket o fiyatta hiçbir araçta yok diye biliyorum.

Yazdıklarım aynen geçerli Uğur Bey. Hatta Corolla 7 hava yastığı ile sayı olarak herhangi ciddi bir iddia sahibi değil. Konuyu çok fazla övme yada yerme taraftarı olmadığım için çok birşey yazmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 02, 2016, 21:55:27 »
Corollanın konforuna, kullanım kolaylığına, sağlamlığına, motor-otomatik şanzıman-elektronik sorunsuzluğuna, yetkili servislerine, 2. El değeri korumasına, marka prestijinin olmasına, iç ferahlığına, donanımlarına, tasarımından şikayetçi olan pek yok..

1.6tdı dan 1.6 atmosferiğe geçmiş biri olarak motordan gayet güzel Tepki alıyorum, uçup kaçmıyorum öyle bir amacım olsa bu aracı neden alayım zaten..

Genellikle turbosuz motora laf ediliyor, gidin turbolu opel vw reno alın sizi tutan mı var, al derseniz almazlar yukarda saydıklarım daha ağır basıyordur çünkü :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 21:58:24
70-80 bin tl verip Taksi kullanıyor hissine kapılma nedir, ?
yazık o bağladığınız paraya hemen ilana koymanız daha iyi tercihlere geçiş yapmanız gerek...

:)
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 02, 2016, 22:52:39 »
Erdem yavuz kardeş,önceki araçlarım senin dediklerinden zaten.Ben Corollaya geçiş nedenlerimi usturuplu bir şekilde yazdım.Artı ve eksilerini kendi görüşlerime göre yazdım.Uslübumu olabildiğince saygılı bir çizgide tutuyorum.Farklı görüşlere saygı rica ediyorum.Almazlar,etmezler veya satışa koy gibi ifadeler hoş değil.Lütfen bu mesaja cevap yazma.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 22:59:06
Moderatör arkadaştan rica ediyorum üyeliğimi sonlandırsın.Ben profilden bu seçeneği göremedim.Herkese iyi forumlar.