Gönderen Konu: Corolla 10.2" Multimedia Ekran, Android  (Okunma sayısı 23486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Corolla 10.2" Multimedia Ekran, Android
« : Temmuz 22, 2016, 12:21:56 »
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır 10.2" android ekran ile ilgili araştırma yapıyorum. Bulabildiğim bilgileri paylaşayım önce;

https://www.youtube.com/watch?v=vFmho4hl6vo

https://www.youtube.com/watch?v=cMDbJxmpv3w

http://www.otomultimedya.com/urun/toyota-corolla-android-multimedya-navigasyon-yeni-kasa/

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-navigasyon-cihazi-toyota-corolla-navigasyon-multimedya-usb-wifi-android-4.4-297033380/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-toyota-corolla-android-5.1.1-10%2C2-inc-ful-ekran-ar-lox-plusmontaj-297596502/detay

Yurt dışında 200-450$ arasında farklı fiyatlar var. Taksit, gümrük,vergi,garanti, uyumsuzluk, bekleme süresi gibi nedenlerden dolayı amacım yurt içinden almak. Bu yüzden sadece yurt içinde bulabildiğim yerleri paylaştım.
Bulduğum yerler görüşmeler de yaptım;

1-) Abi Türkiye de 10,2" bulamazsın,
2-) Abi bunlar 4.4. tür, android 5 olanı yoktur,
3-) Abi bizimki tam adroid, yükseltilebilir,
4-) Abi bizimki tam uyumlu, yurt dışından getirme değil...

vs. vs. vs.

Öncelikle forumda kullanan bir kişiyi gördüm, almak isteyen de bir kişiydi ama sonrası yok. Alacak olan aldı mı, kullananın son yorumları mevcut değil.

Bu cihazla ilgili bilgisi olanların paylaşmasını rica edeceğim.

Almak isteyenlerle de irtibatta kalıp aynı yerden uygun fiyat alma durumunu da konuşalım derim.

Toyota Club Türkiye

Corolla 10.2" Multimedia Ekran, Android
« : Temmuz 22, 2016, 12:21:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 10.2" Multimedia Ekran, Android
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2016, 13:50:14 »
Merhaba dostum ben de aynı konudan muzdaribim. Android teypler nasıldır stabil mi vs. gibi birçok yerde kaynakta araştırma yaptım ama sonuçlar kısıtlı ve işten anlayan yok. satıcılarda birçoğu yalan yanlış özellikler yazmış vs. piyasada şuan hakim cihaz Navimex 9994HD android cihaz. onu da ismi çok geçen bir dükkanda incelemeye çalıştım ama elletmediler..
aşağıda linkte bir arkadaş alıp takmış.
yani benim de senin gibi kafamda binlerce soru var. ama anlayan yok yapabilen yok.
alırken dikkat edilecek konulardan birkaçı ;
-Full HD ekran yazıyorlar; yahu ekran 800*600 çözünürlükte be bre angut nasıl 1920*1080 çözünürlük versin.
-DVD/CD Multimedia yazıyorlar hepsine ama 10" modelde DVD sürücü yok..
-Cortex A9 1.8 Dual-Core işlemci yazıyorlar, mal ceviz A9 un 1.8 Dual işlemcisi yok ki..
-istenilen Widget yüklenebiliyor mu.
-ekran ışığı otomatik ayarlanabiliyor mu. gündüz sonuna kadar açılsa akşamı göz almadan kısılsa..
-Harita igo vs. parasıyla alalım da yanlızca gps den çalışabiliyor mu.
-Antutu benchmark kurup özelliklerine bakmak lazım.
-bunu alsak Root nasıl atarız diyorsun. abi o özellik yok diyor.
-biraz zorluyorsun, anlayan bunların WindowsCE üzerinde Android Emulasyonu olduğunu söyleyip o yüzden 5.1 Lolipop root atamazsın diyor.. yorumlara bakıyorsun 2 sene önce alan herkes usb okumuyor sd kart görmüyor diye şikayetlere başlamış malum markada..
yani yurtdışından getir de kerdeşim garanti durumu da öncelikli işlerden. bu 90 larda aldığımız Pioneer teyp değil ki dünya markası kafam rahat olsun. adını ilk defa duyduğunuz belki seneye duyamayacağınız abidik gubidik çin markaları.
yani gözümü kapatıp 1500tl yi verip 2 sene sonra çöpe gideceğini bile bile şu kısa ömrünün tadını çıkarmak da var.
hayırlısı dostum takipteyim..  ;)
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61840.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2016, 14:57:53 »
Bu tip cihazların hepsi OEM üretim olup Çin Malı ürünlerdir.Hepsi kötü olacak diye bir kaide yok.
Bu tip cihazlardaki en büyük sorun Soğutmayı Sağlayan Fan Problemi ve Yazılımın Stabil çalışmamasıdır.
Bu kısımlarda zamanla oluşan problemler yüzünden Usb-Sd kart okumama,sistemin kitlenmesi,ekranın donması gibi bir sürü şikayetler oluşuyor.
Çünkü bu cihazlar takdir edersinizki devamlı titreşim halinde olan bir araç içinde ve sıcak-soğuk kavramlarını fazlasıyla yaşıyor araçta!
OEM cihazlardaki GPS anten çekim gücü bile çok düşük kalabiliyor.
Bi kere bu cihazların ekranında FULL HD kavramı komik bir tabirdir.Yapılamazmı yapılır tabiki fiyatta alır başını gider o zaman!
İşlemci çok önemli,Ram miktarı ve ön bellek çok önemli.
İşletim sistemi tabanı Windows CE 6.0 kullanıyor hala bir çok cihaz.(Karşılığı windows xp diyeyim)
Cihazınızın kalitesini bir nebzede olsa Sd kart desteğinden anlayabilirsiniz.Ne kadar yüksek kapasiteli Sd kart desteği varsa Ram ve İşlemci Desteği daha iyi diye düşünebilirsiniz.

Orjinal fabrikasyon araç üzerinde olan multimedia cihazlarda hiçmi sorun olmuyor ?
Pek tabiki oluyor ancak cihazın arkasında böyle durumlarda hem garanti süreci hemde aracın üreticisi durabiliyor bu çok önemli bir faktör!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2016, 10:03:10 »
Daha önce cihazı alıp kullanan Erdal Sevgilioğlu nun görüşleri ;

Memnunum hiç bir sorunu yok. Gayet iyi ve hızlı çalışıyor. Gövdeye tam oturmama sorunu devam ediyor .teyibin yanındaki parçanın değişmesi lazım henüz onunla ilgilenemedim ama çok rahatsız edici bir görüntüsü yok. Gümrük vergisi dahil bana 900 civarına geldi, burada ki fiyatı oldukça yüksek. Gövdeye tam oturmuş olsa kesinlikle öneririm ama bu görüntü dediğim gibi beni rahatsız etmiyor size rahatsızlık vermezse alın derim. şu sıralar fazla vaktim yok üzerine düşmedim.
Benim aldığım ürürn linki : http://www.aliexpress.com/item/Capacitive-10-2-Quadcore-Android-4-4-Car-dvd-for-Toyota-corolla-2014-low-trim-car/32626749280.html?spm=2114.13010608.0.111.6usu4A

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 86000
  • Model Yılı: '09
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2016, 09:05:36 »
Öncelikle bu konunun açılmasına bende çok sevindim. umarım gereken ilgiyide görür.
İnternette bende çok araştırdım özellikle de aliexpress üzerinde bir çok cihaz var ama hangi cihaz iyi kullanıcı yorumları tutarsız servise gidip belki yarı fiyatına alınabilecek bir cihaza yüksek miktarda parayı vermekte istemiyorum. Birebir kullanan arkadaşlar yorumlarını bizden esirgemezse çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2016, 10:48:55 »
Adam dogu bamkta satiyor toptan almış getirmiş. Elektronik esya tamamen supriz yumurta ne zaman ne olacagi belli degil. Isterse en kral marka olsun bu kural hic degismez.
Ben montajini yaptim 9 inc benimkisi o kadar ozellik yaziyor tek kullandigim geri gorus kamerasi ve usb okuyucu.  Birde wifiden internete girdim bazi uygulamalar indirdim harita guncelledim.
Yani arkadaşlar o kadar ozellik yazıyor ama fazla kullanamiyorsun en azindan ben kullanamadim :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 10.2&quot; Multimedia Ekran, Android
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2016, 22:33:18 »
Adam dogu bamkta satiyor toptan almış getirmiş. Elektronik esya tamamen supriz yumurta ne zaman ne olacagi belli degil. Isterse en kral marka olsun bu kural hic degismez.
Ben montajini yaptim 9 inc benimkisi o kadar ozellik yaziyor tek kullandigim geri gorus kamerasi ve usb okuyucu.  Birde wifiden internete girdim bazi uygulamalar indirdim harita guncelledim.
Yani arkadaşlar o kadar ozellik yazıyor ama fazla kullanamiyorsun en azindan ben kullanamadim :)
Benim aldigim cihazimi kullaniyorsun abi?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2016, 04:42:56 »
evet ilke senin aldigin urun. baya iyi biseymis kapilar acik uyarisi veriyo ekranda hangi kapi aciksa onu gosteriyor. klima kontrol fonsiyonu da var ekranda cikiyor. daha onceki samsung s5 telefonumdaki gibi ekrana widget falan atiyorsun. menusu ayni samsung telefon gibi kullanisi kolay. atiyorum video klibleri tam ekran yapiyorum hele aksamlari varya arabanin ici sikir sikir   :rofl:     
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2016, 08:21:17 »
Benim aldigim cihazimi kullaniyorsun abi?

Başkasına cihaz alınıyorsa ben de isterim :)
Şaka bir yana, nereden aldınız, kaça aldınız, foto ve adres mevcut mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2016, 10:28:17 »
Seyhan hocam gecen sene almistik. Ben aliekspresten alisverisi yapmayı beceremediğim icin saolsun ılke kardesim beni kirmayip yardimci olmustu.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2016, 10:32:32 »
Seyhan hocam gecen sene almistik. Ben aliekspresten alisverisi yapmayı beceremediğim icin saolsun ılke kardesim beni kirmayip yardimci olmustu.

Teşekkür ederim, aldığınız bağlantıyı paylaşır mısınız rica etsem,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2016, 14:02:17 »
Urunu alali Uzun zaman oldu Bende adresi yok. varsa ilke kardesimde vardır mesaji görürse paylasir zaten
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2016, 23:28:23 »

Satici ilani kaldirmis. Ekran goruntusu bu

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2016, 08:31:06 »
Herhangi bir adres/bağlantı/link göremedim ama neyse, 10.2 inç ten vazgeçtim şimdilik. Yaptığım araştırmalar sonucunda TR de bulunan 10.2 inç ekranların çıta kalıplarının hatalı olduğunu öğrendim.Satan yer buldum, hatadan dolayı satmıyor. Kalıbı ürettiren kişiyi de buldum, herkes benim kalıptan almış dedi :)
Bir süre için 10.2 inç defteri kapanmıştır benim için. 7 inç için fiyat araştırması yapıyorum. Android; 1150- 1400 arası fiyatlar buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • ucuz tatil
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2016, 08:19:13 »
http://tr.aliexpress.com/item/10-2-full-touch-screen-1024-600-HD-Quad-core-RK3188-2-DIN-Car-DVD-gps/32600821230.html?spm=2114.13010208.99999999.261.WOr3Ut

bu ürünü almayı duşunuyorum. ama hala tereddüt içindeyim

Yurt dışında alıp memnun olan da var, tam oturmadı diyen de. Karar sizin, alırsanız tecrübelerinizi paylaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2016, 07:54:29 »
http://tr.aliexpress.com/item/10-2-full-touch-screen-1024-600-HD-Quad-core-RK3188-2-DIN-Car-DVD-gps/32600821230.html?spm=2114.13010208.99999999.261.WOr3Ut

bu ürünü almayı duşunuyorum. ama hala tereddüt içindeyim

kimisi tam oturmadigini soyluyor aralardaki bosluk nedeniyle. yerinizde olsam bu urun yerine cd yuvasi olan urunleri tercih ederdim. cok guzel 9 inc olanlar var.
sizin linkteki urunden takan bir arac gordum sanki konsola tablet bilgisayar konulmus gibi bir goruntusu var.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 64000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 26, 2016, 15:20:42 »
Merhabalar

Navimex marka bu cihazdan 1 ay önce aldım. uzun zamandır böyle bir cihaz bekliyordum. Androidli olması benim için büyük avantajlıydı aldım.

Cihazdan memnunum.  Birkaç bilgi vereyim
- Normal android 4.4 olması nedeniyle herkesin bildiği uygulamaları yükleyebiliyorsun
- İstanbulda olmam nedeniyle saçma sapan navigasyonlar yerine üzerine yandex navigasyon yükledim. Trafiksiz yoldan götürmesiyle en güzel navigasyon benim için. Daha önce Iphone üzerinden açıyordum araçta olması güzel
- Kendi üzerindeki navigasyonu da güzel çalışıyor. Ben kullanmak istemiyorum.
- Müzik çalarken yandex navigasyonu da açıp hem müzik dinleyip hem de yol talimatlarını uygulayabiliyorsun
- Wireless düzgün çalışıyor. Bir tablette nasıl çalışıyorsa burda da öyle çalışıyor. Cep telefonundan wireless verip çalıştırabilirsiniz.
- Youtube uygulamasını yükleyip yolda youtube dan video ve müzik açabilirsiniz.
- Arka kamerayı da bağladılar. Geri vitese taktığında otomatik kamerayı ekranda gösteriyor ve müziğin sesini azaltıyor. Bu azaltmanın derecesini ayarlayabiliyorsunuz.
- Direksiyon tuşları ile çalışıyor. Bu tuşların fonksiyonlarını siz kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Burda bir problem var. orjinal teybinde radyo kanal değitirme tuşuna uzun bastığınızda kanal arama yapıyordu. Bunda ayarlayamadım.
- Torpidoya USB girişi için bağlantı koydular. Ordan USB flash ile müzik ve video izleyebiliyorsunuz.
- Üzerinde SD kart girişi var. Oraya da yükleme yapabiliyorsunuz.
- Aracın içinde hoparlör dağılımını görsel bir ekrandan yapabiliyorsunuz.
- Cep telefonuna bluetoth olarak bağlanıyor ve araç içinden konuşabiliyorsunuz. Kendi üzerinde mikrofonu var. Araç camının sol üst tarafına mikrofon da taktıklar. Direk telefondaki gibi kaliteli ses gitmiyor ancak iş de görüyor. Bu tarz konuşmaların hepsi böyle sanırım.
- Video oynatmalarda görüntü güzel
- Dokunmatik ekranı düzgün çalışıyor. Eski multimedyalar gibi çok bastırma, dokunmayı algılamama gibi sorunlar yaşamadım
- Üzerinde TV de var ama hiç kullanmadım.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sormak isteyen olursa yazabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 26, 2016, 15:35:41 »
Merhabalar

Navimex marka bu cihazdan 1 ay önce aldım. uzun zamandır böyle bir cihaz bekliyordum. Androidli olması benim için büyük avantajlıydı aldım.

Cihazdan memnunum.  Birkaç bilgi vereyim
- Normal android 4.4 olması nedeniyle herkesin bildiği uygulamaları yükleyebiliyorsun
- İstanbulda olmam nedeniyle saçma sapan navigasyonlar yerine üzerine yandex navigasyon yükledim. Trafiksiz yoldan götürmesiyle en güzel navigasyon benim için. Daha önce Iphone üzerinden açıyordum araçta olması güzel
- Kendi üzerindeki navigasyonu da güzel çalışıyor. Ben kullanmak istemiyorum.
- Müzik çalarken yandex navigasyonu da açıp hem müzik dinleyip hem de yol talimatlarını uygulayabiliyorsun
- Wireless düzgün çalışıyor. Bir tablette nasıl çalışıyorsa burda da öyle çalışıyor. Cep telefonundan wireless verip çalıştırabilirsiniz.
- Youtube uygulamasını yükleyip yolda youtube dan video ve müzik açabilirsiniz.
- Arka kamerayı da bağladılar. Geri vitese taktığında otomatik kamerayı ekranda gösteriyor ve müziğin sesini azaltıyor. Bu azaltmanın derecesini ayarlayabiliyorsunuz.
- Direksiyon tuşları ile çalışıyor. Bu tuşların fonksiyonlarını siz kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Burda bir problem var. orjinal teybinde radyo kanal değitirme tuşuna uzun bastığınızda kanal arama yapıyordu. Bunda ayarlayamadım.
- Torpidoya USB girişi için bağlantı koydular. Ordan USB flash ile müzik ve video izleyebiliyorsunuz.
- Üzerinde SD kart girişi var. Oraya da yükleme yapabiliyorsunuz.
- Aracın içinde hoparlör dağılımını görsel bir ekrandan yapabiliyorsunuz.
- Cep telefonuna bluetoth olarak bağlanıyor ve araç içinden konuşabiliyorsunuz. Kendi üzerinde mikrofonu var. Araç camının sol üst tarafına mikrofon da taktıklar. Direk telefondaki gibi kaliteli ses gitmiyor ancak iş de görüyor. Bu tarz konuşmaların hepsi böyle sanırım.
- Video oynatmalarda görüntü güzel
- Dokunmatik ekranı düzgün çalışıyor. Eski multimedyalar gibi çok bastırma, dokunmayı algılamama gibi sorunlar yaşamadım
- Üzerinde TV de var ama hiç kullanmadım.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sormak isteyen olursa yazabilirler.

Açıklamalar için çok teşekkürler, kafasında soru işareti olanlar için iyi bir rehber olur düşüncesindeyim.
Uzun araştırmalar sonucu 10 inç ten vazgeçip ben de navimex taktıracağım yarın.
Benim iki sorum olacak;
Nereden ve ne kadara aldınız?
Forumda screen mirroring nasıl yapılır diye soran bir forumdaş vardı, ona yardımcı olmak adına, tecrübe edindiyseniz burada paylaşabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 64000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 26, 2016, 16:02:17 »

Açıklamalar için çok teşekkürler, kafasında soru işareti olanlar için iyi bir rehber olur düşüncesindeyim.
Uzun araştırmalar sonucu 10 inç ten vazgeçip ben de navimex taktıracağım yarın.
Benim iki sorum olacak;
Nereden ve ne kadara aldınız?
Forumda screen mirroring nasıl yapılır diye soran bir forumdaş vardı, ona yardımcı olmak adına, tecrübe edindiyseniz burada paylaşabilir misiniz?

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-toyota-corolla-2008-2012-android-4.4.4-kitkat-navigasyon-dvd-324511738/detay/

Ben cihazı burdan aldım. Direk mağazaya gittim. pazarlıkla falan montajı bedavaya getirmiş oldum.
Benim araç 2009 model. Ekran 10".
İsteryen olursa kullanım ile ilgili video da çekebilirim.

Cihaz üzerinde screen mirror var ancak android cihazlarla çalışıyor sanırım. Bende Iphone olduğundan onu test etme şansım olmadı. İsterseniz bir yerden bulup test eder burda sonucu yazarım bi kaç güne.