Gönderen Konu: t27 Oksijen sensörü arızası  (Okunma sayısı 8931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
t27 Oksijen sensörü arızası
« : Temmuz 11, 2016, 19:50:13 »
Merhaba arakadaşlar, aracımı aldığımdan beri sürekli aynı arızayı veriyor. Arada bir zengin yada fakir karışım hatası veriyordu.

-Arıza kodu P0032 - Oksijen (A / F) Sensör Isıtıcı Kontrol Devresi Yüksek (Sıra 1 Sensör 1)
-Kutup naşını sökünce yada arızayı silince uzun süre gelmiyordu. Sonradan hiç gitmez oldu, silince hemen tekrar yanıyor.
-Bazende benzinde giderken 40-50 km sonra düzeliyor, bazende 400 km yaptığım halde düzelmiyordu.
-Servis, oksijen sensörü arızalı dedi, Burak bey sağolsun elinde yeni bir tane varmış onu yolladı, serviste taktırdım ama daha servisin içindeyken tekrar aynı arızayı verdi.
-Sonradan farkettim yolda giderken arıza kodunu silince bazen stft devreye giriyor ve 50 km kdar sonra düzene giriyor ışık sönüyordu. Fotoğraflarınıda ekliyorum.
- Seydi hocamın da desteğiyle bazı değerlerini ölçtüm sadece değerlerin biri 0 ile 0.2 volt arasında olması gerekirken 3 volt çıkıyor.
-Log kayıtlarını ekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Zaten kayıtlardan anlaşılır bazı değerler. kayıtları benzindeyken aldım.
-Araç lpgli, arızanın lpg kaynaklı olduğunu düşünüyorum. belkide tesisatta sıkıntı vardır. Sensör arızalı olsa bazen devreye girmezdi diyorum.
-Lpg oksijen sensörünü devre dışı bırakabilir mi?
-Birde nadiren ABS ışığı yanıyor ama arabayı açıp kapatınca sönüyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2016, 19:51:20
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Toyota Club Türkiye

t27 Oksijen sensörü arızası
« : Temmuz 11, 2016, 19:50:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 Oksijen sensörü arızası
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2016, 20:09:57 »
Arabanın neresindeki sensörü değiştirdiniz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2016, 20:44:04 »
Arabanın neresindeki sensörü değiştirdiniz?
Birinci sensör öndeki. Eskisini tekrar taktım. şu anda normale döndü. ama benzinde geziyorum.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2016, 20:56:43 »
Öndeki değil arkadakinde işlem yapmanız gerekiyordu bildiğim kadarıyla
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2016, 22:20:26 »
Öndeki sensörün soketini söktüğümde arıza kodu kayboluyor başka arıza veriyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2016, 23:09:08 »
Doğrudur hocam, pek anlamam bu işlerden  :tamam:

İnşallah bu sıkıntıdan kurtulursunuz  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2016, 23:23:38 »
ahmet hocam log kaydında ve resimlerde bir sıkıntı belirmiyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2016, 23:25:25 »
Murat abi sende bir ara sensör referans değerleri gibi bir şey vardı ya da kimde vardı bilemiyorum. Bu değerler bilinse sorun kaynağı sanki bulunabilir.
Benzinde bir süre gezin hiç lpg almayın. Ama bundan önce akü kutup başı 5dk söküp sıfırlayın. Sorun devam ederse lpg kaynaklı olmayabilir.
Araç avensis mi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2016, 23:30:33 »
Talat bu sensör ikinci sensör, heated oxygen sensör, bizim arabalarda ilk sensör afr sensörü. Sandığı açıp bakmam lazım, daha yeni naftalin dökmüştüm  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2016, 23:47:32 »
Talat bu sensör ikinci sensör, heated oxygen sensör, bizim arabalarda ilk sensör afr sensörü. Sandığı açıp bakmam lazım, daha yeni naftalin dökmüştüm  :asikadam:
Beşiktaş bayrağı mı bu naftalinleyip kaldırdın [emoji56] [emoji56] [emoji56] [emoji56] [emoji41]

Abi ben anlamam sadece aklıma bu geldi[emoji56] inşallah arkadaşın sorunu da En ucuz ve su zararsız yoldan çözülür.
Tahminim ayarsız lpg nin halt yemesi hep bunlar
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2016, 23:51:21 »
Yanlış düşünmüşüm :) Gerçi Toyota kendiside demiş her ne kadar heated sensör olsada Bu AFR sensör içindeymiş bu olay. Yani doğru yoldasınız. Sıkıntı 1. sensörde. Ekteki resimlere göre testlerinizi yapın, Olay ECU yu değiştirmeye kadar gidiyor.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2016, 00:15:18 »
hocam konu hakkında bi bilgim yok bi katkıda bulunamayacağımdan ötürü özür dilerim lakin bi soru sormak isterim bu sensör hatasını sadece ELM cihazında mı görüyorsunuz yoksa onun dışında arıza lambası yanıyor muydu : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2016, 00:22:03 »
Abi daha 5 mesaj olmuş "ben anlamam" diyeli, test prosedürünü seriyorsun ortaya  :rofl: :rofl:

@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2016, 04:05:55 »
Sensörün dirençleri ölçtüm normal çıkıyor,
İnşallah ECU değildir  :D ondan korkuyorum.
Serviste tanıdık vardı, değiştirme sonra yine yanar dedi. Birde adaptasyon gibi bir şeyden bahsetti, aracı bırakman gerek dedi.
LPG den şüpheleniyorum, ayar tutmuyordu zaten.eğer lpg ise söküp atacağım. En ucuz atiker gold var. 1200 dediler sadece ön taraf için.
En son akü başını söküp benzinde bir müddet gezince normalleşti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2016, 08:45:37 »
Gönderdiğim doküman normal ölçü aleti ile yapılması gereken testleri gösteriyor öyle elm cihazında şu kadar volt çıktı olayı değil.

Siz bu hata kodundan kurtulmak istiyorsanız yukarıdaki işlemleri yaparsınız veya yaptırısınız ona göre ne değişmesi lazım karar verirsiniz. Hata kodu sadece lpg ile kullanımda çıkıyorsa zaten sorun arabada değil lpg sistemindedir.

Çokta karmaşık olmayan bir prosedürü var, öyle ecu değiştirmekten korkuyorum demeyede şimdiden gerek yok.

Kolay gelsin  :foto:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2016, 09:01:09 »
Ahmet bey size teknik olarak yardımcı olamasam da aracınızda atiker lpg varsa ilk önce onu sökün atın bu nalet kit yüzünden 2 defa araç sattım . Başka marka varsa da lpg nin sigortasını sökün hatta beyin bağlantısını da sökün aracın elektronik ve elektriksel aksamı ile alakası kalmasın . Aracın akü eksi kutup başını sökün 10 dakika bekleyin geri takın . Aracınıza 1-2 depo benzinde kullanın aracın yakıt ayarları kendini bulsun . Eğer sorun ortadan kalkıyor ise sorunun kaynağı lpg demektir mevcut lpg kiti her neyse söktürün atın . Lpg li kullanmak istiyor iseniz prins - brc - lovato gibi kendini kanıtlamış markaları tercih edin birde lpg işinde usta çok önemli gerekirse yakın bir ile gidip ustalığı ile kendinin kanıtlamış birine tekrardan lpg montajı yaptırın mutlaka da yol ayarı yaptırın araca
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2016, 09:17:28 »
hocam konu hakkında bi bilgim yok bi katkıda bulunamayacağımdan ötürü özür dilerim lakin bi soru sormak isterim bu sensör hatasını sadece ELM cihazında mı görüyorsunuz yoksa onun dışında arıza lambası yanıyor muydu : )
Her türlü yanıyor :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2016, 09:18:54
Gönderdiğim doküman normal ölçü aleti ile yapılması gereken testleri gösteriyor öyle elm cihazında şu kadar volt çıktı olayı değil.

Siz bu hata kodundan kurtulmak istiyorsanız yukarıdaki işlemleri yaparsınız veya yaptırısınız ona göre ne değişmesi lazım karar verirsiniz. Hata kodu sadece lpg ile kullanımda çıkıyorsa zaten sorun arabada değil lpg sistemindedir.

Çokta karmaşık olmayan bir prosedürü var, öyle ecu değiştirmekten korkuyorum demeyede şimdiden gerek yok.

Kolay gelsin  :foto:
Buna göre ölçtüm.Seydi hocam başlık açmış hatta.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71326.0

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2016, 09:25:12
Ahmet bey size teknik olarak yardımcı olamasam da aracınızda atiker lpg varsa ilk önce onu sökün atın bu nalet kit yüzünden 2 defa araç sattım . Başka marka varsa da lpg nin sigortasını sökün hatta beyin bağlantısını da sökün aracın elektronik ve elektriksel aksamı ile alakası kalmasın . Aracın akü eksi kutup başını sökün 10 dakika bekleyin geri takın . Aracınıza 1-2 depo benzinde kullanın aracın yakıt ayarları kendini bulsun . Eğer sorun ortadan kalkıyor ise sorunun kaynağı lpg demektir mevcut lpg kiti her neyse söktürün atın . Lpg li kullanmak istiyor iseniz prins - brc - lovato gibi kendini kanıtlamış markaları tercih edin birde lpg işinde usta çok önemli gerekirse yakın bir ile gidip ustalığı ile kendinin kanıtlamış birine tekrardan lpg montajı yaptırın mutlaka da yol ayarı yaptırın araca
mgs gaz var üzerinde.Hocam her türlü denedim, aküyü 3-4 saat söküp beklettiğimde oldu. Sigortayı sökmek işe yaramıyor hocam, lpg yi takan her tarafa kablo çekmiş sanki :(  tesisatı komple sökeceğim artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2016, 09:47:42 »
Ahmet Bey, yol kaydınız var mı? Yoksa motor tam ısındıktan sonra linkteki konuda Mutlu Bey'in ikinci mesajında anlattığı şekilde kayıt alabilir misiniz LPG ile çalışırken?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0

@Ahmet Eser (36173)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2016, 10:09:18 »
Ahmet Bey, yol kaydınız var mı? Yoksa motor tam ısındıktan sonra linkteki konuda Mutlu Bey'in ikinci mesajında anlattığı şekilde kayıt alabilir misiniz LPG ile çalışırken?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0

@Ahmet Eser (36173)
Ilk mesajda benzindeyken aldığım kayıtlar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2016, 10:39:43 »
Ilk mesajda benzindeyken aldığım kayıtlar var

Log kaydını görmemişim, yaşlandıysak demekki  :D