0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabanın neresindeki sensörü değiştirdiniz?
Talat bu sensör ikinci sensör, heated oxygen sensör, bizim arabalarda ilk sensör afr sensörü. Sandığı açıp bakmam lazım, daha yeni naftalin dökmüştüm
hocam konu hakkında bi bilgim yok bi katkıda bulunamayacağımdan ötürü özür dilerim lakin bi soru sormak isterim bu sensör hatasını sadece ELM cihazında mı görüyorsunuz yoksa onun dışında arıza lambası yanıyor muydu : )
Gönderdiğim doküman normal ölçü aleti ile yapılması gereken testleri gösteriyor öyle elm cihazında şu kadar volt çıktı olayı değil.Siz bu hata kodundan kurtulmak istiyorsanız yukarıdaki işlemleri yaparsınız veya yaptırısınız ona göre ne değişmesi lazım karar verirsiniz. Hata kodu sadece lpg ile kullanımda çıkıyorsa zaten sorun arabada değil lpg sistemindedir.Çokta karmaşık olmayan bir prosedürü var, öyle ecu değiştirmekten korkuyorum demeyede şimdiden gerek yok.Kolay gelsin
Ahmet bey size teknik olarak yardımcı olamasam da aracınızda atiker lpg varsa ilk önce onu sökün atın bu nalet kit yüzünden 2 defa araç sattım . Başka marka varsa da lpg nin sigortasını sökün hatta beyin bağlantısını da sökün aracın elektronik ve elektriksel aksamı ile alakası kalmasın . Aracın akü eksi kutup başını sökün 10 dakika bekleyin geri takın . Aracınıza 1-2 depo benzinde kullanın aracın yakıt ayarları kendini bulsun . Eğer sorun ortadan kalkıyor ise sorunun kaynağı lpg demektir mevcut lpg kiti her neyse söktürün atın . Lpg li kullanmak istiyor iseniz prins - brc - lovato gibi kendini kanıtlamış markaları tercih edin birde lpg işinde usta çok önemli gerekirse yakın bir ile gidip ustalığı ile kendinin kanıtlamış birine tekrardan lpg montajı yaptırın mutlaka da yol ayarı yaptırın araca
Ahmet Bey, yol kaydınız var mı? Yoksa motor tam ısındıktan sonra linkteki konuda Mutlu Bey'in ikinci mesajında anlattığı şekilde kayıt alabilir misiniz LPG ile çalışırken?http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0@Ahmet Eser (36173)
Ilk mesajda benzindeyken aldığım kayıtlar var