Gönderen Konu: t27 Oksijen sensörü arızası  (Okunma sayısı 8932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 Oksijen sensörü arızası
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2016, 00:15:36 »
Ahmet hocam bence lpg ye yogunlasmayin ve sakın tam emin olmadan lpg degisikligine gitmeyin.Benim tavsiyem iyi bir ustada tesisatin kontrol edimesi.kisadevre olabilir.Ama yinede tam emin olmak icin lpg yi tam olarak söküp öyle deneyin.sadece kablo baglantilarini sökün deneyin.Duzelirse lpg ama duzelmezse iş karisir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2016, 00:15:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 13, 2016, 07:48:01 »
Ahmet hocam bence lpg ye yogunlasmayin ve sakın tam emin olmadan lpg degisikligine gitmeyin.Benim tavsiyem iyi bir ustada tesisatin kontrol edimesi.kisadevre olabilir.Ama yinede tam emin olmak icin lpg yi tam olarak söküp öyle deneyin.sadece kablo baglantilarini sökün deneyin.Duzelirse lpg ama duzelmezse iş karisir.
Hocam sadece buradaki ölçüm tutmadı arıza varkende 3v düzeldiğinde de 3v. Sizde ölçebilir misiniz, yada diğer avensisi olan arkadaşlar sizinkide aynı mı? Birde ecudan gelen tarafta sokentin hemen öncesinde ucu açılmış bir kablo vardı, sanki fabrikasyon gibi, fotoğrafını çekerim olmazsa.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 28, 2016, 10:02:06 »

Lpg kaynaklı problem büyük ihtimalle, çünkü geçen gün 1000 km üzeri yol yaptım, zengin karışım arızası verdikten sonra sonra oksijen sensörü arızası verdi. Bir müddet lpgde gidince yada 3000 devir civarında gidince normale dönüyor. En son yaptığım ayarda 3000 devir altında zengin karışım var.3000 devir ve üzeri gayet iyi. Bir ince ayar daha yapmam gerek.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)