Gönderen Konu: Sübap erimesi mi var sizce?  (Okunma sayısı 19180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Sübap erimesi mi var sizce?
« : Temmuz 09, 2016, 17:46:36 »
Arkadaşlar son 1 aydır arabanın performansı inanılmaz şekilde düştü. 5. viteste çıktığım yokuşu 3. vitese çekerek çıkıyorum. 2. viteste kalkış yapabilirken şimdi 2. vitese geçtiğimde hızlanmada bile problem yaşar oldum. Kırmızı ışıkta bir kaç kez kendiliğinden stop etti ve rölantide titreme yapıyor. Yakıt sarfiyatı neredeyse yüzde 35e yakın arttı.
Araba 120 binde Toyota Corolla 2005 Hb... Brc Lpg var ve yaklaşık 60 bin km dir takılı.
Dün arabanın bujilerini, hava filtresi, yağını ve yağ filtresini değiştirdim. Fakat hiç bir çözüm olmadı.
Okuduğum kadarı ile internetten aynı sorunlar sübap erimesi olan araçlarda mevcut. Sanki sorunun kaynağı bu gibi. Fakat başka fikri olan var mı?
Ayrıca lpg enjektörlerinin ve gaz kelebeğinin temizlenmesi de gerekebilir sanırım.
Son olarak Adanada'yım bu işi yapabilecek hem lpg hem toyotadan anlayan adam akıllı uygun fiyata yapabilecek bir usta varsa söylerseniz memnun olurum...

Toyota Club Türkiye

Sübap erimesi mi var sizce?
« : Temmuz 09, 2016, 17:46:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Sübap erimesi mi var sizce?
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2016, 17:52:11 »
Ayni problem benzindede varmı.Bir müddet benzinde kullanıp gözlemleyin.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2016, 19:17:15 »
Evet benzinde de aynı sorun mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2016, 19:48:27 »
Ustalar bile test yapmadan anlayamıyor hocam, biz buradan ne yazsak boş.

Külbütör kapağını açtırıp, gerekli testleri yaptırmanız lazım. Fakat aracın bu kadar performans kaybetmesi hayra alamet değil, aracın bakımsız kalmasıyla oluşabilecek bir durum değil bu pek.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2016, 00:46:49 »
Baski balataniz ne durumda.subaplarda sorun olsa siddetli sarsinti beklerken stop etmede söz konusu olurdu.önceliğiniz i bence baski balataua verin.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2016, 10:41:49 »
Kompresyon testi sonuçları olmadan konuşulacak herşey boş.
10 dakikalık basit bir test.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2016, 15:09:15 »
Baskı balata sağlam teknik serviste kontrol ettirmiştim. Bujiler, motor yağı ve filtresi, hava filtresi yeni değişti. Arada klima açıkken bir yanık kokusu gibi bir şey gelip gidiyor ama dışarıdan mı geliyor araçtan mı anlayamıyorum 30 sn civarında bir koku oldu 2dir...
Sabah yine lpg de kırmızı ışıkta stop yaptı , benzinde kullanmaya başladım stop yapmadı şimdilik ama bir an önce  şu sorunu çözmem gerekiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2016, 09:43:26 »
Eser bey iyi bir ustaya kompresyon testi yaptırarak sorunun siboplardan kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz . Bahsi geçen sorunun ateşleme sistemi kaynaklı da olabilir düşüncesindeyim bobinlerde birinde veya birkaçında atlama veya zayıf ateşleme varsa buda bahsi geçen duruma neden olabilir . Aracınızı  - gün benzinde kullanarak bence gözlemleyin derim ama yazdıklarınızda sorunu sibop yanması kaynaklı olduğu görünüyor ki uzun süre yüksek devir lpg de kullanılırsa veya lpg motor üst devirler çevrilerek kullanılırsa sibop yanması daha erken oluyor . Lpg kullanırken ben şahsim adına 3000 devri pek geçirmem vede 4000 devirden sonra benzin takviyesi özelliğini açtırdım Brc kitlerde bu özellik var bence sorun düzelince sizde bu özelliği aktif hale getirin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '10
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2016, 10:14:53 »
Eser Bey,burada tecrübeli arkadaşlar inşallah yardımcı olur.Benim başımdan geçen LPG ile alakalı  hikayeyi kısaca  anlatayım belki faydası olur.Bende şimdiki aracımdan önce 2006 model 1.2 motor skoda fabia vardı.Brc lpg taktırdıktan sonra 100 bin kilometre yaptım.Son zamanlarda süreli motor ışığı yanmaya ve motor teklemeye  başladı.Ustalar ateşleme bobinlerinden dediler değiştirdim.Yok bujiden dediler baktılar bujilerde sağlam çıktı.LPG  ciye kaç defa gittim enjektörlerde sıkıntı yok dedi.Kompresyon ile subaplara baktılar sıkıntı gözükmüyor ama açmadan  tam bilemeyiz dediler.Bu şekilde en az  üç defa ustalar arasında  mekik dokudum.En son başka bir usta 3.silindirden  kaynaklanan sıkıntıyı deneme yanılma yöntemi ile önce ateşleme bobinlerini  daha sonra bujilerin yerlerini bir birleri ile yer değiştirerek   deneme yaptık her denemede arıza sürekli 3. silindirde verdi.Tek denemediğimiz 3. silindirin LPG enjektörü kalmıştı onun içinde BRC nin başla bir servisine gittim.Ustaya durumu anlattım lpg ustası sadece lpg enjektörlerinin  2  ile 3 sünün yerlerini değiştirdi  ve deneme yaptık bu sefer arıza  3.silindirden değil 2. silindirden geldi ve   arızanın sebebi 3. silindirin LPG enjektörü olduğu deneme yanılma yöntemiyle tespit edilmiş oldu.LPG yi taktırdığım bayiye önceden kaç defa gitmiştim  usta pense ile gazı kısarak  enjektörleri kontrol ediyordu ve sıkıntı yok diyordu.Ben  3. silindirin LPG enjektörünü değiştirdikten sonra aracı sattım, alan arkadaşı aradığımda bir sıkıntı olmadığını söyledi.
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2016, 19:33:12 »
@Yusuf Harmancı (37953) kardeşim teşekkür ederim. Benimkinde hiç motor ışığı yanmıyordu. Ayrıca benzinde de aynı sorunlar devam ediyordu... Sanırım sizinkinde benzinde bir sorun yoktu ki enjektör sorunu halledince ortadan problem kalkmış.
@YÜCEL AYDOGAN (13179) teşekkür ederim. Bugün arkadaşların güvenilir olarak önerdiği bir ustaya gittim, usta testi yaptı sübaplarda kaçak var dedi ve bugün öğleden sonra motoru açmaya başladılar. Az önce aradı sübaplar yanmış çelik olanlarla değiştireceğiz dedi. Sonra 2-3 bin kmde benzinde kullanmalısın ama dedi. Sorunun sübaplardan kaynaklı olduğu oldukça belirgindi zaten. Neyse artık inşallah iyi bir değişim ve motor toplama işleminden sonra sorun hallolur. Zaten ondan sonra da brc lpg ye gidip güzel bir yazılım, filtre değişimi ve kontrolünü yaptıracağım. Hiç arıza çıkarmayan araç son 1 aydır baya masraf çıkardı bana inşallah artık bu son olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2016, 20:03:19 »
@Yusuf Harmancı (37953) kardeşim teşekkür ederim. Benimkinde hiç motor ışığı yanmıyordu. Ayrıca benzinde de aynı sorunlar devam ediyordu... Sanırım sizinkinde benzinde bir sorun yoktu ki enjektör sorunu halledince ortadan problem kalkmış.
@YÜCEL AYDOGAN (13179) teşekkür ederim. Bugün arkadaşların güvenilir olarak önerdiği bir ustaya gittim, usta testi yaptı sübaplarda kaçak var dedi ve bugün öğleden sonra motoru açmaya başladılar. Az önce aradı sübaplar yanmış çelik olanlarla değiştireceğiz dedi. Sonra 2-3 bin kmde benzinde kullanmalısın ama dedi. Sorunun sübaplardan kaynaklı olduğu oldukça belirgindi zaten. Neyse artık inşallah iyi bir değişim ve motor toplama işleminden sonra sorun hallolur. Zaten ondan sonra da brc lpg ye gidip güzel bir yazılım, filtre değişimi ve kontrolünü yaptıracağım. Hiç arıza çıkarmayan araç son 1 aydır baya masraf çıkardı bana inşallah artık bu son olur.
Geçmiş olsun.

Fiyat olarak ne kadara çıkması bekleniyor ? Subaplar hariç diğer parçaları -silindir contası gibi-  orijinal almanızı tavsiye ederim, aracın motoru orijnalliğinden birşey kaybetmesin, sonra tekrar tekrar uğraşmayın.

Elinizden geldiğinde parçaları kendiniz almaya çalışın, ustaya bırakmayın.
Bu konuda forumdan Ufuk abi - TEM Otomotiv @Ufuk Sönmez (16363)  yardımcı olur. Motor parçalarını ben de kendisinden almıştım zamanında.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2016, 22:44:50 »
Geçmiş olsun Eser Bey.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2016, 08:59:56 »
120bin km de ki bir aracın subapları neden yanar ?.

Aracı yormuş olabilirler ?
Sürekli yüksek devir kullanmış olabilirler?
km düşürülmüş olabilirler ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2016, 09:21:46 »
Eser geçmiş olsun kardeşim yazdıklarında sibop olduğu belliydi zaten . Çelik subap takılırsa uzunca süre başınızı ağrıtmaz lpg işinde zaten supap yakma olayı 40 bin km sonra baş gösteriyor tabi 100-150 bin km kullanılıp hiç sorun çıkarmayanda var . Bu işte en büyük etkenlerden biri yanlış yapılmış lpg ayarı ve de yüksek devirli araç kullanma bu işlemi hızlandırıyor .İşlemler bittikten sonra ustanızın da dediği gibi bir müddet aracı benzinde kullanın hem motor alışır hem de aracın yakıt verileri düzelir lpg bakımını da yaptırın . Araca yol ayarı yaptırın ve de 3800 devirden sonra ½ 8 benzin takviyesi özelliğini açtırın bu yüksek devirde supaplarınıza daha az zarar görmesini sağlar sadece kışın 1000 km de yazın 1500 km de  50 tl lik benzininiz bitiyor .Tekrar geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2016, 10:11:48 »
@Yüksel IŞIK (26882) Bugün gidip baktım motor sökülmüş parçalar sipariş edilmiş. Özellikle orijinal parçalar takılsın dedim eğer parça listesi çıkarırsanız ben temin edeyim dedim onlar da orijinal olanları sipariş ettik zaten dediler. Zaten sen sipariş edersen çok pahalıya mal olabilir deyince fazla da bir şey demek istemedim. Parçalar takılınca en az 100 bin km de sorun çıkaracağını sanmıyorum dedi usta. Zaten sorun çıkarırsa da geri getiririm dedim. Fiyat olarak net bir rakam söylemedi ama 1000 lira civarında bir maliyet çıkar dedi.

@MEHMET KÖKSAL (34259)  teşekkür ederim

@Mehmet Öztürk (7160) 60 bin kmdir lpg takılı araçta Brc marka. Yanma nedeni yüksek devirde kullanım olasılığı yüksek. Çünkü hep otoyolda uzun mesafeli 3-4 bin devir arasında arada 4 bin devir üzerinde kullandım. Zaten araba 105 km hızda 3bin deviri görüyor bu da bu aracın en büyük eksi yönü. Km de bir düşürülme söz konusu tanıdık değil ilk sahibinden alındı araç ve dediğim gibi hep düzgün yollarda sıkıntısız şekilde kullanılmıştı.

@YÜCEL AYDOGAN (13179) Evet süboptan olduğu belliydi. Neyse inşallah tüm sorunlar ortadan kalkar. Lpg ayarı üzerinde yoğunlaşacağım zaten.

Teşekkür ederim tüm arkadaşlara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2016, 10:32:26 »
Takılan çelik subapların markası nedir?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2016, 11:01:35 »
@Demirhan ÜNLÜ (29821) hiç sormadım markasını. Onun orijinalini bulabilirler mi bilmiyorum ama piyasadaki en kaliteli çelik sübap olsun dedim. Umarım kazık yemeyiz. Bir daha gidince sorarım hangi marka takıldığını...
Bildiğiniz en iyi marka hangisi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2016, 11:48:50 »
@Demirhan ÜNLÜ (29821) hiç sormadım markasını. Onun orijinalini bulabilirler mi bilmiyorum ama piyasadaki en kaliteli çelik sübap olsun dedim. Umarım kazık yemeyiz. Bir daha gidince sorarım hangi marka takıldığını...
Bildiğiniz en iyi marka hangisi acaba?
Ufuk abide Japon malı Rocky subaplar vardı, onlar kaliteliydi.
Orijinal çelik subap yok, yan sanayi alacaklar.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2016, 11:51:20 »
Yukselin dediği gibi orjinal çelik subap diye birşey yok. Benim bildiğim kadarıyla güneş adlı markaya iyi diyorlardı yanılmıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2016, 15:35:19 »
Bu arada yapıldıktan sonra bin km benzinde kullanıldıktan sonra subap ayarı yapılması gerekiyor diye biliyorum. Ustaya hatırlatmakta fayda var.