Gönderen Konu: Fahri trafik müfettişleri...  (Okunma sayısı 7316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Fahri trafik müfettişleri...
« : Ocak 29, 2009, 14:02:06 »
   Az önce postacı geldi elinde bir zarf "trafik cezası".01.01.2009 sabah 07:75 de Aşağıayrancı,Kuveyt cad.sinde 47/1-c cezası kesilmiş.Yenil yılı program bitişi,solisti evine bırakıp kendi evime geçecektim.Yanlış değilsem ters yöne girmişim.Fahri trafik müfettişi Fahri abi ceza yazmış bana  :alkis: tebrik ediyorum kendisini,bu sayede ilk cezamıda yemiş oldum.Neyse,plakaya arkadan yazılan cezalarda delil amaçlı foroğraf gönderilmiyormu.Yada ben mi öyle hatırlıyorum?       Madem öyle ben bugünden itibaren hafiyeliğe soyunup yapılan bütün hataları tek tek 155 polis imdat telefonuna ihbar edeceğim.Zamanınm varsa o aracı takip edip ceza yazılıp yazılmadıgınıda öğreneceğim.Eskiden sizi arar,verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şu araca şu ihlalden dolayı su madde nin şu bendinden şu kadar ceza yazılmıştır.Duyarlılığınız için teşekkür ederiz deyip kapatıyorlardı.Şimdi ise aradığımızda,aradığımıza pişman ediyorlar, aramayın kendinizide bizide yormayın der gibi bir sonuç çıkıyor meydana....Dikkat edin arkadaşlar her an arkanızda olabilirim. :polis:  :polis:  he he he
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Fahri trafik müfettişleri...
« : Ocak 29, 2009, 14:02:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Fahri trafik müfettişleri...
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2009, 14:06:08 »
Abi gel Beysukent yolunun Angora evleri önünde dur. Günde en az 15-20 araca ters yöne girme cezası kesersin :D

bölünmüş yol ve göbekler yapılalı herkes ters yöne giriyor, bir keresinde bizim site çıkışında burun buruna geldik >:(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2009, 14:21:27 »
Bizim kendi sitemizede giriş aynı.Yolun başında adamla kafa kafaya gircektim.Bİp şeklinde bir korna çaldım "biraz daha dikkat" diye.Adam kusura bakma diyeceğine bir de küfür etti.Acelem oldugundan adamla ilgilenemedim.Akşam eve geldiğimde gördüm ki vatandaşla aynı sitedeyiz.Ve ertesi günü kendisini Antares-Praktikerde gördüm.Eşide yanındaydı.Eşinden ayrıldıgı ilk fırsatta yanına gittim.Önce samimi bir merhaba dedim.O da tabii ki samimi bir halde.
-Beni hatırladınız mı ?
-Çıkartamadım
-Hani dün siz ters yönde giderken,kafa kafaya gireceğiniz bir Toyota vardı ya.İşte o aracın sürücüsü benim.
-İnanın ki çıkartamadım
-Hatırlayın bey efendi.Ana avrat bırakmadan küfür etmiştiniz.
 Ben bunları söyledikçe adamın rengi değişiyor.Zorakide olsa hatırlattım
-Ama siz bana korna çaldınız
-Ters yönden gelen sizdiniz ben değil dedim.Adama şunları aktardım.
  Dün ters yönden gelip,suçlu olmanıza rağmen önce bağırdınız sonra da küfür ettiniz.Bilirsiziniz ki kötü söz sahibinindir.Bir daha da suçsuz olsanız dahi kimseye küfür etmeyin.Kİmin ne oldugunu bilemezsiniz.Dün kü hareketinizde,direksiyonda ben değilde abim olsaydı,şu anda bir hastanenin ortopedi bölümünde yatıyor olacaktınız.Bakın dünya küçükmüş burada karşılaştık.insanoğludur bu.Dalmıştır,bir sorunun vardır,uykusuzdur vb.....Trafikte sakin ve saygılı olmayı öneriyorum size.
  Baktım vatandaş zeytinyağı gibi hala üste çıkmaya çalışıyor.Bu arada eşi geldi ne oluyor,kimsiniz diye.E bunun bir şekilde aklını başına getirmek lazım diyerek eşine
-Önemli bişey yok hanımefendi.Eşiniz dün bana küfür etmiştide.Öylesine sohbet ediyorduk dedim.Kadın;
-Ayıp selçuk çok ayıp.Demek dışarda böylesin haaa.Yazıklar olsun dedi ve kocasının yapmadıgını eşi yaptı ve benden özür diledi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2009, 15:05:09 »
:D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2009, 15:12:45 »
En doğrusunu yapmışsınız Özcan Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2009, 16:04:22 »
Valla adamı mahvetmişsiniz yani adam bide evde karısıyla papaz oldu şimdi...  :rofl:
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2009, 16:59:17 »
   :alkis:  Çok iyi yapmışsın hakkını aramak ile Özcan.
 Fahri Trafik Müfettişleri bildiğim kadarı ile ceza yazamıyor ancak görevli ekibe olayı aktarıp ceza yazdırtabiliyor. Ama kurallar değişmiş olabilir. Bu konunun detaylarını bulup aktarmak lazım.
 Bende birkaç hafta önce acil servise giderken yola tersten girmek zorunda kaldım (kurallara kesinlikle çok dikkat ederim) çünkü diğer taraftan giriş bana çok uzak kalıyordu. Hadi bir problem oldumu gelde anlat ki ben kuralalra hep uyan birisiyim. Ben o sırada ters yönü düşünecek durumda bile değilim ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2009, 20:15:54 »
  Madem böyle gerçekten hafiyeliğe çıkacağım artık.Bu nedir ya.Zaten ülkede ceza kesme yetkisi olmasına rağmen,altında resmi araç varken hata üstüne hata yapan,lamban bozuk diye ceza keserken aynı problemin kendi ekip aracında da bulunmasına rağmen sana utanmadan pişkin pişkin ceza kesen memurlar varken,ben bu müfettiş efendinin kurala sürekli uyduğunu,kuralları ihlal etmediğini nerden bileyim.Ve bu şahıs bana ceza kestiriyor.Anlamış değilim.Cuma günü trafik şube müdürlüğüne FHmM masasına gidip hakkımı bir arayım hele.Nedir ne oluyor diye.Ayıp gerçekten ayıp bir durum.tutanaga göre sabah 07:75 te olmuş olay.Belki farkında olmadan ihlal yapmışım drı ama orada kimseyi tehlikeye düşürecek bir hata yapmamışım.Sabahın 7 si,yeniyılın ilk günü,Allahın kulu yok sokakta.Bir ben (otelden programdan çıkmışım) birde taksiciler var.Neyse heyheylendim yine.Fahri abiyi tebrik ediyorum polisin kesmediği cezayı kestirdi bana sadece  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2009, 20:29:37 »
Bana Çetin Emeç Bulvarında seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan ceza kesen bir fahri abi var, onun peşindeyim ben de...Elbet bulacam onu! Dünyanın en kötü sürücülerinin cirit attığı trafikte yılda neredeyse 100.000 Km yapan ve mükemmele yakın kullanan beni seçmiş sayın abim.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2009, 20:36:21 »
Bana Çetin Emeç Bulvarında seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan ceza kesen bir fahri abi var, onun peşindeyim ben de...Elbet bulacam onu! Dünyanın en kötü sürücülerinin cirit attığı trafikte yılda neredeyse 100.000 Km yapan ve mükemmele yakın kullanan beni seçmiş sayın abim.
Benimde derdim de bu ya abi.Yaya yolundaki yayaya yol veren,sadece hız sınırı ihlai yapan bana ceza yazmayı uygun görmüş Fahri  şahsiyet.Ben bu cezayı öder ama işinde peşini bırakmam.trafikte onca su katılmamış canavar varken..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2009, 21:32:35 »
abi o su katılmamış canavar benim, makas atan, radar olan yere gelirken yavaşlayan radar yokken basan ( radar yerlerini süper bilirim) u dönüşü yasak olan bir yerde uzaktan dönmeyim diye ordan dönen o canavar benim.. ve en büyük korkum fahri müfettişler..bana kesmiyorlar abi, cezayı sana kesiyorlar.. gerçekten adil değil, bence güzel bir yöntem de değil fahri müfettişlik.. fahri müfettiş olup sana olan gibi ceza kesenler bence senin ceza yemen gibi olaylara sinirlenip ihbar etmeyle başlıyor..bu arada siz uyarmadan ben söyleyim;
trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım..yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum ama en azından "süper araba kullanıyorum ben abi" diyerek dolaşmıyorum, yaptığım yanlışın yanlış olduğunu biliyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2009, 21:46:39 »
 Sevgili Türkay sana gelinceye kadar neler neler var trafikte biliyormusun.Madem ceza kesmek bu kadar kolay,o zaman bir tane bile dolmuş,taksi ve ticari taşıt sürücülerinin olmaması gerekiyor.Çünkü böyle olursa 100 puan dolmuş,ehliyete el konulmuş ve kimsede trafiğe  çıkmamış olacak.Ben 98 yılında böyle bir takibat yapıyordum.Kimi ihbar ediyordum:
-Bir tane bile ışıklandırması çalışmayan
-Tıka basa yolcu doluyken,tehlikeli arac kullanan otobüs,minibüsleri.
-Kırmızı da geçen babamı
-Kucağında bebeği yada torunuyla arac kullananı
    Türkay madem hatalısın,hata yaptığını biliyorsun o zaman bu alışkanlıklarına bir son ver.Senin içinde hayırlısı bu olur inan bana.Bu arada tek lural ihlalim hız derken onada açıklama getireyim.Şehir içi trafiğinde akan trafiğe göre kullandıgımız için hepimiz istemeden de olsa bu kuralı ihlal ediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2009, 21:55:49 »
Ben genelde kurallara uyarım yaklaşık olarak 10 yıllık  şoförüm ortamala 3 yılda 1 ceza yerim (park, radar, kırmızı ışık vb.) fakat geçen yıl Emniyet ile proje yapmaya başladık ve yaklaşık 3 ay içinde 3 ceza yedim (cep telefonu, kırmızı ışık, sis farı). İlginç olan ise cep telefonundan ceza yediğimde iş için çok yıldızlı bir emniyet müdürü ile görüşüyordum (o beni aramıştı açmasan daha ayıp olacaktı), polis arabası yanımdan geçerken ceza yazdım diye işaret etti ve plakaya gönderdi. Kırmızı ışık cezası boş yolda gecenin bir yarısı sağa döndüğüm için yazıldı. Sis farını ne siz sorun ne ben söyleyim. Cep telefonu ile görüştüğüm sırada polis durdurmuş olsaydı telefonu direk ona verecektim ama mobil olduğu için yapamadım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2009, 22:04:40 »
ALi geçmiş olsun sanada.Madem öyle ceza kesiyor,o zaman emniyet kemeri takmayanlarada mobil şeklinde yazsınlar.Devlet köşeyi döner,krizi de atlatmış oluruz.Çünkü bu halde maliyenin kasası dolacaktır..
Uzun zamandır görünmüyordun.Hoşgeldin.İş güç nasıl gidiyor...Keyifler nasıl,ASY nasıl o da iyidir umarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2009, 22:15:40 »
özcan abi, benim arabama binsen, biraz gezsek, biliyorum ki yadırgamıcaksın, biliyorum ki hata olarak görmeyeceksin, ben hız yapıyorum diyorum, abi belediye otobüsü 70-80le, trafik polisi 80-90la (toros ile) gidiyor narlıdere istihkam yolunda, ben 100-110 gibi bir hızla gidiyorum yolun durumuna göre..abi burda hız sınırı kaç biliyor musun? 30... yemin ederim yol kenarındaki hız levhalarında yazan değer 30!! güzelyalı sahil şeridi.. hızsınırı 70, bölünmüş yol ve 3 şeritli.. sol şerit 100-110la akıyor, ben de o hızlarda gidiyorum genelde..sonraa, akan trafik düşün abi, 60-70le akan bir trafik, ilerliyorum o hızlarda, sağ şerit boş,orta şerit boş, beyfendi soldan 40 ile gidiyor.. ben arkadan 70le gelirken bu "mala" çekilsin diye sellektör yapıyorum, gündüz olduğu için anlamıyor sellektörü, aynaya da bakmıyor sağolsun, ben de sağa geçip sağından geçiyorum beyfendiyi, sonra orta şeritten yine sol şeride geçiyorum, hızımın gerektirdiği şeride.. bakınca benim yaptığım şey şu; hız yapan, makas atan sürücü, genç, bilinçsiz, bidi bidi..abi ben sol şeritten 40la gidemiyorum sıkılıyorum, veya istihkam yolunda 30la gidemiyorum, küfrediyorlar...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2009, 22:19:29 »
Sağolasın Özcan,

İşler yoğun malesef, şu projede gün yüzü göremez olduk malesef. İnşallah kısa bir zamanda bitirmiş olacağız. ASY'de iyi çok şükür şu sıralar iş yoğunluğu nedeni ile alıp başımızı gidemedik bir yerlere evden işe işten eve gidip geliyoruz. 1 yılda 25.000'i devirdi ama :)

Emniyet kemeri konusunda kesinlikle haklısın, ben ASY sayesinde alışkanlık haline getirdim otoparktan kapının önüne öıkarken bile takar oldum ama çoğunluk takmıyor, şehir içi serbest şehirler arası yasak gibi bir kuralsızlık var. Bu konuda Emniyet Müdürü bir abimizle yaptığım sohbette kırmızı ışıklarda sağa dönmek, emniyet kemeri takmamak gibi bir uygulanıp bir uygulanmayan kuralsızlıkların düzeltilmesi gerektiğini söylemişti. Sonuçta kurallar hepimiz için var ve görevli araçlar dışında kimseye istisna uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum ama bizim ülkemizde bunun neredeyse imkansız olduğunu biliyorum malesef :(

Bu arada ilk mesajda unuttum, sanada geçmiş olsun Özcan, selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2009, 22:22:58 »
Bu arada Özcan trafik cezalarında 15 günlük tebliğ süresi var diye biliyorum. 15 günü geçen cezalara usul olarak itiraz edilebiliyor diye biliyorum. Eskiden 7 gündü, benim ceza yediğim dönem bir arkadaştan 15 gün olduğunu öğrenmiştim ama son durum nedir bilmiyorum. Gördüğüm kadar senin ceza 29 günde tebliğ olmuş, bu konuyuda bir araştırmanda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2009, 22:31:18 »
emekli ve bunak bir fahri, işsizlikten sıkılmış olmalıki almış eline bir dürbün, kavşaktan döenlere basmış cezayı..bir kaç gün sonra mardinliler evini taradılar, ölen yok ama ne cam kaldı ne çerçeve :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2009, 22:33:06 »
Türkay o  dediğin benimde başıma geliyor.Bu dediğin maalesef belirtmek isterim ki gayet normal bir durum.Ben dediğini yanlış anlamışım ve ona göre değerlendirme yaptım.Geçen cumartesi günü,yağmur yapıyor ve benim en kısa sürede Dedeman otelinin oraya gitmem gerek.Hızım 90 civarıydı,net olarak hatırlamıyorum.Bİr Lagunanın arkasına takıldım.Ankaradaki arkadaşlar iyi bilirler,Jandarma kavşagından Macunköy A city'e kadar peşindeyim.SElektör yapıyorum,korna çalıyorum adam ne arkasına bakıyor nede yol veriyor.Sağdan geçmek istedim ama gel görki diğer üç şetitte full dolu.Bir yolunu buldum ve geçtim.Adam bana birde eşini yanında el kol hareketi yapıyor.Haklıymış gibi.İki üç defa bana yol verebileceği boşluk olmasına rağmen yinede yol vermedi.Adamı zoraki suça itiyorlar bunlar.
  Ya belediyeninde ne yaptığı belli değil.Bİrgün kavşakta sağa dönüş için yeşil lamba var.Ertesi gün bakıyorsun,kalkmış.Tunus cad.sinden Bestekar sok dönüş vardı.Evvelki hafta geldik oraya,sokaktan çıkan çıkana.Yuh dedim bu kadar insan aynı andamı hata yapar derken,birde fark ettim ki orası bana artık ters yön olmuş.Haydi bülten sokaktan Bestekar sokağa dön..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2009, 22:41:44 »
Şiddeti asla sevmem ama fenada olmamış Kemal abii.Bu fahri lerle ne yapacağız.Fahrettin amcamdanda Fahri dayımdan da soğudum be..Tel dan isimlerini değiştireyim bari  :D