0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabada uyumak hem zevklidir hem de sıkıcıdır.Daha çok doğada konaklamak benim için en zevkli olanıdır. Hava ne kadar ılık olursa uyumak daha rahat olur.Motorlu bir taşıtta uyurken sıcak ve soğuk hava her zaman dezavantajdır. Peki neden? Motorlu taşıtların hepsi malumunuz sac'dan metalden üretiliyorlar. Metal çok çabuk ısınıp çok çabuk soğuduğu için o dönemde ki hava sıcaklığı rahat bir uyku çekmenize engel olacaktır.Crafter'da önde 2+1 koltukta çok rahat uyuyabiliyordum. Bazen koridorda uyumam gerektiğinde de yere mat serip uyuyordum. Bel fıtığım olduğum için sert zeminde uyumak bana ayrıca avantaj sağlıyordu. İsuzu Novo Lüx otobüste ise sadece koridora mat sererek uyuyordum. Koltukları ortopedik olduğu için uyurken şişkin kısımlar uyumaya elverişli değildi.Yeni kasa Doblo'da (2013) konakladığımda ise arka koltukları yatırıp girintili çıkıntılı zeminde rahat uyumak için kalın bir battaniye serip üzerime pike örterek uyumuştum. Çatalca Ormanlı köyü sahilinde çadır kurarak kamp yapmıştık. Sahil tarafı çok kalabalık ve gürültülü olduğu için biraz daha yukarı kısımlarda çadır kurduk. Sanırım rüzgar nedeniyle gecenin ilerleyen saatlerinde hanımla arabaya geçmiştik.Yeni arabam Hyundai Tucson'da arka koltuklar yatırıldığında dümdüz bir zemine sahip oluyor. Ön sağ koltukta tam katlanınca masa şeklini alıyor. Bayram sonrası kampa gideceğimiz zaman araç içinde rahatlıkla konaklayacağımızı düşünüyorumGüvenli yer seçimi olarak yakıt istasyonlarının park alanlarını, uykunuza engel olmayacak derecede kalabalık yerleri, yol üstü TIR park alanları gibi yerleri tercih edebilirsiniz. Güvenlik önlemi olarak uygun miktarda camları açmak, kapı kilitlerini içeriden kilitlemek, değerli eşyalarınızı mümkün olduğunca araç içinde olmanıza rağmen saklamak, doğada ormanlık alanlarda ki konaklamalarda her türlü sürüngen hayvanlardan ve yürüyen haşeratlardan da korunmak için aracın etrafına kükürt dökerek korunabilir siniz. Sinek ve sivrisineklerden de korunmak için Detan, Off gibi sinek kovucu spreyler kullanılabilir.Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Hakaan bey gecen sene 5 gun boyunca benle arkadas kusadasi didim marmaris bodrum hattinda araci sakin bir yere park edip icinde konakladik.rahattil da yani.benim aracim 2006 verso idi.boyum 1.84 arka koltukları yatirinca rahatca sigdim.Ama sicak oluyor.camlardan 1 3 parmak birde sunroftan azcik acik birakiyorduk ama nafile.genede tedirgin yatıyor insan.2 kisi yeme icme yakit masrafı 1000 tl falan tutmustu.toplamda 1200 km yol yapmistik.Hergun biryerde konakladikLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle otel konforu beklemeyin. Ama ben çadıra göre daha rahat kalıyorum arabada. Tatil bölgelerinde kalacaksanız güvenli yer sorunu olacağını zannetmiyorum. İçki içilen bölgelerde olmamanız yeterlidir. Asıl insanlar en tehlikeli hayvandır, doğadaki hayvandan korkmam ben. tabi etli yemek yerseniz kalacağınız yerden uzakta yiyin ya da kalan yemeklerinizi dışarıda bir ağaca asın doğada iken. İyi tatiller
yataginiz?
2011 model comfort extra versomuzda sırf nasıl bir his diye yatmayı denemiştim bir yaz günü. Boyum 1.88 olduğundan iki büklüm olmuştum. Sıcaktan deli gibi terlemekte cabası. 30 dk denemek bana yetmişti yastığı alıp eve çıkmıştım 😹. Yani çok uzun boylu iseniz çok rahat olmuyo benden size söylemesi. Bide arabayı park edeceğiniz yeri iyi seçmelisiniz bir dolu psikopat var etrafta açtığınız camın içinden izmarit falan atarsa allah korusun yangın bile çıkabilir. Sakin tenha bir yere parkedin. Varsa tabancanız veya bıçağınız yanınızda bulunsun nolur nolmaz. Şimdiden iyi tatiller.
Güvenliği çok büyütmeyin. Çadırda yatanların güvenliği zaten sıfır. Tedbirli olup camlar için tül ayarlayabilirsiniz. Yazlık yerler sinekten geçilmiyor. Yılan akrep gibi haşeriler sehirde yaşayanların fantazilerini süsleyen kabuslardır aklınıza bile getirmeyin. Deniz yataklarının üstüne pike sererseniz konforlu sayılabilir uyku çekersiniz. sabah güneşinin arabaya vurmayacağı bir yer seçin zira en tatlı uyku 9-11 arasında oluyor. Amacınız tatilse milletin çadır kurduğu yerlere park edebilirsiniz ve yine de iyi uyku çekemediyseniz gün aşırı pansiyonlarda kalarak dinlenir banyo gibi ihtiyaçlarınızi da giderebilirsiniz. Bu arada hepsi yazarken aklıma geldi ve kafama yattı. Bu şekilde 15 gün tatil yapılabilir
Akrep yılan ve diğer hayvanların rahatsız etmemesi için konaklama yaptığınız alanı kükürt ile çevirirseniz hiçbir hayvan gelmez.
Kükürt dükkanı mı açtın Özcan hocam Kütük olmasın o gora repliği