Gönderen Konu: Yere Yakın?  (Okunma sayısı 4774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yere Yakın?
« : Ocak 28, 2009, 09:33:53 »
selam arkadaşlar...2001 corollam var ..ve yere yakın olmasından cok şikayetciyim..4-5 kisi binince kasislerden geçemiyorum..altı hemen sürtüyor..acaba bu durumda yapacak bir şeyler  var mı?? :-\
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

Yere Yakın?
« : Ocak 28, 2009, 09:33:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: yere yakın?
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2009, 10:13:07 »
Evet benide Corolla almaktan soğutan bir sebep bu,
ben SW bir araç düşünüyorum ve bu corolla da olabilir, araçta 5 kişi varken ve bagajdada biraz yük varken acaba tekerler çamurluk davlumbazına yada kasislerde araç yere sürtermi? yoksa SW olduğu için sedan lardan daha değişik süspansiyon sistemi var ve sürtmezmi kafama takılıyor.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2009, 10:21:57 »
selam arkadaşlar...2001 corollam var ..ve yere yakın olmasından cok şikayetciyim..4-5 kisi binince kasislerden geçemiyorum..altı hemen sürtüyor..acaba bu durumda yapacak bir şeyler  var mı?? :-\

sayın abicim. corollaların malesef en büyük sorunu bu. araç yüklüyken tek çözümünüz kasislere çapraz girmek.
malesef başka bir çözümü yok.

ben SW bir araç düşünüyorum ve bu corolla da olabilir, araçta 5 kişi varken ve bagajdada biraz yük varken acaba tekerler çamurluk davlumbazına yada kasislerde araç yere sürtermi? yoksa SW olduğu için sedan lardan daha değişik süspansiyon sistemi var ve sürtmezmi kafama takılıyor.

Selam ve dua ile
Saygılar...

sedanlar ile aynıdır sw ler. zaten lastikler orj ebatlarında ise sürtme olayı olmaz.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2009, 12:00:34 »
sorun olabilir ama hiç mi avantajı yok bu yere yakın olmasının?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2009, 13:04:00 »
avantajı elbet var ama bu alçaklık yayların kısa olmasından mı yoksa yumuşak olmasından mıya göre değişir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2009, 13:55:35 »
sorun olabilir ama hiç mi avantajı yok bu yere yakın olmasının?
Elbette vardır hızlanmada v.s. ama biz işimizi ne kadar göreceğine baktığımız için onu düşünmüyoruz, malum Türkiye yollarının hali, kullanacağımız araç arazi şartlarınada uyum sağlamalı biraz ;)

sedanlar ile aynıdır sw ler. zaten lastikler orj ebatlarında ise sürtme olayı olmaz.

Yani orijinal lastik ebatlarında kullanılırsa araca 5 kişi binip bagajdada hafif yük olduğunda sürtmezmi diyorsunuz?

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2009, 15:11:39 »
keşke benim aracında 4 kişi binince altı yere sürtse :D
boşken bile sürtüyorum altını , şöför dahil 5 kişiden fazlasını almıyorum zaten :)
ama arabanın ne suçu var belediye bir kasis yapıyor masallah
askıda kalacam birgün diye korkuyorum :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2009, 16:11:15 »
  Ae101 lerin hepsi aynı yükseklikte değil. Nispeten daha alçak olanlarıda (stock, yani fabrika çıkışı olarak) var. Fakat bu alçaklığın özellikle uzun yolda daha iyi yol tutuş gibi avantajları var ağırlık merkezinin yere yakın olmasından dolayı. (geçenlerde benim aracın yanında yeni kasa TT vardı ve aynı yükseklikte duruyorlardı :) ) Fakat bir dezavantaj olarak önde giden aracın arkasından ileriyi görmek zorlaşır (özellikle günümüz bavul bagajlı araçlarının arkasında). Yine İsmail arkadaşımızın söylediği gibi aslında tüm araçalrın ön düzenini korumak için de kasislere çapraz girmek en iyisi. Ayrıca bence sadece araca da suç bulmamak lazım. Malesef yollar her yerde çok da mühendislik eseri gibi durmuyorlar ve kasisler tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2009, 16:15:34 »
Yani orijinal lastik ebatlarında kullanılırsa araca 5 kişi binip bagajdada hafif yük olduğunda sürtmezmi diyorsunuz?

Selam ve dua ile
Saygılar...

abi bende 98 model 1,3 xl var ister inan ister inanma ama arabaya tam 8 kişi bindik yani 6 kişi oturttum arkaya ve arabanın lastiğinin yarısına kadar oturdu araba ve sürtme falan olmadı.
onu geçtim 195*50*15 ebatında lastiğim var yazın kullanıyorum. onda da sürtmedi abi. sürtmez.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2009, 16:20:21 »
orjinal hali;

8 kişi binmiş hali;

umarım demek istediğimi anlamışsınızdır..

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2009, 17:07:57 »
abi bende 98 model 1,3 xl var ister inan ister inanma ama arabaya tam 8 kişi bindik yani 6 kişi oturttum arkaya ve arabanın lastiğinin yarısına kadar oturdu araba ve sürtme falan olmadı.
onu geçtim 195*50*15 ebatında lastiğim var yazın kullanıyorum. onda da sürtmedi abi. sürtmez.

Hayret doğrusu, madem durum böyle gönül rahatlığıyla alınabilir Toyota bu açıdan

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2009, 17:12:07 »
İsmail, 8 kişiyle nasıl sürtmüyor yahu :wacko:
Belki lastik sürtmez ama kasislerde altı kesin sürter. Arkada 2 kişi bile olunca benim arabada bazen takk diye öyle bir vuruyorki altı, resmen içim eriyor.
Ama araba her lifte kaldırıldığında bakıyorum ve akan kokan herhangi bir yer göremiyorum :) Böyle de bi olay var. Elimden geldiğince dikkat ediyorum, olur da sürterse de çok da umursamıyorum artık.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2009, 17:35:35 »
Benim araba hiç altını sürtmüyor...Bozuk herhalde :D :D :D

1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2009, 17:43:26 »
bencede umut abi bir ustaya göster bi sorun olabilir :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2009, 21:32:59 »

Selam ve dua ile
Saygılar...

Efe bey benim aracım 1997 xei family ben 5 kişi(470kg) bagaj tavana kadar doluyken (200kg civarı) ,aracımla asfaltta ciddibir sorun yaşamadım.
Ama kasislerden geçişte egsoz ve paçalar yere sürtüyor. Ama bu araçlar renault 12 (toros) gibi kullanmaya gelmiyor.
 Ben  aracımı SW araba olarak görmüyorum bana HB bir araçgibi geliyor.
 Asfalt düzgün yollarda sorunsuz bir kullanıma sahip olan bu kasaları size tavsiye ederim. Mümkünse 1.6 olanlarından alın derim...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2009, 21:55:25 »

Allah nazardan saklasın, bendeniz zaten haddim olmayarak sizin arabanın bir hayranıyım ve de çalıştığı zaman o tekerlekleri döndermeyecek de kaldırıp kaldırıp yere vuracakmış gibi duruyor.
Maaşallah.....Dağlara taşlara kem gözlere....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2009, 21:57:51 »
Allah nazardan saklasın, bendeniz zaten haddim olmayarak sizin arabanın bir hayranıyım ve de çalıştığı zaman o tekerlekleri döndermeyecek de kaldırıp kaldırıp yere vuracakmış gibi duruyor.
Maaşallah.....Dağlara taşlara kem gözlere....
:))))Çok teşekkür ederim, daha iyisi daha yükseği sizlere inşallah...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2009, 22:10:20 »
oh oh  inşallah, inşallah. Güle güle kullanın kazasız belasız dertsiz sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2009, 23:01:58 »
AE 101 kullanıcısı olarak sana şunu diyebilrim ki altının yere yakın fakat buna rağmen  çok iyi tutunmuyor, rüzgardan özellikle yan rüzgarlardan çok etkileniyor, ayrıyeten frenler güven vermiyor frenler çabuk kilitliyor ancak en azından savurmuyor dikine kayıyor, kırmızı ışıkta bütün araçlardan aşağıda hissedersin sanki yerde oturuyormuş hissi veriyor o kadar alçak yani, sesi içeri çok alır lastik veya yol sesi sen nasıl adlandırırsan, yüksek devir veya hızlarda motor sesini çok hissetirir vede güven vermez,  bijonları hamur gibi sıcakken çıkarmaya çalşırsan elinde kalır bijon çaktırırsın,  bana göre tespit ettiğim negatif yönleridir. ancak O bir efasanedir markası Toyotadır.
Corolla olarak yaklaşık otuz kusur sene bir geçmişi var isim değiştirmeden, ben arıza verdiremedim çok hor kulanmama rağmen bir ara radyatörde su çok eksikken 450 kilometre yol yapmışım farkında değilim yedekte de su yok yalnız yağ soğutma var dedi usta faydası olmuştur dedi bilemiyorum şaştım kaldım. çok seridir gaza basmak hiç bir arabada bana bu kadar zevk vermemiştir. karoser ve motoruyla çok sağlam bir araba  ayrıca aracıma binen kliması ve Isıtmasına hayran kalmaktadırlar,  hiç bakım doğru dürüst bakım olmamasına rağmen hiç aracıma daha iki kere marşa basmadım yaz yada kış tek seferde alır 40 amper 7 yıllık aküsü üzerinde ne diyeyim ayrıca 13 senesine girdi yolda giderken bozuk yolda bile tek bir ses duyamassın sağından solundan kapı ve bagaj lastikleri çok yıpranık olmasına rağmen tek damla su gitmiyor içine  yaşıtındaki bütün arabalardan talep olduğu için daha çok rağbet görür benim Hakkari Yüksekovada bir arkadaşımda vardı Kaçak benzini en iyi problemsiz enjektör arızası vermeden kulanana tek araç  Adem derdi yanıcı hangi sıvı koyarsan yakar bu makine diye latife yapmıştı ayrıca LPG de sorunsuz diyebileceğim araçlardandır kanaatimce etrafımda 2004 ,2005 model araçların motor yaptırdığını görünce insan takdir ediyor etraftan ister istemez gerçi forumda herkes biliyor ama bu anlattıklarımı yinede yazmak istedim
sanki bu kasalarla Türkiye piyasasına girdiğinden ayrı bir özen gösterilmiş rekabet ve tutulması için sanki kaliteden ödün verilmemiş gibi geliyor bana herkese saygılar sevgiler.  :alkis:
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2009, 00:00:39 »
  Tanıdık bir usta var .İstersen adresini vereyim sana abi.Birde senin arabada kişilik bozukluğuda olabilir.Yine araba psikoloğu var istersen
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR