0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Efe bey benim aracım 1997 xei family ben 5 kişi(470kg) bagaj tavana kadar doluyken (200kg civarı) ,aracımla asfaltta ciddibir sorun yaşamadım. Ama kasislerden geçişte egsoz ve paçalar yere sürtüyor. Ama bu araçlar renault 12 (toros) gibi kullanmaya gelmiyor. Ben aracımı SW araba olarak görmüyorum bana HB bir araçgibi geliyor. Asfalt düzgün yollarda sorunsuz bir kullanıma sahip olan bu kasaları size tavsiye ederim. Mümkünse 1.6 olanlarından alın derim...
Adem, aracın ağırlık merkezinin yere yakın olması yol tutuşu arttırıyor fakat yayaların sertliğide bunda etkili. Yüksek hızda güven vermeme sebebinin başında önden çekiş, ince tabanlı lastik, vb. noktalarda etkili. Mesela bir marşpiye bile yandan alınan havanın aracın altında daha az girmesini sağlayacağından yüksek hızda yol tutuşa etkisi olur. Yine ön tampon altı spoiler ve arka bagaj üstü spoiler ve tabiki bunlar doğru açılarda ve amaca uygun ürünler olmalı. Yine söylediğin (bunu hep bende söylüyorum) frenlerde sorun fren sisteminden ziyade lastiklerin taban inceliği ve kalitesinden kaynaklanıyor ki zaten frende lastikler çabuk kızaklıyor demişsin. Bu araç için en uygun lastik bence 185-60-14 ebatlı olanı ve tabiki lastiğin hamurunun ve dizaynının kaliteside önemli. Bu durumda eğer fren sistemine yapılan bakımlar doğru ve kaliteli ürünlerle (hidroliği, balataları, vs.) yapılmışsa ve amortisörlerde bir sorun yok ise frenlerde sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Bu arada enjeksiyonlu modellerin ön fren disk çapları karburatörlülerden büyüktür. Bence bu araç herhengi bir spor araçdan daha alçak değil. Sorun daha çok yollarda bence. Yol tutuşuda bana kalırsa hiç bir elektronik yardımcı sistemleri olmadan fakat söylediğim gibi uygun lastikler ile oldukçada iyi bence. Tabi bunda amortisörlerin durumu ve aracın ön ve arka düzenlerinin geometrik ölçülerinin sağlığıda önemli.
İsmail, 8 kişiyle nasıl sürtmüyor yahu Belki lastik sürtmez ama kasislerde altı kesin sürter. Arkada 2 kişi bile olunca benim arabada bazen takk diye öyle bir vuruyorki altı, resmen içim eriyor.Ama araba her lifte kaldırıldığında bakıyorum ve akan kokan herhangi bir yer göremiyorum Böyle de bi olay var. Elimden geldiğince dikkat ediyorum, olur da sürterse de çok da umursamıyorum artık.
Serdar bey işte bana böyle tecrübeyle sabit öneriler lazım, toyotanın Renault12 gibi dağa taşa sürülemeyecek bir araç olduğunu elbette bende biliyorum, elbette aynı şeyi de bekelyecek değilim ama yurdumuzun yolları belli, gidilecek yerlerden araba yüzünden vazgeçilmesini istemem ya benim arabanın altı sürter demek istemem yani bu açıdanda içimin rahat olması lazım anladığınız üzere,Sanırım sizin aracınız SW değilmi? Ülkemizde maalesef SW araçlar pek tutulmuyor en hızlı satılan tek SW Renault12 ler sadece Neyse, yorumunuz için teşekkürSelam ve dua ileSaygılar...
Efe bey evet aracım 1.6 XEI FAMILY (SW) .Aracımı son 3 aydır biraz fazla yüklemeye başlamıştım. Orjinal arka viraj rotilleri 189000 km de değişime zamanı geldi. Şu da bir gerçek bu km ye kadar iyi dayanmış. renault 12 lere köylerde kullananlar en geç 2 senede bir alt takım yaptırıyorlar. Araçlarımız Toyota'lar nazik oldukları kadar kaliteli ve az sorunlu araçlar..