0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cozum cok basit 80 ile giderken gaza yuklenin eger devir artiyor ancak hiz artmiyorsa balata bitmistir. Bilgisayardan anlasilmiyor. Baski balata bir de torma gerekiyor. Bilye eger sorun varsa yani ses varsa degisiyor. Eger baski balata bitikken kalibrasyon yaparsaniz sanzuman kendini kilitleyebiliyor.
Dediğiniz gibi yaptım araç bir alt vitese geçerek normal hızlanıyo manueldede denedim sıkıntı yoktu. Sizin dediğiniz gibi ara sıra yapıyor herzaman değil. Ses dediğiniz uğultu gibi bir sesmi?
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Aracım 2012 c.plus mmt şanzıman ve 80000 km de. Sıkıntım ise şöyle vitesi n konumunda e konumuna veya r konumuna aldığımda ara sıra 4-5 saniye gecikmeli olarak geçiyor (dişlinin denk gelmeme olasılığı konusu var sanırım). Herzaman olmamakla birlikte kalkışlarda bazen silkeleme yapıyor ve 3. Vitesten 4. Vitese veya 4ten 5e geçerken ara sıra devir birden yükselip kavramayı yapıp normal seyrine devam ediyor. Aracı 1. Vitese atıp el frenini çektip hafif hafif gaz verdiğimde araba gitmeye çalışıyor. El freni çekili olarak denediğimde sıkıntı yok gibi ama anlattığım durumlardaki fikirleriniz nelerdir? Baskı kaçırıyormu yoksa bitmişmi? Bitmiş ise bilye ile birlikte mi değişecek yoksa sadece baskı balata mı değişecek? Kaçırıyorsa ne yapılabilir? Serviste kalibrasyon ile giderilebilirmi? Baskının net olarak bittiği bilgisayardan anlaşılabilirmi veya illa açılıp bakılmasımı gerekmekte? Kafamda deli sorular Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ayrica daha once baski balata degismediyse zamani gelmis gibi baski degisirken muhakkak bilyayi da degistirin zaten set oluyor servise gittiginizde zaten kalibrasyondanmi yoksa baskidanmi oldugunu soyluyorlar gecmis olsunTURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baskı balata hiç değişmedi daha önceden sadece bir kere kalibrasyon yaptırdım düzelmişti. Çok olmamakla birlikte bir uğultu var ki buda bilyadan olduğu anlaşılıyor. Servisi aradığımda adamlar ne dese iyi baskı kontrolü için açıp bakmamız lazım ücreti 600 tl cik
Bence sacmalamislar yanilmiyorsam 2 en fazla 3 kere kalibrasyon yapiliyor siz kalibrasyon yaptirin o zamanda baski ayari tutmazsa mecburan baski degisecek TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
daha dün muğlada kalibrasyon yaptırdım.aracım 2008 140.000 km.de. 80000 kmde baskı balata değişimi yaptırdım.Aynı kalkışta titreme çırpma vites geçişlerinde vurultu ilk vitese geçişte did did 3-4 sn geçmedi uyarısı alıyordum.kalibrasyondan sonra resmen araç değişti gibi oldu.toyota ERSA Özel serviste 40 tl yaptırdım.
Salı gününe ankara yenidörtnaldan randevu aldım bakalım değişecekmi kalibrasyonla düzelecekmi göreceğiz inşallah kalibrasyonla kurtarırız işi
Geçen hafta babamın Corolla'sına kalibrasyon yaptırdım. Bende ki problem geç vites değişimiydi. Güncelleme sonrası sorun kalmadı İnşallah balata değişimi ihtiyacı olmaz. 1.300 TL kadar masraf çıkabilir
Baskı balata konusunda bende sıkıntılıyım, 8 ay önce aldığım auris 140 binde şu anda. Full yetkili servis bakımlı araç yanlız baskı balata hiç değişmemiş gözüküyor. 1 ustaya gösterdim bitmek üzere gibisinden söyledi ama kalibrasyondu vs. durumlarda olduğu için güvenemedim açıkçası. Nasıl emin olabilirim net olarak, istanbulda yardımcı olabilecek varmı ? 80 ile giderken gaza yüklendim vites düşürüp normal bir şekilde hızlandı araç anlayamadım açıkçası.