Gönderen Konu: Mmt şanzıman baskı balata hakkında  (Okunma sayısı 13669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman baskı balata hakkında
« : Haziran 15, 2016, 00:22:39 »
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Aracım 2012 c.plus mmt şanzıman ve 80000 km de. Sıkıntım ise şöyle vitesi n konumunda e konumuna veya r konumuna aldığımda ara sıra 4-5 saniye gecikmeli olarak geçiyor (dişlinin denk gelmeme olasılığı konusu var sanırım). Herzaman olmamakla birlikte kalkışlarda bazen silkeleme yapıyor ve 3. Vitesten 4. Vitese veya 4ten 5e geçerken ara sıra devir birden yükselip kavramayı yapıp normal seyrine devam ediyor. Aracı 1. Vitese atıp el frenini çektip hafif hafif gaz verdiğimde araba gitmeye çalışıyor. El freni çekili olarak denediğimde sıkıntı yok gibi ama anlattığım durumlardaki fikirleriniz nelerdir? Baskı kaçırıyormu yoksa bitmişmi? Bitmiş ise bilye ile birlikte mi değişecek yoksa sadece baskı balata mı değişecek? Kaçırıyorsa ne yapılabilir? Serviste kalibrasyon ile giderilebilirmi? Baskının net olarak bittiği bilgisayardan anlaşılabilirmi veya illa açılıp bakılmasımı gerekmekte? Kafamda deli sorular :wacko: Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Mmt şanzıman baskı balata hakkında
« : Haziran 15, 2016, 00:22:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: Mmt şanzıman baskı balata hakkında
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2016, 08:01:50 »
Cozum cok basit 80 ile giderken gaza yuklenin eger devir artiyor ancak hiz artmiyorsa balata bitmistir. Bilgisayardan anlasilmiyor. Baski balata bir de torma gerekiyor. Bilye eger sorun varsa yani ses varsa degisiyor. Eger baski balata bitikken kalibrasyon yaparsaniz sanzuman kendini kilitleyebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2016, 12:52:58 »
Cozum cok basit 80 ile giderken gaza yuklenin eger devir artiyor ancak hiz artmiyorsa balata bitmistir. Bilgisayardan anlasilmiyor. Baski balata bir de torma gerekiyor. Bilye eger sorun varsa yani ses varsa degisiyor. Eger baski balata bitikken kalibrasyon yaparsaniz sanzuman kendini kilitleyebiliyor.

Dediğiniz gibi yaptım araç bir alt vitese geçerek normal hızlanıyo manueldede denedim sıkıntı yoktu. Sizin dediğiniz gibi ara sıra yapıyor herzaman değil. Ses dediğiniz uğultu gibi bir sesmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2016, 17:04:02 »
Dediğiniz gibi yaptım araç bir alt vitese geçerek normal hızlanıyo manueldede denedim sıkıntı yoktu. Sizin dediğiniz gibi ara sıra yapıyor herzaman değil. Ses dediğiniz uğultu gibi bir sesmi?

Evet rahatsız edici bir uğultu.Sizin sorununuz kalibrasyon gibi görünüyor.Kalibrasyonla çözebilirsiniz. Yinede Ustalar görerek , kullanarak daha net bilgi verebilirler. Biz sadece tecrübelerimize dayalı fikir veriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2016, 17:29:46 »
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Aracım 2012 c.plus mmt şanzıman ve 80000 km de. Sıkıntım ise şöyle vitesi n konumunda e konumuna veya r konumuna aldığımda ara sıra 4-5 saniye gecikmeli olarak geçiyor (dişlinin denk gelmeme olasılığı konusu var sanırım). Herzaman olmamakla birlikte kalkışlarda bazen silkeleme yapıyor ve 3. Vitesten 4. Vitese veya 4ten 5e geçerken ara sıra devir birden yükselip kavramayı yapıp normal seyrine devam ediyor. Aracı 1. Vitese atıp el frenini çektip hafif hafif gaz verdiğimde araba gitmeye çalışıyor. El freni çekili olarak denediğimde sıkıntı yok gibi ama anlattığım durumlardaki fikirleriniz nelerdir? Baskı kaçırıyormu yoksa bitmişmi? Bitmiş ise bilye ile birlikte mi değişecek yoksa sadece baskı balata mı değişecek? Kaçırıyorsa ne yapılabilir? Serviste kalibrasyon ile giderilebilirmi? Baskının net olarak bittiği bilgisayardan anlaşılabilirmi veya illa açılıp bakılmasımı gerekmekte? Kafamda deli sorular :wacko: Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Aracinizi acilen kalibrasyon yaptirin 100 tl serviste ben yaptirdim acayip guzel oldu cvt sanzuman gibi simdi

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2016, 17:33:26 »
Ayrica daha once baski balata degismediyse zamani gelmis gibi baski degisirken muhakkak bilyayi da degistirin zaten set oluyor servise gittiginizde zaten kalibrasyondanmi yoksa baskidanmi oldugunu soyluyorlar gecmis olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2016, 18:03:02 »
Ayrica daha once baski balata degismediyse zamani gelmis gibi baski degisirken muhakkak bilyayi da degistirin zaten set oluyor servise gittiginizde zaten kalibrasyondanmi yoksa baskidanmi oldugunu soyluyorlar gecmis olsun

Baskı balata hiç değişmedi daha önceden sadece bir kere kalibrasyon yaptırdım düzelmişti. Çok olmamakla birlikte bir uğultu var ki buda bilyadan olduğu anlaşılıyor. Servisi aradığımda adamlar ne dese iyi baskı kontrolü için açıp bakmamız lazım ücreti 600 tl cik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2016, 19:17:35 »
Baskı balata hiç değişmedi daha önceden sadece bir kere kalibrasyon yaptırdım düzelmişti. Çok olmamakla birlikte bir uğultu var ki buda bilyadan olduğu anlaşılıyor. Servisi aradığımda adamlar ne dese iyi baskı kontrolü için açıp bakmamız lazım ücreti 600 tl cik :)
Bence sacmalamislar yanilmiyorsam 2 en fazla 3 kere kalibrasyon yapiliyor siz kalibrasyon yaptirin o zamanda baski ayari tutmazsa mecburan baski degisecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2016, 21:48:59 »
Bence sacmalamislar yanilmiyorsam 2 en fazla 3 kere kalibrasyon yapiliyor siz kalibrasyon yaptirin o zamanda baski ayari tutmazsa mecburan baski degisecek

Dediğiniz gibi yapıcaz şimdilik idare etsin bakalım gidebildiği yere kadar  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2016, 17:04:44 »
daha dün muğlada kalibrasyon yaptırdım.aracım 2008 140.000 km.de. 80000 kmde baskı balata değişimi yaptırdım.Aynı kalkışta titreme çırpma vites geçişlerinde vurultu ilk vitese geçişte did did 3-4 sn geçmedi uyarısı alıyordum.kalibrasyondan sonra resmen araç değişti gibi oldu.toyota ERSA Özel serviste 40 tl yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2016, 22:34:35 »
daha dün muğlada kalibrasyon yaptırdım.aracım 2008 140.000 km.de. 80000 kmde baskı balata değişimi yaptırdım.Aynı kalkışta titreme çırpma vites geçişlerinde vurultu ilk vitese geçişte did did 3-4 sn geçmedi uyarısı alıyordum.kalibrasyondan sonra resmen araç değişti gibi oldu.toyota ERSA Özel serviste 40 tl yaptırdım.

Salı gününe ankara yenidörtnaldan randevu aldım bakalım değişecekmi kalibrasyonla düzelecekmi göreceğiz inşallah kalibrasyonla kurtarırız işi  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2016, 01:10:54 »
Salı gününe ankara yenidörtnaldan randevu aldım bakalım değişecekmi kalibrasyonla düzelecekmi göreceğiz inşallah kalibrasyonla kurtarırız işi  :-\ 
Geçen hafta babamın Corolla'sına kalibrasyon yaptırdım. Bende ki problem geç vites değişimiydi. Güncelleme sonrası sorun kalmadı :)
İnşallah balata değişimi ihtiyacı olmaz. 1.300 TL kadar masraf çıkabilir :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2016, 11:57:29 »
Geçen hafta babamın Corolla'sına kalibrasyon yaptırdım. Bende ki problem geç vites değişimiydi. Güncelleme sonrası sorun kalmadı :)
İnşallah balata değişimi ihtiyacı olmaz. 1.300 TL kadar masraf çıkabilir :(

80000 bakım+baskı balata bilya seti için 1550 tl fiyat verdiler gidince göreceğiz  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2016, 13:31:57 »
80 bin bakımıyla beraber üç aşağı beş yukarı 1.550 TL çıkması normal.
Gidince selamlarımı söyleyin :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2016, 09:48:26 »
ben muğla özel ERSA serviste baskı balata bilya yağ işçilik için 1000 tl ödemiştim.Servis yatu da 1400 tl fiyat vermişti ozaman için.Serviste normal fiyat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2016, 12:59:36 »
Şuan ankara yeni dörtnaldayım işlem yapılıyor aisin çıktı üzerinden ve yine aisin takılıyo bilya sağlam olduğu için değiştirmeye gerek yok dediler. Acaba baskı balata değişmişken bilyayıda deşitirsemmi? Yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2016, 09:05:58 »
aisin orjinal parçadır.açılmışken mutlaka değiştirin derim.ileride parça değil ama işçilik maddi olarak ve zaman olarak çok zorlar sizi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 30, 2016, 13:24:07 »
Baskı balata konusunda bende sıkıntılıyım, 8 ay önce aldığım auris 140 binde şu anda. Full yetkili servis bakımlı araç yanlız baskı balata hiç değişmemiş gözüküyor. 1 ustaya gösterdim bitmek üzere gibisinden söyledi ama kalibrasyondu vs. durumlarda olduğu için güvenemedim açıkçası. Nasıl emin olabilirim net olarak, istanbulda yardımcı olabilecek varmı ?

80 ile giderken gaza yüklendim vites düşürüp normal bir şekilde hızlandı araç anlayamadım açıkçası.
Yaris 1.3 Terra Siyah- Satıldı
Auris 1,4 D MM Comfort 2008 - Füme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 30, 2016, 17:08:09 »
Baskı balata konusunda bende sıkıntılıyım, 8 ay önce aldığım auris 140 binde şu anda. Full yetkili servis bakımlı araç yanlız baskı balata hiç değişmemiş gözüküyor. 1 ustaya gösterdim bitmek üzere gibisinden söyledi ama kalibrasyondu vs. durumlarda olduğu için güvenemedim açıkçası. Nasıl emin olabilirim net olarak, istanbulda yardımcı olabilecek varmı ?

80 ile giderken gaza yüklendim vites düşürüp normal bir şekilde hızlandı araç anlayamadım açıkçası.
Herhangi bir yetkili serviste kontrol ettirin kontrol ucretsiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2016, 09:35:32 »
kalkışta titreme zıplama yada vites değişiminde vurultu varsa ve kalibrasyonda ayar tutmuyorsa mutlaka değişmesi lazım.önce kalibrasyon ayarı yaptırın mutlaka durumu oraya çıkar.